Парична гаранция за ромът от Каменар, пребил варненски студент

http://www.moreto.net/novini.php?n=323003

Парична гаранция в размер на 3000 лева бе наложена на ромът от Каменар, който преби 20-годишен студент във Варна на 2 юни, съобщиха от МВР за Moreto.net. Инцидентът стана на ул. „Баба Тонка”, а в резултат на побоя потърпевшият бе настанен в болнично заведение, без опасност за живота.

Образователното министерство проверява дали учителка е изнесла изпита по математика

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2016/06/08/2773986_obrazovatelnoto_ministerstvo_proveriava_dali_uchitelka/?ref=rss


Образователното министерство е започнало проверка за конфликт на интереси на учителка, която е участвала в подготвянето на изпита по математика след седми клас, а след това 10 от учениците в ръководения от нея клас са изкарали шестици. За случая информира пред Нова телевизия заместник-ректорът на Висшето училище по застраховане и финанси проф. Сава Гроздев. От ведомството само изпратиха съобщение, че проверката е започнала още на 20 май по сигнал и ще продължи до 17 юни, но не дадоха...

Пратиха за година и 4 месеца зад решетките крадец от Омуртаг, хванат в Шумен

https://www.24chasa.bg/region/article/5564823

Пратиха за година и 4 месеца зад решетките крадец от Омуртаг, хванат в ШуменОсъдиха го два дни след като го задържаха, камерите на магазин „dm” го бяха заснели с младата му съучастничка, докато пъхат в раничката дезодоранти за над 600 лв Гастролиращият в Шумен крадец от омуртажкото село Обител, 36-годишният Зюберан Ахмедов, ще лежи зад решетките ефективно 1 година и 4 месеца при първоначален строг режим.

Спад в петролните резерви в САЩ крепи ръста на борсовите индекси*

http://www.investor.bg/sasht/337/a/spad-v-petrolnite-rezervi-v-sasht-krepi-rysta-na-borsovite-indeksi-218546/

Администрацията за енергийна информация обяви, че петролните резерви са се понижили с 3,2 млн. барела през седмицата до 3 юни

Прокуратурата издирва обирджиите от хасковската поща

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=5564817

Хасковската окръжна прокуратура разследва грабежа на над 1 милион и 800 хиляди лева от пощата в града, съобщават от пресцентъра на прокуратурата.
В Голяма част от парите са били предназначени за изплащане на пенсии. Крадците са проникнали през оградата в задната част на сградата, след като са я срязали с флекс.
Хасковската окръжна прокуратура разследва грабежа на над 1 милион и 800 хиляди лева от пощата в града, съобщават от пресцентъра на прокуратурата. В Голяма част от парите са били предназначени за изплащане на пенсии. Крадците са проникнали през оградата в задната част на сградата, след като са я срязали с флекс.

40 000 души са в списъка на чакащите за нов нудистки ресторант в Лондон

http://www.mediapool.bg/40-000-dushi-sa-v-spisaka-na-chakashtite-za-nov-nudistki-restorant-v-london-news250196.html

Тази събота в Лондон се открива ресторант, в който хората могат да бъдат с дрехи или без дрехи, с обещанието да прекарат вечер, свободна от атрибутите на материалния свят. Ресторантът ще работи без електричество или газ, храната ще се сервира в ръчно изработени глинени плочи, осветлението ще е на свещи. Заведението залага на "първична свобода и освобождаване от примесите". Това, с което привлича любопитството, е заявката да е първият "гол ресторант" в Лондон. "Идеята е да се изпита истинско освобождаване", казва основателят му Себ Лайъл пред "Файненшъл таймс". Работихме сериозно, за да създадем пространство, където всичко, в което постоянните клиенти влизат в съприкосновение, да е непокрито и голо, обяснява той. Ресторантът, който се намира в пазена в тайна локация в южната част на Лондон, разполага с 42 места, а списъкът на чакащите е от 40 000 човека. Посетителите ще бъдат приканени след като влязат да се преоблекат в роба, с която могат да останат или да съблекат. Атмосферата в ресторанта е дискретна благодарение на преградите от естествен бамубк и осветлението на свещи. Себ Лайъл твърди, че клиентите, които през последните дни са тествали заведението, се чувствали "много естествено и комфортно" и това преживяване променило начина, по който мислят за "телата" на другите. Те се чувстваха повече като участници в социален експеримент, отколкото в ресторант. Докато бяха в зоната за хранене, не се смущаваха от физическата външност на другите хора, просто беше нормално, допълва той. Комбинацията от неподправена храна, лишена от всякаква технология, с избавлението от дрехите, маха всички неща, които пречат на разговора един с друг, казва Себ Лайъл. Телефоните са забранени в ресторанта, което, според Лайъл, "вероятно те кара да се чувстваш по-разсъблечен, отколкото каквото и да е друго". Той разказва как един от гостите, връщайки се от тоалетната, намира своя партньор да го чака, вместо да си играе с телефона, което е "хубаво чувство". Идеята беше да се отдели сексуалната част от човешкото тяло, продължава Лайъл, хората тук не идват да фантазират, "те идват, за да премахнат бариерата, която съществува в нашите умове...не гледате телата им, гледате лицата им". Дегустационното петстепенно меню струва 69 паунда и се предлага във вариант за вегани и не-вегани. Предлага стек тартар с годжи бери и кориандър и цветове на тиквички, пълнени със сушени домати с кус кус и цветно зеле. Ресторантът се финансира основно от приходи от резервации, с малка инвестиция и е в съзвучие с тенденцията за консумация на органични храни. Това е много оскъден продукт, реално ние не инвестираме в нищо, само продаваме предварително резервации, заявява Себ Лайъл.

Плевнелиев към ЕП: България трябва да се присъедини към Шенген възможно най-скоро

http://offnews.bg/news/n_1/n_630718.html

"България изпълнява всичките си отговорности и задължения на държава членка и се нуждае от еднакво отношение със страните от Шенген, като се присъедини към Шенгенското пространство възможно най-скоро, в името на общата политика на сигурност на ЕС", заяви президентът Росен Плевнелиев в Европейския парламент.  Според Плевнелиев България се е доказала като лоялен партньор, разположена е на най-лесния и най-прекия път от зоните на кризата до Западна Европа и пази външните граници на ЕС професионално и ефикасно.  Президентът заяви, че Балканите са предната линия на защита на Европа и дори допускането, че ЕС може да бъде изграден „на различни скорости“, изпраща послание на съмнение в Европейския проект и създава усещане за неравенство. По думите му би било историческа грешка балканските държави да бъдат оставени под влиянието на бивши империи.  Плевнелиев изрази и подкрепата си към Украйна с думите "Крим е Украйна и Украйна е Европа" и прикани за бързо отпадане на визите за нейни граждани. "Украинската криза промени правилата на играта. Навлязохме в нова фаза на развитие, която аз наричам времето на Студения мир. Мир, защото никой не иска война, но студен мир, защото наблюдаваме конфронтация и методи от времето на Студената война – пропагандни войни, кибератаки, прокси и хибридни войни", каза той.  В Страсбург президентът се срещна и с председателя на ЕП Мартин Шулц и обсъди преговорите между ЕС и Канада за подписване на Всеобхватно икономическо и търговско споразумение. Според него до дни може да бъде постигнато споразумение за либерализацията на визовия режим за българи, пътуващи към Канада.   Росен Плевнелиев коментира и предстоящия референдум за излизане на Великобритания от ЕС, като изрази увереността си, че британците ще изберат да останат в съюза. Великобритания ще бъде по-силна в рамките на Европейския съюз, подчерта президентът. 

Съпругата на обвинения в двойно убийство полицай засега без обвинение

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1581881

Съпругата на обвинения в двойното убийство пловдивски полицай Каля Караджова е била привиквана днес следобед в полицейското следствие, научи Дарик. Малко по-късно е била освободена. На този етап не е задържана и няма повдигнато обвинение срещу нея. Едно от предположенията беше, че ще бъде обвинена в съучастничество за тежкото престъпление. Арестувана е съпругата на полицая, чиито родители бяха жестоко убити в Пловдив Миналата седмица Каля Караджова беше задържана за повече о...

Lancome затвори магазините си в Хонконг след протести срещу бранда

http://www.investor.bg/novini/346/a/lancome-zatvori-magazinite-si-v-honkong-sled-protesti-sreshtu-branda-218542/

Козметичният гигант беше обвинен, че се поддава на натиск от страна на комунистическите власти в Пекин

Lancome затвори магазините си в Хонгонг след протести срещу бранда

http://www.investor.bg/novini/346/a/lancome-zatvori-magazinite-si-v-hongong-sled-protesti-sreshtu-branda-218542/

Козметичният гигант беше обвинен, че се поддава на натиск от страна на комунистическите власти в Пекин

Борисов: Моят принцип винаги е бил - правиш, показваш и ги оставяш да коментират (стенограма)

https://www.24chasa.bg/novini/article/5564814

Борисов: Моят принцип винаги е бил - правиш, показваш и ги оставяш да коментират (стенограма)„Моят принцип винаги е бил: правиш, показваш и ги оставяш да коментират”. Това каза министър-председателят Бойко Борисов на дискусия на днешното правителствено заседание, цитиран от пресслужбата на кабинета. На нея министри представиха информация за предприетите мерки за постигане на по-справедлива цена при договаряне на лекарствата,

Не бе допусната нова експертиза на имотите на братя Галеви в Ресилово

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=5564792

Окръжният съд в Кюстендил не допусна искането на Комисията за отнемане на незаконно придобито имущество (КОНПИ) за нова експертиза на имотите в Ресилово на братя Галеви, съобщиха от комисията.
Делото за конфискация на имущество срещу Пламен Галев и Ангел Христов и контролираните от тях дружества стартира през 2013 г.
Окръжният съд в Кюстендил не допусна искането на Комисията за отнемане на незаконно придобито имущество (КОНПИ) за нова експертиза на имотите в Ресилово на братя Галеви, съобщиха от комисията. Делото за конфискация на имущество срещу Пламен Галев и Ангел Христов и контролираните от тях дружества стартира през 2013 г.

Р. Плевнелиев: Крим е Украйна. Украйна е Европа

http://www.cross.bg/evropa-voiina-politika-1510744.html

/КРОСС/ Свидетели сме на усложнена международна система, в която държави и институции се разпадат. Днес границите се възстановяват. Същото поколение, което събори Берлинската стена, сега изгражда нови стени в самото сърце на Европа. Не сме в период на нова Студена война, а по-скоро в период на Студен мир. Ако Западът допусне нова конференция в Ялта, това ще бъде исторически срам. Не искаме да се връщаме във времето, когато Великите сили разпределяха сферите си на влияние, каза президентът Росен Плевнелиев в обръщение към членовете на Европейския парламент За мен е привилегия да се обърна към вас днес като президент на България. Чест е да говоря тук, в самото сърце на европейската демокрация. Аз съм горд про-европейски президент на про-европейска нация. Ние, българите, сме горди с това, че сме опора на стабилността и двигател на позитивната промяна в Югоизточна Европа. Наша обща цел е да защитим европейските ценности за мир, свобода, демокрация, човешки права, върховенството на закона и солидарността. Наша обща кауза е да продължим да пишем историята с нашия проект за Европа, обединена, просперираща и мирна. Днес обаче мирът и свободата са поставени на изпитание, изложени са на конфронтация. Ние сме свидетели на най-лошата среда на сигурност от края на Втората световна война. Виждаме фундаментални различия между световни и регионални сили. Националните граници и международните принципи са поставени под въпрос

Варненски шофьор мина на червено, предизвика катастрофа

http://www.moreto.net/novini.php?n=322955

Варненски шофьор мина на червен светофар вчера и предизвика катастрофа, съобщиха от МВР за Moreto.net. Около 16.15 часа 53-годишният водач на опел, минал на червен светофар на кръстовището на улица "Андрей Сахаров" и булевард "Сливница", след което се блъснал в бмв.

Борисов: Моят принцип винаги е бил – правиш, показваш и ги оставяш да коментират

http://www.cross.bg/period-borisov-komentirat-1510743.html

/КРОСС/„Моят принцип винаги е бил: правиш, показваш и ги оставяш да коментират". Това каза министър-председателят Бойко Борисов на дискусия на днешното правителствено заседание. На нея министри представиха информация за предприетите мерки за постигане на по-справедлива цена при договаряне на лекарствата, заплащани с публични средства, за възможностите за увеличаване на средствата за младите учени, за хода на оперативните програми. За период от около година и половина към момента е факт, че всичките ни оперативни програми са одобрени от Европейската комисия... Като сравним ситуацията с предишния програмен период, средно се движим около една година напред и като период на одобряване, и като темп на плащане. Ако направите справка как вървят брутните плащания в страната, темпът със сигурност е по-добър, отколкото в предишния програмен период, посочи вицепремиерът по Томислав Дончев по повод определянето на Управляващ орган на Оперативна програма „Наука и образование за интелигентен растеж" 2014-2020. Министър Москов представи резултатите от проведената в края на миналата седмица среща на министрите на здравеопазването от Централна и Източна Европа по въпросите на лекарствената политика. На нея бяха обсъдени съвместни действия, които да доведат до намаляване на цената на лекарствата. Той коментира и засилените проверки в министерството, довели до предотвратяване на злоупотреби с бюджетни средства за милиони левове

Краят на една секс ера: Имението на Playboy

http://www.vesti.bg/lyubopitno/lyubopitno/kraiat-na-edna-seks-era-imenieto-na-playboy-6054805

Хю Хефнър се раздели с легендарния си имот срещу 100 милиона долара, но ще остане да живее в него до смъртта си

32-годишен милиардер купи имението на Playboy

http://www.vesti.bg/lyubopitno/lyubopitno/32-godishen-miliarder-kupi-imenieto-na-playboy-6054805

Хю Хефнър се раздели с легендарния си имот срещу 100 милиона долара, но ще остане да живее в него до смъртта си

Мамма Миа! Мерил Стрийп имитира Доналд Тръмп (видео)

http://offnews.bg/news/n_1/n_630716.html

Мерил Стрийп имитира Доналд Тръмп на сцената на Общинския театър в Ню Йорк снощи. Това не се вижда всеки ден! Актрисата се появи неочаквано на сцената на събитие, свързано с Обществения театър в Ню Йорк. Тя бе облечена в мъжки костюм, с подплънка за корем и носеше оранжев грим, наподобяващ тена на Доналд Тръмп. Това е начин за актрисата да покаже подкрепата си към Хилари Клинтън, кандидат за президент на САЩ. Колегата й от мюзикъла "Мамма Миа" Кристин Барански пък се превъплъти като Хилари Клинтън и двамата изпяха две песни . 

Помощник разкри идиотски титуляри на Англия, уелсците се гаврят

https://www.24chasa.bg/sport/article/5564681

Помощник разкри идиотски титуляри на Англия, уелсците се гаврят Помощник на английския селекционер Рой Ходжсън по идиотски начин разкри стартовия състав за първия мач от европейското първенство срещу Русия. За да се предпази от противниково разузнаване, треньорът на “Трите лъва” нареди около терена на базата на тима във Франция да има 4 м в ограда с тъмносини винилови платна.

Защитник на "Леверкузен" смени тежко контузения Рюдигер

http://www.dnevnik.bg/sport/euro2016/2016/06/08/2773962_zashtitnik_na_leverkuzen_smeni_tejko_kontuzeniia/?ref=rss


Централният защитни на "Байер" (Леверкузен) Джонатан Тах ще смени контузения Антонио Рюдигер в състава на Германия за Евро 2016.

Бранителят на "Рома" отпадна от шампионата, след като скъса кръстни връзки на дясното коляно на тренировка във вторник.

Тах има един мач за бундестима. Той дебютира като резерва в контролата с Англия (2:3) през март. През изминалия сезон 20-годишният футболист изигра 29 мача в Бундеслигата, а "Байер" завърши на трето място, като имаше третата...

Росен Плевнелиев: Крим е Украйна и Украйна е Европа

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1581880

Президентът Росен Плевнелиев произнесе реч от тържествената трибуна на Европейския парламент в Страсбург, в която говори за бъдещето на Европа и настоящите предизвикателства пред ЕС. Плевнелиев е четвъртият демократично избран български държавен глава и вторият, който говори пред ЕП от приемането на нашата страна в ЕС през 2007 година. Той бе посрещнат на крака от пленарната зала. Речта на президента бе прекъсвана от аплодисменти. Президентът заяви, че е горд проевропейски президент на проевропейски народ. Българите се гордеем, че сме стожер на...

В есграона на общината липсват данни, че загиналият турски полицай е роден в Шумен

https://www.24chasa.bg/novini/article/5564733

В есграона на общината липсват данни, че загиналият турски полицай е роден в ШуменВ есграона на общината липсват данни, че загиналият турски полицай при вчерашния атентат в Истанбул е роден в Шумен. Това заяви за „24 часа” говорителката на общината Роза Енчева. Днес медиите гръмнаха, че загиналият 26-годишен полицай Джихан Кадир Карагьозлю бил родом от Шумен. Бил по-малкият син на Зеки Карагьозлю, също преселник от България,

Затягат контрола за дрогирани на пътя

https://www.actualno.com/society/zatjagat-kontrola-za-drogirani-na-pytja--news_544065.html

Контролът за дрогирани на пътя се затяга. Катаджиите вече разполагат с полеви тестове, които позволяват няколко екипа едновременно да проверяват шофьорите, съобщава Нова телевизия. След като пътните полицаи отчетат положителна проба за наркотици, следва повторен тест в токсикохимичната лаборатория на ВМА. Кръвната проба на шофьорите в 90 % от случаите потвърждава показанията на дрегерите. Най-често изследванията показват употреба на марихуана и амфетамини. Често, примесени и с алкохол. „

2,5 млн. българи трудно плащат сметките си за отопление

https://www.actualno.com/society/25-mln-bylgari-trudno-plashtat-smetkite-si-za-otoplenie-news_544066.html

Една четвърт от българите или над 2 милиона и половина души изпитват затруднения при плащането на сметките си за отопление, сочат данни на КТ "Подкрепа". От синдиката предупредиха, че с освобождаването на пазара на ток трудностите ще се задълбочат. В момента енергийни помощи получават близо 240 хиляди домакинства. Новите правила разширяват обхвата два пъти. И това според "Подкрепа" обаче няма да е достатъчно, съобщава bTV. „2,5 милиона са много, но това трябваше да се мисли, когато се с

Успехът в живота се предсказва по гените

https://www.actualno.com/curious/uspehyt-v-jivota-se-predskazva-po-genite-news_543943.html

Учените са изяснили, че неголеми вариации в генома частично позволяват да се предскажат шансовете на човека да се устрои на престижна работа и да печели добре. Изследването е представено в изданието Psychological Science, пише New Scientist. Даниел Белски от университета Дюк е работил с данните на 918 жители от Нова Зеландия, чийто живот учените проследяват от 70-те години. Освен това Белски взел голямо изследване от 2013 година, в което са установени участъци от генома, свързани с успешното по

След двойките на матурите Кунева заговори за по-добро образование на бъдещите учители

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2016/06/08/2773971_sled_dvoikite_na_maturite_kuneva_zagovori_za_po-dobro/?ref=rss


Ден след като станаха ясни лошите резултати и от матурите, просветният министър Меглена Кунева заговори за повишаване на подготовката на студентите, които стават учители. На въпрос на БСП за изводите след слабите оценки по български език и литература на зрелостния изпит и рекордния брой двойки на изпита по математика след седми клас Кунева обясни, че едва 20 на сто от студентите, които завършват педагогика, стават учители, и то последните по успех. Информацията в образователното министерство...

Просветният министър намекна, че отговорността за двойките на матурите е на учителите

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2016/06/08/2773971_prosvetniiat_ministur_namekna_che_otgovornostta_za/?ref=rss


Ден след като станаха ясни лошите резултати и от матурите, просветният министър Меглена Кунева заговори за повишаване на подготовката на студентите, които стават учители. На въпрос на БСП за изводите след слабите оценки по български език и литература на зрелостния изпит и рекордния брой двойки на изпита по математика след седми клас Кунева обясни, че едва 20 на сто от студентите, които завършват педагогика, стават учители, и то последните по успех. Информацията в образователното министерство...

659 заявки от фирми за разкриване на 2290 работни места в Пиринско по оперативна програма

https://www.24chasa.bg/region/article/5564799

659 заявки от фирми за разкриване на 2290 работни места в Пиринско по оперативна програма659 заявки от работодатели за разкриване на 2290 работни места по схемата "Обучение и заетост" са подадени в Благоевградска област, съобщи областният управител Бисер Михайлов на заседание на Комисията по заетост към Областния съвет за регионално развитие. Схемата е по оперативна програма "Развитие на човешките ресурси", а максималният брой лица,

Бъчварова разговаря с представители на Парламентарната асамблея на Съвета на Европа

http://www.cross.bg/bulgariya-buchvarova-suveta-1510742.html

/КРОСС/Вицепремиерът и министър на вътрешните работи Румяна Бъчварова проведе днес работна среща с докладчиците на Парламентарната асамблея на Съвета на Европа (ПАСЕ) по пост-мониторинговия диалог с България Франк Швабе и Жолт Немет. Делегацията на ПАСЕ е на двудневно работно посещение в България. В рамките на работната среща вицепремиерът Бъчварова запозна представителите на ПАСЕ с предприетите мерки и законодателни изменения по отношение на процедурите за убежище, управлението на миграционните процеси, борбата с нелегалната миграция, противодействието на трафика на мигранти и охраната на външните за ЕС граници на България. Вицепремиерът Бъчварова подчерта, че страната ни полага значителни усилия за осъществяване на балансиран и ефективен граничен контрол, гарантиращ както сигурността на външните граници на ЕС, така и основните права на мигрантите и търсещите закрила. „Това е тема с много измерения, която поставя редица предизвикателства, свързани с вътрешната сигурност, с хуманитарни аспекти, спазване на правата на мигрантите и търсещите убежище, с отношенията ни с трети страни," каза още вицепремиерът. Тя открои борбата с трафика на нелегални мигранти като един от приоритетите в работата на МВР по изпълнение на ангажиментите в областта на миграцията и убежището, поети от България като държава-членка на Съвета на Европа. В срещата участва и заместник-министърът на вътрешните работи Филип Гунев

ВСС освободи от длъжност градския прокурор Христо Динев

http://offnews.bg/news/n_1/n_630720.html

Прокурорската колегия към Висшия съдебен съвет (ВСС) освободи единодушно градския прокурор Христо Динев от Софийска градска прокуратура. Динев беше подал заявление за напускане, в което се казва, че има здравословни проблеми и би предпочел да е редови прокурор. За негов заместник бе посочена Емилия Михайлова Русинова, която досега беше заместник на Динев.

Прокуратурата иска постоянен арест за нападателя на шефа на БОП-Силистра

https://www.24chasa.bg/novini/article/5564740

Прокуратурата иска постоянен арест за нападателя на шефа на БОП-СилистраОкръжната прокуратура в Силистра внесе искане в Силистренския окръжен съд за вземане на постоянна мярка за неотклонение задържане под стража спрямо 30-годишния Мартин С. М., който направи опит да убие началника на сектор БОП Илиян Великов. Това съобщиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура – Варна, цитирани от "Фокус".

Сингапур спира достъпа до интернет за държавните служители

http://www.dnevnik.bg/sviat/2016/06/08/2773963_singapur_spira_dostupa_do_internet_za_durjavnite/?ref=rss


От май следващата година държавните служители в Сингапур няма да имат достъп до интернет на работното си място, предаде Би Би Си. Идеята е да се предотврати "възможен теч на информация от електронни пощи и споделени документи", отбелязва местният в. Straits Times.

Освен това на чиновниците ще е забранено да препращат на личните си имейли каквато и да било информация, свързана с работата им.

Новината бе посрещната скептично от гражданите. Повечето се чудят дали зад...

Гуардиола чупи рекорд със Спайдърмен

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=5564646

Пеп Гуардиола още не е започнал истинската си работа в "Манчестър Сити", но е готов да счупи трансферния рекорд на клуба. Треньорът пожела Пиер-Емерик Обамеянг срещу 75 милиона евро за "Борусия" (Дортмунд). Гуардиоала вече взе от "жълто-черните" Илкай Гюндоган. Испанският гуру иска да изпревари "Реал" (Мадрид),
Пеп Гуардиола още не е започнал истинската си работа в "Манчестър Сити", но е готов да счупи трансферния рекорд на клуба. Треньорът пожела Пиер-Емерик Обамеянг срещу 75 милиона евро за "Борусия" (Дортмунд). Гуардиоала вече взе от "жълто-черните" Илкай Гюндоган. Испанският гуру иска да изпревари "Реал" (Мадрид),

Половин милион лежат на родители гурбетчии

http://www.moreto.net/novini.php?n=322917

Близо 500 хил. млади живеят от парите изкарани от родителите им зад граница. Те липсват както на пазара на труда, така и в статистика за безработица. Не са и студенти. Това обясни Иска Белева, зам.-директор на Института за икономически изследвания към БАН, при представяне на годишния доклад за икономическото развитие на страната.

Цвети отива на олимпиадата в Рио, с Гришо могат да играят и на двойки

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=5564682

Официално Цветана Пиронкова ще участва на олимпийските игри в Рио де Жанейро през август, съобщи тя лично пред БТВ. За най-добрата ни тенисистка това ще е третата олимпиада след Пекин 2008 и Лондон 2012. С Григор Димитров все още не са обсъждали участието си на смесени двойки в Рио
Според президента на родната тенис федерация Стефан Цветков
Официално Цветана Пиронкова ще участва на олимпийските игри в Рио де Жанейро през август, съобщи тя лично пред БТВ. За най-добрата ни тенисистка това ще е третата олимпиада след Пекин 2008 и Лондон 2012. С Григор Димитров все още не са обсъждали участието си на смесени двойки в Рио Според президента на родната тенис федерация Стефан Цветков

"Плаващите кейове" на Кристо са почти готови (галерия)

http://offnews.bg/news/n_1/n_630715.html

Мегапроектът на Кристо - "Плаващите кейове" , е почти готов, като до откриването му на 18 юни в Италия остават 10 дни, пише "Индепендънт". Арт инсталацията в езерото Изео ще позволи на посетителите да вървят 3 километра пеша върху вода, наблюдавани от 150 доброволци, които ще следят за тяхната сигурност. Екипът на българина е застопорил 220 хиляди плаващи полиетиленови кубчета в езерото, които заедно съставят 3-километрова пътека през него, която свързва двата острова с градчето Сулцано на брега. Единият от островите, Монте Изоло, е дом на 2000 души и е достъпен само чрез лодка. Финалният щрих, който трябва да се добави към закотвените към бетонови блокове на дъното на езерото кейове, е специален жълт плат, който да свети в златно или червено, спрямо слънчевата светлина.  Очаква се "Плаващите кейове" да бъде посетена от над половин милион души, преди да бъде закрита на 3 юли. Проектът струва 15 милиона евро, извадени от джоба на Кристо, и е 23-тата му инсталация.  Красивото място се смята за фона, на който е нарисувана Мона Лиза.

Сирийски бунтовници пробиха обсадата на "Ислямска държава" на град Марея

http://www.mediapool.bg/siriyski-buntovnitsi-probiha-obsadata-na-islyamska-darzhava-na-grad-mareya-news250195.html

Сирийски опозиционни сили с подкрепата на американски въздушни удари пробиха обсадата на фронтовия град Марея в северната провинция Алепо и изтласкаха джихадистите от "Ислямска държава", съобщи Сирийският център за наблюдение на човешките права, предаде ДПА. Марея е важна част в последния контролиран от бунтовниците анклав в Алепо, близо до границата с Турция. През май ИД атакува Марея и отцепи града от пътищата за снабдяване през турската граница. Около 160 хиляди жители останаха обсадени в анклава, тъй като Турция затвори границата. Бунтовническият пробив е част от по-голяма офанзива срещу ИД на изток в т. нар. Манбиджки чувал. Начело на настъплението са кюрдите милиции. Град Манбидж е само на 20 км от турската граница. Кюрдите твърдят, че джихадистите все още разполагат с канали за доставка, минаващи през границата. САЩ казват, че целта на операцията е да бъде ограничен притокът на чужди бойци към джихадистката групировка. Офанзивата в Манбиджкия чувал се води от арабски бригади, влизащи в коалиция, начело на която са Кюрдските сили за защита на народа, според американски източници. Самата Турция е разтревожена от офанзивата срещу ИД заради успехите на Кюрдите сили за защита на народа, които поддържат връзки с Кюрдската работническа партия в югоизточните турски провинции. Турският външен министър Мевлют Чавушоглу казва, че е получил обещание от САЩ кюрдските сили да не остават в Манбидж след изгонването на ИД. Вашингтон не е потвърдил, че е дадено подобно обещание, посочва ДПА.

Кабинетът улесни ремонта на водопровода за морския сарай на Доган

http://offnews.bg/news/n_1/n_630717.html

Министерският съвет прехвърли на община Бургас безвъзмездно правото на собственост върху 21 имота с обща площ 22 декара, намиращи се в лесопарк "Росенец". По този начин се улеснява изпълнението на проекта за ремонт на водопровод и канализация на Лесопарк "Росенец", зона "Хижи", където се намира т.нар. "водна спортна база" на нос Чукалята - мащабна постройка, известна като морските сараи на Ахмед Доган. Кметът на Бургас Димитър Николов поиска през май 2014 г. разрешение от Общинския съвет да кандидатства за европейско финансиране на изграждането на лесопарка. Бюджетът на проекта е 3.39 млн. лв., а от Оперативната програма е одобрен 1 милион. Димитър Николов мотивира предложението си с факта, че на територията на парка има "ведомствени почивни бази и зона за обществен отдих, чиито отпадни води се събират в септични ями, повечето от които са изградени в непосредствена близост до плажната ивица". Зоната, която ще бъде канализирана, обхваща парцелите под сараите на Доган. С други решения правителството прехвърли държавни имоти на общините Долни Дъбник, Чупрене и Годеч. Община Долни Дъбник получава бивша складова база на МВР с площ от близо 20 дка. Местната власт има намерение да изгради в нея съвременна база за развъждане и отглеждане на български породи коне. Двата имота с площи от по 4380 кв. м и 2236 кв. м община Чупрене ще ползва за изграждане на парк с атракции за привличане на туристи и гости. Терените се намират на територията на с. Долни Лом. От публична в частна държавна се променя статутът на хижа „Българка”, намираща се в едноименния природен парк в област Стара Загора. Целта е да се даде възможност за по-ефективно използване, включително предприемане на разпоредителни действия с хижата. Сградите са с отпаднала необходимост за „Северноцентралното държавно предприятие“ ДП – Габрово към МЗХ, съобщиха от правителствената пресслужба.

Над 1 млн. лв. ще бъдат инвестирани в две проучвания на подземни богатства

http://www.cross.bg/srok-razpolozhena-proychva-1510741.html

/КРОСС/ Правителството одобри издаването на две разрешения за проучване на възможностите за добив на подземни богатства. „Зеленрок" ЕООД ще проучва метални полезни изкопаеми в площта „Златуша", разположена териториите на общините Столична, Драгоман, Сливница, Божурище, Брезник и Перник. Разрешението се предоставя за срок от три години, като за този период дружеството ще вложи минимум 1 089 500 лв. в проучвателните дейности. Стойността на мероприятията по опазване на околната среда е 7200 лева. За срок от една година „Фючър Кепитъл Естейт" ЕООД ще проучва строителни материали в площта „Мерата", разположена в землищата на селата Габерово и Дъбник, община Поморие. Предвижда се през този период да бъдат инвестирани над 46 хил. лв. в проучвателни дейности и 4600 лв. за опазване на околната среда и рекултивация. По искане на „Балканкерамик"АД концесионният договор за добив на глини от находище „Рудината" в Софийска област ще бъде прекратен по взаимно съгласие на двете страни. Договорът е сключен през м. април 2001 г. за срок от 35 години. В искането си концесионерът посочва мотиви, свързани с липса на дългосрочни намерения за развитие на керамичното производство.  

Пазарджик е 17-ти по успех на матурите

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1581877

Пазарджишка област се нарежда на 17 място по успех от Държавните зрелостни изпити, сочат данни на Регионалния инспекторат по образованието. Средната оценка за региона е 4,01 и е с 0,20 по-ниска от тази за миналата учебна година и с 0,16 по-лоша от средната за страната. На зрелостните изпити са се явили ученици от 38 училища. По български език и литература са писали 1731 дванайсетокласници. Те са с 10% по-малко от изпитваните през май 2015-та. Най-високи резултати имат Езиковата гимназия „Бертолд Брехт” в Пазарджик – 5,26, СОУ „Васил Левски” във...

Австрийската партия на свободата оспори резултатите от президентските избори

http://www.mediapool.bg/avstriyskata-partiya-na-svobodata-ospori-rezultatite-ot-prezidentskite-izbori-news250194.html

Крайнодясната Австрийска партия на свободата (АПС) оспори резултатите от президентските избори миналия месец, заяви австрийският Конституционен съд, цитиран от световните агенции в сряда. Кандидатът на АПС Норберт Хофер загуби втория тур на президентските избори от своя съперник Александер ван дер Белен с разлика от 30 836 гласа. АПС казва, че е установила редица нередности в изборните процедури. Конституционният съд заяви, че иска да постанови решение до 8 юли, когато Ван дер Белен трябва да поеме поста от настоящия президент Хайнц Фишер. Съдът може да разпореди нови избори в засегнатите избирателни райони, ако установи, че е имало незаконни практики и че това е повлияло на цялостния резултат от изборите. Решението на АПС да оспори изборните резултати може да вкара страната в конституционна криза, отбелязва Ройтерс.

В Поморие са готови за "Региони в растеж"

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1581878

Поморие внесе три проектни предложения към Министерството на регионалното развитие и благоустройство за финансиране на мерки за постигане на енергийна ефективност в многофамилни сгради. Проектите, обхващащи девет жилищни и шест публични сгради, са на обща стойност 3,5 милиона лева. Общината вече е завършила енергийните обследвания, като за сградите са изготвени и технически паспорти. По този начин определеният за град Поморие финансов ресурс за внедряване на мерки за енергийна ефективност в публични и многофамилни жилищни сгради беше оползотвор...

Чад изпрати 2 хиляди войници да се бият срещу "Боко Харам" в Нигер

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=5564726

Около 2 хиляди войници от регионалната военна сила Чад са били изпратени в съседен Нигер за да се борят срещу групировката „Боко Харам“, предаде AFP, позовавайки се на военен източник.  
„Тежко въоръжените“ войници ще „претърсят навсякъде за „Боко Харам““ е заявил източникът. 
От "Боко Харам" нанесоха в Нигер тежки загуби на военните в град Босо
Около 2 хиляди войници от регионалната военна сила Чад са били изпратени в съседен Нигер за да се борят срещу групировката „Боко Харам“, предаде AFP, позовавайки се на военен източник.   „Тежко въоръжените“ войници ще „претърсят навсякъде за „Боко Харам““ е заявил източникът.  От "Боко Харам" нанесоха в Нигер тежки загуби на военните в град Босо

Регистрираха случай на нодуларен дерматит в област Ловеч - няма опасност за населението

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1581876

На извънредно заседание на Областната епизоотична комисия днес стана ясно, че в област Ловеч има регистриран случай на едно заболяло животно от заразен нодуларен дерматит. Това съобщи директорът на Областната дирекция по безопасност на храните д-р Росен Федерчев, цитиран от пресцентъра на областната администрация. От 6 юни в областта е обявено първично възникнало огнище на болестта заразен нодуларен дерматит. Заболяването е започнало с проявена клиника при едно говедо от общо 5 животни във ферма в кв. Острец, гр. Априлци. Заболяването при живот...

България подкрепя създаването на европейска централизирана база данни с пръстови отпечатъци на осъдени граждани от трети страни

http://www.cross.bg/bulgariya-danni-grazhdani-1510740.html

/КРОСС/ Правителството одобри позициите на България по темите от дневния ред на предстоящото заседание на Съвета на ЕС по правосъдие и вътрешни работи. На заседанието на министрите на правосъдието на 9 юни България ще подкрепи създаването на централизирана база данни с пръстови отпечатъци на осъдени граждани от трети страни. Мярката е необходима стъпка с оглед предотвратяването на терористични заплахи на територията на Европейския съюз. От 2012 г. в ЕС съществува информационна система за обмен на данни за осъждани европейски граждани. Тя обаче е децентрализирана, т. е. данните се съхраняват в информационните масиви на отделните държави, и достъп до тях от чужбина се предоставя при поискване. Към момента няма механизъм за обмен на данни на осъдени граждани на трети държави или лица без гражданство. Предложението на Комисията има за цел да разшири съществуващата система, като се създаде възможност за ефективен обмен на присъди и на граждани на трети държави. Ще бъдат обсъдени още няколко законодателни инициативи. По отношение на предложението за регламент за създаване на Службата на Европейския прокурор, позицията на България е в подкрепа на постигане на съгласие по предложените текстове, отнасящи се до защитата на данните, опростените наказателни производства, отношенията с партньорите, както и статута и функциите на административния директор на Службата

По повод заявеното от Георги Бакалов, председател на съюза на архитектите в България

https://www.24chasa.bg/novini/article/5564679

По повод заявеното от Георги Бакалов, председател на съюза на архитектите в БългарияХотел „Маринела” известен в миналото като ”Японския”, нито е паметник на културата, нито деклариран в режим на опазване съгласо Закона за опазване на културното налседство. Въпреки това новите му собственици, в контакт с наследниците на знаменития му автор – Кишо Курокава – не само са запазили идеите и замисъла на великия архитект,

Надзорният съвет на "Левски" отложи разглеждането на оставките за 30 август

http://www.dnevnik.bg/sport/2016/06/08/2773966_nadzorniiat_suvet_na_levski_otloji_razglejdaneto_na/?ref=rss


Надзорният съвет на "Левски" свика годишно общо събрание на акционерите и отложи за тогава разглеждането на оставките на шестима от членовете на управителния съвет.

Председателят Иво Тонев, Николай Иванов, Николай Илиев, Гошо Гинчев, сдружение "Сини сърца" и "Междинна станция" на Иван и Андрей ще продължат да работят в оставка до годишното общо събрание, което ще се проведе на 30 август.

Тогава ще бъде разгледан доклада на УС за дейността на дружеството за 2015 г., ще бъде...

Пиронкова: С Григор Димитров обсъждаме варианта да участваме на двойки (видео)

https://www.24chasa.bg/sport/article/5564680

Пиронкова: С Григор Димитров обсъждаме  варианта да участваме на двойки (видео)„Олимпиадата промени малко плановете ми”, призна Цветана Пиронкова. Преди дни стана ясно, че тя ще участва в игрите в Рио де Жанейро. „Обмислям варианта или да изиграя един загряващ турнир в Бразилия, или да отида седмица по-рано и да се подготвя на кортовете, където ще се играе Олимпиадата”, обясни тя.

Спор между евродепутатите относно успеха на плана "Юнкер“

http://www.mediapool.bg/spor-mezhdu-evrodeputatite-otnosno-uspeha-na-plana-yunker-news250193.html

Остри противоречиви мнения относно постиженията на инвестиционния план "Юнкер" изразиха евродепутатите по време на дебат в сряда за напредъка по заложените преди година мерки, които трябва да акумулират 315 млрд. евро инвестиции като стимул за европейската икономика и за подобряването на свързаността в Общността. За година от стартиране на дейността си планът "Юнкер" вече привлича 100 млрд. евро, което е една трета от очакванията за тригодишен период. ЕК обаче смята да удължи срока на схемата за финансиране на проекти. Предпазлив оптимизъм относно смисъла на Европейския фонд за стратегически инвестиции (ЕФСИ) и удължаването на действието на механизма изразиха от ЕНП и С&Д изразиха. Евродепутатите от по-малки групи бяха откровено скептично настроени спрямо постиженията на плана до момента, които бяха представени от заместник-председателя на ЕК Юрки Катайнен. Кайтанен посочи, че над 185 споразумения между ЕФСИ и банки ще предоставят финансиране на над 150 хиляди малки и средни предприятия. По думите му Еврокомисията планира не само да удължи срока му, но и да разшири инвестициите от него и за трети страни. И докато австриецът Отмар Карас (ЕНП) приветства удължаването на продължителността на плана, тъй като бил един от ключовите отговори за структурните проблеми на Европа, италианецът Джани Питела (С&Д) се зачуди дали планът "Юнкер” не е разместил съществуващи ресурси. Според белгиецът Сандер Лоонес (ЕКР) е прекалено рано да се оценява успехът на ЕФСИ и предупреди за опасностите от прибързано разширяване на плана към трети страни. Чехът Павел Теличка (АЛДЕ) смята, че има нужда от преглед на типа и качеството на проектите, които се финансират по плана, но остава негов привърженик. Португалецът Мигел Виегаш (ЕОЛ/СЗЛ) изрази мнение, че планът е позволил на големи компании да доминират и се е концентрирал върху по-богати и по-развити региони. За допълнителни средства за плана призова белгиецът Филип Ламбертс (Зелените), чието становище е, че той трябва да се концентрира върху страни, в които липсват инвестиции и имат по-голям потенциал за проекти в сферата на възобновяемата енергия. Големите планове на ЕС са посели семената на неговата съдба, заяви британецът Найджъл Фараж (ЕСПД) и допълни, че очаквайки "деня на независимостта” на Великобритания на 23 юни се надява това да е последният път, когато говори в Европарламента. Стев Бриори (ЕНС, Франция) описа ЕФСИ като „абсолютен провал” и каза, че той е бил прекалено концентриран върху финансирането в големи, градски райони, което е засилило регионалното неравенство, предаде пресслужбата на Европарламента. Българският представител Андрей Новаков, евродепутат от ЕНП/ГЕРБ, предложи три конкретни стъпки за подобряване на резултатите от плана - повече техническа помощ на терен в държавите-членки с цел държавите без инвестиционни проекти да наваксат; стимулиране на регионални инвестиционни платформи, където публичните средства да се посрещат от частни инвестиции в проекти; съчетаване на операциите по ЕФСИ с еврофинансирането чрез Структурните и инвестиционни фондове. "Скоро очаквам първия български проект с подкрепата на ЕФСИ. В страната ни само с няколко проекта този инструмент може да привлече стотици милиони евро инвестиции“, заяви Андрей Новаков. Според него, "София Тех Парк“ има потенциал да послужи като инвестиционна платформа в страната и да ускори финансирането на проектни предложения.

Евродепутати: Планът "Юнкер" ще трябва да бъде удължен след предвидените три години

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=5564648

"Планът ще трябва да бъде удължен след предвидените три години защото действа, защото действа дори по-добре от очакванията ни", каза относно "Плана Юнкер" Жозе Мануел Фернандес от групата на Европейската народна партия (Християндемократи) във видео на EuroparlTV. Депутатите от Европейския парламент обсъдиха резултатите от прилагането на плана

За първи път от десетилетие – руска подводница в Ламанша

http://www.mediapool.bg/za-parvi-pat-ot-desetiletie-ruska-podvodnitsa-v-lamansha-news250192.html

Големият кораб за борба с подводници "Кент" на британските военноморски сили е изпратен да съпровожда руската многоцелева дизелово-електрическа подводница "Стари Оскол" в Северно море и плава близо до нея към протока Па дьо Кале, най-тясната част от Ламанша. Това съобщи британският в. "Сън". Според изданието руска подводница е открита в Ламанша "за първи път след повече от десетилетие". "Сън" помества снимки на руската подводница и кораба, който я съпровожда, от които личи, че тя се движи открито, в надводно положение. Вестникът отбелязва, че "Стари Оскол" се намира в международни води. Според изявление на британското министерство на отбраната руската подводница "е открита от сили на НАТО". Тези действия показват, че "кралските военноморски сили проявяват бдителност в международни и в териториални води с цел да гарантират сигурността и да защитят Великобритания от потенциални заплахи", цитира телевизия "Скай нюз" британския министър на отбраната Майкъл Фалън. По думите на Даниел Томас, командир на британския кораб "Кент", руската подводница е открита "благодарение на съвместните усилия с нашите съюзници от НАТО". "Продължаваме да съпровождаме подводницата и полагаме старания да демонстрираме своето присъствие", добави офицерът.

Втори в страната е успехът на варненските седмокласници от изпита по математика

http://www.moreto.net/novini.php?n=323000

На второ място в страната се класират варненските седмокласници по среден успех от националното външно оценяване по математика. Те се нареждат след връстниците им от София-град. Това каза за Moreto.net началникът на Регионалния инспекторат по образование Венцеслава Генова.

Надзорният съвет на "Левски" не прие оставките, управата остава поне до 30 август

https://www.24chasa.bg/sport/article/5564677

Надзорният съвет на "Левски" не прие оставките, управата остава поне до 30 августНадзорният съвет на Левски - Александър Ангелов, Минко Герджиков и Бранимир Ботев, не взе решение за промени в състава на Управителния съвет на клуба, като депозираните от членовете на Управителния съвет Иво Тонев, Николай Иванов, Николай Илиев, Гошо Гинчев, Сдружение „Клуб Сини Сърца“ и „Междинна Станция“ ООД оставки като членове на съвета ще

Плевнелиев със "смела" реч в Страсбург срещу Русия

http://www.vesti.bg/bulgaria/obshtestvo/plevneliev-sys-smela-rech-v-strasburg-sreshtu-rusiia-6054800

"Ние не сме в период на нова Студена война, а по-скоро сме в период на „Студен мир“. Украинската криза промени правилата на играта. Навлязохме в нова фаза на развитие, която аз наричам времето на Студения мир", обяви пред евродепутатите президентът

Saatchi & Saatchi с най-много награди - 2 златни и 3 сребърни, в рекламния конкурс Effie

https://www.24chasa.bg/novini/article/5564673

Saatchi & Saatchi с най-много награди - 2 златни и 3 сребърни, в рекламния конкурс EffieПобедителите в EFFIE БЪЛГАРИЯ 2016 - най-престижния фестивал, който мери ефективността на рекламите, бяха обявени на официална церемония на 7 юни. Конкурсът, чието 9-о издание завърши, традиционно отличава най-значимите постижения в маркетинговите комуникации Сред 19-те финалисти тази година бяха връчени 4 златни,

Защитник на Германия е аут от Евро 2016 поради контузия

https://www.24chasa.bg/sport/article/5564246

Защитник на Германия е аут от Евро 2016 поради контузияНемският футболен национал Антонио Рюдигер получи травма по време на първата за "бундестима" тренировка. Той ще пропусне европейското първенство, тъй като е със скъсани кръстни връзки. Това е тежък удар за Германия, предвид факта, че Рюдигер бе гласен за сигурен титуляр. Първият мач на "бундестима" е тази неделя срещу отбора на Украйна в Лил.

От третия път и след три гласувания упорит кандидат оглави Районната прокуратура в Мадан

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2016/06/08/2773954_ot_tretiia_put_i_sled_tri_glasuvaniia_uporit_kandidat/?ref=rss


Районната прокуратура в Мадан, в която работят двама души, има вече своя ръководител. И това е Веселин Георгиев, който е един от двамата обвинители. Това е третият конкурс, в който се явява Георгиев, като при предишните два той е бил единствената си конкуренция. От близо година той е изпълняващ длъжността ръководител.

До избора му днес се стигна след вял дебат и след три прегласувания. В крайна сметка той беше подкрепен от седем души от колегията, двама бяха против. Въпреки че при...

Говоренето с хендсфри в колата също е опасно

http://www.moreto.net/novini.php?n=322979

Говоренето с хендсфри по време на шофиране също е опасно, тъй като отклонява вниманието по същия начин, както използването на ръчен мобилен телефон, показва ново изследване, съобщи ВВС. Учени от университета в Съсекс са установили, че по време на разговор хората си представят визуално това, за което говорят.

Цената на „греха“ в САЩ

http://econ.bg/Новини/Цената-на-греха-в-САЩ_l.a_i.723901_at.1.html

С началото на лятото много американци ще започнат да потребяват охладяващи алкохолни напитки. А със закупуването на алкохола, те ще трябва да платят...

Плевнелиев: Можем да либерализираме визовия режим с Канада

https://www.24chasa.bg/novini/article/5564658

Плевнелиев: Можем да либерализираме визовия режим с Канада"За нас е важно, че гледната точка на България беше чута в сърцето на Европа – Европейския парламент. Ние представихме начина, по който виждаме демократичното развитие на страната, на нашия регион и целия Европейски съюз. Това заяви президентът Росен Плевнелиев пред журналисти, след като направи изказване пред Европейския парламент (ЕП) в

Майка изгори жива дъщеря си в Пакистан понеже отказала да има традиционна сватба

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=5564628

Тийнейджърка в Пакистан беше изгорена жива от собствената й майка, понеже не послушала семейството си и избягала с приятеля си, предаде Daily Mail.
18-годишната Зийнат Рафик умря след като беше завързана, полята с керосин и запалена в дома си в Лахор, Пакистан. Майка й беше арестувана на същия ден след като признала, че е убила дъщеря си,
Тийнейджърка в Пакистан беше изгорена жива от собствената й майка, понеже не послушала семейството си и избягала с приятеля си, предаде Daily Mail. 18-годишната Зийнат Рафик умря след като беше завързана, полята с керосин и запалена в дома си в Лахор, Пакистан. Майка й беше арестувана на същия ден след като признала, че е убила дъщеря си,

CFA - инвестиция vs. реализация

http://www.investor.bg/obrazovanie/466/a/cfa-investiciia-vs-realizaciia-218544/

В България има 176 лицензирани финансови анализатори спрямо 123 836 в световен мащаб

Поредният "София прайд" ще е на 18 юни, отново ще има филмова програма

http://www.dnevnik.bg/razvlechenie/2016/06/08/2773821_poredniiat_sofiia_praid_shte_e_na_18_juni_otnovo_shte/?ref=rss


Деветото поредно шествие за равенството и недискриминацията на лесбийките, гей мъжете, бисексуалните и трансполовите хора (ЛГБТ) - "София прайд", ще се състои на 18 юни в София. Това става известно от съобщение на страницата на събитието във "Фейсбук". То ще тръгне в 17 ч. от паметника на съветската армия в центъра на града.

И тази година "София прайд" ще има съпътстваща филмова програма в кино "Одеон" и Френски културен институт. Минифестивалът, който ще включва шест филма с основна...

Член на мисията на ОССЕ е в неизвестност в Източна Украйна, вероятно е отвлечен

http://www.mediapool.bg/chlen-na-misiyata-na-osse-e-v-neizvestnost-v-iztochna-ukraina-veroyatno-e-otvlechen-news250191.html

Член на екипа на Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа в Луганска област (Източна Украйна) е изчезнал и вероятно е в плен в Донецк, крепост на проруските бунтовници, съобщи мисията на ОССЕ в Украйна, цитирана от Франс прес. "Един от членовете на екипа ни в района на Луганск не се върна от почивка на 7 юни, както се очакваше. Полицията е уведомена. Сигурно е задържан в Донецк", написа мисията в страницата си във Фейсбук. "Във връзка сме с нужните хора за уреждане на въпроса. Настояхме за незабавното и безусловното му освобождаване", допълни тя. Запознат източник каза за АФП, че става въпрос за един от шофьорите на мисията на ОССЕ в Луганск. За момента няма коментар за случилото се от проруските бунтовници. Мирните преговори между Киев и сепаратистите са в мъртва точка от месеци. "Ситуацията в Донбас се влошава. Миналата седмица регистрирахме 10 процента повече случаи на нарушаване на примирието в сравнение с предходната", каза на пресконференция заместник-ръководителят на мисията на ОССЕ в Украйна Александър Хъг.

Ердоган: Германските депутати с турски корени не са с чиста кръв

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=5564635

Според турския президент Реджеп Ердоган германските парламентаристи с турски произход не са никакви турци и "тяхната кръв не е чиста", съобщава "Дойче веле".
Турският президент обяви, че депутати като Йозан Мутлу (Зелените), Махмут Йоздемир (ГСДП), Джемиле Юсуф (ХДС) и някои други нямат право да се наричат турци,
Според турския президент Реджеп Ердоган германските парламентаристи с турски произход не са никакви турци и "тяхната кръв не е чиста", съобщава "Дойче веле". Турският президент обяви, че депутати като Йозан Мутлу (Зелените), Махмут Йоздемир (ГСДП), Джемиле Юсуф (ХДС) и някои други нямат право да се наричат турци,

Баба прогони с точилка престъпници от дома си (ВИДЕО)

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1581875

Възрастна жена прогони измамници от дома си въоръжена с бастун, разказва Нова телевизия. При 84-годишната Ангелина Тодорова влезли трима мъже, които й казали, че синът й бил паднал на улицата в село Павел и трябвали пари за лечението му в болница. Възрастната жена обяснила, че няма пари и ценности и тогава единият от мъжете ...

Повечето от издигнатите кандидати за КЗК участваха и в предишния опит за избор

http://www.dnevnik.bg/biznes/companii/2016/06/08/2773927_povecheto_ot_izdignatite_kandidati_za_kzk_uchastvaha_i/?ref=rss


Кандидатите да влязат в новия състав на Комисията за защита на конкуренцията вече са осем при седем вакантни места.

След като вчера АБВ внесоха кандидатурата на офицера, педагог и адвокат Николай Илчев, днес депутати от различни парламентарни групи добавиха още седем имена. Повечето бяха номинирани и при предишния опит за избор на нов състав на антимонополния регулатор през март, който се провали.

Ново е името на зам.-кмета на София Юлия Ненкова, която очаквано ГЕРБ сега...

Баба наби крадци с точилка и бастун

http://www.vesti.bg/bulgaria/incidenti/baba-nabi-kradci-s-tochilka-i-bastun-6054803

Възрастната жена обяснила, че няма пари и ценности и тогава единият от мъжете я нападнал

Как може да се възроди изчезващо родопско село

https://www.24chasa.bg/novini/article/5564647

Как може да се възроди изчезващо
родопско село"Прекарахме повече от 15 г. във Венецуела. През една от ваканциите ни в България попаднахме в родопското село Косово и то ни плени завинаги - с тишината и спокойствието си, с калдъръмените улички и старите жилищни постройки, разхвърляни по баирите. Когато решихме да се върнем в България, вече нямахме колебания къде искаме да живеем”.

84-годишна жена прогони престъпници с точилка (видео)

https://www.24chasa.bg/novini/article/5564636

84-годишна жена прогони престъпници с точилка (видео)Възрастна жена прогони измамници от дома си въоръжена с бастун. При 84-годишната Ангелина Тодорова влезли трима мъже, които й казали, че синът й бил паднал на улицата в село Павел и трябвали пари за лечението му в болница, съобщава "Нова телевизия". Възрастната жена обяснила, че няма пари и ценности и тогава единият от мъжете я нападнал.

67-годишен с рак на гърлото се самоуби със скок от 11-ия етаж на болница в Пловдив

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=5564637

67-годишен пловдивчанин се самоуби в нощта на вторник срещу сряда със скок от 11-ия етаж на Университетската болница "Свети Георги" на бул. "Пещерско шосе", където бил приет за лечение на злокачествен тумор на трахеята в клиниката по специална хирургия, съобщиха от пресцентъра на лечебното заведение.
Инцидентът е станал около 1.
67-годишен пловдивчанин се самоуби в нощта на вторник срещу сряда със скок от 11-ия етаж на Университетската болница "Свети Георги" на бул. "Пещерско шосе", където бил приет за лечение на злокачествен тумор на трахеята в клиниката по специална хирургия, съобщиха от пресцентъра на лечебното заведение. Инцидентът е станал около 1.

"Катимерини": Десетки ръководители на гръцки банки ще бъдат сменени

http://www.dnevnik.bg/biznes/2016/06/08/2773944_katimerini_desetki_rukovoditeli_na_grucki_banki_shte/?ref=rss


Поне 35 членове на управителните съвети на водещите гръцки банки скоро ще бъдат сменени. Причината е влизането в сила на нови и много по-строги правила за това кой може да ръководи търговските банки в страната.

Според "Катимерини" след оценката, която вероятно ще приключи в средата на юни, от четирите основни кредитора (National, Piraeus, Alpha и Eurobank) ще си тръгнат около 25 членове на борда. Освен тези банки, в които държавата има контролен пакет, значителни промени предстоят в...

Две световни опери гледаме на Големия екран тази година във Варна

http://www.moreto.net/novini.php?n=322975

Варненската публика ще види два от световните музикално-сценични шедьоври - оперите „Отело" на Джузепе Верди и „Мадам Бътерфлай" на Джакомо Пучини, научи Moreto.net. Мегапродукциите ще бъдат прожектирани във Фестивалния и конгресен център и са част от Международния театрален и Международния музикален фестивал "Варненско лято".

Азиатците са знаели, че Северна Америка съществува векове преди Колумб

http://svetoven.pogled.info/news/74386/Aziattsite-sa-znaeli-che-Severna-Amerika-sashtestvuva-vekove-predi-Kolumb

/Поглед.инфо/ Американски археолози са открили в Аляска артефакти, свидетелстващи, че жителите на азиатския континент са знаели за северноамериканския материк столетия преди откриването му от Христофор Колумб през 15-век.

МОН проверява служител за конфликт на интереси

http://offnews.bg/news/n_1/n_630714.html

Инспекторатът на Министерството на образованието и науката проверява за конфликт на интереси служителка на Центъра за контрол и оценка на качеството на училищното образование, съобщи пресцентърът на МОН. Проверката е по анонимен сигнал, за който разказа зам.-ректорът на Висшето училище по застраховане и финанси проф. Сава Гроздев. Според сигнала Мадлен Христова от ЦКОКО, която е участвала в изготвянето на теста за изпита по математика, е учителка в 125 СОУ и е класен ръководител на седмокласници. 10 от тях получили шестици на изпита, който е и вход за езиковите и математическите гимназии. "От 17 души в нейния клас има 10 шестици по математика. Не е възможно да има такава статистика – от 17 души 10 пълни шестици. При това в това училище има една или две двойки. Абсолютно има теч. Тези хора водят частни уроци, курсове водят. Това е абсолютен конфликт на интереси", заяви той. Срокът за приключване на проверката е 17 юни. Резултатите и последващите мерки ще бъдат обявени след тази дата.

Видео: Новините в 100 секунди

http://www.dnevnik.bg/video/2016/06/08/2773947_video_novinite_v_100_sekundi/?ref=rss


Рубриката на БНТ "Новините в 100 секунди" можете да гледате и на "Дневник.бг". Емисията се подготвя специално за интернет.

Акцентите от вечерната емисия:

- След 30 години теглото на отпадъците в океана ще бъде по-голямо от това на рибите.

- Рига с атрактивен рап гайд в 142 думи.
- Деян Донков режисира "В очакване на Годо".
- Лувърът и Орсе отново отварят врати за посетители.- Моисей и Декстър търсят отговор на въпроса "Какво искат жените?".- Глобалното...

Пакистанка изгори жива дъщеря си, омъжила се по любов

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1581873

Пакистанка беше арестувана, след като заляла дъщеря си с керосин и я запалила жива, понеже се омъжила по любов - трети подобен случай в Пакистан за три месеца, предадоха Асошиейтед прес и ДПА, позовавайки се на полицията. Драмата се разиграла в източния град Лахор. Майката признала, че завързала 18-годишната си дъщеря Зенат Рафик, след което с помощта на сина си я заляла с керосин и я запалила, казаха от полицията. Пакистанец з...

ДБГ настоява кандидатът на РБ за президент да е избран до края на юли

http://www.mediapool.bg/dbg-nastoyava-kandidatat-na-rb-za-prezident-da-e-izbran-do-kraya-na-yuli-news250190.html

До края на юли да се проведат интензивни консултации между партиите в Реформаторския блок, за да може до края на юли да има излъчен общ кандидат-президент. Това заяви пред журналисти в парламента зам.-председателят на ДБГ Настимир Ананиев, след като във вторник на Изпълнителен съвет на блока се е стигнало до идея за обща номинация. "За нас решението от вчера е важно, защото показва консолидация вдясно. Нашите избиратели подкрепят позицията за обща кандидатура за президент и ние я разчитаме като силен знак за единност", каза той и добави, че до края на юли предстоят три конкретни стъпки. Според Ананиев те изглеждат така: "Да се обособят приоритетите и програмата на президента, да се вземе решение за новото коалиционно споразумение, за да се отворят перспективите на Реформаторския блок след изборите, както и да се обособи контактна група за излъчване на конкретните имена на нашите кандидати". На въпрос дали се очакват трусове във връзка с условията, които отделните партии вече са обявили, Ананиев каза, че след като на изпълнителен съвет вече се е заявило от всички партньори, че подкрепят позицията за единна кандидатура, то те очевидно са убедени в единството, каквото очакват и избирателите. Той определи постигнатото единство като нормален политически процес. Депутатът от ДБГ Димитър Делчев посочи, че позицията на партията му за подкрепа на единната кандидатура за президент е безусловна, както и че от формацията няма да изразяват претенции дали да е партиен или граждански кандидатът.

ВСС освободи от длъжност градския прокурор Христо Динев

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=5564576

Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет освободи градския прокурор Христо Динев от Софийска градска прокуратура, съобщиха от пресцентъра на ВСС.
В заявлението за напускане, подадено от Динев, се казва, че има здравословни проблеми и би предпочел да е редови прокурор.  
За негов заместник бе посочена Емилия Михайлова Русинова,
Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет освободи градския прокурор Христо Динев от Софийска градска прокуратура, съобщиха от пресцентъра на ВСС. В заявлението за напускане, подадено от Динев, се казва, че има здравословни проблеми и би предпочел да е редови прокурор.   За негов заместник бе посочена Емилия Михайлова Русинова,

Рецидивист с 13 присъди пак влиза в затвора

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=5564626



Четиринадесета присъда „лишаване от свобода” за грабеж на жена получи опасен престъпник от Монтана.
28-годишният Бранислав Белянски нападна през януари тази година на булевард в центъра на Монтана минувачка и само намесата на три смели момчета спаси жената от по-тежки последици.
Ангелина К. се прибирала привечер,
Четиринадесета присъда „лишаване от свобода” за грабеж на жена получи опасен престъпник от Монтана. 28-годишният Бранислав Белянски нападна през януари тази година на булевард в центъра на Монтана минувачка и само намесата на три смели момчета спаси жената от по-тежки последици. Ангелина К. се прибирала привечер,

Бившата шефка на Агенцията по вписванията няма да лежи в затвора

http://www.mediapool.bg/bivshata-shefka-na-agentsiyata-po-vpisvaniyata-nyama-da-lezhi-v-zatvora-news250189.html

Върховният касационен съд (ВКС) измени тригодишната ефективна присъда за бившата шефка на Агенцията по вписванията Виолета Николова, осъждайки я на три години условно заради онкологичното й заболяване. На първа инстанция Николова бе осъдена на пет години затвор. После Софийският апелативен съд я оправда напълно, но през миналата година ВКС върна делото за ново разглеждане на втора инстанция. Този път апелативният съд я осъди на три години ефективно, а междувременно Николова замина да се лекува във Великобритания, където впоследствие реши да остане. В сряда ВКС окончателно потвърди изцяло мотивите на втората инстанция с изключение на тежестта на наложеното наказание. "В конкретния случай, макар степента на обществена опасност на извършеното да е сравнително висока, то личността на Виолета Николова, предвид нестабилизираното й онкологично заболяване, водещо до обостреност на депресивните й преживявания, налага извода, че целите на наказанието, и най-вече тези на индивидуалната превенция, могат да бъдат постигнати без изолирането й от обществото", се казва в мотивите на ВКС. Условната присъда е адекватна за възпиращото и поправително действие на наказанието по отношение на подсъдимата, допълват върховните съдии. Финансовият контрольор на агенцията Тотка Стоилова бе осъдена на 2 години условно, защото не е упражнила контрол върху ръководителя на агенцията. По делото подсъдима бе и Райна Иванова, по това време директор на дирекцията "Административно-правно обслужване, човешки ресурси и връзки с обществеността" в агенцията. Тя беше оправдана още на първа инстанция. Виолета Николова бе уволнена със скандал от Агенцията по вписванията, след като стана ясно, че през 2011 г. е получила 73 000 лева бонуси. Самата Николова твърдеше, че парите за бонусите й са одобрени лично от тогавашния правосъден министър и настоящ вицепрезидент Маргарита Попова. Прокуратурата я подведе под отговорност за 53 000 лева. Скандалът с бонусите в държавната администрация през 2011 година взе тогава главата на бившата шефка на здравната каса Нели Нешева, която призна за получени малко над 10 000 лева. Макар впоследствие да се разбра, че допълнителни пари са раздавани в цялата държавна администрация, жертвите на скандала бяха сведени до три.

Парите пристигнаха

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1581872

Експонатите от изложбата "История на парите по българските земи" пристигнаха в Бургас при изключително строги мерки за сигурност. Впечатляващата експозиция ще бъде открита на 10 юни от 19.00 часа в зала "Ал. Г. Коджакафалията" на Културен център "Морско казино". Бургазлии и гостите на града ще могат да разгледат изложбата безплатно през първата нощ. За безопасността на експозицията, през всички месеци на нейното гостуване в Бургас / от 10 юни до 11 септември/ са взети всички необходими мерки за защита- денонощна охрана и 24-часово видеонаблюден...

Проруски настроен кандидат може да спечели президентските избори, твърди Атанасов

https://www.actualno.com/politics/proruski-nastroen-kandidat-moje-da-specheli-prezidentskite-izbori-tvyrdi-atanasov-news_544059.html

Има сериозен риск президентските избори да бъдат спечелени от ляв и проруски настроен кандидат. Това каза депутатът от Реформаторския блок Атанас Атанасов. По думите му този риск е бил подминат с високомерие от ГЕРБ. „Ако загубят изборите и за български президент бъде избран човек, ориентиран на североизток, отговорността ще е тяхна”, подчерта Атанасов. „Когато от ДСБ излязохме с публична позиция да предложим да бъде издигнат общ кандидат на десницата, независим, равноотдалеч

28% от тийнейджърите са увредили слуховия си нерв

https://www.actualno.com/health/28-ot-tijnejdjyrite-sa-uvredili-sluhovija-si-nerv-news_543902.html

Повече от една четвърт от тийнейджърите страдат от натрапчив звън в ушите и не се впечатляват при слушане на силни звуци. Това означава, че слуховият нерв е пострадал. Дори ако сега все още чуват добре, в бъдеще те ще имат проблеми със слуха. Канадски и бразилски медици са изучавали феномена, известен като "звън в ушите", и са стигнали до извода, че проблемите с ушите сега започват по-рано при тийнейджърите, отколкото при предишните поколения. Лекарите са изследвали група тийнейджъри на възрас

Петков: Незаконно заобикаляме наши европартньори

https://www.actualno.com/business/petkov-nezakonno-zaobikaljame-nashi-evropartniori-news_544060.html

Представихме три протокола подписани в Япония и те засяга атомната енергетика, хидро и топлоенергетиката. В един от протоколите се отива на пряко договаряне за рехабилитационни дейности. Защо се избягва обществената поръчка. Това заяви Румен Петков пред bTV. "Заобикаляме наши европартньори и то незаконно. Водят се разговори с ЕБВР. Не е ясно при какви условия ще се даде кредит. Няма ли да станат много кредитите на енергийният ни холдинг?! Защо Полша и Унгария намериха решение през ЕК, а нашето

Кери смята, че Хилари Клинтън би била "невероятен" президент

https://www.actualno.com/america/keri-smjata-che-hilari-klintyn-bi-bila-neverojaten-prezident-news_544063.html

Американският държавен секретар и бивш кандидат за президент Джон Кери заяви, че предшественичката му начело на дипломацията Хилъри Клинтън „би била невероятен” държавен глава. „Като баща на 2 дъщери съм изключително горд”, коментира Кери, цитиран от AFP, победата на Клинтън в предварителните избори на Демократическата партия в 4 американски щата, с което бившата първа дама осигури необходимото й мнозинство от партийни делегати, които да я посочат като кандидат за

Пламен Тотев: Евтим Евтимов беше най-добрият, най-човечният, най-топлият човек, който познавах

https://www.actualno.com/books/plamen-totev-evtim-evtimov-beshe-naj-dobrijat-naj-chovechnijat-naj-toplijat-chovek-kojto-poznavah-news_544064.html

"Той беше изключителен поет и изключителен човек. Няма по-обичан български поет. Свидетел съм на препълнени зали с хора, дошли да го видят и чуят. Но не доведени под строй, както често се случва на подобни събития, а почитатели, водени единствено от любовта си към стиховете му и желанието да се докоснат до таланта и добротата му. И съм виждал как Евтим, трогнат от тази обич, пада на колене пред публиката си. Случвало се е при него да дойдат - да си вземат автограф или просто да му стиснат ръката

Байрактаров: 80% от ромите у нас са неграмотни

http://bulgarski.pogled.info/news/74385/Bairaktarov-80-ot-romite-u-nas-sa-negramotni

/Поглед.инфо/ В доклада за националната сигурност липсват данни и оценка на ромската интеграция. Това заяви Димитър Байрактаров, депутат от "Патриотичния фронт", на заседание на Комисията по социална политика в Народното събрание.

Немска телевизия продължава да разобличава Русия за използване на допинг

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=5564590

Немската телевизия ARD ще излъчи тази вечер документален филм, в който ще разкрие интересни факти около участието на руския министър на спорта Виталий Мутко в прикриването на положителни допинг проби, съобщи БТВ.
След филм на ARD преди години се стигна до отстраняването на руските лекоатлети от състезания.
Немската телевизия ARD ще излъчи тази вечер документален филм, в който ще разкрие интересни факти около участието на руския министър на спорта Виталий Мутко в прикриването на положителни допинг проби, съобщи БТВ. След филм на ARD преди години се стигна до отстраняването на руските лекоатлети от състезания.

„ЧЕЗ Разпределение България“ АД ще проведе отворен търг с явно наддаване

http://www.cross.bg/bulgariya-turga-ychastie-1510738.html

/КРОСС/ На основание Процедура за продажба на дълготрайни материални неенергийни активи - недвижими имоти, собственост на „ЧЕЗ Разпределение България" АД и в изпълнение на Решение от Протокол 327 т.3 /11.05.2016 г. на Управителен съвет - „ЧЕЗ Разпределение България" АД,   О Б Я В Я В А На 14.07.2016 г. от 10:00 часа, ще се проведе отворен търг с явно наддаване за Продажба на: • Поземлен имот с идентификатор 03504.403.1165, с площ 430 кв.м.;• Сграда на два етажа с идентификатор 03504.403.1165.1, със ЗП 104 кв.м.; Административния адрес на имота: гр. Белица, община Белица, област Благоевград, ул. Георги Андрейчин Имотът принадлежи към дълготрайни материални неенергийни активи - недвижими имоти, собственост на "ЧЕЗ Разпределение България" АД. Първоначална продажна цена на недвижимият имот: 291 437,00 / двеста деветдесет и една хиляди четиристотин тридесет и седем/ без ДДС; Стъпка за наддаване: 10 000.00 лв. /десет хиляди лева/. Оглед на имота, предмет на търга, може да бъде извършен от кандидатите всеки работен ден в срок до деня на подаване на оферта от 12.00 до 15.00 часа на посоченият адрес на имота, с един ден писмено предизвестие. Документация за участие в търга на стойност 24 лв. /двадесет и четири лева/ с ДДС, може да бъде закупена всеки работен ден от 9.00 до 12.00 и от 13.00 до 16.00 часа на адрес бул. „Цариградско шосе" №159 ет.2 до 13.07.2016г

България ще осигури финансова помощ за инициативи, разработени съвместно с Франкофонския регионален център за Централна и Източна Европа

http://www.cross.bg/pomosht-bulgariya-iztochna-1510737.html

/КРОСС/ Правителството одобри проект на Споразумение за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ между Министерството на външните работи на България и Международната организация на франкофонията, като основа за водене на преговори. Документът ще бъде подписан при условие на последваща ратификация.Споразумението урежда предоставянето за първи път от българска страна на целеви принос към МОФ, с който чрез механизма на международната помощ за развитие страната ни да подкрепи две инициативи, разработени съвместно с Франкофонския регионален център за Централна и Източна Европа като продължение на взетите решения по време на XV Среща на най-високо равнище на МОФ и по-специално „Стратегия за младежта". Едната инициатива предвижда провеждането на Първа международна среща на младежките франкофонски асоциации от региона на Централна и Източна Европа на тема „Аз съм франкофон, аз съм активен, аз мога" през първия семестър на 2016 г. Целта на тази среща е чрез серия от лекции и свързани с тях дебати, участниците (на възраст от 18 до 35 години) от Албания, Армения, България, Република Македония, Молдова, Румъния и Косово да споделят виждания за укрепването на младежкото асоциативно движение в региона, както и на неговата ценностна ориентация в духа на солидарността и творческото съзидание

Италиански клубове следят Ивелин Попов

https://www.24chasa.bg/sport/article/5564446

Италиански клубове следят Ивелин ПоповАтакуващият халф на българския национален отбор по футбол Ивелин Попов е следен от няколко италиански клуба. Това са Болоня, Палермо и Сампдория. Попов, който е юноша на "Левски", има договор с елитния руски "Спартак" (Москва), но "Сампдория" е най-близо до неговия подпис. Българинът изигра 31 официални мача и вкара 6 гола в първия си сезонс екипа

Депутати поканиха Сотир Цацаров в НС за изслушване по делото за КТБ

http://www.moreto.net/novini.php?n=322991

Народните представители Валери Симеонов, Петър Славов, Методи Андреев и Мартин Димитров са изпратили покана до главния прокурор Сотир Цацаров да представи доклад за пригалагането на закона по казуса КТБ. Това съобщиха от пресцентъра на прокуратурата за Moreto.

Трезор дари Цвети със златен леопард

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=5564617

Уникално златно бижу с авангарден принт на леопард получи най-добрата ни тенисистка Цветана Пиронкова от Първа инвестиционна банка (ПИБ). Десетграмовото кюлче е от дизайнерска серия, разработена в швейцарска рафинерия. Колекцията е лимитирана, дело на световноизвестния художник Глен Браун. Медальонът е от най-висока проба инвестиционно злато.
Уникално златно бижу с авангарден принт на леопард получи най-добрата ни тенисистка Цветана Пиронкова от Първа инвестиционна банка (ПИБ). Десетграмовото кюлче е от дизайнерска серия, разработена в швейцарска рафинерия. Колекцията е лимитирана, дело на световноизвестния художник Глен Браун. Медальонът е от най-висока проба инвестиционно злато.

Държавният глава: Уверен съм, че можем да постигнем споразумение за либерализирането на визовия режим с Канада

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=5564556

Председателят на Европейския парламент Мартин Шулц и президентът Росен Плевнелиев изразиха очакването за напредък по преговорите за отпадането на визите за Канада за българските граждани, съобщава БТВ.
Двамата дадоха съвместна пресконференция в Европейския парламент в Страсбург, където по-рано днес, 8 юни,
Председателят на Европейския парламент Мартин Шулц и президентът Росен Плевнелиев изразиха очакването за напредък по преговорите за отпадането на визите за Канада за българските граждани, съобщава БТВ. Двамата дадоха съвместна пресконференция в Европейския парламент в Страсбург, където по-рано днес, 8 юни,

Турски и испански преподаватели на посещение в Нова Загора

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1581870

Кметът на община Нова Загора - Николай Грозев посрещна делегация от преподаватели от Турция и Испания, които участват в двугодишен международен проект „Ранното отпадане от училище: изследвания и стратегии за предотвратяването му в училищата в Испания, България и Турция". Основната цел на проекта, финансиран от Програма за образование, обучение, младеж и спорт „Еразъм+", е да се идентифицира и изследва отпадането на учениците от системата на образованието в областите Сливен, Астурия /Испания/ и Одрин /Турция/ . Кметът Николай Грозев посрещна го...

Възрастна жена прогони трима престъпници с точилка

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1581871

Възрастна жена прогони измамници от дома си въоръжена с бастун. При 84-годишната Ангелина Тодорова влезли трима мъже, които й казали, че синът й бил паднал на улицата в село Павел и трябвали пари за лечението му в болница. 78-годишен мъж наби крадец, представящ се за полицай Възрастната жена обяснила, че няма пари и ценности и тогава единият от мъжете я нападнал. Бабата, обаче, не се уплашила, а започнала да вика и да се отбранява с бастун и точилка. На виковете й за помощ с...

Откриха паметника на българския хан Алцек в Италия

http://offnews.bg/news/n_1/n_630712.html

Днес с официална церемония в италианското градче Челе ди Булгерия , бе открит паметник на българския хан Алцек, брат на Аспарух, съобщиха от българското посолство в Италия. На откриването присъства посланика на България в Италия - Марин Райков, и кметовете на градовете Челе ди Булгерия и Велики Преслав - Джино Марота и Александър Горчев.  Статуята на прабългарина е около 3 метра висока, като само каменният постамент тежи близо 4 тона. Тя е разположена в самия център на градчето, за което се смята, че е основано от прабългарите, горе-долу когато Аспарух основава Дунавска България. Челе ди Булгерия, което в превод означава „българските килии“, се намира на на около 400 километра на юг от Рим. Неговото име идва от легендата, че в района е имало манастир с български монаси. То не е единственото, свързано със страната ни по тези географски ширини. Според изследователя д-р Д’Амико става дума за над 700 имена на селища, а пътувалите в региона потвърждават, че местното население възприема историята ни близка до тяхната. Изворите гласят, че петият син на Кубрат поема на юг и се установява в днешна Италия, след като Стара Велика България е разгромена: „В това време българският воевода на име Алцеко (Alzeco), който бе напуснал своя народ неизвестно по коя причина, мирно достигнал до Италия и отишъл с цялата си войска при крал Гримуалд, като му обещавал, че ще му служи и ще живее в неговото царство. Гримуалд, като го изпратил при сина си Ромуалд в Беневент, заповядал на последния да определи местоживелища на Алцеко с неговия народ. Ромуалд го приел благосклонно и им назначил разпръснати места за поселение, които дотогава били пусти, а именно: Sepinum, Bovianum et Iserniam, и по други градове в своята територия, а самаго Алцеко, като изменил името на достойнството му, заповядал вместо вожд (воевода, dux) да се нарича gastaldius-управител“, пише в „Gesta Dagoberti regis francorum“, цитиран от "Българска история".

Даниел Митов: Няма данни за пострадали български граждани при днешния атентат в Турция

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=5564587

Няма данни за пострадали български граждани при днешния атентат в Турция. Това каза министърът на външните работи Даниел Митов, предаде БНР.
"Хубаво е българските граждани добре да се информират за обстановката и сигурността в държавите, където отиват или през които ще преминат. И най-вече да се регистрират на сайта на българското външно
Няма данни за пострадали български граждани при днешния атентат в Турция. Това каза министърът на външните работи Даниел Митов, предаде БНР. "Хубаво е българските граждани добре да се информират за обстановката и сигурността в държавите, където отиват или през които ще преминат. И най-вече да се регистрират на сайта на българското външно

400 се обявиха за прозрачен ОбС на Пловдив, входираха подписката

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1581869

Подписката за прозрачен ОбС е входирана в деловодството на местния парламент. Това съобщи за Дарик вносителят Йордан Иванов. 400 са гражданите, подкрепили петицията, от тях 23-ма са общински съветници. Подкрепа за петицията парафира и зам.-кметът на Голяма община Георги Титюков, както и кметът на „Централен“ Георги Стаменов и неговият заместник В...

И звездите празнуват победата на Хилари Клинтън

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1581867

Певицата Кейти Пери похвали Хилари Клинтън, че е успяла да "разчупи калъпа", след като спечели номинацията на Демократическата партия за президент на САЩ, съобщи Контактмюзик. Джордж Клуни vs. Хълк Хоган: битката за Белия дом се води и в Холивуд Пери е само една от звездите на шоубизнеса, приветствали бившата първа дама, след като тя стана първата жена в 240-годишната история на страната, номинирана за кандидат за президент от една от двете големи партии в С...

В кухнята на Иван Манчев шеф е съпругата му

https://www.24chasa.bg/idealendom/article/5564447

В кухнята на Иван Манчев шеф е съпругата муНяколко пъти отлагаме снимките у шеф Манчев - или е зает с двата си софийски ресторанта и един на морето, или е ангажиран с друга фотосесия. Снима поредните "Кошмари в кухнята" - риалити форматът, в който готвачът спасява закъсали ресторанти заради недобре организирана и поддържана кухня. Ние обаче искаме да видим кухнята в дома на всепризнатия

Двойките, които никой не смее да напише след матурите

http://www.dnevnik.bg/analizi/2016/06/08/2773618_dvoikite_koito_nikoi_ne_smee_da_napishe_sled_maturite/?ref=rss


Резултатите от матурите са лоши. Рекордно лоши. Отново.

Двойките на задължителния зрелостен изпит по български език и литература са най-много, откакто въобще се провеждат матурите - 4189 при 48 471 явили се дванадесетокласници. Почти всеки трети седмокласник има слаба оценка на изпита по математика, т.нар. миниматура, с която се кандидатства в гимназиите - 16 856 двойки от 53 212 явили се ученици.

Вероятно повече изненадани щеше да има, ако и тази година резултатите не...

Осъдиха условно италианеца, карал пиян из "Златни пясъци"

http://www.moreto.net/novini.php?n=322992

Условна присъда наложи Варненския районен съд на италианеца, който бе заловен вчера да кара пиян из курорта "Златния пясъци", съобщиха от съда за Moreto.net. 39-годишният чужденец получи 3 месеца лишаване от свобода, отложени с изпитателен срок от 3 години.

Кметът на Русе връчи златни значки на Стойка Петрова и треньора й

https://www.24chasa.bg/sport/article/5564560

Кметът на Русе връчи златни значки на Стойка Петрова и треньора йКметът на Русе Пламен Стоилов връчи златни значки и парични награди на вицесветовната шампионка по бокс Стойка Петрова и нейния треньор Павел Сяров. Преди десетина дни, европейската шампионка Стойка Петрова спечели сребърен медал в категория до 54 килограма на световното първенство по бокс за жени в Астана (Казахстан) в края на месец май.

15 убити и десетки ранени след въздушни удари в сирийския град Алепо

http://offnews.bg/news/n_1/n_630702.html

Най-малко 15 души са убити и десетки са ранени след поредица от въздушни удари над територии, контролирани от бунтовници в сирийския град Алепо, съобщи Би Би Си. Един от ударите е в близост до болница в източния район Шаар. Видео на очевидец показва ранени хора, които са отвеждани с линейки, а около тях има пожари и гъст черен пушек, излизащ от сградите наоколо, предаде Индипендънт.  През последните 48 часа в Алепо правителството проведе множество въздушни удари над бунтовническите зони в източния край на града. От своя страна бунтовниците бомбандирали западната част, контролирана от правителството.

НАТОвски генерал: Ако Русия нападне Полша, това би означавало избухване на Трета световна война

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=5564526

Настоящият командващ на Силите за свръхбързо реагиране на НАТО ген. Франсиско Хавиер Варела заяви пред полския в. "Жеч послолита”, че Пактът не смята Русия за враг, но НАТО следи действията й. Според ген. Варела нападение на Русия над Полша „би означавало избухване на Трета световна война”, предаде ТАСС, цитиран от БГНЕС.
Настоящият командващ на Силите за свръхбързо реагиране на НАТО ген. Франсиско Хавиер Варела заяви пред полския в. "Жеч послолита”, че Пактът не смята Русия за враг, но НАТО следи действията й. Според ген. Варела нападение на Русия над Полша „би означавало избухване на Трета световна война”, предаде ТАСС, цитиран от БГНЕС.

Плевнелиев: Ние не спим. Модернизираме се.

http://www.mediapool.bg/plevneliev-nie-ne-spim-modernizirame-se-news250188.html

"Ние не спим. Модернизираме се. Виждаме вълна от хора, които се връщат. Всъщност, през последните години може да се види, че българите определено се връщат в страната си, защото тя им отваря нови хоризонти, за да работят, учат и останат в нея". Това заяви президентът Росен Плевнелиев в Страсбург. Според него ситуацията, в която толкова много българи напускат страната, е временна.

Кабинетът даде две разрешения за проучване на полезни изкопаеми

http://offnews.bg/news/n_1/n_630711.html

Правителството одобри издаването на две разрешения за проучване на възможностите за добив на подземни богатства. „Зеленрок“ ЕООД ще проучва метални полезни изкопаеми в площта „Златуша“, разположена териториите на общините Столична, Драгоман, Сливница, Божурище, Брезник и Перник. Разрешението се предоставя за срок от 3 години, като за този период дружеството ще вложи минимум 1 089 500 лв. в проучвателните дейности. Стойността на мероприятията по опазване на околната среда е 7200 лв. За срок от 1 година „Фючър Кепитъл Естейт“ ЕООД ще проучва строителни материали в площта „Мерата“, разположена в землищата на селата Габерово и Дъбник, община Поморие. Предвижда се през този период да бъдат инвестирани над 46 хил. лв. в проучвателни дейности и 4600 лв. за опазване на околната среда и рекултивация. По искане на „Балканкерамик“АД концесионният договор за добив на глини от находище „Рудината“ в Софийска област ще бъде прекратен по взаимно съгласие на двете страни. Договорът е сключен през м. април 2001 г. за срок от 35 години. В искането си концесионерът посочва мотиви, свързани с липса на дългосрочни намерения за развитие на керамичното производство.

Член на ОССЕ изчезна в Източна Украйна

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1581864

Член на екипа на Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа в Луганска област (Източна Украйна) е изчезнал и вероятно е в плен в Донецк, крепост на проруските бунтовници, съобщи мисията на ОССЕ в Украйна, цитирана от Франс прес. "Един от членовете на екипа ни в района на Луганск не се върна от почивка на 7 юни, както се очакваше. Полицията е уведомена. Сигурно е задържан в Донецк", написа мисията в страницата си във Фейсбук. "Във връзка сме с нужните хора за уреждане на въпроса. Настояхме за незабавното

Волейболистките пътуват 30 часа за Гран при в Прага

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=5564553

След изнурителен 30-часов път волейболистките ни пристигнаха от Аржентина в Чехия. За това време националките минаха през 3 държави, смениха два самолета и акостираха с автобус в Оломоуц, където от петък до неделя е второто състезание от четиристранния турнир на световната Гран при. Съпернички на нашите са Доминиканска република, Чехия и Канада,
След изнурителен 30-часов път волейболистките ни пристигнаха от Аржентина в Чехия. За това време националките минаха през 3 държави, смениха два самолета и акостираха с автобус в Оломоуц, където от петък до неделя е второто състезание от четиристранния турнир на световната Гран при. Съпернички на нашите са Доминиканска република, Чехия и Канада,

Има напредък в преговорите за падане на канадските визи за българи

http://www.mediapool.bg/ima-napredak-v-pregovorite-za-padane-na-kanadskite-vizi-za-balgari-news250187.html

Постигнат е напредък в преговорите за либерализация на визовия режим между България и Канада, обяви председателят на Европейския парламент Мартин Шулц на пресконференция с българския президент Росен Плевнелиев. По време на посещението си в Отава Шулц е разговарял с канадския премиер Джъстин Трюдо и Канада и Европейският съюз са сближили позициите си за отпадане на визита за български граждани. България обяви, че може да наложи вето на икономическото и търговско споразумение между ЕС и Канада, ако визите за наши граждани не бъдат премахнати. Плевнелиев също приветства напредъка. "По време на посещението на президента на Европейския парламент в Канада е постигната изключително важна и голяма стъпка напред и аз съм позитивно настроен и сигурен, че в рамките на следващите дни ние можем да постигнем споразумение", каза държавният глава, цитиран от БНР. На въпрос как евентуално излизане на Великобритания от Европейския съюз би се отразило на България, Росен Плевнелиев заяви, че в Обединеното кралство се намират около 45 хиляди българи, които са добре интегрирани. Освен това разглеждаме ситуацията с българите в чужбина като временна ситуация, защото страната ни работи, за да се върнат те в България, подчерта президентът. "Ние не спим. Модернизираме се. Виждаме вълна от хора, които се връщат. Всъщност, през последните години може да се види, че българите определено се връщат в страната си, защото тя им отваря нови хоризонти, за да работят, учат и останат в нея", обясни държавният глава.

Драстично орязват броя на леглата в общински и частни болници

http://www.moreto.net/novini.php?n=322956

Драстично орязват броя на леглата в общински и частни болници, след въвеждането на Националната здравна карта. Предвидено намаляване на болнични легла с между 20 и 90%. Дотук се стигна, след като беше изготвена Националната здравна карта, според която от 38 000 легла 3600 са излишни.

"В очакване на Годо" с Деян Донков и Иван Бърнев в "Азарян"

http://offnews.bg/news/n_1/n_630710.html

Първият театрален сезон на театър "Азарян" ще завърши с предпремиерния спектакъл по пиесата на Самюъл Бекет „В очакване на Годо“, на 23 юни. Режисьорската версия е дело на Деян Донков, който също така участва и в ролята на Владимир. Компания му правят Иван Бърнев, Цветан Алексиев, Калоян Трифонов и Мартин Цолов като Естрагон, Поцо, Лъки и Момчето. Сценограф и костюмограф е Чавдар Гюзелев. Представянето на спектакъла от 19:30 часа на 23 юни е премиерата му пред публика. Представлението е вдъхновено от огромното влияние, което работата и приятелството с проф. Крикор Азарян са оказали върху театралното присъствие на Деян Донков. „Изборът на произведение, с което да се почете личността на този, чието име носи театърът, е деликатна и сложна задача. Много исках да е нещо, което е вярно, тихо и искрено. Когато Деян Донков дойде с идеята да направи спектакъл точно на тази сцена и ми разказа причините за това, аз се изправих пред личната и искрена необходимост на един актьор да изрази преклонението си към своя учител, да направи опит да изкаже неизказаното. Казват, че и в най-тихите си спотаености, хората мислят в думи, независимо дали ги изричат или осъзнават. Театърът e история за силата на думите и за това, как от летливата им субстанция се ражда материя, реалност или послание, което някой някъде би искал да предаде. Спектакълът „В очакване на Годо” е лично писмо до Крикор Азарян от негов актьор и приятел, с когото са имали силна връзка. И защото е емоционален жест и е на тази сцена, трябва да се случи, за да може, малко по малко, театърът да се изпълни с душа“, заяви драматургът и артистичен директор на "Азарян" - Яна Борисова. Официалната премиера на „В очакване на Годо“ ще бъде през октомври.

Близо 1% са откраднатите книги от книжарницата на НДК

http://offnews.bg/news/n_1/n_630705.html

В Литературен клуб „Перото“ при Националния дворец на културата в София откраднатите или бракувани печатни издания са между 1 и 1,5%. Това съобщи пред OFFNews директорът на НДК Мирослав Боршош. По неговите думи, процентът е същият и в останалите книжарници. „Това е нещо изключително тъжно, защото кражбата на книга си е кражба“, коментира Боршош. Книжарница „Перото“ отвори врати през есента на 2015 г. и работи денонощно. В "Перото" книгите не може да се изнасят, но всеки може да чете неограничен брой от тях безплатно. Ако реши, посетителят може да си закупи някоя от тях - преди, по време или след като я е прочел.

Накъде гледат големите офис наематели в София?

http://www.investor.bg/analizi/113/a/nakyde-gledat-golemite-ofis-naemateli-v-sofiia-218537/

Повечето компании не планират експанзия извън столицата, а за останалите фаворит е Пловдив

В Левски организират среща на тема „Стресът - приятел и враг"

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1581865

На 9 юни 2016 от 18:00 часа в залата на общински съвет - Левски, Жени ГЕРБ - Левски организират среща на тема „Стресът - приятел и враг". Гост - лектор на срещата ще бъде Анелия Рангелова, психолог. Присъстващите ще имат възможност да поговорят за това, как да преодолеят стреса на работното място и вкъщи. Стресът в живота ни е неизбежен, в ежедневието си се сблъскваме с многообразни ситуации и непрекъсната необходимост от правене на избори, всеки от които е до някаква степен стресиращ, затова от Жени ГЕРБ - Левски канят жителите на града да се ...

Моуриньо започна селекцията с 30 млн. паунда за защитник на "Виляреал"

http://www.dnevnik.bg/sport/2016/06/08/2773920_mourinyo_zapochna_selekciiata_s_30_mln_paunda_za/?ref=rss


Централният защитник на "Виляреал" Ерик Бейли е първото попълнение на новия мениджър на "Манчестър юнайтед" Жозе Моуриньо.

Според британските медии "червените дяволи" ще платят 38 млн. евро (30 млн. паунда) за 22-годишния национал на Кот Д'Ивоар.

Бейли подписа днес договор за четири години с опция за удължаването му с още две. "Да подпиша с "Манчестър юнайтед" е сбъдната мечта", заяви той след финализирането на контракта.

"Всичко, което съм искал, е да играя...

Световната банка запази прогнозата си за растеж на българската икономика

http://www.cross.bg/rastezh-ikonomika-banka-1510736.html

/КРОСС/Световната банка запази прогнозата си от януари за растеж на българската икономика от 2,2% през 2016 г. и 2,7% през 2017 г., съобщава БГНЕС. Световната банка понижи своята прогноза за растежа на световната икономика през тази година до 2,4% в сравнение с прогнозираните през януари 2,9%. Това свиване е предизвикано от забавянето на темповете на растеж в страните с развита икономика, запазващите се ниски равнища на цените на борсовите стоки, слабите показатели на световната търговия и съкращаването на капиталовите потоци. Банката отбеляза в своя юнски доклад "Глобални икономически перспективи", че развиващите се пазари, зависещи от износа на суровини се мъчат да се адаптират към по-ниските цени на петрола, цветните метали и на останалите суровини, формирайки около половината от низходяща ревизия на прогнозите за растежа на световната икономика. Световната банка вече очаква анемичен растеж на тези икономики с едва 0,4% - далеч под прогнозата в началото на годината за растеж с 1,2 на сто. В същото време нововъзникващите икономики, които са вносителки на суровини, се справят по-добре, но ползите от по-ниските цени на енергията и на останалите суровини се материализират бавно, посочи Световната банка. Сега тя очаква БВП на тези страни да нарасне с 5,8% при януарска прогноза за растеж с 5,9 на сто

Веско Ешкенази ще свири на сливенска сцена

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1581861

Симфоничен оркестър - Сливен кани своите почитатели на последния си за сезон 2015-2016 година концерт, който ще се проведе днес от 19.00 часа в концертна зала НТС под диригентството на маестро Мартин Пантелеев. Солист на концерта ще бъде именитият български цигулар Веско Пантелеев - Ешкенази....

Орязаха леглата в детското отделение в МБАЛ „Д-р Иван Селимински"

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1581721

От 62 на 48 намаляват леглата в детското отделение в МБАЛ „Д-р Иван Селимински" Сливен според Националната здравна карта спрямо настоящото положение. Това съобщи пред Дарик директорът на болницата д-р Васислав Петров. По думите му това е голямо намаление, не се знае и причината. Д-р Петров добави, че с писмо до НЗОК и министерството на здравеопазването се иска окончателно уточняване на броя на леглата, и ако има грешка тя да бъде отстранена. Болницата е започнала новата година с намалени задължения към фирмите- доставчици, уточни още д-р Петров...

Турция очаква успешни преговори с ЕС за отпадане на визите

http://offnews.bg/news/n_1/n_630709.html

Турция очаква в следващите дни да се достигне до положителен изход от преговорите за отпадане на визите за турски граждани, влизащи в Европейския съюз, заяви говорителят на президента Реджеп Ердоган, цитиран от Ройтерс.  Ибрахим Калин заяви също така, че европейските държави не трябва да очакват от Анкара да ограничи закона си за борба с тероризма.  Едно от 72-те изисквания, който Турция трябва да изпълни преди достигане до визова либерализация, е промяна на спорния антитерористичен закон, за който правозащитници твърдят, че се използва за репресия над журналисти и опозиция на управляващата Партия на справедливостта и развитието.  От Анкара отказват да извършват исканите промени, посочвайки като причина заплахата от Ислямска държава и кюрдските бунтовници от Работническата партия на Кюрдистан (ПКК). 

Saatchi & Saatchi доминира на наградите за комуникационна ефективност Effie 2016

http://www.cross.bg/publicis-saatchi-kategoriya-1510735.html

/КРОСС/Водещата рекламна агенция Saatchi & Saatchi триумфира като „Агенция на годината" в тазгодишното издание на престижния рекламен фестивал "Effie България 2016", спечелвайки 5 награди (2 златни и 3 сребърни отличия). Saatchi & Saatchi бе отличена във всяка категория на надпреварата, с общ сбор от 34 точки, което е най-високият постиган някога резултат в историята на конкурса и изпреварвайки със значителна разлика останалите участници. Този впечатляващ резултат се допълва от безпрецедентната ефективност, демонстрирана от агенцията, тъй като всяка от нейните 5 подадени заявки получи награда. Комуникационната група Publicis One Bulgaria, част от която е Saatchi&Saatchi, може да се похвали с общо 3 златни и 3 сребърни отличия. Златните награди за Saatchi&Saatchi се присъждат за кампаниите "Ретрото е пак на мода" в категория „Стоки" за клиент Загорка, и кампанията „Свежест" в категория "Корпоративни Комуникации" за Lidl България. Сребърните отличия се връчват за кампанията "Не гледаш. Изживяваш" в категория "Промоции" за телевизорите Philips на TP Vision България, кампанията "Вкусният хляб не стига цял до вкъщи" в категория "Услуги" за Lidl България и кампанията "За да го усетиш, трябва да го видиш" в категория "Социална, Медийна, Политическа" за арт колекцията на Николай Неделчев

"Лудогорец" ще се подготвя в Смолян и Австрия

http://www.dnevnik.bg/sport/2016/06/08/2773921_ludogorec_shte_se_podgotvia_v_smolian_i_avstriia/?ref=rss


"Лудогорец" ще има два лагера по време на лятната си подготовка. Първият ще е в Смолян, а вторият - в австрийското градче Бад Харинг, обявиха от клуба.

Подготовката започва на 9 юни, като в четвъртък и петък футболистите ще преминат функционални изследвания в София.

В събота започва лагерът в Смолян, като той ще продължи седмица. Треньорът Георги Дерменджиев е планирал две приятелски срещи с български отбори.

Шампионите ще се отправят към лагера си в Австрия на...

Столична община ще получи 1,5 млн. лв. за инфраструктурни ремонти

http://econ.bg/Новини/Столична-община-ще-получи-1-5-млн-лв-за-инфраструктурни-ремонти_l.a_i.723895_at.1.html

Правителството одобри предоставянето на 1,5 милиона лева от централния бюджет към Столична община. Средствата ще бъдат използвани за извършване на...

С билет за "ХипиЛандия" - безплатен достъп и до концерта на електро-поп сензацията Kadebostany

http://offnews.bg/news/n_1/n_630707.html

Една от най-интересните, атрактивни и актуални европейски банди – Kadebostany , идва за първия си лайв в София на 10 юни (петък). Авторите на хитa Castle in the Snow ще представят пред българските музикални ценители един впечатляващ концертен спектакъл от електро-поп, източно-европейска духова брас секция и мелодични хип-хоп рими, като целият този музикален букет ще e поднесен от харизматичните женски вокалистки на бандата. Безспорно Kadebostany имат с какво да ви изненадат, a музикалният фестивал "ХипиЛандия"  избра да направи подарък на всички фенове, които вече са закупили фестивални билети за 1 и 2 юли, като ги кани да изживеят концерта на Kadebostany напълно безплатно. Така всеки, закупил билет за "ХипиЛандия" до петък, ще има свободен достъп до лайв изпълнението на Kadebostany. До музикалния фестивал остава по-малко от месец – събитието ще се състои на 1 и 2 юли в парка на Летище София, а в основната му концепция стои любовта към музиката на щастливите и слънчеви хора, жадни за нови преживявания.  Програмата включва актуални имена от световната фестивална сцена, а именно: Gorgon City, Netsky, GusGus, Black Sun Empire, DC Breaks, Dax J, HVOB, Enei, Cooh & Авигея и много други. Събитието ще се проведе на две сцени на открито, разположени до живописното езеро на парка с естествен декор от излитащи и кацащи самолети. Пълната програма, както и подробности относно артистите и активностите, можете да откриете на www.hippielandia.com . На 10 юни, преди изпълнението на Kadebostany, на сцената в парка на Военната академия ще чуем на живо и българската формация Clavexperience – музикалният проект на Димитър Горчаков (синтезатори) и Павел Клаве (глас, looping & fx). Музиката им варира в стиловете Idm, Trip Hop, Jazz, Reggae, Beats, като в основата си е дело на спонтанната импровизация, в която двамата общуват най-добре, а през последната година дуото става трио с бийтбокс легендата Skiller. Вратите на концертната зона в парка отварят точно в 19:30 ч., а началото ще бъде дадено в 20:00 часа. Билети на цена от 25 лв. можете да намерите директно онлайн  или в НДК, OMV, „Пикадили“, „На Тъмно“ и на входа на парка на Военната Академия в деня на концерта.

Фен на „Лудогорец“ има нужда от помощ

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1581860

Фенове на „Лудогорец“ събират средства, за да помогнат на един от тях. 15-годишно момче от Попово спешно се нуждае от подкрепа за извършване на неврохирургична ортопедична операция в истанбулската болница „Аджъбадем“. Аксел Хасанов е с диагноза Синдром на Арнолд-Киари и  съпътстваща сколиоза. Заболяването е свързано с вродена малформация на мозъка. Според медицински справочници в основата на синдрома стои низходящо изместване на малкомозъчните тонзили през големия тилен отвор (отвора в основата на черепа). Сколиозата пък е заболяване на гръбна...

Варна с две училища в националната десетка за резултати от матурата по БЕЛ

http://www.moreto.net/novini.php?n=322996

Средният успех на зрелостните във Варненско от матурата по БЕЛ е 4.38 при 4.27 през миналата година. Това прави Варна единствената област в страната, която бележи повишение на резултатите спрямо 2015-та. Освен това областта се нарежда на второ място в страната след София по среден успех от матурата по български.

Живот без шоколад

http://www.vesti.bg/lyubopitno/lyubopitno/zhivot-bez-shokolad-6054780

„Супер майката“ Зори трябва да се откаже от любимите си храни - шоколад и морски дарове. Дали ще се справи с първата задача от "Великолепните 5"?

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване