06/03/16 05:55
(http://www.klassa.bg/)

6355 минаха на карти, спипаха едва 55 гратисчии

 

Заредиха трамвая с монети, след като софиянци пропищяха, че ги жилят с рестото

6355 софиянци предпочетоха да си извадят месечни карти, вместо да плащат по 1,60 лева за билет. На голям интерес се радва годишната заради по-ниската цена. Тя беше свалена от 500 на 365 лева, като пътуванията за цял ден излизат по-малко от левче. От нея вече са закупени 813 броя, похвалиха се от ЦГМ. Интересът към новата карта „Метро Плюс“ все още е малък, като столичани са закупили 217 броя. Причината е, че цената й е 43 лева, а хората предпочитат тази за всички линии, която е със 7 лева по-скъпа.

В първия ден на скъпия билет са

 

проверени над 30 000 пътници

 

като едва 55 се оказали без билет. Явно столичани са се стреснали от новите глоби, защото нередовните са три пъти по-малко от обикновено. Така на място глобата вече е 40 лева, а ако откажем да платим на място, ще олекнем с 200 лева за акт.

Всички ватмани и шофьори на столичния градски транспорт са заредени с билети и стотинки, за да не закръгляват принудително цената и вместо 1,60 лв. да прибират двулевки, или да отказват продажба. Всеки

 

водач е длъжен да продава документи

 

в противен случай го грози санкция, обясниха от Центъра за градска мобилност. Така той ще олекне с 50 процента от надника си за съответния курс. Ако пък водачите не върнат ресто, можем да напишем жалба и след това ще се направи проверка по случая.

Стикери пък вече предупреждават пътниците в градския транспорт, че автоматите за билети в тролеите и трамваите не връщат ресто. „Тези билетни устройства са монтирани през 2008 г. и нямат техническата възможност да извършват тази услуга”, обясниха от ЦГМ.

До края на следващата година трябва да е готова и електронна система за таксуване в градския транспорт на София. Тя ще ни даде възможност за заплащане според време или разстояние.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване