Вкусно ризото с тиква и спанак за студени дни (видео)

http://www.vesti.bg/zdravoslovno/hranene/vkusno-rizoto-s-tikva-i-spanak-za-studeni-dni-video-6046815

Приготвянето на това лесно ризото с тиква, показано с последното видео от канала GoodLifebg във Vbox7, ще ви струва 10 лв.

Цветан Цветанов се яви пред Върховния съд , а според защитата му той не може да бъде осъден

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2015/12/08/2665390_cvetan_cvetanov_se_iavi_pred_vurhovniia_sud_a_spored/?ref=rss


Съдебният състав на Върховния касационен съд (ВКС), с докладчик Мая Цонева и председател Красимир Харалампиев, заседава днес по делото срещу бившия вътрешен министър Цветан Цветанов за шестте му отказа  за подслушване на три лица. 

Делото за шестте "НЕ" стига за втори път до последна инстанция след протест на Софийска апелативна прокуратура. Днес в залата прокурорът поддържаше изцяло протеста и искаше отмяна на оправдателната присъда и връщане на делото за ново разглеждане от...

Аварирал автомобил образува тапа в първия тунел на АМ "Люлин"

http://pik.bg/аварирал-автомобил-образува-тапа-в-първия-тунел-на-ам-люлин-news448946.html

Аварирал автомобил образува тапа в първия тунел на АМ "Люлин"

Затворена е лявата лента за движение на първия тунел на АМ "Люлин" в посока София, заради аварирал автомобил. Това съобщиха от пресцентъра на Агенцията "Пътна инфраструктура" /АПИ/.

Движението се пренасочва в свободната лента за движение. Шофьорите да се движат с повишено внимание и съобразена скорост, препоръчват от АПИ.

Кофи за отпадъци преливат в "Младост", жалва се читател

http://www.moreto.net/novini.php?n=308404

Съдове за отпадъци в квартал "Младост" преливат. Това съобщи на редакционната поща на Moreto.net нашият читател Иван Панайотов. От няколко дни никой не е почиствал казаните до блок 124. Търговци от близкото пазарче също си хвърлят там отпадъците, вече е нетърпимо, очакваме скоро да се завъдят и плъхове, жалва се варненецът.

Сградното строителство продължава да притиска строителната продукция

http://www.investor.bg/bylgariia/451/a/sgradnoto-stroitelstvo-prodyljava-da-pritiska-stroitelnata-produkciia-207427/

Строителството на инфраструктура почти е достигнало пиковите равнища, отчетени през 2008 г., сочат данните на НСИ

Васил Божков е започнал проучване как да оздрави ЦСКА

http://www.dnevnik.bg/sport/2015/12/08/2665417_vasil_bojkov_e_zapochnal_prouchvane_kak_da_ozdravi_cska/?ref=rss


Бившият собственик на ЦСКА Васил Божков е започнал проучване на изпадналото в несъстоятелност дружество ПФК ЦСКА АД , обявиха от пресслужбата на неговата "Нове холдинг".

Проучването е стартирало миналата седмица, а целта му е да се установи реалното състояние на дружеството, откакто с управлението му се зае Гриша Ганчев.

ПФК ЦСКА АД влезе в процедура по несъстоятелност през октомври.

В края на ноември Божков официално заяви желанието си да го оздрави. От екипа...

Скандално! Чиновници от "Морска администрация" в Русе ще седят в дизайнерски мебели за 80 000 лв!

http://www.bnews.bg/article-144807

Помещението трябва да се освежи преди монтажа на дизайнерските мебели, да се боядисат касите на вратите, както и да се монтира една нова врата.

Венецуелската опозиция спечели квалифицирано мнозинство в парламента

http://www.mediapool.bg/venetsuelskata-opozitsiya-specheli-kvalifitsirano-mnozinstvo-v-parlamenta-news242824.html

Венецуелската опозиция е спечелила квалифицирано мнозинство в парламента на произведените в неделя избори, предаде Франс прес, като се позова на централната избирателна комисия.   Коалицията за национално единство получава 110 места в 167-членното Национално събрание. Единната социалистическа партия на Венецуела на президента Николас Мадуро остава втора с 55 мандата в еднокамарния парламент. Две места остават незапълнени.   Квалифицираното мнозинство от три пети в парламента позволява да бъде гласуван вот на недоверие на министри и на вицепрезидента, което може да доведе до тяхното отстраняване, отбелязва АФП.   Ако спечели и останалите две места, опозиционната коалиция ще има вече квалифицирано мнозинство от три четвърти, което би й позволило да свика Учредително събрание и да отстранява членове на Върховния съд.

Свидетелствата за съдимост вече се вадят онлайн без такса за превод

http://www.mediapool.bg/svidetelstvata-za-sadimost-veche-se-vadyat-onlain-bez-taksa-za-prevod-news242823.html

Свидетелство за съдимост вече може да се извади изцяло по електронен път и чрез директно плащане от сайта на Министерството на правосъдието чрез дебитна или кредитна карта на заявителя, съобщиха от институцията. Това е първата услуга в българската администрация, за която се въвежда подобна възможност за плащане, при това без гражданите да дължат никаква такса за превод. Новата опция е въведена през миналата седмица, когато Министерството на правосъдието е разширило функционалността на системата за издаване на е-свидетелство. За да се плати директно от сайта на МП чрез дебитна или кредитна карта, е достатъчно да се въведе номерът на сметката и пин кодът. Единственото ограничение е изискването за електронен подпис. "Заплащането се извършва в реално време, услугата веднага се заверява като платена и започва процесът по нейното предоставяне, като така се пести време на гражданите. При картово плащане дължимата от гражданина преводна такса е равна на нула, иначе таксата за е-свидетелство е 3 лева за разлика от хартиеното, за което се дължи такса от 5 лева", съобщават от министерството. С въвеждането на тази опция гражданите могат по електронен път през интернет чрез електронен подпис да заявят, заплатят и получат електронно свидетелство за съдимост от всяка точка на света, с достъп до интернет. Средно година българските гражданите заявяват над 700 000 свидетелства. Заявяването и предоставянето по традиционния ред – на хартия, отнема време на заявителя за физическо посещение на съответното бюро "Съдимост", време за издаване на свидетелството и време за получаване. Не е за пренебрегване и таксата от 5 лева, върху която банката взема и преводна такса, която често е съизмерима или надвишава таксата за услугата. "Амбициите на Министерството на правосъдието са в краткосрочен план да въведе заплащане на такси чрез карта през виртуален или физически ПОС терминал, които са факт на гишетата в министерството и за другите предоставяни услуги", съобщават от институцията.

Студентски бисери и прозрения. Честит празник!

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=5161561

Скъпи студенти и всички вие, които не спирате да учите за живота и себе си всеки ден, честит празник! Желаем ви усмивки с някои от култовите бисери, родени по университетските скамейки през годините.
1. Разликата между царя и президента е тази, че царят е син на баща си, а президентът не е.
2. Вероятно лирическият герой е гей,
Скъпи студенти и всички вие, които не спирате да учите за живота и себе си всеки ден, честит празник! Желаем ви усмивки с някои от култовите бисери, родени по университетските скамейки през годините. 1. Разликата между царя и президента е тази, че царят е син на баща си, а президентът не е. 2. Вероятно лирическият герой е гей,

Тото Волф заплаши да изгони Хамилтън или Розберг, ако продължават да се джафкат

http://www.dnevnik.bg/sport/2015/12/08/2665369_toto_volf_zaplashi_da_izgoni_hamiltun_ili_rozberg_ako/?ref=rss


Шефът на "Мерцедес" от Формула 1 Тото Волф потвърди заплахата си към Люис Хамилтън и Нико Розберг за възможни промени в пилотския екип, ако отношенията им започнат да вредят на екипа.

Волф е притеснен от динамичните връзки в отбора, тъй като двамата пилоти продължават размяната на реплики по медиите. Той обяви, че има граница на толерантността към пилотите, защото в един момент сложните отношения започват да вредят.
 "Ако стане вредно за отбора, това ще означава, че няма да...

Ангелкова ще търси възможности за увеличаване на руските туристи у нас

http://www.cross.bg/rysiya-tyristi-ryskite-1490965.html

/КРОСС/Министърът на туризма Николина Ангелкова заминава на работно посещение в Русия, съобщиха от ведомството й. По нейна инициатива ще се проведе среща с Олег Сафонов, ръководител на Федералната агенция по туризъм на Русия. Двамата ще обсъдят резултатите от проведената през ноември тази година в София българо-руска кръгла маса за перспективите пред двустранното сътрудничество в туризма, както и конкретни възможности за увеличаване на броя руски туристи, избрали страната ни. Тези теми ще са акцент и по време на срещата на министър Ангелкова с ръководството на Асоциацията на туроператорите в Русия (АТОР), която също ще се състои в рамките на посещението й в руската столица. През последния месец Русия забрани на туристите си да посещават организирано Египет след свалянето на самолет на територията на страната и Турция след като страната свали руски боен самолет. Това даде хляб за прогнози, че вероятно руските туристи поне частично ще се пренасочат към България, ако ситуацията не се промени. Заради кризата в Русия България беше сред потърпевшите туристически страни, които отчетоха през изминалато лято спад на руските туристи.  

Убийците от Сан Бернардино били радикализирани от известно време, стреляли по мишени

http://www.mediapool.bg/ubiytsite-ot-san-bernardino-bili-radikalizirani-ot-izvestno-vreme-strelyali-po-misheni-news242822.html

Следователи смятат, че Саид Фарук и Ташфин Малик, които застреляха 14 души в Сан Бернардино в Калифорния миналата седмица, са били радикализирани "от известно време", предаде Ройтерс, като се позова на Федералното бюро за разследване (ФБР). Въпреки това засега няма доказателства за международни връзки на нападателите, посочват от ФБР.   Федералното бюро за разследване заяви миналата седмица, че разследва масовото убийство в Сан Бернардино като "акт на тероризъм", отбелязвайки че родената в Пакистан съпруга на Саид Фарук - Ташфин Малик, е дала клетва за вярност във Фейсбук на лидера на терористичната групировка "Ислямска държава".   Помощник-директорът на ФБР в офиса в Лос Анджелис Дейвид Боудич заяви, че според следователите и "двамата субекти са били радикализирани от известно време". По думите му все още не е ясно дали това им е било внушено от други хора или те сами са се насочили към екстремистка идеология. Боудич подчерта, че до момента няма никакви доказателства за заговор извън САЩ.   ФБР продължава да опитва да открие мотивите за нападението в социалния център в Сан Бернардино на 2 декември. Следователите смятат, че нападателите са планирали още актове на насилие, тъй като в дома им бяха намерени голямо количество боеприпаси и 19 заготовки за самоделни бомби.   Наред с това стана известно, че Фарук и Малик са се упражнявали в стреляне по мишени, включително съвсем скоро преди нападението. Инструктор на стрелбище в Ривърсайд каза, че Фарук е упражнявал стрелба на 29 и 30 ноември, и то с нова пушка, информира Асошиейтед прес. Джон Галета от стрелбището каза, че това е потвърдено с видеозаписи. В определен момент Фарук поискал от служител на стрелбището да провери пушката му, тъй като пушела, и човекът му казал, че това е вероятно защото е нова. Галета каза, че никой от стрелбището не може да си спомни съпругата на Фарук, която му помогна да застреля 14 души.   Властите в Сан Бернардино съобщиха, че общински здравни служители са преминали миналата година обучение за реакция при поява на стрелец на работното място. Обучението се е състояло в същата конферентна зала, която бе наета от департамента по обществено здраве за празненството, на което Фарук и Малик стреляха по колеги на мъжа. Говорителката на общината каза, че засега не е ясно дали Саид Фарук е присъствал на обучението през есента на 2014 г.   Федералните власти се опитват да установят пътя на оръжията, използвани при стрелбата в Калифорния. Джон Д'Анджело от Бюрото за алкохол, цигари, огнестрелни оръжия и експлозиви каза, че Саид Фарук е купил три пушки, които са намерени, включително двете, които той и жена му са използвали при нападението. Лице на име Енрике Маркес е купил две пушки, които са се озовали в ръцете на Фарук и Малик, но властите не се установили връзката между тях. Маркес не е обвинен в престъпление и остава неясно дали е извършил нещо незаконно, съобщава АП.   Депозит от 28 500 долара е бил направен в банковата сметка на Саид Фарук на 18 ноември - около две седмици преди масовото убийство. Това съобщи телевизия "Фокс нюз", като се позова на източник, близък до разследването, предаде Ройтерс. Следователите се опитват да установят дали транзакцията от базираната в Юта УебБанк е била заем, посочва "Фокс нюз". На 20 ноември или около тази дата Фарук е изтеглил 10 000 долара от парите в брой и ги е депозирал в клон на Юниън Банк в Сан Бернардино. В дните преди стрелбата е имало също най-малко три трансфера от по 5 000 долара всеки към майката на Фарук, е съобщил източникът, близък до разследването пред телевизионния канал.   Шестима от ранените 21 души при стрелбата остават в болници, като двама са в критично състояние, съобщиха медицински източници, цитирани от АП.   Властите в Сан Бернардино обещават засилена охрана в общинските обекти, докато хиляди служители се връщат на работа след масовото убийство. В общинските учреждения ще има повече охранители, които ще бъдат въоръжени. Департаментът на шерифа в Сан Бернардино ще засили патрулите около общинските сгради, информира АП.

Нов дълг от 65 млн. лв. по финансовото министерство

http://offnews.bg/news/n_1/n_603919.html

Министерството на финансите преотвори емисия 10-годишни държавни ценни книжа (ДЦК) с падеж 22 април 2025 година. На проведения на 7 декември 2015  г. аукцион бяха пласирани книжа с номинална стойност 65 млн. лв. Постигната беше среднопретеглена годишна доходност от 2.34 процента. За сравнение доходността на предходния аукцион за същата емисия, проведен на 16 ноември 2015 г., беше 2.56 процента, уточняват от финансовото министерство. За разлика от предишни емисии на вътрешния пазар, този път Министерството на финансите е одобрило продажбата на цялата предложена емисия. Постигната доходност е малко по-ниска от постигнатата в средата на ноември при преотварянето на същата емисия, припомня БНР. Общият размер на подадените поръчки достигна 105,65 млн. лв., което съответства на коефициент на покритие от 1,63. Спредът спрямо бенчмарковите германски облигации в този сегмент е в размер на 167 базисни пункта. Банките придобиха 64,92% от предложените на аукциона книжа, застрахователните дружества – 30,77%, инвестиционните посредници – 3,08%, а гаранционните фондове – 1,23%. Това е първата емисия на вътрешния пазар за декември и първата, която държавата пуска след добрата оценка на рейтинговата агенция "Фич". Емисиите на вътрешния пазар са инструмент за бързо набавяне на ликвидност за държавата. Очаквано, банките са купили най-голямата част от предложените ценни книжа. Това е една от най-сигурните инвестиции за финансовите институции.

"Интерфакс": Русия е разположила подводница с крилати ракети край бреговете на Сирия

http://www.dnevnik.bg/sviat/2015/12/08/2665403_interfaks_rusiia_e_razpolojila_podvodnica_s_krilati/?ref=rss


Русия е разположила подводницата "Ростов на Дон" с крилати ракети в източната част на Средиземно море близо до сирийското крайбрежие, предаде БТА, като се позова на агенция "Интерфакс".

Крилатите ракети, с които е въоръжена подводницата, са подобни на онези, с които руски военни кораби в Каспийско море нанесоха удари по цели в Сирия на джихадистката групировка "Ислямска държава".

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков заяви пред журналисти, че не разполага с информация за...

Данъчните и МВР проверяват търговията с автомобили край Дупница

http://www.dnevnik.bg/biznes/2015/12/08/2665423_danuchnite_i_mvr_proveriavat_turgoviiata_s_avtomobili/?ref=rss


Над 30 фирми, които предлагат автомобили на така наречените борси край Дупница ще бъдат проверени в съвместна операция на НАП и структурите на МВР, която е започнала сутринта.

Освен данъчните, в операцията участват служители на икономическа и криминална полиция, експерти по разпознаване на манипулации върху рамите на автомобили и автопатрули на вътрешното министерство, съобщиха от приходната администрация.

Задачата на съвместните екипи е да установят произхода на...

ПОДПАЛИХА ПОЛИЦЕЙСКИТЕ ШЕФОВЕ НА ПЕРНИК! Огнен атентат в дома на шефа на пернишката полиция Валентин Бучински, запалиха джипа на бившия криминален В. Васев, има още подпалвания, но полицията крие информация, свила се е и мълчи

http://www.zapernik.com/pernik/podpaliha-policeiskite-shefove-na-pernik-ognen-atentat-v-doma-na_40844/

Огнен атентат подпали дома на шефа на пернишката полиция комисар Валентин Бучински в София. Около 23,30 ч. в неделя е била запалена входната врата на апартамента му. По време на палежа Бучински и семейството му са били в жилището. За щастие от палежа няма пострадали хора.Малко преди полунощ полицейският шеф усетил задушлива миризма. Щом се приближил до вратата, разбрал, че гори. Незабавно започнал да гаси и се обадил на колегите си в МВР, разкриват криминалисти. Огънят бил потушен бързо,а...

Продължава

Потвърден е арестът на обвинения за убийството в Девня

http://varna.actualno.com/potvyrden-e-arestyt-na-obvinenija-za-ubijstvoto-v-devnja-news_512185.html

Варненският апелативен съд потвърди най-тежката мярка за процесуална принуда "задържане под стража" спрямо Виктор Панайотов, привлечен като обвиняем за убийството на 23-годишния Мартин Тодоров от Девня, посочва Topnovini.bg. Съдът остави без уважение молбата на Панайотов за изменение в по-лека на мярката за неотклонение и потвърди определението на Варненския окръжен съд от миналата седмица, с което 32-годишният мъж бе задържан в ареста. Според събраните до този момент множество гласни свидетелс

Наистина ли е нужно да загрявате автомобила преди тръгване?

http://curious.actualno.com/naistina-li-e-nujno-da-zagrjavate-avtomobila-predi-trygvane-news_511939.html

Всички сме чували съвета автомобилът да се "загрява" преди тръгване, особено през зимата. Идеята на това действие е да се нормализира температурата на двигателя и да се доближи в по-голяма степен до работната му такава, ако навън градусите са отрицателни. Тези, които следват правилото, твърдят, че със „загряването“ на автомобила двигателят се натоварва по-малко и по този начин се удължава животът му. Убедеността е това твърдение е основна причина да наблюдаваме как през зимата хора

Откриват ледена пързалка в центъра на Казанлък

http://starazagora.actualno.com/otkrivat-ledena-pyrzalka-v-centyra-na-kazanlyk-news_512188.html

С празнична програма днес ще бъдат запалени светлините на Коледното дърво в Казанлък, съобщиха от Общината. Ще бъде открита и ледената пързалка на пл. „Севтополис”. Организирани са много празнични инициативи и приятни изненади за гражданите на града и неговите гости. В 16 часа от три различни точки на града ще тръгнат увеселителни влакчета. Първото ще тръгне от ОУ „Никола Вапцаров“, второто от ОУ „Чудомир“, а третото от Община Казанлък. В 16:30 часа мажоре

ГРОЗНО: Шегаджии написаха К*Р на връх Мусала

http://curious.actualno.com/grozno-shegadjii-napisaha-kr-na-vryh-musala-news_512155.html

Грозна шега си направиха незнайни туристи на най-високото място на Балканския полуостров - връх Мусала. Снимка, направена от камерата на станцията при върха, е заснела издълбания сняг и просташкия надпис К*Р върху него. Коментара оставяме на вас! Какво снима камерата в реално време може да видите ТУК! 

След оборудването на болници, следва доставка на линейки за по-малките градове

http://healthy.actualno.com/sled-oborudvaneto-na-bolnici-sledva-dostavka-na-linejki-za-po-malkite-gradove-news_512191.html

Над 280 млн. лв. са инвестирани по Оперативна програма „Регионално развитие“ 2007-2013 г. за модернизиране и оборудване на центрове за лечение на онкологични заболявания в 40 здравни заведения в страната. Това съобщи министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова, която присъства на откриването на център за ранна диагностика и профилактика на онкологични заболявания към УМБАЛ "Александровска". Регионалният министър информира, че в новия програмен период 20

Вижте самолета на Путин с фитнес и джакузи (ВИДЕО)

http://asia.actualno.com/vijte-samoleta-na-putin-s-fitnes-i-djakuzi-video-news_512176.html

"Летящият Кремъл" е оборудван с най-добрата супер технология и руски комуникации, съобщава Standartnews.com Новият президентски самолет на Владимир Путин, наречен „Летящият Кремъл", ще бъде пуснат в експлоатация до края на декември. Снимките бяха публикувани от руският телевизионен канал RT. „Летящият Кремъл", базиран на лайнера L300-96BOM, е оборудван с най-добрата супер технология и руски комуникации. Луксозната машина включва канцелария на президента, конферентна зала, фитнес, о

Британският производствен сектор се свива с 0,4% през октомври

http://www.investor.bg/novini/130/a/britanskiiat-proizvodstven-sektor-se-sviva-s-04-prez-oktomvri-207426/

Спадът се дължи основно на понижение при ремонтите и поддръжката в авиацията, където има понижение от 21,5%

Разпространяват в библиотеки материалите за заседанията на Общинския съвет във Велико Търново

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=5161456

Материалите за предстоящите заседания на Общинския съвет във Велико Търново ще бъдат на разположение на жителите на старата столица в Регионалната библиотека “Петко Р. Славейков”, както и в нейните клонове в старата столица. Това стана ясно след среща на председателя на местния парламент Венцислав Спирдонов с директора на библиотеката Иван
Материалите за предстоящите заседания на Общинския съвет във Велико Търново ще бъдат на разположение на жителите на старата столица в Регионалната библиотека “Петко Р. Славейков”, както и в нейните клонове в старата столица. Това стана ясно след среща на председателя на местния парламент Венцислав Спирдонов с директора на библиотеката Иван

НАП и МВР проверяват автокъщи в Дупница

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=5161462


Над 30 фирми, които предлагат автомобили на борсите край Дупница ще бъдат проверени в съвместна операция на НАП и структурите на МВР, която започна сутринта днес.
Освен данъчните, в операцията участват служители на икономическа и криминална полиция, експерти по разпознаване на манипулации върху рамите на автомобили и автопатрули на вътрешното
Над 30 фирми, които предлагат автомобили на борсите край Дупница ще бъдат проверени в съвместна операция на НАП и структурите на МВР, която започна сутринта днес. Освен данъчните, в операцията участват служители на икономическа и криминална полиция, експерти по разпознаване на манипулации върху рамите на автомобили и автопатрули на вътрешното

Давутоглу: От октомври 2016 г. турските граждани ще могат да посещават ЕС без виза

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=5161474

Министър-председателят на Турция Ахмет Давутоглу съобщи днес, че страната му възнамерява да ускори процеса си на евроинтеграция, предаде ТАСС.
„Пълноправното членство в ЕС е важно за нас. Ще ускорим преговорния процес. Ще се заемем с нашата съдебна система. Ние реализираме нашия национален план за членство в ЕС и от октомври 2016 г.
Министър-председателят на Турция Ахмет Давутоглу съобщи днес, че страната му възнамерява да ускори процеса си на евроинтеграция, предаде ТАСС. „Пълноправното членство в ЕС е важно за нас. Ще ускорим преговорния процес. Ще се заемем с нашата съдебна система. Ние реализираме нашия национален план за членство в ЕС и от октомври 2016 г.

Данъчните и МВР проверяват автокъщи в Дупница

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=5161476

Над 30 фирми, които предлагат автомобили на борсите край Дупница ще бъдат проверени в съвместна операция на НАП и структурите на МВР, която започна сутринта днес.
Освен данъчните, в операцията участват служители на икономическа и криминална полиция, експерти по разпознаване на манипулации върху рамите на автомобили и автопатрули на вътрешното
Над 30 фирми, които предлагат автомобили на борсите край Дупница ще бъдат проверени в съвместна операция на НАП и структурите на МВР, която започна сутринта днес. Освен данъчните, в операцията участват служители на икономическа и криминална полиция, експерти по разпознаване на манипулации върху рамите на автомобили и автопатрули на вътрешното

Давутоглу: От октомври 2016 г. турските граждани ще могат да посещават ЕС без виза

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=5161463

Министър-председателят на Турция Ахмет Давутоглу съобщи днес, че страната му възнамерява да ускори процеса си на евроинтеграция, предаде ТАСС.
„Пълноправното членство в ЕС е важно за нас. Ще ускорим преговорния процес. Ще се заемем с нашата съдебна система. Ние реализираме нашия национален план за членство в ЕС и от октомври 2016 г.
Министър-председателят на Турция Ахмет Давутоглу съобщи днес, че страната му възнамерява да ускори процеса си на евроинтеграция, предаде ТАСС. „Пълноправното членство в ЕС е важно за нас. Ще ускорим преговорния процес. Ще се заемем с нашата съдебна система. Ние реализираме нашия национален план за членство в ЕС и от октомври 2016 г.

Пекин в гъст смог (галерия)

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=5161390

За пръв път в историята си Китай обяви крайна степен на опасност - код червено, заради непреодолимия смог. Явлението се получава в резултат от смесване на замърсения въздух и мъглата, съобщи Би Би Си.
Китайските власти алармираха, че Китай ще потъне в гъста мъгла за поне три дни. По време на периода ще бъде забранено използването на автомобили.
За пръв път в историята си Китай обяви крайна степен на опасност - код червено, заради непреодолимия смог. Явлението се получава в резултат от смесване на замърсения въздух и мъглата, съобщи Би Би Си. Китайските власти алармираха, че Китай ще потъне в гъста мъгла за поне три дни. По време на периода ще бъде забранено използването на автомобили.

Булката ще се издигне на 1152 м за рекорд

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=5161465

За състезанието няма граници, включително когато става дума архитектура нависоко. А ръкавицата отново е хвърлена - от международното архитектурно бюро „AMBS Architects”, което има офиси в Лондон и в Ирак, и е създадено от Амир Мусави през 2003 г. То проектира най-високия небостъргач в света, който, ако бъде реализиран,
За състезанието няма граници, включително когато става дума архитектура нависоко. А ръкавицата отново е хвърлена - от международното архитектурно бюро „AMBS Architects”, което има офиси в Лондон и в Ирак, и е създадено от Амир Мусави през 2003 г. То проектира най-високия небостъргач в света, който, ако бъде реализиран,

"Найки" подготвя безпрецедентен доживотен договор за Леброн Джеймс

http://www.dnevnik.bg/sport/2015/12/08/2665422_naiki_podgotvia_bezprecedenten_dojivoten_dogovor_za/?ref=rss


Леброн Джеймс и "Найки" са на прага на безпрецедентна в историята на спорта сделка, съобщават медиите в САЩ.

Според информациите спортният гигант е стигнал до споразумение за доживотен договор с баскетболиста на "Кливланд кавалиърс", а сумата на контракта със сигурност ще е рекордна в историята на спорта.

Близки до спортиста обаче смятат, че тя ще е в пъти по-голяма от 300-милионната сделка на Кевин Дюрант, който се обвърза с "Найки" за десет години през 2014 година....

Свободно време за любимите хора – най-ценният подарък

http://www.cross.bg/doma-avon-kompaniya-1490964.html

/КРОСС/Коледа вече чука на вратата ни - настроението е приповдигнато, веселите мелодии и светлинки ни посрещат радостно от всеки ъгъл и ни подготвят за дългоочаквания празник. Заедно с коледната атмосфера сме изправени и пред стреса какви подаръци да изберем тази година и цялата еуфория ни приканва да напуснем уюта на дома си, за да намерим най-подходящата изненада. Така трудната задача обаче има своето лесно решение! На 7 декември врати отвори Коледния щанд на Avon в The Mall. Първата по рода си активация дава възможност на всички посетители да се потопят в празничния свят на козметичната компания. Като компания с близо 130-годишна история, тази Коледа Avon подарява най-ценния подарък - свободно време за любимите хора. Всички посетители ще имат възможността да се насладят на многобройните празнични комплекти и да усетят удоволствието от бързото и лесно пазаруване от комфорта на дома.  

Прокуратурата поиска отмяна на оправдателната присъда на Цветанов

http://www.moreto.net/novini.php?n=308415

Прокуратурата поиска оправдателната присъда по делото срещу бившия вътрешен министър Цветан Цветанов за шестте „не” да бъде отменена и делото да бъде върнато за ново разглеждане от друг състав на Софийския апелативен съд (САС). Това беше обявено днес на заседанието на Върховния касационен съд (ВКС), на което Цветанов се яви лично.

Ангелкова заминава на работно посещение в Русия

http://pik.bg/ангелкова-заминава-на-работно-посещение-в-русия-news448942.html

Ангелкова заминава на работно посещение в Русия

Министърът на туризма Николина Ангелкова заминава днес на работно посещение в Русия. По нейна инициатива ще се проведе среща с Олег Сафонов, ръководител на Федералната агенция по туризъм на Русия.

Двамата ще обсъдят резултатите от проведената през ноември тази година в София българо-руска кръгла маса за перспективите пред двустранното сътрудничество в туризма, както и конкретни възможности за увеличаване на броя руски туристи, избрали страната ни.

Тези теми ще са акцент и по време на срещата на министър Ангелкова с ръководството на Асоциацията на туроператорите в Русия (АТОР), която също ще се състои в рамките на посещението й в руската столица.

Мартин Шулц: ЕС е в опасност и може да се разпадне

http://www.investor.bg/evropa/334/a/martin-shulc-es-e-v-opasnost-i-moje-da-se-razpadne-207414/

За да се запази съюзът в сегашния му вид, трябва да бъдат положени големи усилия, казва председателят на Европейския парламент

Цените на петрола стигнаха най-ниските нива от 2009 г. насам

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=5161457

Цената на петрола падна до най-ниското си ниво от 2009 г. насам, като световното производство продължава да надвишава търсенето, предаде Би Би Си, цитиран от "Дневник".
Цената на суровия петрол West Texas спадна до 37.65 долара за барел, което представлява спад от 5.8%, а Brent Crude падна с 5.3% до 40.73 долара за барел.
Цената на петрола падна до най-ниското си ниво от 2009 г. насам, като световното производство продължава да надвишава търсенето, предаде Би Би Си, цитиран от "Дневник". Цената на суровия петрол West Texas спадна до 37.65 долара за барел, което представлява спад от 5.8%, а Brent Crude падна с 5.3% до 40.73 долара за барел.

Въоръжен обир в Мусагеница - задигнаха пари от куриерска фирма

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=5161460

В 11,20 часа днес е станал обир в клон на куриерска фирма "Еконт" в столичния квартал Мусагеница. Двама маскирани мъже, един от които въоръжен, са нахлули в офиса и са откраднали неустановено количество пари. Това съобщиха за "24 часа онлайн" от пресцентъра на МВР. 
Извършителите са успели да избягат. Служители на МВР работят по случая.
В 11,20 часа днес е станал обир в клон на куриерска фирма "Еконт" в столичния квартал Мусагеница. Двама маскирани мъже, един от които въоръжен, са нахлули в офиса и са откраднали неустановено количество пари. Това съобщиха за "24 часа онлайн" от пресцентъра на МВР.  Извършителите са успели да избягат. Служители на МВР работят по случая.

Благотворителен концерт за Антонио на 12 декември

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=5161451

В Плевен, в навечерието на Коледните и Новогодишни празници, се организира поредният благотворителен концерт под мотото „Подай ръка на Антонио“, съобщиха организаторите. Дарителската акция е подкрепена от Общината. Целта е да бъдат събрани нужните средства за присаждане на стволови клетки в московска клиника на момчето от Плевен,
В Плевен, в навечерието на Коледните и Новогодишни празници, се организира поредният благотворителен концерт под мотото „Подай ръка на Антонио“, съобщиха организаторите. Дарителската акция е подкрепена от Общината. Целта е да бъдат събрани нужните средства за присаждане на стволови клетки в московска клиника на момчето от Плевен,

Песента "Бургаски вечери" ще звучи на всеки кръгъл час

http://www.cross.bg/signal-vecheri-proizvezhda-1490963.html

/КРОСС/Бургас звъни със свой сигнал като големите европейски градове. Вече функционира нова озвучителна система, която произвежда характерен сигнал, отбелязващ кръглите часове от 17.00 до 21.00. Тя е дарена от известна бургаска фамилия, желаеща да запази анонимност. Озвучителната система е специално поръчана и конфигурирана. Тя ползва качествен усилвател и многофункционален плейър. Може да се командва и през интернет. Звукът се произвежда от четири хорни /от английски - рог, тръба/, поставени върху покрива на Общината. Ако се заслушате в приятния и ненатрапчив сигнал, ще откриете в него мотиви от емблематичната песен "Бургаски вечери", един от символите на нашия град. Силата на звука е регулирана така, че да не дразни ухото, но да се чува достатъчно далеч - до площад "Тройката" и нагоре по "Богориди". През лятото системата ще се пренастрои автоматично, като отбелязва часовете от 18.00 до 22.00.

Ангелкова ще търси възможности за увеличаване на руските туристи у нас

http://www.dnevnik.bg/biznes/turizam/2015/12/08/2665408_angelkova_shte_tursi_vuzmojnosti_za_uvelichavane_na/?ref=rss


Министърът на туризма Николина Ангелкова заминава на работно посещение в Русия, съобщиха от ведомството й.

По нейна инициатива ще се проведе среща с Олег Сафонов, ръководител на Федералната агенция по туризъм на Русия. Двамата ще обсъдят резултатите от проведената през ноември тази година в София българско-руска кръгла маса за перспективите пред двустранното сътрудничество в туризма, както и конкретни възможности за увеличаване на броя руски туристи, избрали страната ни.
...

Мъжете, съобщили за стрелбата в София, се представили за гардове на Алексей Петров

http://www.cross.bg/snoshti-muzhe-politziyata-1490962.html

/КРОСС/  Мъжете, които снощи са подали сигнал в полицията за стрелбата на столичния булевард „Черни връх", са се представили за охранители на Алексей Петров. Това каза за Дарик един от служителите в близките търговски обекти, който пръв се опитал да окаже помощ на простреляните мъже. Те продължават да се намират в болница, но състоянието им не е тежко, тъй като са простреляни само в краката. Все още няма яснота каква е била причината за стрелбата срещу тях. Засега от МВР съобщават единствено, че инцидентът е възникнал заради "пререкание между група млади мъже", а стрелецът, който беше задържан още снощи, е охранител на офис в района. Инцидентът стана снощи около 17:45 ч. на метри от мол "Парадайс" и в близост до много офиси, магазини и училище. Младите мъже на 30 и 21 години са били простреляни от охранител на външния периметър на офис, намиращ се на „Черни връх". Почти веднага след инцидента от МВР съобщиха, че двамата ранени имат криминални регистрации, но отказаха информация за охранителя. Още снощи той е направил самопризнания, като е обяснил, че е бил провокиран да стреля. С какво - все още не е ясно. Секунди след стрелбата, един от служителите на близките търговски обекти - Калоян Каравачев, излиза на улицата, за да разбере какво се случва. Той разказа пред Дарик, че заварил ранените мъже в локва кръв, заобиколени от група охранители: „При тръгване от работа се чуха гърмежи

Подпалиха дома на шефа на полицията в Перник

http://pik.bg/подпалиха-дома-на-шефа-на-полицията-в-перник-news448938.html

Подпалиха дома на шефа на полицията в Перник

Огнен атентат подпали дома на шефа на пернишката полиция комисар Валентин Бучински в София. Около 23,30 ч. в неделя е била запалена входната врата на апартамента му, съобщава "Телеграф", позовавайки се на полицейски източници.

По време на палежа Бучински и семейството му са били в жилището. За щастие от палежа няма пострадали хора.

Малко преди полунощ полицейският шеф усетил задушлива миризма. Щом се приближил до вратата, разбрал, че гори. Незабавно започнал да гаси и се обадил на колегите си в МВР, разкриват криминалисти. Огънят бил потушен бързо,а инцидентът се разминал само с материални щети.

По време на огледа станало ясно, че вратата на Бучински е залята с гориво и подпалена, като извършителят не оставил следи.

Комисар Бучински дълго време беше шеф на столичното 4-то РПУ. През май т.г. той официално оглави ОДМВР-Перник и обяви, че ще се бори срещу наркобизнеса в града, автокражбите и посегателствата срещу личността.

Ченгета коментират, че вероятната причина за палежа е именно твърдата ръка, с която комисар Бучински е поел ръководството на пернишката полиция. "Пернишкият ъндърграунд се отличава с начина си на предупреждение. Най-често се правят именно палежи, те са знак, че ако продължи да действа, мишената може да си изпати сериозно", коментират от ГДНП.

Тепърва предстоят разпити на мастити бандити то миньорския град, както и на униформени, участвали в акцията срещу дрогата и автокражбите в Перник.

Кола-бомба се е взривила пред руското консулство в Алепо

http://petel.bg/Kola-bomba-se-e-vzrivila-pred-ruskoto-konsulstvo-v-Alepo__136885

Снимка: АФП  Кола-бомба се е взривила пред руското консулство в сирийския град Алепо, предаде Интерфакс, цитиран от "Фокус". Данни за...

И Турция налага икономически санкции на Русия

http://petel.bg/I-Turtsiya-nalaga-ikonomicheski-sanktsii-na-Rusiya__136883

Снимка архив epa.eu Турция заплаши да наложи санкции на Русия. В най-близко бъдеще Анкара ще вземе окончателното решение по този въпрос,...

"Теленор" разшири предсрочно 4G-мрежата си до близо 57%

http://www.mediapool.bg/telenor-razshiri-predsrochno-4g-mrezhata-si-do-blizo-57-news242821.html

Стартиралата в началото на декември 4G-мрежа на "Теленор България" вече достига близо 57 на сто и разширението е преди обавения срок от 15 декември, съобщиха от телекома във вторник. В момента 4G услугите на компанията се предлагат във всички регионални центрове и градове с над 20 000 жители, както и най-популярните зимни курорти в страната като осигуряват пренос на данни с още по-висока скорост, много по-добро потребителско преживяване при ползване на мобилни приложения, по-бързо зареждане на интернет страници и стрийминг на видео и аудио, сваляне и качване на съдържание с максимално достижимата скорост от 75 Мbps. Реално покрити са  56.73% от населението на страната. Покритието ще бъде разширявано и догодина, като операторът очаква да получи допълнителен спектър в честотния обхват от 1800 MHz от Комисията за регулиране на съобщенията (КРС) в началото на 2016 г. Теленор припомня, че до 31 януари 2016 г. 4G услугите ще са достъпни безплатно за всички клиенти на оператора, които притежава съвместими с технологията мобилни устройства и СИМ-карти и да се намират в зоната на покритие. Клиентите на оператора могат да проверяват дали СИМ-картата им е съвместима като изпратят безплатен SMS до кратък номер 144, а потребителите с по-стари карти могат да ги заменят във всеки магазин на компанията без допълнително заплащане. Операторът обяви и коледни промоции за клиентите, които преподпишат или сключат нов договор до 31 януари. Те ще получат до четири пъти повече минути за разговори и МВ на максимална скорост и ще ползват 4G услугите на оператора през целия срок на договора си. Пълна информация за покритието на 4G мрежата на Теленор, както и за тарифите и 4G мобилните устройства, които операторът предлага, е налична на официалната интернет страница на компанията, и във всички магазини на оператора и официалните партньори.

"Зелена карта" ще се издава заедно с "Гражданска отговорност" без допълнителна такса

http://pik.bg/зелена-карта-ще-се-издава-заедно-с-гражданска-отговорност-без-допълнителна-такса-news448932.html

"Зелена карта" ще се издава заедно с "Гражданска отговорност" без допълнителна такса

Сертификатът "Зелена карта" вече ще се издава заедно с полицата по застраховката "Гражданска отговорност" на автомобилистите без допълнителна такса или друго плащане от ползвателя на застрахователни услуги.

Това решиха днес депутатите от икономическата комисия с гласувания на второ четене текст от новия Кодекс по застраховането.

Народните представители приеха също и възможността увредено лице, което желае да получи застрахователно обезщетение, да отправи към застрахователя писмена претенция по реда на чл. 380, освен в случаите, когато застрахователят по имуществена застраховка на увреденото лице е встъпил в негови права и предявява претенция на друго основание. Както и - увреденото лице е длъжно да предостави на застрахователя по застраховка „Гражданска отговорност” на автомобилистите на виновния водач документите, с които разполага и които са свързани със застрахователното събитие и причинените вреди, като му съдейства при установяването на обстоятелствата във връзка със събитието и размера на вредите. Увреденото лице може да предяви претенцията си за плащане и пред съда, ако застрахователят не е платил в срок, откаже а плати обезщетение или ако увреденото лице не е съгласно с размера на определеното обезщетение.

По този текст възникна дискусия, инициирана от адвокат-експерт с опит в тази материя, който призова да не се променя досегашния режим.

Зам.-председателят на КФН Ралица Агайн защити позицията на пострадалите от ПТП-та да се даде възможност по един бърз начин да си уредят обезщетенията първо по доброволен начин, информирайки застрахователя на виновния водач, а чак след това, ако не са доволни - да заведат дело и да отидат на съд. И обясни това. Според нея по доброволния начин проблемът може да се реши до 3 месеца. А ако има само опция съд, то това ще бъде свързани с много разходи за адвокатски хонорари.
Заседанието по приемането на новия Кодекс по застраховане продължава.

Откриха латекс в съмнителния багаж до училището

http://www.cross.bg/ychilishteto-bagazh-sumnitelniya-1490961.html

/КРОСС/При проверката на съмнителния багаж, изоставен пред столичното 134 СОУ "Димчо Дебелянов", е намерен латекс, съобщиха от МВР пред "Фокус". Учебните занятия в училището ще продължат. По-рано учениците от столичното училище бяха евакуирани заради съмнителния багаж. Багажът е бил изоставен от външната страна на оградата на училището. Сигналът за инцидента е подаден в 9:30 часа. Ръководството на училището бе разпоредило денят да бъде неучебен, но сега промени становището си.    

Маскирани обраха клон на куриерска фирма в столичния квартал Мусагеница

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=5161444

В 11,20 часа днес е станал обир в клон на куриерска фирма
В 11,20 часа днес е станал обир в клон на куриерска фирма "Еконт" в столичния квартал Мусагеница. Двама маскирани мъже, един от които въоръжен са нахлули в офиса и са откраднали неустановено количество пари. Това съобщиха за "24 часа онлайн" от пресцентъра на МВР.  Извършителите са успели да избягат. Служители на МВР работят по случая.

Цените на петрола стигнаха най-ниските нива от 2009 г. насам

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=5161447

Цената на петрола падна до най-ниското си ниво от 2009 г. насам, като световното производство продължава да надвишава търсенето, предаде Би Би Си, цитиран от
Цената на петрола падна до най-ниското си ниво от 2009 г. насам, като световното производство продължава да надвишава търсенето, предаде Би Би Си, цитиран от "Дневник". Цената на суровия петрол West Texas спадна до 37.65 долара за барел, което представлява спад от 5.8%, а Brent Crude падна с 5.3% до 40.73 долара за барел.

Нагъл престъпник ограби дядо посред бял ден във Велико Търново

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=5161403

Двама души бяха ограбени посред бял ден в старата столица, информираха от Областната дирекция на МВР. Случаите разследват служители на Районно управление- Велико Търново.
Вчера в 11 ч. е получен сигнал от 81- годишен мъж. Дядото обяснил, че същия ден на кръстовище между улиците “Ангел Кънчев” и “Йоновка”, непознат е издърпал от ръката му чанта.
Двама души бяха ограбени посред бял ден в старата столица, информираха от Областната дирекция на МВР. Случаите разследват служители на Районно управление- Велико Търново. Вчера в 11 ч. е получен сигнал от 81- годишен мъж. Дядото обяснил, че същия ден на кръстовище между улиците “Ангел Кънчев” и “Йоновка”, непознат е издърпал от ръката му чанта.

Обвиненият за убийството в Девня иска вкъщи, за да си лекува палеца

http://www.moreto.net/novini.php?n=308411

И състав на Апелативния съд във Варна реши да остави зад решетките Виктор Панайотов, обвинен за убийството в Девня от 28 ноември, предаде репортер на Moreto.net. След като Окръжният съд отказа да пусне задържания под домашен арест, днес той се изправи пред въззивната инстанция, за да обжалва.

Министерството на финансите пласира книжа при по-ниска лихва

http://www.cross.bg/knizha-emisiya-ayktzion-1490960.html

/КРОСС/Министерството на финансите преотвори емисия 10-годишни държавни ценни книжа (ДЦК) с падеж 22 април 2025 година. На проведения в понеделник аукцион са пласирани книжа с номинална стойност 65 млн. лв., съобщиха от ведомството. Постигната среднопретеглена годишна доходност от 2.34 процента. За сравнение доходността на предходния аукцион за същата емисия, проведен на 16 ноември 2015 г., беше 2.56 процента. Общият размер на подадените поръчки достига 105.65 млн. лв., което съответства на коефициент на покритие от 1.63. Спредът спрямо бенчмарковите германски облигации в този сегмент е 167 базисни пункта, допълват от министерството. Банките по традиция са придобили най-много книжа - 64.92% от предложените на аукциона, застрахователните дружества - 30.77%, инвестиционните посредници - 3.08%, а гаранционните фондове - 1.23%.  

Искат да падне оправдаването на Цветанов

http://www.vesti.bg/iskat-da-padne-opravdavaneto-na-cvetanov-6046808

ВКС отмени присъдата и върна делото за ново разглеждане от Софийския апелативен съд, който оправда бившия министър. Върховните съдии ще произнесат решението си в едномесечен срок.

НАП и МВР проверяват автокъщи в Дупница

http://offnews.bg/news/n_1/n_603915.html

Над 30 фирми, които предлагат автомобили на борсите край Дупница ще бъдат проверени в съвместна операция на НАП и структурите на МВР, която започна тази сутринта, съобщиха от НАП. Освен данъчните, в операцията участват служители на икономическа и криминална полиция, експерти по разпознаване на манипулации върху рамите на автомобили и автопатрули на вътрешното министерство. Задачата на съвместните екипи е да установят произхода на средствата за закупуване на автомобилите, цените и отчитането на приходите, както и данни за престъпления, свързани с търговията с превозни средства. Инспекторите на НАП вече са извършили предварителна проверка на повечето търговски дружества, които продават автомобили в Дупница, предстои извършването на ревизии за онези, за които се докаже отклонение от данъчния режим, допълват от НАП. Сред най-често срещаните схеми за избягване на облагане е фиктивното сключване на договори между купувача физическо лице и собственика на автомобила в чужбина, като по този начин посредникът при продажбата не декларира приходи и не плаща нищо. Друга практика е да се посочват силно занижени стойности на продажбата, нямащи нищо общо с пазарните цени. Често срещана е схемата на масова покупка на бракувани автомобили в чужбина от застрахователни дружества, които в последствие се ремонтират и продават в България. Съвместните проверки на двете ведомства продължават.

„Сова харис“: над 85% от българите не знаят за Младежката гаранция

http://frognews.bg/news_103264/Sova-haris-nad-85procenta-ot-balgarite-ne-znaiat-za-Mladejkata-garantsiia/

Над 85% от българите не са чували за Младежката гаранция и мерките за младежка заетост в България, а младите хора от малките градове и населени места не знаят към кого да се обърнат, за да получат информация за възможности за продължаващо образование, стажове и работа.

Икономиката на България ще се забави през 2016 г.

http://econ.bg/Новини/Икономиката-на-България-ще-се-забави-през-2016-г-_l.a_i.710383_at.1.html

Забавянето на икономическия растеж на България през идната година ще бъде породено от спада на усвояването на средства от еврофондовете, коментира...

Средният осигурителен доход за страната за октомври е 733,36 лв.

http://pik.bg/средният-осигурителен-доход-за-страната-за-октомври-е-73336-лв-news448934.html

Средният осигурителен доход за страната за октомври е 733,36 лв.

Размерът на средния осигурителен доход за страната за месец октомври 2015 г. е 733,36 лв., съобщиха от НОИ.

Средномесечният осигурителен доход за страната за периода от 01.11.2014 г. до 31.10.2015 г. е 718,23 лв.

Определеният средномесечен осигурителен доход за страната за посочения период служи при изчисляване размерите на новоотпуснатите пенсии през месец ноември 2015 г., съгласно чл. 70, ал. 2 от Кодекса за социално осигуряване.

Марин льо Пен - Бунтарката

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=5161392

Марин льо Пен, лидерката на крайнодесния Национален фронт, може да се смята за победител на регионалните избори във Франция, макар в неделя да мина само първият им тур. И се очертава като важен фактор в политиката. Тя не крие амбицията си да стане президент на изборите през 2017 г. Това е нейна цел, откакто оглави партията,
Марин льо Пен, лидерката на крайнодесния Национален фронт, може да се смята за победител на регионалните избори във Франция, макар в неделя да мина само първият им тур. И се очертава като важен фактор в политиката. Тя не крие амбицията си да стане президент на изборите през 2017 г. Това е нейна цел, откакто оглави партията,

МО в БСП: 8-ми декември е празник на креативността и будния дух

http://www.cross.bg/praznik-traditziite-kreativnostta-1490958.html

/КРОСС/Членовете на МО в БСП поздравяват всички студенти по повод днешния 8-ми декември. „Този ден е празник най - вече на креативността и будния дух. Вие сте тези, които пазите и развивате традициите на нашата нация - стремеж към знание, книжовност, духовност и отговорност към обществото", казват в поздравителния си адрес младите социалисти. „Не забравяйте най - важните неща - винаги отстоявайте своите идеи, бъдете добри, толерантни и солидарни, пазете традициите и помнете миналото, от него вземете огъня, а не пепелта! Бъдете здрави и вдъхновени!", заявяват още младежите от БСП. Пълният текст на поздравителния адрес:Скъпи студенти и приятели,Приемете нашите най - сърдечни пожелания за вашия най - истински празник, 8-ми декември. Този ден е празник най - вече на креативността и будния дух. Вие сте тези, които пазите и развивате традициите на нашата нация - стремеж към знание, книжовност, духовност и отговорност към обществото.Не забравяйте най - важните неща - винаги отстоявайте своите идеи, бъдете добри, толерантни и солидарни, пазете традициите и помнете миналото, от него вземете огъня, а не пепелта!Бъдете здрави и вдъхновени!  

И след "историческия компромис" утре Рада и Христо ще си налягат парцалите

http://www.bnews.bg/article-144806

Съдбата е отредила на тези реформатори - измамници след утрешния ден да изпълняват срамната роля на кукли на конци.

Кунева подписа меморандум за антикорупционно образование в полза на българските университети

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=5161385

Вицепремиерът по координация на европейските политики и институционални въпроси Меглена Кунева подписа днес във Виена Меморандум за разбирателство и сътрудничество в областта на антикорупционното образование между Националния съвет по антикорупционни политики и Службата на ООН за наркотици и престъпност.
Вицепремиерът по координация на европейските политики и институционални въпроси Меглена Кунева подписа днес във Виена Меморандум за разбирателство и сътрудничество в областта на антикорупционното образование между Националния съвет по антикорупционни политики и Службата на ООН за наркотици и престъпност.

Лидерът на "Даеш" номиниран за "Човек на годината"

http://www.vesti.bg/sviat/lideryt-na-daesh-nominiran-za-chovek-na-godinata-6046809

Обяснението е, че Ал Багдади е вдъхновил хиляди последователи по цял свят да се борят в името на самопровъзгласилия се халифат в Ирак и Сирия, както и да организират терористични атаки

Министерството на финансите пласира книжа при по-ниска лихва

http://www.dnevnik.bg/biznes/finansi/2015/12/08/2665397_ministerstvoto_na_finansite_plasira_knija_pri_po-niska/?ref=rss


Министерството на финансите преотвори емисия 10-годишни държавни ценни книжа (ДЦК) с падеж 22 април 2025 година. На проведения в понеделник аукцион са пласирани книжа с номинална стойност 65 млн. лв., съобщиха от ведомството.

Постигната среднопретеглена годишна доходност от 2.34 процента. За сравнение - доходността на предходния аукцион за същата емисия, проведен на 16 ноември 2015 г., беше 2.56 процента. Общият размер на подадените поръчки достига 105.65 млн. лв., което съответства...

Два сателита ще следят дали държавите спазват обещанията си за климата

http://www.moreto.net/novini.php?n=308409

Френската космическа агенция представи новите си два сателита по време на парижката конференция за климата. В понеделник министри от цял свят обещаваха с ръка на сърцето, че страните им ще намалят емисиите парникови газове и така ще ограничат климатичното затопляне, коментира вестник Le Parisien.

Кунева подписа меморандум за антикорупционно образование

http://www.cross.bg/obrazovanie-sutrydnichestvo-oblastta-1490956.html

/КРОСС/Вицепремиерът по координация на европейските политики и институционални въпроси Меглена Кунева подписа днес във Виена Меморандум за разбирателство и сътрудничество в областта на антикорупционното образование между Националния съвет по антикорупционни политики и Службата на ООН за наркотици и престъпност. Споразумението е валидно за период от три години, като целта му е да послужи като рамка за сътрудничество за осигуряване на антикорупционно образование в българските висши училища.Службата на ООН по наркотици и престъпност е органът на ООН, който подпомага различни институции в страните-членки според Конвенцията на ООН за противодействие на корупцията. На българските университети ще бъдат предоставени набор от академични модули и учебни материали. Първият университет по меморандума, който ще направи пилотен проект от следващата учебна година, е Университетът за национално и световно стопанство. Макар основният фокус на антикорупционните политики да е в законодателството и институциите, образованието е не по-малко важно, особено сред младото поколение, в което може да се създаде усещане за нетърпимост към корупцията, коментира вицепремиерът Меглена Куневa и изтъкна важността на международното сътрудничество в областта. Юрий Федотов, председател на Службата на ООН по наркотици и престъпност, изрази задоволство, че България е втората страна, която се включва в подобна инициатива

Еврогрупата похвали усилията на Гърция

http://www.investor.bg/evropa/334/a/evrogrupata-pohvali-usiliiata-na-gyrciia-207417/

Премиерът Алексис Ципрас не вижда смисъл от участието на МВФ в спасителната програма за страната

Намериха дрога в килиите на варненски затворници

http://www.moreto.net/novini.php?n=308406

Дрога бе намерена при проверка в килиите на затворници от Варненския затвор, съобщиха от МВР за Moreto.net. 0.17 грама марихуана открили надзирателите у 23-годишния Н.Т. точно на Никулден. Тревата била в найлоново пакетче. На следващия ден пазачите проверили килията на 24-годишния С.

"Ройтерс": Иран е извършил забранени тестове на нова ракета край границата с Пакистан

http://www.dnevnik.bg/sviat/2015/12/08/2665391_roiters_iran_e_izvurshil_zabraneni_testove_na_nova/?ref=rss


Иран е тествал нова балистична ракета със среден обсег на действие в нарушение на две резолюции на Съвета за сигурност на ООН, заявиха в понеделник двама американски служители, предаде "Ройтерс".

Длъжностните лица, както са говорили при условие за анонимност, са заявили, че тестът на ракетата се е провел на 21 ноември край град Чабахар, пристанищен град близо до границата на Иран с Пакистан. Западен дипломатически източник е коментирал пред "Ройтерс", че ракетата е с обсег 1900 км и...

Кунева подписа меморандум за антикорупционно образование в полза на българските университети

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=5161372

Вицепремиерът по координация на европейските политики и институционални въпроси Меглена Кунева подписа днес във Виена Меморандум за разбирателство и сътрудничество в областта на антикорупционното образование между Националния съвет по антикорупционни политики и Службата на ООН за наркотици и престъпност.
Вицепремиерът по координация на европейските политики и институционални въпроси Меглена Кунева подписа днес във Виена Меморандум за разбирателство и сътрудничество в областта на антикорупционното образование между Националния съвет по антикорупционни политики и Службата на ООН за наркотици и престъпност.

Взривиха банкомат в село Лозен

http://www.vesti.bg/bulgaria/incidenti/vzriviha-bankomat-v-selo-lozen-6046811

От банката уверяват клиентите си, че по никакъв начин не са и няма да бъдат ощетени финансово

Кой е министърът на петрола на „Даеш“

http://www.vesti.bg/sviat/balkani/koj-e-ministyryt-na-petrola-na-daesh-6046812

Ал Зуби твърди, че Турция купува от терористите не само енергийни суровини, но и артефакти с историческо значение

Лешникотрошачката

http://www.cross.bg/mari-droselmaiier-teatur-1490957.html

Хореография: В.Вайнонен, Н. Касаткина, В. ВасилиевЛибрето и постановка: Н. Касаткина, В. ВасилиевСценография: Л. СолодовниковКостюми: Елизавета Дворкина Действащи лица и изпълнители:През 2011г. Московският театър за класически балет, под ръководството на Наталия Касаткина и Владимир Василев, отбеляза своя 45 годишен юбилей. Народните артисти на Русия, лауреати на Държавни награди - Наталия Касаткина и Владимир Василиев са създатели на 3 балета и 1 опера в Болшой театър. Автори са на 2 балета и 2 опери за Мариинския театър и 23 балета за Държавния академичния театър, без да се броят постановките за други руски и задгранични сцени. Балетът "Сътворението на света" на Мариинския театър за М. Баришников е обиколил 60 световни сцени. Две премиери е имал в САЩ. Авторският балет на хореографите - Н. Касаткина и В. Василиев допринася за развитието на така нареченото в балета направление „Classic to day" - класика в съвременен прочит. Много световни театри поставят спектакли с тяхна хореография, режисура и либрето. „Всички жанрове, освен скучните!" - това е девизът на Театъра за Класически Балет. Основната цел на театъра е стремежът всяка постановка да бъде разбираема и интересна на хора от всякакви възрасти и професии. В репертоара на трупата са: всичките балети на П.И.Чайковски, „Пепеляшка" и „Ромео и Жулиета" на С. Прокофиев, „Дон Кихот" на Л. Минкус, "Жизел" на А

Генна терапия ще се бори със смъртоносен синдром

http://health.actualno.com/genna-terapija-shte-se-bori-sys-smyrtonosen-sindrom-news_512083.html

Учените получиха първите положителни резултати от прилагането на генна терапия при лечение на синдрома на Уискот-Олдрич, обявили изследователите на ежегодното съвещание на Американското общество за хематология. Синдромът на Уискот-Олдрич е рядко Х-свързано рецесивно заболяване, характеризиращо се с наличието на екзема, тромбоцитопения, имунен дефицит и кървава диария. От него страдат изключително лица от мъжки пол. Прогнозата за лечение обикновено е неблагоприятна, но при трансплантация на кос

Иран е тествал балистична ракета в нарушение на две резолюции на ООН

http://asia.actualno.com/iran-e-testval-balistichna-raketa-v-narushenie-na-dve-rezolucii-na-oon-news_512173.html

Иран е провел тест на балистична ракета със среден обсег в нарушение на две резолюции на Съвета за сигурност на ООН. Това са съобщили представители на американските власти пред Reuters в понеделник. Източниците са пожелали да останат анонимни. По думите им тестът е бил изцяло на територията на страната и е извършен на 21 ноември близо до Чабахар – пристанищен град, който се намира близо до границата на Иран с Пакистан. Ракетата е с обсег 1900 км и може да носи ядрена бойна глава, твърдят

Въоръжен грабеж в офис на спедиторска фирма в столицата

http://sofia.actualno.com/vyoryjen-grabej-v-ofis-na-speditorska-firma-v-stolicata-news_512178.html

Двама маскирани са нахлули в офис на спедиторска фирма, заплашили са служителя и са взели наличните пари. Това потвърдиха пред Topnovini.bg от пресцентъра на МВР. Единият е бил въоръжен. Служителят не е пострадал. Сигналът е бил подаден в 11:20 ч.

Едноседмично примирие в Йемен, готвят се преговори в Швейцария

http://asia.actualno.com/ednosedmichno-primirie-v-jemen-gotvjat-se-pregovori-v-shvejcarija-news_512175.html

Враждуващите в Йемен фракции се подготвят за едноседмично примирие от 15 декември, докато се провеждат мирни преговори с посредничеството на ООН в Швейцария. Това заяви външният министър на Йемен, цитиран от АФП. „Споразумение за прекратяване на огъня между правителството и превратаджиите, трябва да влезе в сила от 15 декември, с началото на преговорите“, заяви Абдел Малик ал Мехлафи. Според източник от кабинета на президента Абд Рабу Мансур Хади, примирието ще продължи седем дни,

Сключваме "Гражданска отговорност" онлайн и без електронен подпис

http://business.actualno.com/skluchvame-grajdanska-otgovornost-onlajn-i-bez-elektronen-podpis-news_512180.html

Ще сключваме застраховка „Гражданска отговорност” онлайн и без електронен подпис. Това решиха днес депутатите по време на приемането на второ четене на текст от новия Кодекс по застраховане в икономическата комисия на НС. „Този текст е най-важният или един от най-важните. Тези застраховки онлайн ще се сключват и без електронен подпис” , заяви по време на дебата депутатът от ГЕРБ Делян Добрев. В бъдеще може да отпадне и стикерът, но засега той е един от механ

Слай няма да играе в сериала "Рамбо"

http://showbusiness.actualno.com/slaj-njama-da-igrae-v-seriala-rambo-news_512184.html

Холивудската звезда Силвестър Сталоун отрече слуховете, че ще участва в телевизионен сериал по филмите „Рамбо”. „Рамбо: Нова Кръв” (англ. - Rambo: New Blood) ще се фокусира върху връзката между наемника Джон Рамбо и неговия син, който не се е появявал в нито един от филмите от поредицата през 80-те години на миналия век. Появиха се информации, че Сталоун ще е изпълнителен продуцент на сериала, както и че отново ще се превъплъти в една от най-запомнящите се роли през дъл

ЕС е на крачка от директива за киберсигурността при компании като Google

http://sciencelogy.actualno.com/es-e-na-krachka-ot-direktiva-za-kibersigurnostta-pri-kompanii-kato-google-news_512182.html

Европейският парламент и Европейският съвет успяха да постигнат все още неофициална договорка относно паневропейско киберзаконодателство, съобщава EurActiv. Става въпрос за норма, според която големи онлайн компании като Google и Amazon ще за задължени да докладват сериозни пробиви в онлайн сигурността си – в противен случай ги чакат глоби. Интересен факт е, че социалните мрежи не влизат в обхвата на това законодателство. Все пак то ще е по-малко строго, отколкото по отношение на киберсиг

Каракачанов: Гледай Франция, мисли за България

http://www.cross.bg/evropa-frantziya-vmro-1490955.html

/КРОСС/"Изборите във Франция показаха ясно пътя на европейските общества. Народите на Европа търсят корените си, традиционните си ценности, християнските начала. Резултатът на Националния фронт във Франция показва и накъде върви българското общество." Такъв анализ прави председателят на ВМРО и заместник-председател на 43-ото Народно събрание Красимир Каракачанов. Ето текст на цялото му изявление: "Съвсем скоро българите отново ще имат думата за бъдещето на страната. И все по-ясно става, че те започват да предпочитат градивния, разумния патриотизъм. Резултатите на ВМРО и Патриотичния фронт го доказват. Затова и ВМРО призовава българските патриоти за единство. В последните местни избори само раздробеността на патриотичното пространство попречи то да е големият печеливш в изборите. Неслучайно в страни като Унгария, Полша, Дания, Великобритания и т.н. обществата избират консервативната или националната политическа традиция. Отива си несъстоятелният либерален дневен ред, който загуби времето на Европа в последното десетилетие. Вече години наред в Европа се изгражда бездушна административна система вместо политически лидери. Разпространяват се псевдоценности, като трети пол и хомосексуални бракове. Европа си самовнушава мултикултурализъм. Това свърши с изстрелите в Париж и бежанската вълна. Европа прекалено рано реши, че историята е свършила и следва време за купон. Отрече идентичността, отрече националната държава, отрече честта и достойнството

Строителството се свива с 5.2% през октомври

http://www.dnevnik.bg/biznes/2015/12/08/2665392_stroitelstvoto_se_sviva_s_52_prez_oktomvri/?ref=rss


По предварителни данни през октомври строителството се свива с 5.2 на сто спрямо същия месец на предходната година, показват данните на Националния статистически институт (НСИ). В сравнение със септември също има спад от 0.6 на сто.

Както и през предходните месеци свиването на годишна база се дължи основно на спада при сградното строителство - с 11.9 на сто, докато при инженерното все още има ръст от 2.4 процента.

През октомври индексът на произведената строителна...

Оскар Писториус е пуснат под гаранция

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=5161341

Съдът в ЮАР освободи под гаранция в размер от 10 хиляди ранда (1240 лв.) южноафриканския лекоатлет параолимпиец Оскар Писториус, обвинен в умишленото убийство Реви Стенкамп, до произнасянето на окончателната присъда към него, предаде РИА Новости.
Върховният съд в ЮАР на 3 декември призна Писториус за виновен за умишленото убийство на Стенкамп.
Съдът в ЮАР освободи под гаранция в размер от 10 хиляди ранда (1240 лв.) южноафриканския лекоатлет параолимпиец Оскар Писториус, обвинен в умишленото убийство Реви Стенкамп, до произнасянето на окончателната присъда към него, предаде РИА Новости. Върховният съд в ЮАР на 3 декември призна Писториус за виновен за умишленото убийство на Стенкамп.

Пуснаха под гаранция Оскар Писториус

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=5161370

Съдът в ЮАР освободи под гаранция в размер от 10 хиляди ранда (1240 лв.) южноафриканския лекоатлет параолимпиец Оскар Писториус, обвинен в умишленото убийство Реви Стенкамп, до произнасянето на окончателната присъда към него, предаде РИА Новости.
Върховният съд в ЮАР на 3 декември призна Писториус за виновен за умишленото убийство на Стенкамп.
Съдът в ЮАР освободи под гаранция в размер от 10 хиляди ранда (1240 лв.) южноафриканския лекоатлет параолимпиец Оскар Писториус, обвинен в умишленото убийство Реви Стенкамп, до произнасянето на окончателната присъда към него, предаде РИА Новости. Върховният съд в ЮАР на 3 декември призна Писториус за виновен за умишленото убийство на Стенкамп.

Танева: Търсим изсветляване на горския сектор, финансов резултат и изпълнение на мерките срещу незаконните дейности в горите

http://pik.bg/танева-търсим-изсветляване-на-горския-сектор-финансов-резултат-и-изпълнение-на-мерките-сре-news448923.html

Танева: Търсим изсветляване на горския сектор, финансов резултат и изпълнение на мерките срещу незаконните дейности в горите

Търсим изсветляване на горския сектора, финансов резултат и изпълнение на мерките, които сме взели срещу незаконните дейности в горите. Това каза министърът на земеделието и храните Десислава Танева, след като представи благотворителна кампания за закупуване на живи елхички под мотото „Купи жива елхичка, помогни на дете!“, предаде „Фокус”.

На въпрос в кои сектори МЗХ ще си партнира с грузинските си колеги, Танева заяви, че вчера са подписали меморандум за сътрудничество и има активна комуникация с тях в последните три години. „Всяка година, и тази, пристигнаха експерти, които обучаваме по повод законодателството на Европейския съюз и транспонирането на съответните регламенти в националното законодателство. Интересът от тяхна страна е в областта на ветеринарното законодателство, фитосанитарния контрол и в начина на функциониране на биологичното производители", обясни министър Танева, като поясни, че всичко което сме постигнали като ниво е след присъединяването ни в ЕС.

Във връзка с информацията за закупуване на джипове на горски служители и дали тече проверка, тя посочи, че няма да се спрат поръчките. „Не съм сигурна дали някои от тях не са приключили. Всяко от предприятията е с планове за работа със съответните мерки и планирани финансови резултати. В обхвата на тези предприятия се извършва и дейност като ловен туризъм, включително и с много чуждестранни гости. Това е скъп туризъм", добави министър Танева.

„Оттам насетне търсим само и единствено резултати по отношение на управлението на различни вид дейности. Търсим изсветляване на сектора, финансов резултат и мерките, които сме взели срещу незаконните дейности в горите", допълни Десислава Танева, като уточни, че в края на годината ще даде специална пресконференция и ще се види подобрение на всяка една от позициите.

Осем месеца в лапите на ислямистите: Tрябва да се надяваш да не бъдеш убит! Бяха много. И бяха жестоки!

http://www.bnews.bg/article-144802

Жените постоянно били местени от едно място на друго, а с всяко местене броят им намалявал. От първоначалните 700 жени и момичета впоследствие останали едва 70.

Министър Танева откри кампанията „Купи жива елхичка, помогни на дете!“

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=5161353

3000 живи елхички са предвидени за кампанията „Купи жива елхичка, помогни на дете!“.
Това каза министърът на земеделието и храните Десислава Танева, която представи благотворителната кампания в зала „Голям колегиум” на министерството.
"3000 елхички сме подготвили, ако има интерес можем да предоставим и повече", заяви тя.
3000 живи елхички са предвидени за кампанията „Купи жива елхичка, помогни на дете!“. Това каза министърът на земеделието и храните Десислава Танева, която представи благотворителната кампания в зала „Голям колегиум” на министерството. "3000 елхички сме подготвили, ако има интерес можем да предоставим и повече", заяви тя.

Клок се връща в състава на Черно море. Вижте групата за мача под Аязмото

http://petel.bg/Klok-se-vrashha-v-sastava-na-CHerno-more--Vizhte-grupata-za-macha-pod-Ayazmoto__136867

Марк Клок ще се завърне в състава на Черно море за утрешния ¼-финален мач от турнира за Купата на България с Берое. Срещата е от 17,30 часа в...

При въоръжения грабеж в столицата: Около 8000 лева са взети от куриерската фирма

http://petel.bg/Pri-vaorazheniya-grabezh-v-stolitsata--Okolo-8000-leva-sa-vzeti-ot-kurierskata-firma__136879

Илюстрация: Булфото  В столичния квартал „Младост 1” преди часове бе извършен въоръжен грабеж. Ударът е станал в офис на куриерската...

Огнен атентат срещу шефа на полицията в Перник! Подпалиха жилището му с цялото семейство

http://petel.bg/Ognen-atentat-sreshhu-shefa-na-politsiyata-v-Pernik--Podpaliha-zhilishheto-mu-s-tsyaloto-semeystvo__136874

Снимка viaranews.com Огнен атентат подпали дома на шефа на пернишката полиция комисар Валентин Бучински в София. Около 23,30 ч. в неделя е била...

Онлайн камерите на връх "Мусала" заснеха нещо невиждано в снега! Някой написа думата...

http://petel.bg/Onlayn-kamerite-na-vrah-Musala-zasneha-neshho-nevizhdano-v-snega--Nyakoy-napisa-dumata---__136881

Понякога ние българите сме уникален народ, но не в добрия смисъл. Поредното доказателство за манталитета и изцепките на нашенеца е снимка...

Емоциите в Биг Брадър ескалират! Ето какво се случва в Къщата

http://petel.bg/Emotsiite-v-Big-Bradar-eskalirat--Eto-kakvo-se-sluchva-v-Kashhata__136882

По време на лайфа снощи станахме свидетели на едно много лично признание от Къщата. Соня сподели, че преди време е чула най-страшната...

Скандалът в щангите се разраства: 20 клуба скочиха срещу федерацията

http://petel.bg/Skandalat-v-shhangite-se-razrastva--20-kluba-skochiha-sreshhu-federatsiyata__136884

Скандалите в родните щанги се разрастват с всеки изминал ден. След като преди дни националът по вдигане на тежести Александър Димитров...

Промишленото производство с леко подобрение

http://econ.bg/Новини/Промишленото-производство-с-леко-подобрение_l.a_i.710380_at.1.html

Индексът на промишленото производство през октомври нараства минимално спрямо предходния месец. Увеличението е с 0,1%, сочат предварителните данни на...

Израелският премиер Нетаняху назначи Йоси Коен за директор на Мосад

http://www.cross.bg/netanyahy-mosad-koen-1490954.html

/КРОСС/Израелският премиер Бенямин Нетаняху назначи късно в понеделник за нов директор на разузнаването Йоси Коен, който през последните две години ръководеше Съвета за национална сигурност. С назначението се слага край на множеството спекулации кой ще заеме един от най-важните постове, свързани със сигурността в страната, пише в. "Джерузалем пост". Като 12-и ръководител на Мосад, Коен ще наследи Тамир Пардо, който напуска през януари след 5 години на поста. Коен е бил в Съвета за национална сигурност от август 2013 г., където бил на мястоо на Яков Амирдор. През последните години той е бил посредник между Нетаняху и множество правителства по света, включително администрацията във Вашингтон, където той е уважаван от американците. Преди да представи своя довереник на медиите, Нетаняху припомни трите основни задачи на Мосад: да елиминира заплахите срещу страната, да събира разузнавателни данни и да прокарва път за контакти с държавите в арабския и ислямския свят, с които Израел няма дипломатически отношения. Имало още двама кандидати за поста - Рами Бен-Барак, бившият зам.-директор на Мосад по времето на Меир Даган (предшественикът на Пардо) и настоящият зам.-директор на разузнаването, известен единствено с N - първата буква от личното му име, стана ясно от думите на Нетаняху.  

Министър Танева откри кампанията „Купи жива елхичка, помогни на дете!“

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=5161343

3000 живи елхички са предвидени за кампанията „Купи жива елхичка, помогни на дете!“.
Това каза министърът на земеделието и храните Десислава Танева, която представи благотворителната кампания в зала „Голям колегиум” на министерството.
3000 живи елхички са предвидени за кампанията „Купи жива елхичка, помогни на дете!“. Това каза министърът на земеделието и храните Десислава Танева, която представи благотворителната кампания в зала „Голям колегиум” на министерството. "3000 елхички сме подготвили, ако има интерес можем да предоставим и повече", заяви тя.

Доклад: Почти 30 хил. чужди бойци се бият за ИДИЛ

http://www.moreto.net/novini.php?n=308408

Броят на чуждестранни бойци в Ирак и Сирия е нараснал повече от два пъти от 2014 г. досега. Това се твърди в доклад на консултантската фирма в сферата на разузнаването "Суфан" (The Soufan). Проучването на фирмата показва, че международните усилия да се спре притока на чуждестранни бойци към групировката „Ислямска държава“ (ИДИЛ) в Ирак и Сирия не дават желания резултат.

Извънредно! Въоръжен обир в София

http://pik.bg/извънредно-въоръжен-обир-в-софия-news448921.html

Извънредно! Въоръжен обир в София

Въоръжен обир преди минути вдигна полицията в София на крак. Ударът е станал в офис на куриерската фирма "Еконт" в блок 110 в столичния квартал "Младост 1", съобщава БЛИЦ. Двама са нахлули в сградата, единият е размахвал пистолет. Отмъкнали са неизвестна сума пари. Полицията разследва обира и вече е започнала издирване на престъпниците. 

Държавата пласира 65 млн. нов дълг на вътрешния пазар

http://www.mediapool.bg/darzhavata-plasira-65-mln-nov-dalg-na-vatreshniya-pazar-news242820.html

Държавата пласира нов дълг от 65 млн. лв. на вътрешния пазар при сравнително по-добра доходност спрямо предишни аукциони. Така емитираният вътрешен дълг достигна 1.21 млрд. лв. през тази година, като предстои само още един аукцион следващия понеделник за 100 млн. лв.   В понеделник Министерството на финансите преотвори емисия 10-годишни държавни ценни книжа (ДЦК) с падеж 22 април 2025 година.   Пласирани са книжа с номинална стойност 65 млн. лв., като е постигната среднопретеглена годишна доходност от 2.34%.   За сравнение доходността на предходния аукцион за същата емисия, проведен на 16 ноември, беше 2.56%, а на 19 октомври – 2.48% процента. При отварянето на емисията на 20 април обаче беше постигната доходност от 2.04%.   Общият размер на подадените поръчки на аукциона в понеделник е бил 105.65 млн. лв., което съответства на коефициент на покритие от 1.631, посочват от Министерството на финансите.   Спредът спрямо бенчмарковите германски облигации в този сегмент е в размер на 167 базисни пункта.   Банките са придобили 64.92% от предложените на аукциона книжа, застрахователните дружества – 30.77%, инвестиционните посредници – 3.08%, а гаранционните фондове – 1.23%.   Последният за годината аукцион е насрочен на 14 декември. Тогава ще бъде преотворена емисия 5-годишни държавни ценни книжа, като предлаганото количество е за 100 млн. лв., става ясно от публикувания емисионен календар.   Ако бъде продадено цялото заявено количество, пласираният на вътрешния пазар дълг ще достигне 1.311 млр. лв. през тази година.   Към края на октомври номиналният размер на държавния дълг възлиза на 11.833 милиарда евро, от които 3.964 милиарда евро вътрешен и 7.868 милиарда евро външен дълг. Така той нараства до 26.9 на сто от брутния вътрешен продукт.

Благотворителен концерт за Антонио на 12 декември

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=5161342

В Плевен, в навечерието на Коледните и Новогодишни празници, се организира поредният благотворителен концерт под мотото „Подай ръка на Антонио“, съобщиха организаторите. Дарителската акция е подкрепена от Общината. Целта е да бъдат събрани нужните средства за присаждане на стволови клетки в московска клиника на момчето от Плевен,
В Плевен, в навечерието на Коледните и Новогодишни празници, се организира поредният благотворителен концерт под мотото „Подай ръка на Антонио“, съобщиха организаторите. Дарителската акция е подкрепена от Общината. Целта е да бъдат събрани нужните средства за присаждане на стволови клетки в московска клиника на момчето от Плевен,

Взривен е банкомат в Лозен

http://frognews.bg/news_103263/Vzriven-e-bankomat-v-Lozen/

В 4.30 ч. тази нощ в софийското село Лозен е взривен банкомат. Той се намира в кметството на селото, където е и клонът на „Български пощи” за Лозен.

Ваньо Шарков: Националната здравна карта може да е готова този месец

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=5161338

Тази седмица предстои срещата на Националната комисия по изработването на националната здравна карта, с която се стартират разговорите за направата й. Това коментира пред БНТ зам.-министърът на здравеопазването д-р Ваньо Шарков. Според него целият процес може да се завърши в рамките на този месец.
Националната здравна карта ще може да се пребори с
Тази седмица предстои срещата на Националната комисия по изработването на националната здравна карта, с която се стартират разговорите за направата й. Това коментира пред БНТ зам.-министърът на здравеопазването д-р Ваньо Шарков. Според него целият процес може да се завърши в рамките на този месец. Националната здравна карта ще може да се пребори с

Алисия забърса министерски син - копие на Ники Михайлов

http://www.bnews.bg/article-144764

Алисия отново се надява да се омъжи за новата си любов - министерския син Павлин Гагаузов.

Паргов: С Бюджет 2016 ГЕРБ ще изпомпа спестяванията на хората

http://www.cross.bg/pargov-miliarda-horata-1490953.html

/КРОСС/С приетия бюджет за 2016 година ГЕРБ иска да изпомпа спестяванията на хората, които в момента по данни на БНБ са около 41 милиарда лева. Това заяви председателят на Градския съвет на БСП в София Калоян Паргов по повод скоростното гласуване на държавния бюджет за следващата година."Така бедността и диспропорциите в обществото ще се засилят през 2016-а, прогнозира той. - Ще се влоши здравеопазването заради въведените лимити, ще има закриване на малки болници. 30% от средствата за образование ще отидат в частните училища и по този начин ще са за децата на богатите. Съответно държавното и общинското образование ще се влошат. За общините също няма средства и така за малките населени места ще липсва перспектива. Затова ще се засили икономическата миграция към големите градове и извън България. Категорично хората са обречени на бедност!".Според Калоян Паргов, Бюджет 2016 не стимулира икономиката. "Няма как да се ангажираш с нови дългове, без да си планирал растеж, обясни той. - Как ще връщаш тези пари?! Явно трябва хората сами да си ги извадят от джоба. Защото, когато има недостиг на финансиране, товариш населението с още разходи. По този начин ГЕРБ ще бръкне в джоба на всеки човек".Лидерът на столичните социалисти добави, че новият бюджет по никакъв начин не стимулира намаляването на безработицата и е същата постна пица, като тази на Симон Дянков

И още двама в болницата след нарктици

http://www.cross.bg/narkotitzi-ypotreba-droga-1490959.html

/КРОСС/Въпреки многобройните кампании против употребата на наркотици, които се правят ежегодно, все повече расте броят на тийнейджърите посягащи към дрогата. Драстично е намаляла долната възрастова граница на първа употреба на легални и нелегални наркотици. Ако допреди 2-3 години най-младите ученици признали, че пушат трева са били на 14-15 години, то сега има пушачи деца на 10-12 години. Друг тревожен факт е, че вече не са застрашени само децата в големите градове. Вече е безпроблемно снабдяването с наркотици и в малките населени места. Две 22-годишни лица са приети в Центъра за спешна медицинска помощ след употреба на наркотично вещество. Те са били в безпомощно състояние. Инцидентът е станал на 7 декември. При извършен обиск, в едно от лицата е намерена около 1 гр суха тревиста маса, която реагира на наркотично вещество. Образувано е бързо полицейско производство. Преди по-малко от седмица 16-годишно момиче от Шумен изпадна в кома след употреба на алкохол в комбинация вероятно с наркотици. В училището останаха изненадани от случилото се с ученичката, била изключително добро дете. В кръвта на момичето не са открити следи от наркотици, но лекарите са категорични, че комата не е причинена от алкохол. Подозират, че Теодора е пушила от така наречения „весел чай", който е хит сред тийнейджърите и е изместил марихуаната. 17-годишно момче колабира в заведение в близост до елитно кърджалийско училище

Закопчаха две българки във Франция, опитали да оберат 72-годишна жена

http://pik.bg/закопчаха-две-българки-във-франция-опитали-да-оберат-72-годишна-жена-news448919.html

Закопчаха две българки във Франция, опитали да оберат 72-годишна жена

Две българки са арестувани във френския град Ажан при опит да ограбят 72-годишна жена, съобщава La Depeche.

Двете българки са заловени по сигнал на очевидци. В миналото двете жени са били осъждани за кражби.

Заляха с киселина учебен автомобил в Харманли

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=5161304

Неизвестни злосторници заляха с киселина учебна кола в Харманли, съобщи ОД на МВР - Хасково. В понеделник автоинструктурът Янко Б. се жалвал на органите на реда за повредения от разяждащата течност емайл на автомобила
Неизвестни злосторници заляха с киселина учебна кола в Харманли, съобщи ОД на МВР - Хасково. В понеделник автоинструктурът Янко Б. се жалвал на органите на реда за повредения от разяждащата течност емайл на автомобила "Опел Астра". Потърпевшият не могъл да предположи каква е причината за посегателството.

Прокурори искат арест за трима в Пловдив, търгували с дрога

http://pik.bg/прокурори-искат-арест-за-трима-в-пловдив-търгували-с-дрога-news448917.html

Прокурори искат арест за трима в Пловдив, търгували с дрога

Окръжна прокуратура Пловдив внесе протест до Апелативен съд против определение, с което е наложена марка за неотклонение „парична гаранция“ в размер на по 1000 лева на Любомир Г., на 25 г., Драгомир А., на 23 г., и Людмила А., на 23 г.. Тримата младежи са обвиняеми за притежаване на наркотици с цел разпространение. 

Разследването до момента е установило, че тримата са държали в квартира и в автомобилите си в Пловдив различни количества наркотични вещества – над 2 кг марихуана, както и екстази и амфетамини, придобити с цел разпространение. За тези престъпления са събрани много доказателства, казаха разследващи.

Окръжна прокуратура Пловдив смята, че определението на Окръжен съд трябва да бъде отменено, защото има реална опасност тримата да се укрият и извършат престъпление. Те са обвинени в престъпление, което е с изключителна висока обществена опасност и обществена значимост, пише в протеста на Окръжна прокуратура-Пловдив.

На 10 декември 2015 г. е насрочено съдебното заседание в Апелативен съд, на което прокурор от Апелативна прокуратура ще поиска вземане на мярка „задържане под стража“ за тримата обвиняеми.

Бай Фидос - бащата на Искра Фидосова, брани ракийката и сланината

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=5161311

Бай Фидос брани домашната ракийка. Той не прекалявал с чашката, но огненицата го пази от болести и му дава сили да поддържа добра форма, както кумира си Путин, похвали се собственикът на хижа
Бай Фидос брани домашната ракийка. Той не прекалявал с чашката, но огненицата го пази от болести и му дава сили да поддържа добра форма, както кумира си Путин, похвали се собственикът на хижа "Петрохан". "Лошо го направиха с ракията. Не е виновна Поля Карастоянова, а тези, които са я накарали да внесе закона.

Porsche инвестира 1 млрд. евро в електромобил

http://www.cross.bg/evro-mission-model-1490952.html

/КРОСС/Porsche официално обяви, че ще пусне в серийно производство електрически модел, в чиято основа ще бъде концептуалния Mission E. За реализацията на проекта ще бъдат похарчени около 1 милиард евро, а производството на електромобила ще стартира през 2020 г., информира Automedia.bg. Над 700 млн. евро ще бъдат инвестирани в съществено разширяване на завода на марката в Щутгарт, където ще бъде създадена специална поточна линия, както и нов цех за боядисване. Предстои и построяването на отделен цех за електрическите двигатели, като компанията ще открие над 1000 нови работни места. Още 300 млн. евро германският производител на спортни автомобили ще инвестира в други свои подразделения, включително и инженерингов център. Именно той ще се заеме с техническите детайли около превръщането на Mission E в сериен модел. Прототипът Mission E бе показан на автосалона във Франкфурт през септември. Концептът с 4 врати има система за задвижване на четирите колела, пълноуправляемо шаси и два електромотора с обща мощност 600 к.с. Суперколата може да измине 500 км с едно зареждане, като ускорява от 0 до 100 км/ч за 3,5 секунди.  

Нападателят от Банско Хамлет Шмавонян с условна присъда за отвличане

http://www.cross.bg/shmavonyan-otvlichane-bansko-1490949.html

/КРОСС/Арменецът Хамлет Шмавонян, който намушка в Банско пловдивски студент, има условна присъда за отвличане и принуда. От пловдивския съд уточниха, че на 7-ми февруари, м.г., е влязло в сила споразумение, според което Шмавонян е осъден на 3 години условно с 5 години изпитателен срок и глоба от 2 900 лв. Същото наказание е постановено за съучастника му Хайрабет Бейлерян. На 1-ви декември 2013 г. те отвлекли пловдивчанина Христо Вълков и го накарали да подпише документ, че им дължи 800 лв. Парите били за дрога, която двамата арменци му дали, но той не им платил.  

Министерството на енергетиката на РФ: Електроснабдяването в Крим се осъществява в пълен обем

http://www.cross.bg/krim-liniya-ykraiina-1490951.html

/КРОСС/ Енергоснабдяването в Кримски федерален окръг (КФО) се осъществява в пълен обем, съобщиха от министерството на енергетиката на РФ, предаде ТАСС. Според материалите, предоставени от ведомството, в 01:37 ч. на 8 декември е включена високоволтовата линия “Каховская – Титан – Красноперекопск”. Общата генерация в Крим предвид от подаването на електричество от ЕЕС на Русия и Украйна е 769 МВт. Подаването от НЕК „Укренерго“ е 104 МВт. Общо за възстановяването на електроснабдяването в социално значимите и инфраструктурните обекти са включени в работа 2 677 резервни източника с обща мощност от 272,29 МВт. Електроенергията се доставяше в Крим от Херсонска област в Украйна по четири електропровода. Всички те обаче бяха повредени заради действията на украинските радикали на 22 ноември, в резултат на което електроподаването на полуострова беше прекратено. Киев е започнал доставянето на електроенергия в Крим в размер на 120 МВт, съобщиха от пресслужбата на „Укренерго“. Включването само на една електропреносна линия няма принципно значение за електроснабдяването в Крим. Възстановяването на тази линия, както неведнъж потвърди украинският министър на енергетиката Владимир Демчишин, е свързано изключително с необходимостта от възобновяване на доставките на електроенергия в самата Херсонска област, където вече има прекъсвания на тока

Израелският премиер Нетаняху назначи Йоси Коен за директор на Мосад

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=5161252

Израелският премиер Бенямин Нетаняху назначи късно в понеделник за нов директор на разузнаването Йоси Коен, който през последните две години ръководеше Съвета за национална сигурност. С назначението се слага край на множеството спекулации кой ще заеме един от най-важните постове, свързани със сигурността в страната, пише в.
Израелският премиер Бенямин Нетаняху назначи късно в понеделник за нов директор на разузнаването Йоси Коен, който през последните две години ръководеше Съвета за национална сигурност. С назначението се слага край на множеството спекулации кой ще заеме един от най-важните постове, свързани със сигурността в страната, пише в. "Джерузалем пост".

Софийският панаир на книгата отваря врати в НДК

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=5161318

За 43-ти път в НДК започва най-големият книжен форум у нас – Софийският международен панаир на книгата.
Той се организира всяка година от Асоциация „Българска книга” и ще се проведе между 8-и и 13-и декември. Панаирът представя над 200 изложители от страната и чужбина, съобщи БНТ.
От три години той посреща и Софийския международен литературен
За 43-ти път в НДК започва най-големият книжен форум у нас – Софийският международен панаир на книгата. Той се организира всяка година от Асоциация „Българска книга” и ще се проведе между 8-и и 13-и декември. Панаирът представя над 200 изложители от страната и чужбина, съобщи БНТ. От три години той посреща и Софийския международен литературен

Израелският премиер Нетаняху назначи Йоси Коен за директор на Мосад

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=5161322

Израелският премиер Бенямин Нетаняху назначи късно в понеделник за нов директор на разузнаването Йоси Коен, който през последните две години ръководеше Съвета за национална сигурност. С назначението се слага край на множеството спекулации кой ще заеме един от най-важните постове, свързани със сигурността в страната, пише в. "Джерузалем пост".
Израелският премиер Бенямин Нетаняху назначи късно в понеделник за нов директор на разузнаването Йоси Коен, който през последните две години ръководеше Съвета за национална сигурност. С назначението се слага край на множеството спекулации кой ще заеме един от най-важните постове, свързани със сигурността в страната, пише в. "Джерузалем пост".

Събират благотворително храни на фермерския пазар във Варна

http://www.moreto.net/novini.php?n=308402

Хранителни продукти ще се събират благотворително на "Коледния фермерския пазар" във Варна, научи Moreto.net. Целта е майките и техните деца от социалната кухня на улица "Драва Соболч" 7А да не останат без храна по коледните празници.

Започва Софийският панаир на книгата в НДК

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=5161307

За 43-ти път в НДК започва най-големият книжен форум у нас – Софийският международен панаир на книгата.
Той се организира всяка година от Асоциация „Българска книга” и ще се проведе между 8-и и 13-и декември. Панаирът представя над 200 изложители от страната и чужбина, съобщи БНТ.
От три години той посреща и Софийския международен литературен
За 43-ти път в НДК започва най-големият книжен форум у нас – Софийският международен панаир на книгата. Той се организира всяка година от Асоциация „Българска книга” и ще се проведе между 8-и и 13-и декември. Панаирът представя над 200 изложители от страната и чужбина, съобщи БНТ. От три години той посреща и Софийския международен литературен

Ваньо Шарков: Националната здравна карта може да е готова този месец

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=5161305

Тази седмица предстои срещата на Националната комисия по изработването на националната здравна карта, с която се стартират разговорите за направата й. Това коментира пред БНТ зам.-министърът на здравеопазването д-р Ваньо Шарков. Според него целият процес може да се завърши в рамките на този месец.
Националната здравна карта ще може да се пребори с
Тази седмица предстои срещата на Националната комисия по изработването на националната здравна карта, с която се стартират разговорите за направата й. Това коментира пред БНТ зам.-министърът на здравеопазването д-р Ваньо Шарков. Според него целият процес може да се завърши в рамките на този месец. Националната здравна карта ще може да се пребори с

Плевнелиев: България е страната, която през последната година успя да ускори темпа на усвояване на евросредствата

http://pik.bg/плевнелиев-българия-е-страната-която-през-последната-година-успя-да-ускори-темпа-на-усвояв-news448913.html

Плевнелиев: България е страната, която през последната година успя да ускори темпа на усвояване на евросредствата

България е страната, която през последната година успя да ускори темпа на усвояване на евросредствата. Това каза президентът Росен Плевнелиев по време на 11-ото издание на Националния иновационен форум „Развитие на иновационната среда за устойчив икономически растеж в България" в „София Хотел Балкан“, предаде „Фокус”.

„Държавата играе важна роля за развитието на средата за иновациите", обясни държавният глава. „Ако ги нямаше европейските пари, ние нямаше как да се развиваме. България току-що потвърди желанието си за развитие на икономика на знанието", коментира той.

По думите му България е първата страна в ЕС, която е създала програма за образование и иновации. Държавният глава каза още, че България е страната, която през последната година е успяла да ускори темпа на усвояване на европейските средства. „Нека 2016 година да е продължение на ускорението което можем да получим - 1,4 милиарда евро са по ОП „Иновации и конкурентоспособност", допълни държавният глава.

Според него програмата ще подкрепи това, което се случва в страната в сферата на екологията и иновациите. По думите му тези сектори могат да служат за въвеждане на иновации. „Финансовите средства трябва да бъдат продължени. Трябва да имаме стабилна данъчна рамка и да подкрепим бизнеса", уточни Плевнелиев и коментира, че светът се променя много бързо. „Бъдещето не минава през тръбите за газ. Бъдещето е в таланта на една нация, в стратегическото мислене. България е изправена пред една нелека задача", посочи Росен Плевнелиев.

По думите му приоритети в развитие трябва да са насочени към образованието, което да е адаптивно и иновативно. „Ако не ги подкрепяме, няма да стигнем до никъде", пояси Росен Плевнелиев.

Продажбите на дребно през октомври се свиват

http://www.dnevnik.bg/biznes/2015/12/08/2665363_prodajbite_na_drebno_prez_oktomvri_se_svivat/?ref=rss


През октомври търговията на дребно, която не включва продажбите на автомобили и мотоциклети, се свива на годишна база с 1.3 на сто. В сравнение със септември ръстът е незначителен - от 0.1 на сто, показват предварителните сезонно изгладени данни на Националния статистически институт (НСИ).

По-значителен годишен спад през месеца има при продажбите на дребно на текстил, облекло, обувки и кожени изделия - с 6.7%, и търговията на дребно с автомобилни горива и смазочни материали - с...

BMW, Audi и Mercedes ще развиват платформата за навигация на Nokia

http://www.dnevnik.bg/tehnologii/2015/12/08/2665256_bmw_audi_i_mercedes_shte_razvivat_platformata_za/?ref=rss


Платформата HERE на Nokia официално преминава под ръководството на трите германски автомобилни гиганта, които обявиха амбициозни планове за нейното бъдеще, които включват и разработката на самоуправляващи се автомобили. Главната цел - да се картографира всичко и да се създаде "динамичен индекс на реалния свят, хора, места и неща".

Всички 6500 служители на HERE преминават към новия собственик - алианс между Audi, BMW и Daimler. Според президента на HERE Шон Фърнбек "картата ще промени...

От Плевен тръгна подписка за отстраняването на Росен Плевнелиев

http://society.actualno.com/ot-pleven-trygna-podpiska-za-otstranjavaneto-na-rosen-plevneliev-news_512170.html

Днес от Плевен стартира подписка за отстраняването на президента Росен Плевнелиев, съобщи Канал 3. Тя е подкрепена от политици, общественици, блогъри и хора, които не приемат поведението на президента. "За четири години, откакто Плевнелиев е президент, стигнахме дотам да каним Италия да охранява въздушното ни пространство", заяви зам.-председателят на АБВ Румен Петков. Той подчерта, че в досегашния си мандат президентът е показал, че няма никакво отношение към разузнавателната и контраразузнава

Пускат нови сектори за LOTR in Concert: Двете кули

http://scene.actualno.com/puskat-novi-sektori-za-lotr-in-concert-dvete-kuli-news_512174.html

Lord Of The Rings in Concert и симфоничният оркестър на БНР ще представят Двете кули на живо след 10 дни в столичната зала Арена Армеец. Поради засиления интерес в последните дни, организаторите се принудиха да отвoрят още сектори в Арена Армеец, което ще позволи на повече хора да видят шоуто. Секторите са от двете страни на сцената и са на цена от 45 лева. Броят допълнителни билети е ограничен до 150. Все още могат да се намерят и централни места на цена от 90 и 120 лева в секторите, носещи име

Глобалното затопляне води до увеличаване на болестите по животните

http://europe.actualno.com/globalnoto-zatopljane-vodi-do-uvelichavane-na-bolestite-po-jivotnite-news_512172.html

Глобалното затопляне е довело до увеличаване на болестите по животните, предупреждава Европейската агенция по животните, цитирана от EurAcvtiv. Предупреждението става факт в рамките на конференцията за климатичните промени в Париж, която продължава и тази седмица. „Проблемът е, че болестите се пренасят предимно чрез насекоми – комари, мухи, кърлежи и други видове паразити“, каза генералният секретар на агенцията Роксан Фелер. Заради затоплянето на климата паразитите пътуват в

Болните от псориазис възмутени от идея за лечение с цел пестене на пари

http://www.cross.bg/lechenieto-psoriazis-lechenie-1490948.html

/КРОСС/"Да спре да се покрива лечението на тежките форми на кожното заболяване псориазис, а да се дават по 7000 лв., с които пациентите да ходят да се лекуват на Мъртво море" веднъж годишно. Такова предложение е отправено в Надзорния съвет на здравната каса с цел да се спестят средства. Това съобщиха от Асоциацията на хората с псориазис у нас, откъдето са категорични, че лечението на море не може да бъде алтернатива на лечението с биологични средства. Болните се зарекоха да се борят за правата си и да сигнализират за случващото се европейските организации, които имат отношение към заболяването. Около 100 000 души у нас страдат от нелечимото заболяване псориазис. Парадоксалното е, че България е сред пионерите при лечението на болестта, започнало още през 50-те години на миналия век. До 1992 година лечението е безплатно, а след това започва да се покрива само при тежките форми на болестта, които са инвалидизиращи. Независимо че в страни като Турция лечението на всички форми на болестта се заплаща, у нас болните се молят здравната каса да продължи да покрива поне биологичното лечение при тежките случаи. От асоциацията на хората с псориазис предлагат пациентите със заболяването да спрат да си плащат здравните осигуровки, а касата да отпусне средства за "шаманство и леене на куршум". Дерматолозите са категорични - България има най-рестриктивните критерии за отпускане на биологично лечение при псориазис

Бившият кмет на Изток Ив.Иванов: Ориненталщината е в София, а не в географския Ориент, средновековието е в нашите човешки отношения, феодализма е в нашите села и градчета, докато всичкият останал свят се развива. Ееех това европейско развитие на България

http://www.zapernik.com/pernik/bivshiyat-kmet-na-iztok-iv-ivanov-orinentalshtinata-e-v-sofiya-a_40843/

Бившият кмет на кв. Изток Ивайло Иванов е изумен от снимки, публикувани от пернишки пътешественик из света.

Снощи гледах снимки на Valentin Dreharski от тазгодишната му обиколка в Средна Азия - Азербайджан, Чечения и т.н.

Смазан съм от това, което видях!

Ние "европейците" си мислим, че там живеят някакви изостанали получовеци в общества, застинали в порядките на средновековието.

Изненадааа - небостъргачи в градове за които въобще не сме...

Продължава

Мизерия за хиляди левове годишно в дом за възрастни хора в град Кула

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=5161299

Преди няколко месеца Виолета решава да настани майка си в дом за стари хора. Дъщерята живее в Добрич, а майката във Видин - възрастната жена има нужда от постоянна помощ и грижи. „Цял ден сама си седя тук затворена, няма с кого две думи да си продумам”, казва Елена, майката на Виолета. „Тя не иска да дойде при нас.

Два сателита ще следят дали държавите спазват обещанията си за климата

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=5161294

Френската космическа агенция представи новите си два сателита по време на парижката конференция за климата. В понеделник министри от цял свят обещаваха с ръка на сърцето, че страните им ще намалят емисиите парникови газове и така ще ограничат климатичното затопляне, коментира вестник Le Parisien.
Сателитите,
Френската космическа агенция представи новите си два сателита по време на парижката конференция за климата. В понеделник министри от цял свят обещаваха с ръка на сърцето, че страните им ще намалят емисиите парникови газове и така ще ограничат климатичното затопляне, коментира вестник Le Parisien. Сателитите,

Мартин Шулц: ЕС е в опасност от разпадане, нужна е борба за оставането му

http://www.mediapool.bg/martin-shults-es-e-v-opasnost-ot-razpadane-nuzhna-e-borba-za-ostavaneto-mu-news242819.html

Европейският съюз е в опасност да се разпадне, но привържениците му трябва да се борят да остане, предупреди председателят на Европарламента Мартин Шулц в интервю за германски вестник, предаде Ройтерс.   "Никой не може да каже дали ЕС ще продължи да съществува в сегашния си вид след 10 години. Но ако искаме да го има, трябва да се борим здраво за него", казва Шулц пред в. "Велт".   Той не уточнява какво заплашва съюза, но в по-голямата част от интервюто говори за мигрантската криза, която тази година подложи на изпитание единството и толерантността на ЕС.   Според председателя на ЕП ЕС не е без алтернативи и "може да бъде променен, разбира се", като другите възможности включват Европа, в която преобладават национализмът, границите и стените.   "Това би било пагубно, защото подобна Европа нееднократно е довеждала континента до катастрофа", добавя Шулц.   В ЕС не стихват разногласията по мигрантската криза, особено между германския канцлер Ангела Меркел, която е начело на усилията за приемане на повече сирийски бежанци, и лидерите на бившите комунистически страни от Източна Европа, които са против задължителните квоти за прием на бежанци, посочва Ройтерс.   В опасност е и Шенгенската зона за свободно движение, тъй като някои от страните връщат граничния контрол.   Шулц подчертава, че никоя от страните членки не е в състояние да се справи сама с предизвикателства като миграцията и че проблемът може да бъде решаван единствено чрез обединен Европейски съюз.

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване