Георги Костов, зам.-министър: Над 11 хил. дка площи изгоряха от пожари до този момент

http://frognews.bg/news_96030/Georgi-Kostov-zam--ministar-Nad-11-hil-dka-ploshti-izgoriaha-ot-pojari-do-tozi-moment/

До този момент в следствие на пожарите са изгорели над 11 хил. дка площи. Това каза заместник-министърът на земеделието и храните Георги Костов по НТВ, във връзка с пожарите в страната.

Метрото ще стига до кварталите „Красно село“ и „Овча купел“ след четири години

http://econ.bg/Новини/Метрото-ще-стига-до-кварталите-Красно-село-и-Овча-купел-след-четири-години-_l.a_i.690324_at.1.html

След четири години метрото в София ще стига до кварталите „Красно село“ и „Овча купел“. Това стана ясно от думите на столичния кмет на Йорданка...

Ген. Атанасов: Ежедневно в медиите изтича „оперативна информация“

http://frognews.bg/news_96029/Gen-Atanasov-Ejednevno-v-mediite-izticha-operativna-informatsiia/

Липсва координация между отделните структури за сигурност в борбата с тероризма, заяви председателят на Комисията по вътрешна сигурност и обществен ред ген. Атанас Атанасов.

Перничани остават без къщи заради незаконна мина

http://frognews.bg/news_96028/Pernichani-ostavat-bez-kashti-zaradi-nezakonna-mina/

Перничани от кв. „Рудничар“ може да останат без къщи заради незаконна мина. Жители на квартала посочиха, че по последна информация укрепването няма да започне, докато земята не спре да се мести. Някои са се преместили в осигурени от общината жилища, други остават.

И на местните избори на 25 октомври ще се гласува „за” и „против” статуквото

http://feedproxy.google.com/~r/Radiomilenacom/~3/1xhxsqzQEI4/

2015 е по-особена в летоброенето на Община Несебър, тъй като е белязана като изборна. Година, в която една част от местните политици ще работят определящо за запазване на статуквото в местната изпълнителна и законодателна власт, а друга-против.
И в тази предизборна ситуация на преден план отново излиза проблемът за личността, за онези личности, политици-способни да бъдат водачи.През последните 25 г.,от 1991 г. насам,когато бяха проведени първите демократични избори в страната,си пролича, че избирателят няма оформено кастово отношение към политиците.Това се отнася и за несебърския избирател, излъчващ кой да го управлява за определен мандат.
Защо се получава така?
Получава се така защото за да се осъществява действена политика за развитие в определена посока е необходимо да има хора – водачи, които да пробудят, да тласкат и да предвождат електоралните маси на изборите за органи за местна власт, насрочени от президента за 25 октомври.
Промяната в една или друга сфера на общинска дейност може да дойде, ако е провокирана от хора с мислене и манталитет на реагиране,обусловени и от потенциалните избиратели.Хората се нуждаят от своите водачи, които да следват.И признават за лидери личности, които по една или друга причина се открояват от масата по своята изключителност.
От времето на Мицо-Асен, царувал в Месeмврия през периода 1257-1263, е трудно и едва ли не невъзможно, да бъдат посочени личности-водачи белязани с ореола на подобна изключителност, ако човек започне да ги търси в списъка на кметовете на Несебър или пък в състава на съветниците,озовали се по една или друга случайност в местния орган за самоуправление.
В изборната година активността срещу статуквото,олицетворявано от настоящия кмет Николай Димитров,който пък от своя страна е своебразен символ-обединител на всички групи от съветници в местния парламент, започна със серия от гафове от т.н. опозиция в самия общински съвет и извън него.
Предизборният вой на тази опозиция започна с регистрираните по настоящ адрес потенциални избиратели.Текстуалната част на този вой бе подписан от почти анонимните, с малки изключения, представители на политически партии, като например: Ваня Дулева-председател на пп „Движение 21”, Стоян Златинов- от пп”СДС”, Венелин Ташев-от пп „ССД”, Драгомир Попов от пп „АБВ”, Наталия Василева от пп „БЗНС”, Александър Александров” от пп „НФСБ”, Ивайло Ляхович от пп „ДСБ”. Към тях се присъедини и Златко Димитров от ГЕРБ.Когато се разбра,че воят под формата на сигнал до гл.прокурор,се оказа поредната буря в малка чаша с малко вода,от ГЕРБ започнаха самостоятелна активност срещу статуквото.На пръв поглед тя изглежда странна,защото в сърцевината на тази активност се поставят нерешени проблеми от рода на “легналите полицаи” в пътната маркировка на Несебър или градския гробищен парк.Или пък заради това,че съветниците от групата на ГЕРБ гласували на сесии едва ли не автоматично,при положение,че те правят това напълно съзнателно и доброволно.
И все пак предизвикателствата – „за” и „против” запазването на статуквото в местната власт,и за тези избори,съществуват.И няма да бъде безинтересно как те ще се проявят за пореден път в несебърската политическа действителност.

Максим МОМЧИЛОВ

Текст към снимката:
На изборите за местна власт през 2011 при избирателна активност от 73,64 % от 19 181 имащи право на глас за общински съветници са гласували 14 154. Действителните гласове са били 13 358,а квотата за избиране на общински съветник 637 гласа. За настоящите избори за пръв път ще действа и правилото за преференциален вот. Той ще е в сила,ако събере 7 % от избирателната квота. Ако тя се запази, както през 2011 или близо до нея, 44 гласа могат да доведат до пренареждане на листа за съветници.

Суровият петрол се търгува за 44,64 долара за барел

http://econ.bg/Новини/Суровият-петрол-се-търгува-за-44-64-долара-за-барел_l.a_i.690309_at.1.html

Цената на петрола се сви по време на ранната търговия в Азия във вторник (11 август), след като завърши предишната сесия с повишение. Това се случи...

Фрог установи: МВР излъга брутално за терористите

http://frognews.bg/news_96013/Frog-ustanovi-MVR-izlaga-brutalno-za-teroristite/

МВР си позволи нагло да излъже обществото, че не рови за терористи, а прави акция за фалшиви документи и незаконна миграция, научи Фрог нюз от високопоставен полицейски източник.

Куклено и водно шоу за Деня на Варна

http://web.barometar.net/81277/

Празнична програма по случай Деня на Варна за 14 и 15 август 14 август, 20:30 От Лятната сцена на Държавния куклен театър – Варна, до входа на Морската градина Дефиле на морски обитатели „Прегърни ме, море“ Атрактивно и въздействащо шествие на морски обитатели по улиците на Варна. В навечерието на големия празник на Варна – […]

Фандъкова: Започваме ремонти в кварталите на София

http://frognews.bg/news_96027/Fandakova-Zapochvame-remonti-v-kvartalite-na-Sofiia/

Започваме ремонти в кварталите на София през тази година. Реконструкцията и възстановяването на базовата инфраструктура в София е причината за многото ремонти в столицата, каза кметът Йорданка Фандъкова в ефира на бТВ.

Владо Каролев: Циганията в държавните монополи си е една и съща, без значение дали е Детройт или Добрич

http://web.barometar.net/81275/

Икономистът Владимир Каролев коментира актуалната обстановка с фирмата Софийска вода в типичния си колоритен стил: „Както бях писал преди година, държавното ВиК в Детройт фалира – повече от половината абонати (предимно безработни афроамериканци) не плащат сметките си, има около $6 милиарда дългове и има нужда от над $20 милиарда, за да обнови мрежата си и […]

Алекси Стратиев направи на пух и прах статистиката на МВР

http://frognews.bg/news_96026/Aleksi-Stratiev-napravi-na-puh-i-prah-statistikata-na-MVR/

Бившият шеф на КАТ Алекси Стратиев направи на пух и прах статистиката на МВР . Той отбеляза, че тя е нереална и поиска Инспекторатът на ведомство да види кой не си е свършил работата и защо се манипулират цифрите.

Благотворителен концерт „Молитва” се състоя в Поморие

http://feedproxy.google.com/~r/Radiomilenacom/~3/kXydxPADnO4/

Лятната сцена на читалище ”Светлина 1939” отново събра пред себе си жители и гости на Поморие, за да им припомни едни от най-ценните добродетели – милосърдие и човещина. Това се случи на благотворителен концерт „Молитва”, състоял се на 09.08.2015 г. /неделя/. Инициативата бе организирана в помощ на децата от Центъра за настаняване от семеен тип в град Поморие и се прие с радост и отворени сърца.
Събитието бе осъществено благодарение на Продуцентски център „Славянски орден, застрахователна компания „Медико 21” и НЧ „Светлина 1939”.
Специалният гост на концерта – Милен Тотев, известен още като „българският Булат Окуджава”, спечели публиката с изпълненията си. Песните му представляваха своеобразна молитва, отправена за децата, за техните майки и бащи, учители и възпитатели и всички нуждаещи се от подкрепа хора.
За събирането на средства допринесе и благотворителният базар с детски рисунки, книги и сувенири, в който се включиха представители на Образователен център Руска школа – град Бургас, ръководени от Илья Шляховой.
Сумата, събрана на благотворителния базар, бе връчена на управителя на ЦНСТ Поморие Валентина Ганева. За децата от центъра бяха осигурени и подаръци: маса за работа на открито, тента за градината и материали за работа.

blagotvorit

Blagotv

Футболните школи в Каблешково и Ахелой започнаха тренировки

http://feedproxy.google.com/~r/Radiomilenacom/~3/4Z2DtfdADBo/

Двете футболни школи към ОФК “Поморие” започнаха тренировки.
ФШ “Каблешково” тренира всеки вторник и четвъртък от 17:00 часа и в събота от 9:00 часа Тренировките се провеждат и на официалния стадион в гр. Каблешково, който е с ново тревно покритие и поливна система и предлага отлични условия за развитието на младите футболисти.
ФШ “Ахелой” тренира в понеделник от 8:00 и 18:00 часа, в сряда от 8:00 часа и в петък от 8:00 и 18:00 часа

Н. Радулов: Липсата на доверие в МВР може да доведе до тежък терористичен акт

http://frognews.bg/news_96022/N-Radulov-Lipsata-na-doverie-v-MVR-moje-da-dovede-do-tejak-teroristichen-akt/

Хубаво е, че обикновените хора разбраха, че трябва да откликват на информациите за терорсти и да обезпечат сигурността си. Това каза експертът по сигурност Николай Радулов по НТВ във връзка с обявената новина за търсени терористи.

Жълт код за високи температури и червен за пожари

http://feedproxy.google.com/~r/Radiomilenacom/~3/Eujo2SndUUw/

Жълт код за високи температури е обявен във вторник в 15 области от страната. Остава и предупреждението за опасност от възникване на пожари. Най-рисково е в централна северна България, Югоизточната част от страната, както и отделни райони от Тракийската низина около Пловдив и Пазарджик, предупреждават от НИМХ към БАН.

Червен индекс на пожароопасност е обявен за област Ямбол и в някои части от Бургас, Сливен, Стара Загора, Хасково, Велико Търново, Плевен, Кърджали, Пловдив, Пазарджик, Благоевград и Враца.  Червеният код е предупреждение за възможни бързо разпространяващи се много силни пожари с въвличане на дървесните корони. Пожарите са трудни за овладяване. Действията по погасяване са ограничени само по фланговете на пожара. Възможни са само индиректни действия, насочени срещу предните фронтове на пожарите.
Оранжев индекс е обявен за почти цялата страна.

Над 40 горски служители и огнеборци, 4 противопожарни автомобила и 3 специализирани автомобила на ЮЗДП гасят 80-годишна иглолистна гора край Брезник

http://www.zapernik.com/krimi/nad-40-gorski-slujiteli-i-ogneborci-4-protivopojarni-avtomobila-i_39578/

55 служители на Югозападното държавно предприятие гасят два пожара

край Брезник и Драгоман

Най-малко 55 служители на Югозападното държавно предприятие са мобилизирани да гасят два пожара на територията на държавните горски стопанства в Брезник и София.

Огънят в местността Гребена край Брезник е тръгнал от запалване на сухи треви и храсти, като вече е обхванал голяма площ около 80-годишна иглолистна гора. В овладяването на пожара участват над 40 горски служители и...

Продължава

В Международния ден на младежта бразилски ритми завладяват Бургас

http://feedproxy.google.com/~r/Radiomilenacom/~3/rzl7TsJ660w/

С уъркшоп по афро-бразилски ритми, перкусии и демонстрации на капоейра ще бъде отбелязан Международният ден на младежта в Бургас. Проявата ще се проведе на 12 август от 19:00 часа на сцената на Експозиционен център “Флора”, а нейни организатори са Община Бургас и Младежки културен център.

Бразилският перкусионист КЛАУДИО КРОН ДО БРАЗИЛ ще проведе един забавен и динамичен уъркшоп по афро-бразилски ритми. В перкусионния кръг могат да се включат участници на всякаква възраст. Специални гости на събитието ще бъдат ABADA-CAPOEIRA BULGARIA, които ще направят спиращи дъха демонстрации на капоейра – комбинация между бойно изкуство и танц, произхождащо от африканските роби в Бразилия. Под ритмите, зададени от Клаудио, капоейристите ще представят това изкуство по бляскав и одухотворен начин.

Международният ден на младежта се отбелязва от 2000 г. с резолюция на Общото събрание на ООН от 17 декември 1999 г. Целта е да се поощри диалогът между младежите от различни култури и диалога между поколенията.

Варненка влиза в затвора за притежание на цигари без бандерол

http://web.barometar.net/81273/

49-годишна варненка е осъдена на една година и четири месеца затвор за притежание на цигари без бандерол. Жената се е признала за виновна, съобщават от Варненския окръжен съд. Съдът е одобрил споразумение, което е сключено между окръжната прокуратура в морската столица и Емилия Данкова. Пред съда жената заявила, че разбира последиците от споразумението, съгласна е […]

Среднощен екшън: Перничанин с Вартбург помете патрулка, бързайки за болницата, рани двама полицаи, тръгнали по сигнал за удавник

http://www.zapernik.com/pernik/srednoshten-ekshun-pernichanin-s-vartburg-pomete-patrulka-burzaiki-za-bolnicata_39577/

Двама полицаи са пострадали в среднощен екшън в Дупница, довел до сблъсък на полицейски автомобил и "Вартбург" с пернишка регистрация, пише в. "Струма". Единият от униформените е закаран в МВР болница в София, другият след оказана лекарска помощ е изпратен за домашно лечение.

Екшънът се разиграл в близост до СОУ "Св. Пайсий Хилендарски". 64-годишният Иван Георгиев от Перник пътувал за Спешен център-Дупница, когато бил засечен от друг автомобил и за да...

Продължава

Частната външна политика на Ердоган

http://svetoven.pogled.info/balkani/news/66747/CHastnata-vanshna-politika-na-Erdogan

/Поглед.инфо/ Може би вече е напълно забравено, но правителството на Партията на справедливостта и развитието (ПСР) в Турция имаше по-скоро добре обмислена и принципна външна политика през първите си два мандата. Определяна като "Нула проблеми със съседите", тя се основаваше на принципа за решаване на спорове не с война или заплахи, а чрез диалог и без предпределянето на "врага". Тя целеше укрепването на сигурността и икономиката в страната и събиране с Европейския съюз. Това много успешно служеше на националния интерес и покачи международните позиции на Анкара.

Слънцето пак ще пече, дъждът остава мираж

http://frognews.bg/news_96020/Slantseto-pak-shte-peche-dajdat-ostava-miraj/

Слънцето пак ще пече, а дъждът и днес ще е мираж. Максимални температури ще са между 31° и 36°, в София 31-32°, прогнозират метеоролози.

Пожарът край Драгоман е овладян

http://frognews.bg/news_96019/Pojarat-krai-Dragoman-e-ovladian/

Пожарът край Сливница и Драгоман, който изпепели десетки декари иглолистни насаждения вече е локализиран, информира НТВ.

20 години от смъртта на 14 войници при катастрофа край София

http://frognews.bg/news_96018/20-godini-ot-smartta-na-14-voinitsi-pri-katastrofa-krai-Sofiia/

Навършват се 20 години от смъртта на 14-те войници от поделение на Транспортни войски, които загинаха при катастрофа на Околовръстния път на София на връщане от строителен обект към базата им в "Обеля".

МВР сключи споразумение с още една компания за филтриране на интернет страници, съдържащи материали със сексуална злоупотреба с деца

http://press.mvr.bg/NEWS/news150811_02.htm

Документът бе подписан от министър Румяна Бъчварова и изпълнителния директор на „Близу Медия енд Броудбенд” ЕАД Ларс Андерс Рундгрен

Отложиха полет заради пиян екипаж

http://frognews.bg/news_96017/Otlojiha-polet-zaradi-piian-ekipaj/

Норвежката полиция арестува днес пилота, втория пилот и още двама членове на екипажа на самолет на "Еър Балтик", които са дали положителна проба на алкохол, предаде АП.

Умъртвяват 72 животни с бруцелоза

http://frognews.bg/news_96016/Umartviavat-72-jivotni-s-brutseloza/

72 животни с бруцелоза в община Рила ще бъдат умъртвени днес. Последните случаи на заразата са констатирани в село Смочево, съобщи БНР.

Със или без СИРИЗА гръцките острови си остават любима дестинация за ваканция

http://www.grreporter.info/ss-ili-bez-siriza-grtskite-ostrovi-si-ostavat-lyubima-destinatsiya-za-vakantsiya/17715

Ваканцията си остава време за забавление и бягство от всекидневните проблеми, включително и от политическите пристрастия. Нещо повече, свързването на даден остров с името на политик автоматично носи негативи.

прочети повече

ЕК ни дава 760 млн. евро за нелегалните имигранти

http://frognews.bg/news_96015/EK-ni-dava-760-mln-evro-za-nelegalnite-imigranti/

760 млн. евро финансиране очаква България през следващите пет години, след като Европейската комисия одобри днес българската програма с полицейски мерки срещу нелегалната имиграция и опазването на границите за близо. Парите ще бъдат отпускани поетапно, съобщава БНР.

Гърция и кредиторите се разбраха

http://frognews.bg/news_96014/Gartsiia-i-kreditorite-se-razbraha/

Гърция и международните кредитори, преговарящи за условията за новия финансов спасителен план, се договориха окончателно, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

Страници: 1 | 2

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване