06/11/16 21:55
(http://www.klassa.bg/)

Затрупаха Любо с цветя, играчки и дъвки

 

Киров пропя фолклор с Нина Николина, почете Принс в тандем с Митко Кърнев

„Вълнувам се, за пръв път ми е. Не съм се сблъсквал до сега с такъв позитив, с такава любов! За мен е чест, че сте тук! Тази вечер е празник за българската поп музика“. Тези реплики, изречени от Любо Киров след като вкара хеттрик с „Говори ми на ти“, „Ако някога“ и „Има ли цветя“, са знакови за концерта му в НДК. Първият му солов десант там наистина бе победоносен. Едно момче с кадифен тембър, фънк харизма, рок душа и Джагър чупки в ханша напълни сцената и душите на 3500. Ако по случайност в зала 1 имаше хора, за които Любо Киров бе предимно гласът от шапките на „Забранена любов“ и предаването „Търси се“, или „онзи от Плевен, който много пееше Purple Rain навремето“, то след концерта те със сигурност са сменили изборените горе клишета с „артист от световна класа“. Без излишни фойерверки, с елегантна и ефектна сценография, подкрепен от Живко Петров, Ангел Дюлгеров, Калин Вельов и „ЛаТиДа“, Любо ни върна надеждата – че през 2016 г изпълнител от новото поколение на бг попа може да вълнува публика от 7 до 70 г. без особен напън.
Изключителен бонус за вечерта бяха изпълненията на парчетата, чиито текстове Киров е писал за други артисти през годините. „Вместо мен“ на „Каффе“ певецът направи акапелно с „ЛаТиДа“, а „Както преди“ започна лирично в тандем с Тони.

Ослепителната Мария Илиева го разцелува преди да припомнят един от най-ярките хитове на „Те“- Allright. „Имам изключителната привилегия освен да съм приятел на Мария да съм писал и песни за нея.“, призна Любо и остави дуетната си половинка „Сама“. След прочувствената балада Киров покани на сцената пианистът на „Те“ Ясен Велчев и след братска прегръдка те поздравиха изправената на крака публика  с „Искам“. Между всяко от парчетата Любо позираще за селфита с хора от първите редове на оркестрината, прибираше масивни букети, саксийни цветя и плюшени играчки. „Имам само теб“ изкара с огромно лилаво сърце в ръка, подарено му от детенеце, а друго се набра на сцената, за да му пъхне пакет дъвки в ръката. „Цял живот прави така!“, разсмя се Любо на жеста на малкия си познайник, който не беше повече от 6-годишен. Съпругата на Данчо Караджов-Мариана, не спря да танцува цяла вечер, а Косьо Марков от „Тангра“ и Косьо Цеков от ФСБ изгледаха с почти академичен интерес концерта. Освен приятели от гилдията в публиката бе и семейството на Любо начело с 5-годишната му племенница, която дирижираше солидна фен агитка от свои набори. След като изпълни „Заедно“ с Графа Любо изненада всички завивайки към фолклора с „Море, пиле“, хващайки за ръка партньорката си Нина Николина.  За бис Киров свали шапка на двама от идолите си в музиката – Васил Найденов и Принс. Преди да запее „По първи петли“ той се преклони пред таланта на Стефан Димитров и Мишо Белчев, авторите на текста и музиката, а Purple Rain изпълни с Митко Кърнев на китарата.

 

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване