06/08/16 21:22
(http://www.klassa.bg/)

Министър Лиляна Павлова ще бъде на работно посещение в Казахстан

 Министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова ще бъде на работно посещение в Астана, Република Казахстан. Там тя ще участва в Четвъртата сесия на Междуправителствената българо-казахстанска комисия за икономическо сътрудничество и в бизнес-форум с представители на двете страни, които ще се проведат на 9 и 10 юни.

 

Министърът, която е съпредседател на комисията от българска страна, ще бъде придружавана от делегация, включваща заместник-министъра на енергетиката Жечо Станков, заместник-министъра на туризма Ирена Георгиева, председателя на УС на Агенция „Пътна инфраструктура“ инж. Лазар Лазаров, изпълнителния директор на „Автомагистрали“ ЕАД Парашкев Кръстев, изпълнителния директор на „Изпълнителна агенция за насърчаване на малки и средни предприятия“, изпълнителния директор на Изпълнителна агенция „Електронни съобщителни мрежи и информационни системи“ Биляна Золкова, изпълнителния директор на „Изпълнителна агенция по селекция и репродукция в животновъдството“ Васил Николов, изпълнителния директор на „Изпълнителна агенция по лозата и виното“ Красимир Коев, народни представители от парламентарната група за приятелство с Казахстан, начело с нейния председател Даниела Дариткова – Проданова. В състава на делегацията са ще председателят на българската търговско-промишлена палата Цветан Симеонов,  председателят на Българо-казахстанската кърговска камара в България Андрияна Петкова и представители на бизнеса.

Програмата на посещението на министър Павлова в Астана предвижда провеждане на официални двустранни срещи с министъра на здравеопазването и социалното развитие Тамара Дуйсенова, която е съпредседател на Междуправителствената комисия от страна на Казахстан, с първия заместник министър-председател на Република Казахстан Бакитжан Сагинтаев, с министъра на инвестициите и развитието Асет Исекешев, както и с председателя на УС на Националния холдинг „Байтерек“ Ерболат Досаев.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване