12/24/14 21:33
(http://pik.bg)

Сдружение „България си ти“ зарадва стотици нуждаещи се многодетни семейства, възрастни, незрящи, хора с увреждания

Сдружение „България си ти“ зарадва стотици нуждаещи се многодетни семейства, възрастни, незрящи, хора с увреждания

Надарените са от Софийско, Видинско, Монтанско, Врачанско, Варненско, Старозагорско, Пловдивско и приюта на Отец Иван в Нови хан, съобщават от пресцентъра на сдружението „България си ти”.

В навечерието на един от най-светлите християнски празници Рождество Христово Сдружение „България си ти!“ зарадва с хранителни пакети и лакомства стотици нуждаещи се многодетни български семейства, възрастни и хора в неравностойно социално положение. Продуктите са събрани в кампанията „Коледа си ти!“ и достигнаха до хората благодарение на безвъзмездната подкрепа на множество доброволци; предоставените продукти от добри хора от цяла София, Българската хранителна банка, царевични пръчици „Зайо Байо“, бонбонена фабрика „Алпи“. „Коледа си ти“ се проведе за трета поредна година и достигна до нуждаещи се в Монтанско, Врачанско, Видинско, Пловдивско, Старозагорско, Софийско, Варненско. 

Със събраните продукти бяха зарадвани многодетните семейства, които сдружението подкрепя целогодишно – Петрови от Ново Оряхово, Добреви от Боряна, Гелеменови от Граф Игнатиево, Палови от Гурково, Гошкини от Берковица, Цановски от Малорад, както и други семейства от съответните региони, а също така и от Равно поле, Гара Елин Пелин и столицата. Всички те бяха безкрайно щастливи от посещението, а думите не стигат, за да опишат радостта и щастието, което струеше от тях. В Софийско в раздаването на продуктите се включи и Васко Иванов – Декстър, който е част от Гласовете на „България си ти!“.

Талантливият изпълнител, композитор и музикант, с добро настроение, милосърдие и ентусиазъм зарадва малчуганите и активно участва в раздаването на хранителните продукти.

Освен тях с пакетите бяха зарадвани и хора с увреждания и изпаднали в беда. Едни от тях бяха незрящи младежи и възрастни от София. Те също благодариха, пожелаха весели празници и споделиха надеждата си да ги посетим отново и да не ги забравяме. Г-жа Гергана Христова пък, която е с увреждания първа степен едва ни посрещна на прага си и веднага се разплака. Тя се зарадва на продуктите, но по-щастлива бе от възможността да си поговорим, тъй като почти не излиза от дома си и няма с кого да си продума. Жената е отчаяна, чувства се като в затвор и сподели че вече не намира смисъл да живее. В блока й от асансьора до изхода няма рампи и за да излезе се нуждае от помощта на поне двама души. Тя пожела на всички весели празници и да не забравяме какво богатство имаме, когато сме здрави и подвижни.

В Катедрален храм „Св. Димитър Солунски“ във Видин с благословението на Негово Високопреосвещенство видински митрополит Дометиан, който е почетен член на сдружението, помощите бяха раздадени на нуждаещи се от Негово Преосвещенство Белоградчишки епископ Поликарп, председател на храма, който преди това благослови всички. Той благодари от името на Видинския митрополит Дометиан на Сдружение „България си ти“, за всегдашната подкрепа и подпомагане на вярващите християни в нужда и пожела и на екипа и доброволците много здраве, радост и сили, за да бъдат, както и досега отзивчиви и в подкрепа на хората в нужда.

Бусовете на „България си ти“ не подминаха и приютените от Отец Иван, който е един от учредителите на „България си ти!“, в Нови хан. Той благодари и поздрави всички миряни по повод празниците, а малчуганите побързаха да отворят лакомствата.

На 23 декември координатори на сдружението посетиха и Малорад, Борован и Берковица, където също много хора бяха подпомогнати с хранителни пакети. 
Подкрепените семейства и български граждани нямат какво да сложат на трапезата си и не могат да си позволят дори „лукса“ да се нахранят само с постни ястия. Пакетите включват основни хранителни продукти и лакомства за малчуганите. Надяваме се, чрез „Коледа си ти!“, да подпомогнем семействата и хората в нужда и въпреки несполуките в живота им, да посрещнат празниците с достойнство и радост, защото Коледа е празник за всички и тогава още повече трябва да бъдем милосърдни, съпричастни и любящи. 

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване