06/04/16 06:55
(http://www.klassa.bg/)

Премиерът във финансов спор с БСП

 През 2013г. дългът е бил 17 % от БВП, през 2014 е бил 27%, а през 2015 26. 7%. Дългът се е намалил. По този начин министър - председателят Бойко Борисов отговори на декларация на БСП, в която соцлидерът Корнелия Нинова отправя обвинения към правителството му, че непрестанно натоварват гражданите с дългове. Нинова попита защо вчера по време на заседание на бюджетната комисия е прието да се вземат още два нови заема на стойност 1 млрд. и 200 млн., които са отделни от „онези 16 млрд. лв.“ „На принципа „след нази“ потоп не се управлява“, отбеляза Нинова в НС.
„Двете гаранционни споразумения, които е предложило правителството, са съгласувани с Фонда за гарантиране на влоговете. Това е идеята на тази финансираща операция, която безспорно, с изключение е в подкрепа на стабилизиране на финансовата система, която рухна в предходния мандат“, коментира пък министърът на финансите Владислав Горанов. „Когато поехме управлението във фискалния резерв имаше суми, които не позволяваха държавата да се управлява нормално. Беше около 5 млрд през месец ноември 2014г., към 32 март по памет 11 мрд и половина“, каза още той в защита на правителството. „По-добро решение за икономниката не излезе от вас“, заключи Горанов.
Цвета Караянчева от ГЕРБ също се включи във финансовия спор с изказване, че БСП няма как да свали правителството с лъжи. „В БСП са си осигурили безсмъртие, ако е вярно, че късата памет гарантира дълъг живот“, каза тя.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване