06/02/16 21:19
(http://www.klassa.bg/)

Доколко познавате Huawei P серията?

 Историята на P серията на Huawei започва през 2012 г., когато компанията представя своя Ascend P1 по време на технологичното изложение CES в Лас Вегас. Година по-късно, през февруари в Барселона, са разкрити повече подробности за втория модел от серията – Huawei Ascend P2. Устройствата впечатляват потребителите с изумителния си дизайн и невероятно тънкия корпус.

18 юни 2013 г. е една от най-важните дати в историята на Huawei. Дебютът на първия флагман на компанията – Huawei Ascend P6, се превръща и в един от най-паметните дни за конкурентите на Huawei. С новия модел производителят показва, че е готов да се учи от пазара и да бъде на челна позиция, при това изработвайки съвременен смартфон, еднакво добър или дори по-добър от продуктите на водещите марки.

През 2013 г. в изложбения център Earls Court в Лондон, Huawei показва Huawei Ascend P6, следвайки линията на перфектния дизайн на серията, така че да отговори на очакванията на най-взискателните клиенти. Презентацията включва филм, показващ хора със завързани очи, помолени да споделят мнение за корпуса на телефона. Анкетираните посочват колко приятни за допир са извитите ръбове, твърдостта на металната рамка, оптималното тегло и колко едва доловимо тънък е смартфонът – малко над 6 мм. Още тогава, Huawei акцентира върху факта, че един смартфон не е просто устройство от висок клас, но също продукт, предназначен да изумява с дизайна си, тъй като потребителите прекарват по няколко часа на ден в „компанията“ му.    

P6 стартира на пазара като най-тънкия смартфон в света. По време на събитието в Лондон ръководителят на мобилния отдел на компанията за първи път сравнява смартфона директно с продукти на най-големите конкуренти на Huawei, а фокусът попада върху качеството на снимките. В този момент Huawei представя фотографския генотип на цялата P серия. Компанията си постави ясната цел да произвежда смартфони, правещи снимки с много по-добро качество от конкуренцията. Само година след дебюта на P6, са продадени  14 млн. смартфона в над 100 страни. 

Година по-късно, на 7 май 2014 г., в Париж, Huawei представя Huawei Ascend P7. По това време, компанията се нарежда на трето място като производител на смартфони в света. Новият флагман следва дизайнерската линия на Р серията, а самият интерфейс, наречен EMUI, носи около 650 подобрения със себе си. Задачата на международния дизайнерски екип е да направи Р7 предпочитан модел на глобалния пазар. Р7 е първият смартфон, който заснема „панорамно селфи“, което Huawei нарича Groufies. Акцентът върху предната камера с 8-мегапикселов сензор става също толкова важен. Същевременно основната камера на P7 е способна да направи снимка в рамките на 1,2 секунди след отключването на смартфона.

През април 2015 се появява нов член от семейството на Huawei, който дебютира отново в Лондон. ‘Ascend’ отпадна от името на модела, а слоганът на новата кампания е „Разпали своята креативност“. Huawei въвежда режима Light Painting, който превръща потребителите в художници; и Director режим, който позволява видео заснемане с камерата на P8 и тези на до три други сдвоени смартфона. Режимът гарантира лесно заснемане на кадри от различни ъгли – процедура, която до преди появата на смартфона изискваше наемането на цял снимачен екип. Селфи режимът също бива подобен с функцията "Перфектно селфи". За пореден път в Лондон ръководителят на мобилния отдел на Huawei с увереност заявява, че P8 има по-добра камера, дизайн, батерия спрямо конкурентните модели.

През 2016 г., няколко седмици преди официалното представяне на Huawei P9, беше обявено началото на сътрудничество с легендарната Leica. По този начин най-динамичният играч на пазара на смартфони започна своето партньорство с иконичната марка за фотооптика. Водещо предимство на Huawei P9 е двойната основна камера на гърба на смартфона. При това една от камерите е монохромна и може да се използва за заснемането на прекрасни снимки. Цветните снимки с двойната камера на P9 са по-детайлни, а черно-белите изображения носят неповторимия стил на Leica. Още една изненада очаква и професионалните фотографи: специален PRO режим и RAW файлов формат.

Трябва да се подчертае обаче, че Huawei използва не само иновативния подход към фотографията, но също така и съвършения дизайн, супербързата система за разпознаване на пръстови отпечатъци, страхотния екран, за да вдъхнови потребителите. P9 притежава и супер бърз процесор и най-новата версия на операционната система Android.

В глобалната кампания на най-новия Huawei P9 се включва красивата и талантлива Скарлет Йохансон, както и невероятният Хенри Кавил – за радост на любителите на киното, и не само.

Huawei заедно със своята Р серия извървява дълъг път през годините. Смартфоните се усъвършенстват и достигат до съвършенството със спиращия дъха дизайн. Компанията също извоюва мястото си сред лидерите на пазара на смартфони. Р серията е невероятен пример как упоритата работа, съвършенството и вярата в успеха могат да постигнат резултатите, които очакваме и целите, които си поставяме сами. 

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване