06/08/16 06:01
(http://www.klassa.bg/)

Путин не чете книги за себе си

 Руският президент Владимир Путин призна, че не е прочел нито една книга за себе си. Това стана по време на международния форум „Новата епоха в журналистиката“, чиито домакин е информационната агенция „Русия днес“. Там държавният глава посети презентацията на книгата на немския журналист Хуберт Зайпел "Путин: логика на властта".

Авторът подари на Путин един екземпляр с автограф, като от своя страна президентът призна, че не е чел книгата. На въпрос защо не чете книги за себе си държавният глава с усмивка отговори: „Аз и така всичко знам“, предава Интерфакс. Путин разказа, че е предупредил Зайпел за евентуалните последици, с които ще се сблъска в родината си, издавайки тази книга. Тя е написана на основата на многобройните лични срещи,  разговори и съвместни пътувания на журналиста с руския президент, уточнява агенцията. „Главната задача на Зайпел е не да създаде поредния „авторски“ образ на Путин, а в това максимално точно и пълно да предаде на немския читател истинните възгледи на държавния глава и мотивите за неговите решения“, пише в анотацията към книгата. Пред участниците във форума президентът подчерта, че за представителите на властта по целия свят е важно да обезпечават свобода на разпространяване на информацията. 

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване