06/07/16 06:22
(http://www.klassa.bg/)

Жилищата на зелено са най-търсени

 

Апартаментите в големите градове може да поскъпнат с не повече от 5-10%

- Г-н Ганев,  финансисти обявиха миналата седмица, че  българи, които живеят в чужбина, масово купуват луксозни имоти у нас. Какво е вашето обяснение на тази тенденция?

 

- Българските емигранти са едни от най-сериозните инвеститори на пазара на имоти, но това е така от 20 г. насам. Доколко купуват само луксозни имоти мога да споря, но това все пак са прогнози на банкери, те не са специалисти. Купуват всякакъв вид имоти, основно инвестиционно. Разбира се, има и случаи, в които се взимат имоти и в градовете, в които са живели, но те са редки. Обикновено става дума  за покупка на жилище на родители например.

Търсенето е в градовете, където пазарът е жив, това са София, Пловдив, Варна, Бургас, Русе, Стара Загора. Няма логика да се влагат пари на места, където търсенето е много слабо и дори трудно се прави оценка. Средства се инвестират в пазари, където дългосрочните прогнози са за ръст в цените.

Все пак това, което се търси в момента, са жилища за собствено ползване и жилища за отдаване под наем, с една и две спални. При имотите под наем атрактивни са обектите в централните райони, както и в Студентски град. Тези места са най-предпочитани от групите като студенти и мениджъри, които ползват имоти на рента. 

Цялото интервю може да прочетете Тук

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване