06/09/16 07:03
(http://www.klassa.bg/)

Тръгват ремонтите на улиците към Северната тангента

Столична община и АПИ започват ремонт на локалната улична мрежа, обслужваща Северната скоростна тангeнта, с отпуснатите от правителството 1,5 млн. лв.
Парите бяха дадени на общината на днешното заседание на МС като допълнителна точка в дневния ред по повод сигналите на граждани за затруднена организация на движението между кв. „Илиянци“ и кв. „Требич“ на София. „Още днес ще бъдат дадени парите, необходими за изграждането на локалните платна. Има още 2-3 седмици по стария договор на тангентата, може да започнете да го правите веднага“, заяви премиерът Бойко Борисов пред представители на живущите в тези квартали. Министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова обясни, че средствата, отпуснати от ОП „Регионално развитие“, са били насочени за построяване на Северната скоростна тангента, а грижа на общината е изграждането на пътната мрежа до нея. 
Главният архитект на София арх. Здравко Здравков обясни какво ще бъде предприето за улесняване на трафика под подлеза. „Идващите от кв. „Илиянци“ да могат да правят десен завой, да стигат до пътния възел, който е на мястото на бъдещия бул. „Рожен“, след което да тръгват към Требич. В оперативен порядък бързо намерихме проектно решение и пристъпваме към изпълнение на строителните дейности“, заяви арх. Здравков.
За разрешаване на създалата си ситуация преди бул. „Рожен“ и премахване на 90-градусовия завой АПИ ще подпомогне общината за реализирането на временното решение на проблема, а именно чрез въвеждането на еднопосочно движение през подлеза, като движението ще бъде организарано така, че да са намалят до минимум конфликтните точки. 
Още през следващата седмица ще бъде направена алтернативната връзка за придвижване до с. Мрамор през възела на Софийския околовръстен път със Северната скоростна тангента, което ще доведе до улесняване на трафика.
Временната организация в района в ул. „Васил Левски“ (пътят за село Мрамор) в момента е свързана с изграждането на участък 2 от Западната дъга на Софийския околовръстен път. През август ще бъде възстановено кръстовището на околовръстния път с ул. „Васил Левски“, който в момента е затворен, заради изграждане на конструкция на надлез.
В момента в посока София функционира надлезът на бул. „Лазар Михайлов“ над Северната тангента, който обслужва достъпа откъм с. Кубратово.
Агенция „Пътна инфраструктура“ построи отсечката по проект, изготвен от общината и предоставен на АПИ като целта бе да се прехвърли транзитният трафик, който се генерира от АМ „Тракия“ и АМ „Хемус“ към АМ „Струма”, за да се облекчи движението по Северната дъга на околовръстния път на София. Трасето, което е ангажимент на пътната агенция, беше изпълнено по проект и в срок.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване