06/08/16 21:26
(http://www.klassa.bg/)

Дентален софтуер, разработен в България е финалист в международен конкурс за иновации

 

Софтуерът за дигитален дизайн на усмивка VisagiSMile се класира в топ 3 на престижния конкурс на Европейската академия по естетична стоматология  

 

VisagiSMile беше отличен като една от най-значимите дентални иновации в Европа на конкурса „1st Innovation Award, организиран на 30-ти конгрес на Европейската академия по естетична стоматология. Срещата на изтъкнатите стоматолози, на която традиционно се представят успешни клинични практики и новаторски подходи в естетичната дентална медицина, се състоя от 2-ри и 4-ти юни в Копенхаген. Тази година в нея се включи и международен екип с българско участие, който представи нов за света софтуер, създаден във Факултета по дентална медицина София от екип с ръководители доц. Димитър Филчев и д-р Георги Илиев. Уеб базираният софтуер за персонализиран дизайн на усмивка има за цел да минимизира риска от човешки грешки и да улесни стоматолозите в изработката на идеалната зъбна конфигурация, съобразена с чертите на лицето и темперамента на пациента. По този начин се създават условия за неинвазивно лечение и постигане на удовлетворяващи пациента естетични резултати.

 

Щастливи сме, че денталната концепция зад Визажисмайл срещна международно признание и се класира сред финалистите, наградени на престижния конкурс за иновации на Европейската академия. Знаем колко бързо се променят технологиите и ще продължаваме да оптимизираме VisagiSMile, така че да помага на стоматолозите да създадат най-подходящия за пациентите си дизайн на усмивка”, заяви доц. Димитър Филчев, който презентира заедно с д-р Георги Илиев софтуера на конгреса на EAED.

 

Идеята за иновацията произтича от научна теория за Визажизма, създадена от д-р Галип Гюрел (Турция), д-р Браулио Паолучи (Бразилия) и зъботехника Адриано Шнайдер (Бразилия) - участници в екипа, който изследва връзката между чертите на темперамента, лицето и хармониращата зъбна конфигурация на пациента. Денталната концепция се изгражда вече осем години и е валидирана в над 800 клинични случая и редица научни статии.

 

Софтуерната разработка на VisagiSMile е дело на българската дигитална агенция Web Motion, която от година и половина работи над проекта. Въз основа на новаторски подход за извличане на данни, софтуерът се самообучава как да класифицира правилно лицата на пациентите и след това извършва необходимите изчисления за създаването на хармонична зъбна конфигурация, която може да бъде допълнително коригирана от стоматолога.

 

Уеб базираният софтуер беше официално лансиран в края на миналата година по време на Sofia Dental Meeting и оттогава е отличен на редица международни конгреси. Предстои и представянето му на научната конференция за постижения в сферата на компютърните технологии - CompSysTech, която ще се проведе на 23 и 24 юни в Палермо.

 

·         VisagiSMile е уеб приложение за дизайн на персонализирана усмивка. Предназначен е да помага на стоматолозите да изградят хармонична зъбна конфигурация, базирана на връзката между формата на лицето, темперамента и личните предпочитания на пациента

·         Кандидатура в конкурса на EAED

 

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване