06/09/16 07:10
(http://www.klassa.bg/)

Хилари и Тръмп в лют двубой за Белия дом

 Няма вече въпросителни - главният двубой за Белия дом ще се води между Доналд Тръмп и Хилари Клинтън.

Хилари Клинтън печели вътрешнопартийните избори на демократите в Калифорния, показват прогнозни резултати на медии в САЩ, предаде ДПА.

Телевизиите Си Ен Ен и Ен Би Си обявиха победа на Клинтън над сенатора Бърни Сандърс.

Победата в Калифорния е най-важната в последните щатски първични избори, състояли се във вторник. Клинтън удържа победа в Ню Джърси, Ню Мексико и Южна Дакота, а Сандърс излезе начело в Северна Дакота и Монтана.

И двамата се борят за 546-те гласа на партийните делегати от Калифорния - "последната хапка” от „последния супервторник", така предадоха американските медии.

Демократите проведоха във вторник първични избори в Калифорния, Монтана, Ню Джърси, Ню Мексико и Южна Дакота, и партийния актив в Северна Дакота.

Тръмп стана безспорен фаворит още в средата на надпреварата.

За Клинтън изходът от първичните избори във вторник няма съществено значение. Бившият първата дама предварително си гарантира номинацията за президентския пост в САЩ с подкрепата на 2383-ма делегати за предстоящия конгрес във Филаделфия. Точно толкова бяха необходими за одобрение на кандидатурата й.

При републиканците Доналд Тръмп спечели предвидима победа в първичните избори, които се проведоха във вторник в Калифорния, Ню Джърси, Ню Мексико, Южна Дакота и Монтана. По този начин милиардерът доведе до своя логичен край маратонската кампания вътре в партията, продължила 19 седмици. Той спечели повече гласове за делегати, отколкото е необходимо за избирането на официалния кандидат на републиканците за президент. Клинтън с много усилия успя да се наложи над Сандърс.

И така: въпреки многото кандидати за президент на САЩ, традиционно главният двубой за Белия дом ще се води между Тръмп и Клинтън, коментира Асошиейтед прес.

 

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване