06/10/16 10:16
(http://radiomilena.com/)

Започва европейското първенство по футбол

Във Франция започва Европейското първенство по футбол. Феновете на най-популярната игра се събраха пред Айфеловата кула в Париж, където е създадена специална зона за почитателите на футбола. Там са изградени гигантски екрани, на които ще се излъчват мачовете, разказва Би Ти Ви. Откриването на Европейското първенство е тази вечер от 21.00 ч., а първият мач е между Франция и Румъния от 22.00 ч.

В цяла Франция се очакват общо 2,5 млн. туристи, които ще се наслаждават на играта на 24 отбора и общо 51 срещи от първенството.В страната са въведени изключителни мерки за сигурност. Близо 90 хил. полицаи, войници и представители на частни охранителни агенции ще пазят спокойствието в следващия месец.

Френският президент Франсоа Оланд заяви, че държавата ще вземе всички мерки да отговори на стачките, които продължават да бушуват в страната преди откриването на първенството. Той отправи призив към всички френски граждани да проявят отговорност и да превърнат шампионата в национален празник.

Публикувана на 06/10/16 10:16 http://feedproxy.google.com/~r/Radiomilenacom/~3/MlzQzfwYoqk/

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване