06/04/16 19:05
(http://www.klassa.bg/)

Внимавайте със захарта, тя може да съсипе лицето ви!

 Много от опасностите на диетата с високо съдържание на захар са добре познати - от причиняването на кариеси до добавянето на излишни килограми. Но малко известно е как захарта може сериозно да навреди на вашето лице. 
Феноменът, познат като "захарно лице", може да възникне, когато хората имат високо наличие на захар в диетата си. В резултат на това се появяват акне, торбички под очите и бледа кожа. 

Учените предупреждават, че захарта може да е много по-вредна, отколкото осъзнаваме. Д-р Тамара Грифитс от Британската асоциация на дерматолозите, каза за Independent: "Сладките храни имат висок гликемичен индекс, което води до бързо натрупване на захар в тялото и драматични колебания в нивата на хормона инсулин. С течение на времето това може да доведе до инсулинова резистентност и диабет, който може да ускори процеса на стареене".

Захарта уврежда колагенните влакна, което води до загрубяване на кожата и удебелявания. "Консумацията на сладки храни може пряко да повлияе на стареенето на кожата“, казват експертите. 

Те предупреждават, че захарта е дехидратиращо средство, което ускорява производството на мазнини в кожата, а от своя страна това води до появата на акне. Всичко това обаче не е причина да изключите захарта напълно от диетата си. 

Лекарите съветват да се храните балансирано, като спазвате препоръката на Световната здравна организация за дневна дажба от 30 гр захар, уточняваprofit.bg.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване