06/07/16 06:28
(http://www.klassa.bg/)

Саудитска Арабия сваля цените на петрола за Европа

 Държавната петролна компания на Саудитска Арабия Saudi Aramco понижава цените на черното злато за потребителите в Европа, но ги повишава за САЩ. Това съобщи в."Уолстрийт джърнъл", цитиран от БТА.

Цените ще бъдат намалени с 35 цента за барел в северозападния регион и с 10 цента за средиземноморския. За САЩ ще бъдат повишени с 10 цента. Става дума за фючърси с доставка през юли.

Според изданието понижаването на цените е свързано с възстановяването на доставките за Европа от Иран през февруари. Към момента обемът на износ на петрол от Саудитска Арабия възлиза на 800 000 барела дневно, а иранският експорт е 400 000 барела, но страната планира да увеличи обема до 700 000 през идните месеци.

На 2 юни във Виена се състоя редовното заседание на министрите на петрола и енергетиката на страните от Организацията на страните износителки на петрол (ОПЕК). На срещата бе обсъден въпросът за замразяване на равнището на добив на петрола. Участниците в срещата не стигнаха до единно решение. Следващото заседание е планирано за 30 ноември тази година.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване