Кристалина Георгиева не е вариант за президент

http://www.cross.bg/gerb-dvoiika-tzvetanov-1511269.html

/КРОСС/ Кристалина Георгиева не е вариант за президент, заяви пред bTV зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов. Други имена във връзка с кандидатпрезидентската кампания той не коментира и не уточни дали партията ще издигне жена за поста. Той обаче бе категоричен, че ГЕРБ има президентска двойка - "достойна кандидат-президентска двойка, която ще се представи отлично и разбира се ще стигне максимално до хората." „Мога да кажа, че септември месец ще бъде интересен. Това ще бъде началото на предизборния период. Убеден съм, че ГЕРБ няма да има проблем при получаването на достатъчно широка обществена подкрепа, както и от други формации", коментира Цветанов.   

Хор „Орфей” представя България в престижен форум

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1583132

За участието в престижен форум в Испания на хасковския хор „Орфей“ помогна народният представител от ПП ГЕРБ Евгения Ангелова, съобщават от офиса на партията. Ангелова връчи на диригента Елена Цветкова парично дарение, с което необходимата сума е осигурена. Преди седмица Цветкова алармира, че не достигат средства, за да могат хасковските хористи да заминат за участие в престижния фестивал. Община Хасково също финансира участието във форума на хасковските певци. Хор “Орфей” е единственият участник от Бъ...

Имейл услугата на Yahoo може да заживее нов живот

http://www.investor.bg/novini/261/a/imeil-uslugata-na-yahoo-moje-da-zajivee-nov-jivot-218851/

Ако някой от телекомите я придобие, тя може да получи по-голяма популярност като бъде насочена към мобилните устройства

„Ако си дал, не си живял напразно“ в подкрепа на болни на хемодиализа

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1581205

Благотворителен концерт под наслов: „Ако си дал, не си живял напразно“ ще събере на една сцена известни български изпълнители, обединени от каузата за закупуване на шест апарата за хемодиализа за варненската болница „Св. Анна“. Техниката струва около 120 хил. лв. и крайно необходима, тъй като апаратите в отделението са недостатъчни и остарели, коментира пред Дарик организаторът на концерта Йорданка Николова. От апаратите се нуждаят пациенти с различни бъбречни заболявания. Освен това никой не е застрахован, че няма именно на него да се случи да...

Съпругата на пребития от Пазарджик: Мъжът ми не беше пиян

https://www.24chasa.bg/novini/article/5577238

Съпругата на пребития от Пазарджик: Мъжът ми не беше пиянМлад мъж е със счупен череп след побой пред дискотека в Пазарджик. Един от билите го е в ареста, разказа Нова телевизия. Стефан Димитров е пострадал в събота вечерта, когато празнувал рождения си ден с приятели. Близките му твърдят, че е станал жертва на охранителите на дискотека. "Взехме по една бира,

Състезание по триатлон ще се проведе през уикенда в Бургас

http://feedproxy.google.com/~r/Radiomilenacom/~3/TvptdupK6Fo/

Тази година най-голямото континентално състезание по триатлон ще се проведе в Бургас. Градът заслужи домакинство на Европейско първенство на първо място с перфектните условия за практикуване на този спорт, които предлага – уютният морски залив, развита велосипедна инфраструктура и удобни алеи за тичане.

Състезанието ще се проведе в два дни- събота и неделя. Старт/финалът ще е близо до културен център “Морско казино”. Официалното откриване, в присъствието на заявилите участие над 250 атлети, ще бъде в петък от 17.00 часа на открита сцена “Охлюва”. Организатори на Европейското първенство са Българска федерация по триатлон и Община Бургас.

Участниците ще трябва да преплуват 1500 метра /в морето край Моста/, да изминат с колело 40 километра, а за финал да пробягат 10 километра по крайморската алея и в Морската градина.

Основното състезание е Европейското първенство по триатлон за мъже и жени, но едновременно с него в Бургас ще се проведе Европейска купа за младежи и девойки до 19 години, международно състезание за деца, както и отворен старт за аматьори.

Програма

Събота

08.30 часа – Старт на Европейска купа /ЕК/ за младежи

11.30 часа – Старт на Европейско първенство /ЕП/ за жени

14.00 часа – Старт на ЕК за девойки

17.00 часа – Старт на ЕП за мъже

Неделя

08.30 часа – Старт на международно състезание за деца 12 – 15 години

12.00 часа – Старт на отборно състезание за мъже и жени – всяка нация се представя от две жени и двама мъже. Участват 12 отбора.

14.00 часа – Отворен старт за аматьори.

 

Фенове пускат лайв стрийм от концерта на “Форинър”

https://www.24chasa.bg/ojivlenie/article/5576360

Фенове пускат лайв стрийм от концерта на “Форинър”Стотици фенове излъчваха на живо във фейсбук любимите си парчета от концерта на “Форинър” в “Арена Армеец” на 12 юни. Американската група изпя най-големите си хитове и така плътно запълни час и половина с качествена музика. Сред тях бяха I Want to Know What Love Is, Urgent, Cold As Ice, That Was Yesterday и десетки други, но нито едно непознато.

Инвестират още 29 млн. лева в градския транспорт на Варна

http://www.moreto.net/novini.php?n=323418

Близо 29,3 млн. лева евросредства предстои да бъдат вложени във втория етап на проекта за интегриран градски транспорт на Варна. Почти 5,32 млн. лева от общата сума се предвижда за закупуването на нови автобуси. Парите ще бъдат похарчени също за реконструкция на част от уличната мрежа и за разширяване на обхвата на системата за информация на пътници в реално време.

Дмитрий Аграновски: Връщането на СССР в една или друга форма е неизбежно

http://svetoven.pogled.info/russia/news/74511/Dmitrii-Agranovski-Vrashtaneto-na-SSSR-v-edna-ili-druga-forma-e-neizbezhno

/Поглед.инфо/ Да поговориш с умен и последователен комунист… Някак си душата ти се успокоява. Разбираш, че не всичко е загубено, че времето работи за нас, че противниците ни с техните сладникави речи са измет. Което впрочем съвсем не е повод да се отпускаме. На гости ни е кандидат-членът на ЦК КПРФ Дмитрий Аграновски. Има ли в Русия политически затворници? Възможна ли е революция отгоре? Какъв ще бъде резултатът от наближаващите избори? За най-важното – какво става „долу“? Тези въпроси поставяме във фокуса на нашето внимание.

„ТЕЦ Марица изток 2” ЕАД готви нов празник за рибарите по случай 50-годишния си юбилей

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1583048

„ТЕЦ Марица изток 2" ЕАД отново събира рибари от цялата страна за традиционното състезание по риболов край водите на язовир Овчарица. Тази година то е част и от серията инициативи, посветени на 50-годишния юбилей на най-голямата иновирана топлоелектрическа централа в България. Състезанието ще се проведе на 9 юли (събота) от 09:00 ч. и ще бъде с продължителност 4 часа. Всички, които желаят да заявят своето участие, могат да го направят на тел.: 042/ 66 29 19. Записването започва в 7:30 ч. на 20 юни (понеделник) и ще продължи до 23 юни (четвъртъ...

Български абсурд – град, заложник на дискотека

http://www.vesti.bg/bulgaria/obshtestvo/bylgarski-absurd-grad-zalozhnik-na-diskoteka-6054992

Заведението няма нито един акт, въпреки че тормози хотелиери и туристи още от миналото лято

Не яйцето, а растителното масло било задължително в майонезата

https://www.24chasa.bg/novini/article/5577240

Не яйцето, а растителното масло било задължително в майонезатаНе е задължително един продукт да съдържа яйца, за да се нарече майонеза. Това обясни д-р Камен Николов от дирекция „Контрол на храните” в БАБХ пред Нова телевизия. Шест марки майонеза от общо 16, предлагани в търговската мрежа, се правят без яйца, установи ден по-рано изследване по инициатива на асоциация „Активни потребители”.

Вокален ансамбъл “Фортисимо” на финала на “Игра на хорове”

http://feedproxy.google.com/~r/Radiomilenacom/~3/a5nxyOAioZQ/

Невероятните момчета и момичета от вокален ансамбъл “Фортисимо” към бургаското музикално училище,  достигнаха до финала на “Игра на хорове” в “Шоуто на Слави” по Би Ти Ви.

В петък от 20.00 часа те ще участват на живо в предаването, за да се борят за първото място. “Моя страна, моя България” ще е първата песен на “Фортисимо”, а втората ще е по избор. Крайното класиране ще се оформи 50 % от зрителско гласуване и 50 % – жури.

Вокален ансамбъл “Фортисимо”, с ръководител Милена Добрева,, е към Национално училище за музикално и сценично изкуство “Проф. Панчо Владигеров” – Бургас. Създаден през есента на 2014г. В него участват от 9 до 12 подбрани ученици от специалностите “Поп и джаз пеене”, “Музикант – инструменталист”, “Актьорство за драматичен театър”. В състава пеят младежите от Поморие Йоана Петрова и Стефан Куманов. В репертоара на Вокален ансамбъл “Фортисимо” са включени авторски обработки на различни по стил и жанр произведения – класическа музика, фолклор, бийтбокс, българска и световна поп и рок музика.

Лекар: Даваха кръв на Митьо Очите на приятелски начала

https://www.24chasa.bg/novini/article/5577236

Лекар: Даваха кръв на Митьо Очите на приятелски началаАмериканците са наясно, че трябва да дават кръв доброволно, каза доктор Николай Андреев - директор на Националния център по трансфузионна хематология по БНТ. Гостът в студиото заяви, че доброволното кръводаряване у нас между 25 и 30 процентова Световната здравна организацията е поставила условие в страните членки до 2030 г.

Дейвид Бекъм: ХИВ и сушата в Африка унищожават живота на децата

http://web.barometar.net/85057/

Деца като Себенеле са причината да основа моя фонд „7” заедно с УНИЦЕФ. („7” е инициатива на Бекъм и агенцията на ООН, с която бившият футболист, като посланик на добра воля от 10 години насам, се опитва да събира средства за най-нуждаещите се и застрашени деца по света). Срещнах Себенеле, будно 14-годишно момче с голяма […]

Спасиха парапланерист, приземил се върху дървета край Сопот

https://www.24chasa.bg/region/article/5577230

Спасиха парапланерист, приземил се върху дървета край СопотПарапланерист се е приземил върху дървета в района на Сопот, което е наложило екипи на планинската служба да му помогнат. Това съобщиха за „Фокус” от Планинската спасителна служба (ПСС) към Българският червен кръст (БЧК). В спасителната акция са участвали 9 души от ПСС. Те са го свалили от дърветата и са го прибрали в Сопот.

Разказ на редовен посетител на атакувания нощен гей бар в Орландо

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1583131

Редовен посетител на нощния гей бар в югоизточния американски град Орландо, щата Флорида, който стана в неделя през нощта сцена на най-масовото убийство в съвременната история на САЩ, заяви, че е виждал на няколко пъти нападателя да пие в заведението, предаде Асошиейтед прес. Тай Смит разказал пред вестник "Орландо сентинъл", че Омар Матин на няколко пъти сядал сам в бар "Пулс". Той започвал да пие и ставал агресивен. Смит не бил разговарял много с Матин, но бъдещият масов убиец му споменал, че има жена и дете.

"София прайд" на Черешова задушница

http://www.cross.bg/praiid-provezhdaneto-sofiya-1511268.html

/КРОСС/ За девета поредна година граждани с различна сексуална ориентация ще шестват из центъра на София с искане за равенство и толерантно отношение към хомосексуалистите у нас. На 18 юни „София прайд" ще тръгне от паметника на Съветската армия и ще премине през централната част на столицата. И тази година хомосексуалисти ще настояват за равноправие като шестват по столичните улици в предпоследната събота на юни. Обикновено „София прайд" минава под шумни звуци и лозунги, призоваващи да спре дискриминацията към тези с различна сексуална ориентация. Пред Дарик един от организаторите на мероприятието Радослав Стоянов заяви, че е време кметът на града Йорданка Фандъкова да подкрепи прайда, подобно на нейни колеги от други европейски столици. Според него вече девет години общината не съдейства за нормалното провеждане на шествието. "Ние искаме от кмета на столицата, както много други кметове на европейски столици, да присъства на "София прайд" и да го подкрепи с публична позиция. Не е имало година, в която от нас да не е искано да променяме дата, начален час или маршрут", каза Стоянов. Междувременно общински съветници от ВМРО се обявиха против гей парада. Те апелират да бъде забранено провеждането на „София прайд" или да бъде изменен денят, тъй като събитието съвпада със Задушница

Антонио Конте: Затворихме устите на критиците

http://www.dnevnik.bg/sport/euro2016/2016/06/14/2776995_antonio_konte_zatvorihme_ustite_na_kriticite/?ref=rss


Селекционерът на Италия Антонио Конте остана много доволен от вчерашната победа срещу Белгия с 2:0 на Евро 2016.

Той обаче смята, че тимът му ще трябва да надскочи себе си, за да успее да постигне нещо значимо във Франция.

"Белгия показа своята сила тази вечер и аз повтарям, че те остават един от фаворитите в турнира. Ние се подготвихме много добре за този мач и се справихме отлично, с което затворихме устите на критиците. Всички бяха срещу нас, но в това е красотата на...

Индиец скочи в клетка на лъвове, обвиниха го в хулиганство

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1583130

35-годишен индиец скочил в клетката на лъвовете, за да ги поздрави. Мъжът бил пиян и след като прескочил огражденията започнал да вика към лъвовете "Елате при мен, мили мои". Той бил спасен без наранявания, след като един от хората, които се грижат за лъвовете, влязъл в клетката, за да го изведе. Застреляха горила в зоопарк, след като дете влезе в клетката й Мъжът бил предаден на полицията, откъдето казаха, че ще бъде обвинен в хулиганство. Източник:...

69 000 лв. за столове на депутатите

http://www.moreto.net/novini.php?n=323437

Наесен депутатите ще седят върху обновени столове, а пред тях ще има освежени банки. Обществена поръчка за 69 хиляди лева е обявена за ремонт на столовете и банките в пленарната зала на Народното събрание. Реновацията ще бъде направена по време на депутатската ваканция през август.

ФНИБ предлага точно по 0,0797769 лв. брутен дивидент на акция за 2015 г.

http://www.investor.bg/nachalo/0/a/fnib-predlaga-tochno-po-00797769-lv-bruten-divident-na-akciia-za-2015-g-218837/

Освен това АДСИЦ-ът възнамерява да намали капитала си три пъти до 20,15 млн. лв. чрез намаляване на номиналната стойност на акциите от 3 лв. на 1 лв.

"Форд" влиза в сегмента на достъпните мъници с КА+

http://www.dnevnik.bg/skorost/2016/06/14/2775183_ford_vliza_v_segmenta_na_dostupnite_munici_s_ka/?ref=rss


"Форд" ще атакува пазара в Европа с компакен модел с достъпна цена. Най-евтината версия на новия KA+ в Германия ще струва 9990 евро.

Моделът се представя като достъпен, компактен, практичен, иковомичен и забавен за шофиране. КА+ е с пет врати, като при дължина под пет метра в салона се събират петима души. Уверенията са, че мястото пред коленете, на возещите се отзад, е рекордно голямо за сегмента.

"Форд КА+" предлага и приличен багажен обем - минимум 270 литра. Делимата...

По-солени глоби за нарушителите предвижда новият Закон за храните

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1583129

В новия Закон за храните трябва да се направят промени, които да възпират нарушителите и резултатът да бъде спазване на закона, каза пред БТА изпълнителният директор на Българската агенция по безопасност на храните д-р Дамян Илиев. По думите му предвижда се в него да влязат много от подзаконовите актове, наредби и други, което ще позволи по-лесно да се санкционират нарушителите. Забраняват използването на думата "млечен" за имитиращи продукти<...

Пламен Манушев: България пази добре външната граница на Европейския съюз

http://web.barometar.net/85055/

Въпреки че все още не сме приети в Шенгенското пространство, в условията на безпрецедентна бежанска криза България доказа, че пази по-добре външната граница на ЕС дори от шенгенските държави. Това увери на среща с жители на варненския район „Приморски” народният представител от ПП ГЕРБ Пламен Манушев. По думите му българските граници са много добре защитени. […]

Българска федерация по ръгби търси доброволци за Европейското първенство

http://feedproxy.google.com/~r/Radiomilenacom/~3/DJJLkXznOwg/

Българска федерация по ръгби търси доброволци за Европейското първенство, което ще се проведе на 2 и 3 юли тази година в Бургас.
Ако имате спортен дух, организационни умения и знаете чужди езици (най-добре английски) можете да станете част  от организационния екип на Българската федерация по ръгби за предстоящия форум. Тел. за връзка:  0897212626 – Димитър Атанасов или  имейл pressrugby@abv.bg. Срокът за подаване на заявки е 20 юни /понеделник/. За лица под 18- годишна възраст се изисква декларация за съгласие от родителите.

Две проучвания сочат, че британците ще гласуват за излизане от ЕС

http://www.dnevnik.bg/sviat/2016/06/14/2776976_dve_prouchvaniia_sochat_che_britancite_shte_glasuvat/?ref=rss


Британците ще гласуват за излизане на страната от Европейския съюз на предстоящия на 23 юни референдум според две проучвания на общественото мнение, цитирани от Ройтерс, предаде БТА.

Институтът ЮГов ( YouGov) и публикуван във вестник "Таймс" вчера, отрежда преднина от 7 процента на привържениците на Брекзита. 46 на сто от участниците в допитването ще гласуват за излизане на Великобритания от ЕС, а 39 процента - против.

Според проучване на същия институт от събота...

Спасиха парапланерист, кацнал на дърво

http://offnews.bg/news/n_1/n_631021.html

Парапланерист е спасен край Сопот, след като се е приземил върху дърво. Това съобщиха от Планинската спасителна служба (ПСС) към Българският червен кръст (БЧК). Акцията, в която са участвали 9 спасители, е приключила около 22,30 часа снощи, уточнява Фокус. Парапланеристът не е пострадал сериозно.

Alibaba се кани да удвои приходите си до 2020 г.

https://news.bg/companies/alibaba-se-kani-da-udvoi-prihodite-si-do-2020-g.html

Ръководството на корпорацията обеща по-сериозни мерки срещу търговците на фалшиви стоки

Св. прор. Елисей. Св. Методий, патр. Цариградски

http://www.cross.bg/metodiii-sveti-svetite-1511267.html

/КРОСС/ Св. пророк Елисей бил от Рувимовото коляно. Живял в IX век преди Христа. Ученик на пророк Илия - правил много чудеса. По Божие повеление св. пророк Елисей бил призван за пророческо служение от св. пророк Илия. При възнесението на пророк Илия той получил неговия плащ и пророчески дар. Той се трудил повече от шестдесет години при шест израилски царе - от Ахав до Иоас (Йоахаз). То е засвидетелствано в Трета (19 глава) и Четвърта книга Царства (глави 2-9 и 13). Подобно на пророк Самуил, към него се обръщали за помощ и обикновените хора. Притежавал изключителна сила на духа, твърда вяра и прозорливост. На царете говорел безстрашно, изобличавайки нечестието им. Пророкът извършил множество чудеса: разделил водите на р.Йордан и преминал по сухото й дъно, избавил бедна вдовица от гладна смърт като по чудесен начин напълнил съдовете с олио, възкресил с молитвите си внезапно починало момченце, излекувал от проказа сирийския пълководец Нееман, превърнал солената вода в питейна, по чудесен начил в пустинята набавил вода за войската на израилския и йудейския цар, които воювали с моавитяните. Във видение, описано в IV Цар. 5 гл., пророкът разказал за върховната Божия власт над всички народи. Той участвал в държавните дела (при въздигането на Азаил на сирийския престол, IV Цар. 8 гл., помазването на Ииуй IV Цар. 8 гл. и др.), предсказал победата над врага на израилския цар Иоахаз и със своята прозорливост и мъдри съвети донесъл победи на израилските царе

Цената на петрола продължава да спада

http://econ.bg/Новини/Цената-на-петрола-продължава-да-спада_l.a_i.724254_at.1.html

Бенчмарковите сортове петрол започнаха деня със спад, след като цената им се сви още преди отварянето на борсите. Петролът сорт брент изгуби 0,77% до...

Преглед на печата, вторник, 14 юни

http://econ.bg/Новини/Преглед-на-печата-вторник-14-юни_l.a_i.724253_at.1.html

При кризи първата и втората пенсия можело да не стигнат сегашната Новите правила за частните пенсионни фондове ще бъдат внесени в правителството...

Наводнени къщи и пътища след пороите в страната

http://www.mediapool.bg/navodneni-kashti-i-patishta-sled-poroite-v-stranata-news250383.html

Заради проливните дъждове в Карловско две реки преляха. Най-пострадало е село Дъбене. Мощният порой наводни 15 къщи, дворове и улици, съобщава Нова тв. Десетки семейства изкараха безсънна нощ, отводнявайки залетите си домове. 3-метрова вълна от река Мъртвица ударила най-ниските точки в селото и наводнила 15 къщи и няколко улици. Сутринта отново е валял проливен дъжд, но в момента положението се нормализира. В момента нивото на реката е в норма. Очаква се днес да мине инспекция, която да оцени щетите и да прецени колко и дали ще изплаща обезщетения, съобщава бТВ. Миналата година някои от къщите, отново пострадали при наводнение, са получили 300 лв. обезщетение, но този път се опасяват, че щетите са по-малко. След проливния дъжд в Стара Загора миналата седмица, жители на един от кварталите са с унищожени домове. Има няколко съборени къщи, като на места водата е достигала 3 метра дълбочина. От общината са започнали поетапен ремонт на улиците, като се очаква до месец всичко да бъде почистено. В Свищов също има наводнени пътища. Отсечката Вардим - Нов град, която е част от пътя Свищов- Русе е затворена за неопределено време, заради наводнение и свличане на земна маса върху пътя. До късно снощи екипи на Областно пътно управление отводняваха главния път. И в тази област има наводнени къщи. Във Велико Търново от вчера се извършва наблюдение на всички локации на река Янтра. Наводнен беше и републиканският път Троян-Шипково. Поради голямото количество дъждовна вода се запушиха дерета и водостоци, които преляха и затлачиха пътя с дървен материал и наноси. Падна подпорната стена на детската градина в с. Шипково. Отнесен беше релсов мост в с. Калейца.

Зам.-министър на транспорта дал поръчка на скандален депутат, ощетил НКЖИ с 927 000 лв.

https://www.actualno.com/business/zam-ministyr-na-transporta-dal-porychka-na-skandalen-deputat-oshtetil-nkji-s-927-000-lv-news_544980.html

Заместник-министърът на транспорта Антон Гинев е привлечен като обвиняем от Софийска градска прокуратура заради обществена поръчка, чрез която е ощетил Национална компания "Железопътна инфраструктура" (НКЖИ) с 927 000 лева. Умишлената безстопанственост е в особено големи размери и представлява особено тежък случай, съобщават от Прокуратурата Със заповед от 01.11.2006 г. на министъра на транспорта, Антон Гинев е назначен за изпълнителен директор на Държавно предприятие Национална компания

Рецепта на седмицата: Пица с риба тон и маслини

https://www.actualno.com/recipes/recepta-na-sedmicata-pica-s-riba-ton-i-maslini-news_544987.html

Ето кои са необходимите продукти за тази страхотна рецепта: За тестото: 1,5-2 чаени чаши брашно 100-130 милилитра топла вода (или смес от вода и прясно мляко) 2 супени лъжици олио 5 грама суха мая 1 чаена лъжица захар щипка сол За плънката: 200-250 грама консерва риба тон 15-18 маслини без костилки 2-3 средни домата 1 средна глава лук 100-130 грама кашкавал 2-3 щипки сол 2 супени лъжици олио Начин на приготвяне: Разтворете маята във вода и я прибавете към пресятото брашно. Захар

Разселват 130 000 балкански пъстърви в Струма, Места и Вит

https://www.actualno.com/society/razselvat-130-000-balkanski-pystyrvi-v-struma-mesta-i-vit-news_544989.html

Второ голямо разселване на 130 000 балкански пъстърви в планинските притоци на реките Струма, Места и Вит предприема Югозападното държавно предприятие. Кампанията за подпомагане естественото възпроизводство на балканската пъстърва вече е в ход. Тази година тя се провежда на територията на 16 от общо 40-те поделения на предприятието по предварителен график. Това са държавните ловни стопанства „Витошко-Студена”, „Дикчан” – с. Сатовча и „Осогово” и държавн

Македония легализира марихуаната за медицински цели

https://www.24chasa.bg/novini/article/5577225

Македония легализира марихуаната за медицински целиМакедонските лекари вече може да преписват медикаменти, които съдържат 0.2 на сто тетрахидроканабинол - основната психоактивна съставка на марихуаната. Тези лекарства вече се намират във фармацефтичната мрежа на западната ни съседка, съобщава БГНЕС. "Това ще помогне на много македонски граждани, които се борят с тежки заболявания и които имат

Иван, който се върна на село в търсене на щастието (видео)

http://www.vesti.bg/lyubopitno/sveji/ivan-kojto-se-vyrna-na-selo-v-tyrsene-na-shtastieto-video-6054990

Нека ви разкажем историята на Иван - момчето, което обиколи над 20 държави и накрая се устрои в 100-годишната къща на баба си и дядо си

Македония също легализира медицинската марихуана

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=5577218

Македонските лекари вече може да преписват медикаменти, които съдържат 0.2 на сто тетрахидроканабинол - основната психоактивна съставка на марихуаната, предаде БГНЕС.
Тези лекарства вече се намират във фармацефтичната мрежа на западната ни съседка.
&quot;Това ще помогне на много македонски граждани, които се борят с тежки заболявания и които имат нужда
Македонските лекари вече може да преписват медикаменти, които съдържат 0.2 на сто тетрахидроканабинол - основната психоактивна съставка на марихуаната, предаде БГНЕС. Тези лекарства вече се намират във фармацефтичната мрежа на западната ни съседка. "Това ще помогне на много македонски граждани, които се борят с тежки заболявания и които имат нужда

Краят на трилогията “И това е България”

http://feedproxy.google.com/~r/Radiomilenacom/~3/T33dofjvwYg/

Vanga2Режисьорът Стилиян Иванов, за пореден път подпомогнат от мецената Гергана Ташкова, започна постпродукционния етап на документалната трилогия “И това е България”.

През последните 5 години Додофилм и феноменът Ивелина Христова представиха по необикновен начин природните и исторически забележителности на страната ни: Седемте рилски езера, Побитите камъни край Варна, Мадарския конник, Яйлата, Оходен, Белинташ, Татул, Перперикон, Долината на тракийските царе, Старосел и Свещари. Учени следяха отблизо работата на екипа, който съчетавайки митология и реалност, поверия и факти, доказа не само, че нашите земи са люлката на европейската цивилизация, но и че Балканите притежават огромна лечебна енергия, която е в състояние да лекува телата и душите ни.

Първите две части бяха представени в програмите на няколко български телевизии, имаха своите премиери зад граница и многохиляден DVD тираж.

В третата, последна част, на документалния сериал Ивелина ще ни разкрие тайните на античния театър в Пловдив, скалните манастири и дервишките текета на България, както и на местността Рупите, където Ванга приживе посрещаше нуждаещите се от подкрепа и напътствие.

Впечатлени от работата на режисьора и дарбите на ясновидката, семейство Трънкарови от Монреал станаха спомоществователи на DVD тиража и разпространението на филма, с обещание от страна на екипа, че първата задгранична премиера ще бъде в Канада.

6 съвета как да си изберем климатик

http://www.moreto.net/novini.php?n=322889

Изборът на климатик като марка, модел и мощност обикновено не е толкова лесна задача, колкото може да ви изглежда. Ще бъдете изправени пред голям асортимент, какъвто е наличен днес на пазара, а когато към това добавим и много объркваща информация относно начин на работа и предимства на всички производители, то проучването ще ви отнеме ужасно много време, усилия и нерви.

Петима тийнейджъри са ранени при стрелба в Ню Йорк

http://www.mediapool.bg/petima-tiyneidzhari-sa-raneni-pri-strelba-v-nyu-york-news250382.html

Полицията издирва нападател, открил огън на детска площадка в метрополията Ню Йорк, в резултат на която са ранени петима тийнейджъри, предава ABC News, цитирана от Фокус. Всички пострадали - младежи на възраст между 15 г. и 18 г., са хоспитализирани, но получените наранявания не са животозастрашаващи. Двама от тийнейджърите са ранени в ръката, един в крака, а друг – в бузата. Петият ранен младеж е поразен в стомаха. 

ВСС изпратил предложения за редакция на обсъждания закон за съдебната власт

https://www.24chasa.bg/novini/article/5577223

ВСС изпратил предложения за редакция на обсъждания закон за съдебната властВисшият съдебен съвет е изпратил предложения за редакция на обсъждания закон за съдебната власт в отговор на вчерашния призив на правосъдния министър към магистратите, съобщи БНТ. В ефира на БНТ Екатерина Захариева настоя ВСС да излезе с конструктивни идеи за предлаганата реформа, след като съветът отказа да съгласува промените в закона.

Уолт Дисни засили мерките за сигурност в тематичните си паркове

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1583127

Американската компания Уолт Дисни (Walt Disney Co) засили мерките за сигурност в тематичните си паркове, ден след най-масовото убийство в съвременната история на САЩ, предаде Ройтерс. Нападател уби 49 души и рани 53 в нощен гей клуб в Орландо преди да бъде застрелян от полицията. Според неназован източник от правоохранителните органи Омар Матин проучвал намиращия се недалеч от югоизточния американски град в щата Флорида увеселителен парк Дисни Уърлд (Disney World) за потенциална мишена. "За съжаление всички ние живеем в свят на несигурност", от...

Панагюрското злато си идва у дома за 2 месеца

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1583128

Оригиналът на Панагюрското златно съкровище отново ще бъде изложен за два месеца – от 1 юли до 31 август 2016 година, в специално изградената за целта и официално открита през 2012 година зала трезор в Историческия музей в Панагюрище, съобщават от Община Панагюрище. Гостуването на световноизвестното Панагюрско златно съкровище през 2015 година бе отложено, тъй като то бе част от голямата международна изложба „Златната легенда” („The Golden Legend”) в Япония за периода от 16 октомври 2015 година до 29 май 2016 година. Затова сега тракийският шед...

Ловешкият зоопарк приюти малка сърничка

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1583126

Нов обитател има Зоопаркът в Ловеч - малка изоставена сърничка, съобщи управителят д-р Ивайло Станков, цитиран от пресцентъра на общината. Тя е донесена от състрадателни граждани, които са я намерили в гора над Троян. Не е ясно каква е съдбата на майката, възможно е да е станала жертва на бракониери, счита д-р Станков. Приемът на бедстващи или изоставени диви животни е обичайна практика за зоологическата градина. Както е известно, зоопаркът в Ловеч е вторият по големина в България след столичния. Общата му площ е 110 дка. Разположен е сред есте...

СЕМ ще разгледа казуса "Лили Маринкова"

http://www.mediapool.bg/sem-shte-razgleda-kazusa-lili-marinkova-news250381.html

Съветът за електронни медии ще се срещне във вторник с представители на инициативен комитет в подкрепа на Лили Маринкова. Това е отбелязано в дневния ред на предстоящото заседание на регулатора. Срещата е предизвикана от неодобрението, с което в националното радио бе посрещнато решението на новия генерален директор на БНР Александър Велев да освободи Маринкова освен като директор на “Хоризонт“ и като водещ на „Неделя 150“.  Журналисти, общественици и университетски преподаватели реагираха с протестна декларация на отстраняването на известната журналистка и настояха за връщането й в БНР. Заповедта за уволнение е по чл. 328, ал. 2 от Кодекса на труда, а Маринкова е освободена не само като директор на "Хоризонт", а изобщо от държавното радио. Лили Маринкова е директор на програма "Хоризонт" от април 2015 г. Била е главен продуцент на БНР, и водеща на предаванията "Разговор с Вас", "Хоризонт преди всички" и седмичното политическо предаване "Неделя 150".

В Бургас ще се проведе Националното изложение на български производители

http://feedproxy.google.com/~r/Radiomilenacom/~3/MWn_Hwp_79s/

От 17 до 25 юни в бургаския експозиционен център “Флора” ще се проведе Националното изложение на български производители “Златен лъв”. Участие в него ще вземат 30 фирми от следните браншове:

– Текстил и трикотаж

– Козметични продукти

– Хранителни стоки и вино

– Продукти за нашето здраве

– Конфекция

– Детски стоки

– Стоки за бита

– Кожени изделия

– Сувенири, аксесоари и бижутерия.

Своята продукция ще покажат предимно малки и средни предприятия – производители, търговци, дистрибутори и физически лица от цялата страна. Целта на изложението е да популяризира и представи българските стоки. То дава възможност без посредник и за кратко време да се достигне до по-широк кръг потребители. Фирмите представят нови продукти и сезонни колекции. По време на изложението те осъществяват и срещи с бъдещи партньори, като по този начин разширяват дистрибуторската си мрежа.

Изложението”Златен лъв” е приемник на Националното търговско изложение “Произведено в България”. Негов организатор е “Бизнес център – България” ЕООД – фирма с 20-годишна история и с над 200 подобни прояви зад гърба си. Изложението ще се проведе със съдействието на Община Бургас.

Николай Василев: България влиза в дългова спирала

http://www.investor.bg/biudjet-i-finansi/333/a/nikolai-vasilev-bylgariia-vliza-v-dylgova-spirala-218852/

На държавата не й е работа да управлява летища, най-добре е да предостави управлението на световен и модерен оператор, смята бившият вицепремиер

Maserati модернизира Quattroporte

http://www.vesti.bg/tehnologii/avtomobili/maserati-modernizira-quattroporte-6054991

Козметични промени и две специални нива на оборудване, 10% по-добра аеродинамичност, повече оборудване и същите двигатели.

Кола падна в река, шофьорът с опасност за живота

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1583125

Кола падна в река Мараш, информират от полицията в Сливен. Инцидентът е станал на 13 юни в 06.04 часа. Лек автомобил "Опел Вектра", управляван от 40-годишен мъж от шуменското село Въглен, е напуснал пътното платно и е паднал в коритото на реката. Водачът е пътувал сам. От произшествието е получил множество наранявания, транспортиран е до МБАЛ-Сливен с опасност за живота. По случая е образувано досъдебно производство.  ...

Цветан Цветанов: Не е обсъждан вариант Кристалина Георгиева да е нашият кандидат за президент

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=5577176

&quot;Не е обсъждан вариант Кристалина Георгиева да е нашият кандидат за президент&quot;, заяви Цветан Цветанов пред БТВ относно кандидатурата на ГЕРБ за президентските избори. По думите му септември ще бъде един много интересен месец, защото тогава ще стане ясна президентската двойка на ГЕРБ.
&quot;Каква по-добра политическа закрила от това да разбиеш цял един
"Не е обсъждан вариант Кристалина Георгиева да е нашият кандидат за президент", заяви Цветан Цветанов пред БТВ относно кандидатурата на ГЕРБ за президентските избори. По думите му септември ще бъде един много интересен месец, защото тогава ще стане ясна президентската двойка на ГЕРБ. "Каква по-добра политическа закрила от това да разбиеш цял един

Почина актьорът, изиграл Алф

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=5577213

Актьорът Михали „Мичу&quot; Мезарос, който озвучаваше извънземното Алф от едноименния ситком, почина на 76 години, съобщи „Индипендънт&quot;, цитират от &quot;Дарик&quot;.
Унгарският цирков изпълнител, чиято най-известна роля е тази на косматия приятел на семейство Танер, е починал вчера в болница в Лос Анджелис.
76-годишният актьор получи инсулт миналата седмица,
Актьорът Михали „Мичу" Мезарос, който озвучаваше извънземното Алф от едноименния ситком, почина на 76 години, съобщи „Индипендънт", цитират от "Дарик". Унгарският цирков изпълнител, чиято най-известна роля е тази на косматия приятел на семейство Танер, е починал вчера в болница в Лос Анджелис. 76-годишният актьор получи инсулт миналата седмица,

Почина актьорът, превъплътил се в извънземното АЛФ

http://offnews.bg/news/n_1/n_631020.html

Михали „Мичу" Мезарос - актьорът, превъплътил се в извънземното АЛФ в популярния комедиен тв сериал от 80-те години, почина на 76-годишна възраст. За кончината на актьора, който бе в кома от миналата седмица, съобщи приятелят и мениджърът му Денис Варга. Високият само 83.82 см актьор получил инсулт миналия четвъртък и оттогава е в болница. Мезарос е роден в Унгария. Става цирков артист през 1973 г. Част от един от комичните епизоди на АЛФ:

За ситуацията в Слънчев бряг виновен бил Цветлин Йовчев, обяви Цветанов

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2016/06/14/2776977_za_situaciiata_v_slunchev_briag_vinoven_bil_cvetlin/?ref=rss


В МВР нещата са били под контрол, когато хора като Калин Георгиев и Станимир Флоров са противодействали на престъпността. "Но тези хора вече са извън системата". Това обяви в сутрешния блок на БиТиВи Цветан Цветанов, председател на парламентарната група на ГЕРБ.

Конкретно за ситуацията в Слънчев бряг Цветанов обвини предишния вътрешен министър Цветлин Йовчев, наричайки го експеримент. Разформироването на БОП и отстраняването на Милен Димитров от областната дирекция в Бургас са...

Знам какво искаш да правиш с парите си това лято...

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1581657

3 идеи как да разпределиш бюджета за лятото и да ти стигне Всички знаем какво искаме да правим с парите си през лятото. Всъщност знаем какво искаме да правим през лятото за доста повече пари от тези, с които разполагаме. Някои от плановете ни могат да чакат, други са неотложни, трети пък ни привличат толкова силно, че как да се откажем от тях... Ето 3 летни идеи за какво харчим, как да оптимизираме разходите или ако не искаме да правим компромиси, как да...

Бум на ухапвания от кърлежи отчитат в Търговищко

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1583123

Бум на ухапванията от кърлежи отбелязаха специалистите от РЗИ-Търговище. През април и май ухапванията са били по 63-64, а само за първите десетина дни на юни вече са 58. Общо регистрираните ухапвания за тази година в Търговищко са 196, като пострадалите са предимно възрастни хора - на около 50 и над 50 години, коментира заместник-директорът на Инспекцията д-р Мариян Кючюков. Седем са случаите на лаймска болест, като петима са били хоспитализирани и лекувани в Инфекциозното отделение на многопрофилната болница за активно лечение в Търговище.Спец...

Протестна мрежа: Моделът "КОЙ" продължава да руши България

http://www.mediapool.bg/protestna-mrezha-modelat-koi-prodalzhava-da-rushi-bulgaria-news250380.html

Три години след избора на Делян Пеевски за шеф на ДАНС и последвалите дълги протести моделът #КОЙ продължава да руши страната ни. Медийните бухалки, щедро финансирани от същия модел, самоотвержено бранят и днес статуквото. Това се казва в открито писмо на неформалната организация “Протестна мрежа“ , разпространено по повод годишнината от юнските събития по време на кабинета “Орешарски“. “ На 14 юни 2013 г. бе натиснат спусъкът на най-дългите граждански протести в новата ни историята. Над 400 дни гражданите излизаха на улицата, за да искат оставката на едно мнозинство, което коленичи пред модела ‪КОЙ.  Гневът от този позор издигна преграда между управляващите и протестиращите. Парламентът беше зад заграждения. Властта избираше задните входове, за да се крие и бяга от недоволството. Засили срещу гражданите тежка пропагандна машина за разделение, противопоставяне и пречупване на опълчилите се срещу отвлечените от модела #КОЙ институции“, се казва в декларацията.  “Три години след избухването на протеста, моделът # КОЙ продължава да руши страната ни. Медийните бухалки, щедро финансирани от същия модел, самоотвержено бранят и днес статуквото. Пленените регулатори, отровената медийна среда, неслучилите се реформи и застой, който управлението нарича "стабилност", са проекции на същия модел. Дълго ще е усилието за демонтирането на изградения от страх и зависимости фундамент на модела #КОЙ. Защото дълбоко са положени основите му. Крачката към неговото демаскиране обаче е направена“, допълват още от неформалната организация.  “И гражданите знаят, че само те са тези, които могат да застанат между него и институциите. Да защитят правото си на справедливо и добро управление. Да отстояват бъдещето си тук. Всеки един от нас, всеки ден, там където е – трябва да се изправи и да противостои. Без страх! Кураж, България!“, завършва обръщението.

Студенти оживяват Шишковци, бабите им месят питки и пекат баници

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1583124

Скулптури от бетон ще творят тази година част от участниците в Студентският пленер „В духа на Майстора", който се открива в 11 ч. в село Шишковци. В проекта участват 16 студенти - 7 от специалност „Скулптура" и 9 от специалност „Живопис"."Идеята е да се правят по- трайни неща, които да намират място в парковата среда на Кюстендил. Много студенти искаха да участват и имаше конкурс. Много високи са оценките за пленера, от обществеността на село Шишковци, от академията. Първата година бе проведен като практика, следващата година прерасна в пленер,...

Стреляй страхливецо, ще убиеш само човек

http://www.cross.bg/gevara-ybiesh-strahlivetzo-1511266.html

/КРОСС/ Че Гевара към убиеца си: Зная, че си дошъл да ме убиеш. Стреляй страхливецо, ще убиеш само човек. Ернесто Рафаел Гевара де ла Серна (14 юни 1928 - 9 октомври 1967), известен най-вече с псевдонима си Че Гевара или просто Че - е аржентински и кубински революционер, политик, лекар, дипломат, лидер на партизански движения в Латинска Америка и Африка и един от ръководителите на Кубинската революция.През 1965 година се отказва от кубинското си гражданство и всичките си постове в държавата и заминава най-напред за Конго, а след това за Боливия, където се опитва неуспешно да помогне на революционната партизанска борба и да разпали нови социални революции. Две години по-късно е заловен от ЦРУ при специална военна операция и убит. Тленните му останки са открити едва след 30 години и са пренесени в Куба.  

Ердоган обясни защо Обама и Путин го „разочароват“

http://www.cross.bg/erdogan-pytin-obama-1511252.html

/КРОСС/ Турският президент Реджеп Тайип Ердоган разказа пред журналисти за това, колко е разочарован от неуспешните опити да изгради „образцови отношения“ с Барак Обама и Владимир Путин, пише Hurriyet Daily News, цитиран от РИА Новости. По думите на турския президент, той е възлагал големи надежди на Обама, но, за съжаление, те не се оправдали. „В икономическата сфера, например, отношенията ни се влошиха, а не се подобриха. Очакванията ни за международната политика също не се оправдаха“, отбеляза той. В частност, САЩ и Турция не са успели да демонстрират достатъчни съвместни усилия в Сирия и Ирак. Най-сериозен проблем е подкрепата на Вашингтон на Отрядите на народната самоотбрана (YPG) – военизирано крило на сирийските кюрди, които успешно се борят срещу „Ислямска държава“, но Анкара счита за терористи. По думите на Ердоган, турските граждани са били „разстроени“ от снимките, на които американски военни са заснети заедно с бойци на YPG. Още една причина за дискомфорт е гледната точка на Русия на сирийския конфликт, заяви Ердоган. „Приятелството ни с господин Путин ни позволи да издигнем двустранните отношения на много високо ниво“, заяви той, като добави, че ситуацията се е променила коренно, след като през ноември 2015 г. Анкара свали руския военен самолет

Цветанов купил фигура на Конфуций от Китай на Борисов

https://www.24chasa.bg/ojivlenie/article/5577209

Цветанов купил фигура на Конфуций от Китай на Борисов"Вчера с Бойко Борисов се чухме и се поздравихме по повод рождения му ден, аз му купих една фигура на Конфуций от Китай, защото хората на неговото възраст са все по-мъдри. Това каза шефът на групата на ГЕРБ в парламента Цветан Цветанов в предаването „Тази сутрин” по bTV. Той пожела на премиера да бъде здрав и силен, за да преодолява всичко,

14 юни в историята

http://www.cross.bg/purviyat-ychilishte-vissheto-1511265.html

/КРОСС/ 987 г. - По нареждане на Самуил е убит брат му Арон, обвинен в сътрудничество с византийците.1645 г. - Английската революция: В Битката при Нейзби главната армия на крал Чарлз I е победена от въоръжените сили на Оливър Кромуел, поддържащи Парламента.1777 г. - Континенталният конгрес във Филаделфия утвърждава Националното знаме на САЩ - 13 червени и бели хоризонтални ленти, и 13 звезди на син фон.1913 г. - Приключва управлението на Иван Евстратиев Гешов като министър-председател на България (от 29 март 1911 г.) и започва мандата на Стоян Данев на тази длъжност (до 17 юли 1913 г.).1919 г. - Британските пилоти Джон Уилям Елкок и Артър Браун извършват първият полет над Атлантическия океан без междинно кацане - от канадското градче Сейнт Джонс (Нюфаундленд и Лабрадор) до Ирландия.1920 г. - В Царство България е въведена Трудова повинност.1923 г. - С убийството на Александър Стамболийски е овладяна въоръжената съпротива на БЗНС срещу Деветоюнския преврат.1934 г. - В Царство България с наредба-закон са забранени политическите партии.1940 г. - Втората световна война: Париж е окупиран от Германия, в резултат на което съюзниците стартират Операция Ариел.1941 г. - Започва Юнската депортация - първата голяма вълна от съветските масови изселвания и избивания на десетки хиляди жители на Балтийските държави.1948 г. - Клемент Готвалд става президент на Чехословакия.1951 г. - Във Вашингтон е представен първият компютър, предназначен за масова употреба - UNIVAC I.1966 г

Екипът на Ева Паунова и МГЕРБ Стара Загора организират семинар в Казанлък

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1582957

Евродепутатът Ева Паунова (ГЕРБ/ЕНП) и областната младежка структура на ПП ГЕРБ - Стара Загора, по покана на Младежи ГЕРБ (МГЕРБ) Казанлък, организират информационна среща-дискусия с младежи от община Казанлък. Темата на семинара е "Стартъп поколение. Какво трябва да знаете, когато стартирате собствен бизнес?". Срещата ще се проведе на 15 юни 2016 година от 18:00 часа в сградата на Младежки дом - Казанлък. Лектори на семинара ще бъдат Ирена Бойновска - национален координатор на офисите на евродепутата Ева Паунова и Иван Любомиров - експерт по е...

Пиян шофьор блъсна автобус с 49 българи в Македония

http://www.vesti.bg/sviat/piian-shofior-blysna-avtobus-s-49-bylgari-v-makedoniia-6054988

В автобуса са пътували родни туристи от Дупница, пострадал е само пияният виновник за катастрофата

Преглед на печата - 14 юни

http://www.moreto.net/novini.php?n=323434

Митьо Очите. "Дума": Бъчварова отрича за полицейски чадър над Митьо Очите Вътрешният министър Румяна Бъчварова не е съгласна, че стрелбата срещу Димитър Желязков и обкръжението му е резултат на полицейски чадър над Митьо Очите.

Неолиберализмът - днешният икономически фашизъм

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=5576666


У нас което не е държавно управлявано, е отстъпено на близки „частни“ играчи под политически чадър. Със сигурност това не е пазар
Под дегизировката на “свободен пазар” бизнесът се слива с държавата


Левите икономисти и социални мислители винят „неолиберализма”, защото за тях той олицетворява висшето зло: необуздан „пазарен фундаментализъм”,
У нас което не е държавно управлявано, е отстъпено на близки „частни“ играчи под политически чадър. Със сигурност това не е пазар Под дегизировката на “свободен пазар” бизнесът се слива с държавата Левите икономисти и социални мислители винят „неолиберализма”, защото за тях той олицетворява висшето зло: необуздан „пазарен фундаментализъм”,

Омар избил гейовете от състрадание?

https://www.24chasa.bg/mnenia/article/5576397

Омар избил гейовете от състрадание?Малко лудост, малко конспирация и много ислям са виновни за трагедията във Флорида “Mасовият убиец на гейове в Орландо вече си кара кефа в мюсюлманския рай, заобиколен от 72 прекрасни девици и надарен с перманентна ерекция. Така поне вярват милионите ислямски фундаменталисти, за които хомосексуализмът е най-тежкият грях и задължително се наказва

Полицията във Франция е предотвратила опит за атентат на Евро 2016

http://www.mediapool.bg/politsiyata-vav-frantsiya-e-predotvratila-opit-za-atentat-na-evro-2016-news250379.html

Френската полиция е предотвратила опит за атентат по време на финалите на европейското първенство, съобщават медиите в страната. Органите на реда са задържали 40-годишен мъж, за който се твърди, че е подготвял покушение. Арестуваният не е французин, като е известно единствено малкото му име - Ерик. Не се съобщава и каква е целта на готвената атака. В момента разследващите проверят дейността на мъжа, за който е известно, че е бил близък до 25-годишен френски граждани, задържан през миналия месец в Украйна. Той бе арестуван, след като се опита да закупи оръжия - автомати, детонатори и 125 кг. тротил, предназначени за атентати във Франция. 25-годишният Грегори М. бе хванат на границата с Полша, като при разпитите призна, че е планирал 15 смъртоносни атаки по време на Евро 2016.

Радослав Попов, задържан след престрелката в Слънчев бряг: Не познавам Митьо Очите

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=5577200

„Не съм бил на никаква престрелка, не зная как се разпространява информация, която няма нищо общо с действителността. С Митьо Очите не се познавам”, обяви пред БТВ Радослав Попов, който беше един от осемте задържани за стрелбата в Слънчев бряг на 8 юни, при която тежко беше ранен Димитър Желязков – Митьо Очите,
„Не съм бил на никаква престрелка, не зная как се разпространява информация, която няма нищо общо с действителността. С Митьо Очите не се познавам”, обяви пред БТВ Радослав Попов, който беше един от осемте задържани за стрелбата в Слънчев бряг на 8 юни, при която тежко беше ранен Димитър Желязков – Митьо Очите,

БСП стартира подготовката за допитването за президент в област Стара Загора

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1583121

Депутатът Драгомир Стойнев, като член на Изпълнителното бюро на БСП и отговарящ за област Стара Загора, се срещна с 11-те председатели на общински партийни съвети. В срещата участваха и депутатът Георги Гьоков и председателят на Областния съвет на БСП Васил Самарски. Стойнев представи правилата и методическите указания за провеждане на общопартийното допитване за участие в президентските избори. „За нас е изключително важно всеки член на БСП да си каже мнението. Надяваме се на активно участие на партийните структури по места. Социалистите тряб...

И лайонезата е майонеза - важното е олио да има!

https://www.actualno.com/viewpoint/i-lajonezata-e-majoneza---vajnoto-e-olio-da-ima-news_544979.html

Няма задължително изискване в майонезата да има яйца. С това оправдание д-р Камен Николов, началник на отдел в Дирекция „Контрол на храните“ в Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ) нарисува набързо картината що е то майонеза от гледна точка на властта. В спора се ражда истината, казват древните гърци. Понякога обаче просто няма място за спор предвид това откъде тръгват гледните точки на страните в спора. Когато някой ти каже, че в майонезата може трябва задължително д

Полицията объркала задържан, той не познавал Митьо Очите

http://offnews.bg/news/n_1/n_631019.html

Не съм бил на престрелката в Слънчев бряг, не познавам Митьо Очите. Полицията ме издирва и задържа по погрешка.  Това заяви Радослав Попов, един от осемте задържани за стрелбата на 8 юни, при която тежко беше ранен Димитър Желязков – Митьо Очите, а бодигардът му Александър Александров беше убит. Попов твърди, че е имал проблеми с всички останали от снимките, разпространени от МВР. Той е на 28 години и е управител на фирма, която стопанисва имоти в Слънчев бряг. Работи за вдовицата на убития през 2004 г. Милчо Бонев – Бай Миле – Силвия Панагонова. Син е на един от съдените по делото „килърите” – Янко Попов – Туцо. Бил е освободен половин час след задържането, за престрелката е разбрал от новините. Попов твърди, че е бил заплашван от собственика на заведението 4You Божидар Кузманов, където беше прострелян Митьо Очите. Той е подавал сигнали в полицията за заплахите, но тя не е предприела нищо. По думите му полицията в Несебър и Бургас си затваря очите за много неща. Адвокатът на Радослав Попов – Иво Найденов, който е адвокат и на баща му, каза, че всеки отговаря персонално за постъпките си. Големият проблем е, че полицията прибра по махленска клюка Радослав, сега се чудим как да обясним, че той няма нищо общо, каза адвокатът. 

192-ма художници са изпратили творби в Международния конкурс за екслибрис

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1583120

Приключи срокът за приемане на творби в ХІI Международен конкурс за екслибрис „Еx Vino – Ex Veritas", организиран от Регионална библиотека “Любен Каравелов” - Русе. През 2016 форумът се осъществява с финансовата помощ на Община Русе по Програма „Култура“ за подкрепа на проекти в областта на изкуството и културата. В тазгодишното издание на конкурса свои творби са изпратили 192-ма художници от 29  държави: Англия, Аржентина, Беларус, Белгия, Босна и Херцеговина, България, Германия, Гърция, Индия, Италия, Канада, Китай, Литва, Мексико, Норвегия,...

Вестниците пишат...

http://www.cross.bg/deiinost-sredstva-vestnikut-1511264.html

/КРОСС/ Природата съсипа тазгодишната реколта, пише НОВИНАР. Потърпевши са и зърнопроизводителите, и овощарите заради градушките, унищожили 3 хиляди декара овошки, и различни болести по културите, плъзнали след обилните валежи и високите температури. По данни на Националната асоциация на зърнопроизводителите, цитирани от вестника, повечето щети са в Южна България. Засегнати са пшеницата и ечемикът, а също и черешите на много места в страната. Вестник СЕГА информира за сериозно изоставане в усвояването на оперативните програми. Изплатените от началото на годината средства са 189 милиона лева, а до края й по план трябва да се направят разходи за 2,9 милиарда, сочи изданието, цитирайки информационната система за управление и наблюдение на средствата от Евросъюза. Страната ни още не е заплашена от риск да губи пари заради ненавременно усвоени средства, но закъснението ще трябва да се наваксва в следващи години, което крие риск от ударно и съмнително като качество изразходване на средства, предупреждава вестникът. Здравната каса не е платила 53 милиона лева за надлимитна дейност на общо 307 болници през миналата година, съобщава 24 ЧАСА. През 2015 болниците работиха за първи път в условията на много строги лимити, пояснява вестникът. Лимитираният бюджет на всяка бе изработен на така наречения исторически принцип - според отчетената дейност през 2014 година

Заведение тормози с шум туристи в Приморско, властите си прехвърлят топката

https://www.24chasa.bg/region/article/5577199

Заведение тормози с шум туристи в Приморско, властите си прехвърлят топката
Община, полиция и Районна здравна инспекция си прехвърлят топката и вече второ лято не могат да спрат заведение, което тормози туристи и хотелиери в Приморско, съобщи Нова телевизия. Хотелиери се оплакаха, че силният шум от дискотека в курорта превръща в истински ад почивките на туристите. „Вибрацията повдига барплота и приборите подскачат в такт

Цветанов: Поне година още ще се оправя в МВР разграденото от Цветлин Йовчев

https://www.24chasa.bg/novini/article/5577179

Цветанов: Поне година още ще се оправя в МВР разграденото от Цветлин Йовчев"Държавата полага максимални усилия за случая с екшъна в Слънчев бряг. Стана ми болно за това, когатото се случи. Когато Митьо Очите излезе от затвора, направихме така, че да няма проблеми, Димитър Желязков даже беше напуснал България за известно време. В обществото беше нагнетявано политическо напрежение тогава, затова Очите имаше влияние".

Река Бистрица уплаши бракониер, спасиха го пожарникари

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1583119

Бракониер, който ловял риба в р.Бистрица, край Спортната зала се размина само с уплаха, след като докато бил в реката, тя придошла и той не успял да премине на отсрещния бряг. Екипи на противопожарната служба спуснали стълба, за да го извадят от реката, разказаха очевидци. Веднага след това мъжът си тръгнал. В момента не е разрешено да се лови риба....

Народно читалище "Просвета 1915" от кв. Долапите спечели "Златната гъдулка"

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1583118

На 12 юни, неделя, при изключителен интерес от страна на публиката и рекорден брой участници – над 750,  в Парка на младежта се проведе 47. Фолклорен събор “Златната гъдулка” – Русе 2016, организиран от Община Русе. В рамките на едночасовия обеден концерт публиката имаше възможност да се наслади на изпълненията на децата от детските фолкрлорни състави на ОбДЦКИ, ОМД и ФТТ “Найден Киров“. Събитието бе съпътствано и от богато и колоритно изложение на майстори на художествените занаяти от цялата страна и чужбина. Традиционно, точно в 12 ч., Кметът...

Вреклият се във вярност на ИД убиец на френския полицай е качил видео във Фейсбук

http://www.mediapool.bg/vrekliyat-se-vav-vyarnost-na-id-ubiets-na-frenskiya-politsai-e-kachil-video-vav-feisbuk-news250378.html

Убиецът на френски полицейски началник и на неговата жена се е врекъл във вярност към лидера на групировката "Ислямска държава" (ИД) преди три седмици, съобщи прокурорът на Париж Франсоа Моленс, цитиран от Франс прес. 25-годишният убиец Лароси Абала е използвал приложението Фейсбук лайв и е заснел престъплението. В понеделник вечерта Абала нападна и рани смъртоносно с острие френски полицай пред дома му в парижкото предградие Манянвил, след което нахлу в къщата и взе за заложници тригодишния му син и жена му, която впоследствие също беше убита, но детето оцеля. Драмата е завършила с щурм на спецчасти, при който нападателят беше ликвидиран. 42-годишният полицай се прибирал вечерта между 20 -20.30 ч. вкъщи в спокойното предградие Манянвил и бил в цивилно облекло. Тогава укриващият се до входа Абала, който е френски гражданин, осъждан за подготовка на терористични актове, го нападнал. Първоначално полицаят успял да се освободи и да извика на съседите да се обадят в полицията, но нападателят го съборил на земята и няколко пъти го пробол в областта на корема. След това Абала е избягал в къщата и взел за заложници 36-годишната приятелка на полицая и детето им. Свидетели разказали, че убиецът викал "Аллах акбар" (Аллах е велик), нахвърляйки се с нож на жертвата си. На място са пристигнали елитни полицейски части, които са евакуирали съседите, блокирали района и спрели електричеството, при което улицата потънала в тъмнина. Полицаите се опитали да преговарят с Абала, който казал, че е войник на "Ислямска държава" и че й се заклел във вярност. Той заявил, че умишлено е нападнал полицай. В къщата полицаите открили трупа на приятелката му, секретарка от полицейския участък в Мант ла Жоли, и техния тригодишен син - изпаднал "в шок, но невредим". Разследването на случая е поверено на антитерористичното звено на съдебна полиция и на вътрешното разузнаване, Генералната дирекция за вътрешна сигурност. Лароси Абала се заканил: "Ще превърнем Евро 2016 в гробище" От видеото става ясно, че в даден момент от нападението мъжът се поколебал какво да прави с детето, разказва един от източниците, пожелали анонимност. Профилът на нападателя във Фейсбук е блокиран. Видеото, на което е документирано престъплението, беше изтеглено от социалната мрежа 11 часа след като беше качено там. То е било изгледано от 98 души, преди да бъде свалено от мрежата. Сред зрителите е бил и журналистът на френската телевизия Ер Еф И Давид Томсон, предаде Франс прес, цитирана от БТА. Той разказва, че Лароси Абала, е бил много спокоен и усмихнат. Той казал: "Ще превърнем Евро 2016 в гробище", разказва Томсон. Журналистът, който е автор на книга със заглавие "Френските джихадисти", допълва, че акаунтът на нападателя е бил открит под псевдонима Мохамед Али. Във видеозаписа, качен в акаунта, нападателят се врича във вярност на Абу Бакр ал Багдади, лидер на "Ислямска държава". После се обръща към мюсюлманите и им казва, че джихадът е задължителен за тях, защото чрез него те ще се защитават. Видеото е заснето в дома на жертвите на Лароси, който казва, че е убил полицай и жена му. После призовава да се атакуват полицаи, журналисти, публични фигури, надзиратели в затворите и рапъри. Във видеото са упоменати и десетина публични фигури, които трябва да бъдат нападнати, разказва Томсон. Акаунтът на Лароси Абала е имал 160 последователи. Във видеото той се обръща към тях и към познати от групировката "Ислямска държава" с призив да публикуват изявление за поемане на отговорност за нападението, което той е извършил. Това обяснява и бързо разпространеното от близката до ИД агенция "Амак" изявление за поета отговорност от ИД. Журналистът Томсон разказва, че в акаунта си във Фейсбук нападателят е качил и снимки на своите жертви. Убиецът Лароси Абала Убиецът е имал списък с публични фигури, журналисти, полицаи и рапъри В преговори с полицаите, предприели операция срещу него след убийството, нападателят е казал, че е мюсюлманин, спазва правилата на рамазана и се е врекъл във вярност към "Командира на вярващите от Ислямска държава Абу Бакр ал Багдади", каза Моленс. Нападателят е знаел, че жертвата му заема висш полицейски пост, продължи прокурорът. Той е обяснил в преговорите с полицията, че е извършил убийството в отговор на призив на шефа на ИД да бъдат убивани неверниците в техните домове заедно със семействата им. Прокурорът на Париж Франсоа Моленс съобщи, че Лароси Абала е имал списък с потенциални мишени на атаки, сред които публични фигури, журналисти, полицаи и рапъри. Прокурорът не посочи конкретни имена в списъка, който бил открит при претърсване на дома на убиеца Лароси Абала. Той добави, че трима души са задържани за разпит във връзка с убийството на полицейския началник, предаде Ройтерс. Моленс каза, че Лароси Абала е бил подслушван, но това подслушване не е открило риск той да премине към насилие, предаде Франс прес. Президентът Франсоа Оланд обяви убийството за "терористичен акт" и каза, че Франция все още е изправена през значителна заплаха. Министърът на вътрешните работи Бернар Казньов изрази съболезнования по повод смъртта на двойката, изтъквайки същевременно професионализма на спецчастите, щурмували къщата, в която нападателят се беше барикадирал със заложниците. Лароси Абала е бил осъждан през 2013 г. за участие в джихадистка мрежа, свързваща Франция и Пакистан, съобщи Франс прес, като се позовава на източник, близък до разследването. Заедно с още седем души Абала бил осъден на три години затвор, от които шест месеца условно, за "участие в престъпен сговор за подготовка на терористични актове" и по-конкретно за подпомагане на ислямистки радикали да заминават за Пакистан. Мъжът бил от Мант ла Жоли, на около 60 км западно от Париж.

"Ислямска държава" пое отговорност за убийство на полицай край Париж

http://www.mediapool.bg/islyamska-darzhava-poe-otgovornost-za-ubiystvo-na-politsai-krai-parizh-news250378.html

"Ислямска държава" пое отговорност за убийството на френски полицай и партньорката му край Париж, предаде Ройтерс, като се позова на свързаната с джихадистката групировка информационна агенция Амак. Тя цитира източник от "Ислямска държава" да казва, че боец на джихадистката групировка е убил заместник-началника на полицейския участък в град Ле Мюро и неговата жена. Нападателят казал при преговорите с полицията, че е от "Ислямска държава", предаде по-рано Франс прес, като се позова на изявление прокуратурата на френската столица. Свидетели разказали, че мъжът викал "Аллах акбар" (Аллах е велик), нахвърляйки се с нож на 42-годишния полицай в Манянвил, на около 55 километра западно от Париж. Разследването на случая е поверено на антитерористичното звено на съдебна полиция и на вътрешното разузнаване, Генералната дирекция за вътрешна сигурност. В късните часове на понеделник вечерта неизвестен мъж нападна и рани смъртоносно с острие френски полицай пред дома му в парижкото предградие Манянвил, след което нахлу в къщата и взе за заложници тригодишния му син и съпругата му, която впоследствие също беше убита.  Драмата е завършила завърши със щурм на спецчасти, при който нападателят беше ликвидиран. Източник, близък до разследването, твърди, че при преговорите нападателят, е декларирал вярност към близкоизточната групировка „Ислямска държава“. Всички съмнения за ролята на близкоизточните терористи сякаш изчезнаха малко по-късно. Новинарска агенция, свързана с радикалната групировка „Ислямска държава“, съобщи, че един от членовете й е намушкал смъртоносно френски полицай в парижките предградия, преди да бъде убит в драматична операция на спецчастите. Междувременно френският президент Франсоа Оланд свиква спешна среща с представители на Прокуратурата във връзка с убийството на полицейски служител и съпругата му в парижко предградие. Срещата е планирана за вторник сутринта в резиденцията на държавния глава – Елисейския дворец. Отбелязва се, че разследването на двойното убийство е поверено на антитерористичния отдел на прокуратурата на Париж. Министърът на вътрешните работи Бернар Казньов изрази съболезнования по повод смъртта на двойката, изтъквайки същевременно професионализма на спецчастите, щурмували къщата, в която нападателят се беше барикадирал със заложниците.

Студентите на годината на Софийския университет Владислав, Диана и Анна Мария: Наука в България може да се прави, затова ще останем тук

https://www.24chasa.bg/novini/article/5576299

Студентите на годината на Софийския университет Владислав, Диана и Анна Мария: Наука в България може да се прави, затова ще останем тук -  Младите учени: Най-добре е да имаш хубава работа у нас и да можеш да пътуваш - През ваканцията Владислав ще бъде в Google, Диана ще продължи изследванията си, а Анна-Мария търси кантора за стаж - Избраха ви за студенти на годината. Какво означава за вас престижната награда на Софийския университет? Диана: Признание е.

Унгарец с анцуг става доайен на еврофиналите

http://offnews.bg/news/n_1/n_631018.html

Емблематичният унгарски вратар Габор Кирай ще застане под рамката на маджарите в днешния двубой с Австрия от група F и ще счупи рекорда за най-възрастен играч на еврофинали . Кирай, който е известен с характерното си сиво памучно долнище на анцуг, с което пази, е на възраст 40 години и 74 дни. Предишният рекорд държеше германската легенда Лотар Матеус, който игра на Евро 2000 на 39 години и 91 дни. Кирай винаги спазва традицията да пази с въпросното сиво долнище, като през годините е сменил доста марки, но никога визията. Мачът Австрия - Унгария е от 19 ч. в Бордо, а от 22 ч. от същата група в Сент Етиен е и мачът Португалия - Исландия с мегазвездата на световния футбол Кристиано Роналдо. Исландците очакват мръсна игра от страна на съперника и актьорски изпълнения от страна на Роналдо и добрия му приятел от Реал Пепе. Всъщност номерата вече започнаха с пуснатата фалшива новина за травма на Рикардо Куарешма, като целта беше да се обърка исландския щаб. "Фаворити са, но не бих посъветвал никого да заложи пари срещу нас", коментира селекционерът на Исландия Ларс Лагербак. Мачовете се излъчват по БНТ и Нова телевизия. Цялата програма на телевизиите може да видите на този линк.

Предложение: Децата да изкарват книжки за велосипед

http://www.moreto.net/novini.php?n=323439

Децата да изкарват сертификати по подобие на шофьорските книжки за управление на велосипед и мотопед. Такова предложение са отправили от Държавно-обществената консултативна комисия по проблемите на безопасността на движението на последното си заседание в МВР миналата седмица.

Протестна мрежа: Моделът # КОЙ продължава да руши страната

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2016/06/14/2776981_protestna_mreja_modelut_koi_produljava_da_rushi/?ref=rss


Три години след избора на Делян Пеевски за шеф на ДАНС и последвалите дълги протести моделът # КОЙ продължава да руши страната ни. Това заявяват от Протестна мрежа. Медийните бухалки, щедро финансирани от същия модел, самоотвержено бранят и днес статуквото.

Ето и целият текст:

На 14 юни 2013 г. бе натиснат спусъкът на най-дългите граждански протести в новата ни историята. Над 400 дни гражданите излизаха на улицата, за да искат оставката на едно мнозинство, което коленичи...

Днес е Международният ден на кръводарителя

http://www.cross.bg/kruv-hora-transfyzionna-1511263.html

/КРОСС/ 14 юни е Международният ден на кръводарителя. Всеки ден у нас около 600 души се нуждаят от кръвопреливане. Това са най-често пострадали при пътни инциденти или хора с кръвни заболявания. Кръводарителите в България са 170 хиляди през последните три години, но 70 на сто от тях са роднини на пациенти, а доброволците са малко. По-големият процент роднини-кръводарители крие риск те да закупят кръв от друг човек, който може да скрие инфекциозно заболяване, казва доктор Николай Андреев, директор на Националния център по трансфузионна хематология.Рискът на този, на който ще плащаш, да се скрие заболяванията от нас е 100-процентов, допълни той. Има ЕИС за проверка дали даден човек е бил кръводарител и е носител на зарази. Но само, ако преди това е дарител, може да се провери. Кръвта се изследва на следващия ден. Затова е важно да се увеличава броят на доброволните кръводарители.Всяка дарена кръв се тестува за СПИН, хепатит В, хепатит С и сифилис. Кръвта престоява е в т.нар. "хладилник-склад" карантина и не се освобождава. Когато всички тези изследвания са отрицателни, тогава се слага етикет и се пуска да бъде преливана в някоя болница.Дългогодишни безвъзмездни кръводарители ще получат почетни плакети от Българския червен кръст и Националния център по трансфузионна кардиология. Доброволците в България не достигат, каза доктор Живка Димитрова от БЧК. Ако всеки един от нас отдели 30 минути време, може да дадеш шанс за живота на поне един човек

Пиян македонски шофьор се блъсна в автобус с български туристи

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=5577182

С един тежко ранен завърши катастрофата, при която микробус, управляван от пиян шофьор, се удари с автобус с 49 пътници от България на пътя Куманово - Крива паланка, близо до село Страцин, съобщава електронното издание „Куманово нюз&quot;, цитирано от &quot;Фокус&quot;.
Инцидентът е станал след като 47-годишен гражданин на Кратово,
С един тежко ранен завърши катастрофата, при която микробус, управляван от пиян шофьор, се удари с автобус с 49 пътници от България на пътя Куманово - Крива паланка, близо до село Страцин, съобщава електронното издание „Куманово нюз", цитирано от "Фокус". Инцидентът е станал след като 47-годишен гражданин на Кратово,

Рождениците днес

http://www.cross.bg/bivsh-pravitelstvoto-aktrisa-1511262.html

/КРОСС/ Валентин Михов, журналист Виолета Гиндева, актриса Кирил Йорданов, бивш кмет на Варна Крум Савов, спортен журналист Любомир Кючуков, директор на Института за икономически и международни отношения, бивш дипломат, зам.-министър на външните работи в правителството на Станишев Любомир Филипов, финансист, бивш управител на БНБ Николай Иванов, волейболист Пламен Константинов, треньор, бивш капитан на националния отбор по волейбол Радослав Спасов, кинооператор и режисьор София Бобчева, актриса Доц. Стоян Александров, ръководител катедра "Финанси" в УНСС, бивш председател на НС на "Търговска банка Д", финансов министър в правителството на Л. Беров    

Криско пее за почитателите на хип-хопа в Гоце Делчев

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1583117

За поредна година Община Гоце Делчев организира традиционния хип-хоп фестивал, който тази година ще се проведе на 18 юни. Музикалното събитие ще събере меломаните в Градския парк от 17 до 20 часа. За радост на любителите на хип-хоп музиката, тази година във фестивала ще вземе участие един от най-популярните изпълнители в България – Криско. Преди голямата звезда на сцената ще се изявят и местните артисти - DJ Mistery man, танцов клуб „Виваденс“, Bimi & Dennqtta, както и благоевградския изпълнител Blacky. Заповядайте в събота, за да се насладите ...

Бой между румънци в Париж прати двама в ареста

http://www.dnevnik.bg/sport/euro2016/2016/06/14/2776983_boi_mejdu_rumunci_v_parij_prati_dvama_v_aresta/?ref=rss


Двама румънци се озоваха в ареста след сбиване между привърженици на два клуба от Букурещ в Париж, съобщават медиите в Румъния.

Общо деветима фенове са били задържани първоначално, но седем от тях са били освободени малко след инцидента.

Конфликтът е започнал, след като група фенове на "Стяуа" са нанесли побой на председателя на фен клуба на "Динамо".

По информация на "Проспорт", по-късно запалянковци на "Динамо" са нападнали група привърженици на "Стяуа" в бар...

Проучване показа: Европейците не одобряват политиката на ЕС по отношение на Русия

http://www.cross.bg/yngariya-strani-italiya-1511261.html

/КРОСС/ Болшинството от населението на десет водещи европейски страни не одобрява политиката на ЕС по отношение на Русия. До такъв извод стигнаха социолозите от американския център за изследвания Pew Reasearch Center, предаде РИА Новости. Проучването е проведено сред гражданите на десет европейски страни: Германия, Великобритания, Италия, Испания, Полша, Холандия, Унгария, Гърция, Франция и Швеция. Общо тези държави заедно дават 82 % от БВП на Евросъюза и на тях се падат 80 % от населението на ЕС. Изследването е проведено в периода 4 април – 12 май и в него са участвали около 11,5 хил. души. Социолозите отбелязват, че жителите на тези страни са недоволни от политиката на ЕС, която отговаря за търговията с другите държави. Това се отнася не само за отношенията с Москва, но и за миграционната криза и икономическите проблеми. В Гърция 89 % от анкетираните считат, че с Русия е по-важно да се поддържат здрави икономически отношения, вместо провеждането на твърда външна политика. В Унгария, Германия и Италия показателите на мнозинството са по-скромни – от 54 % в Италия до 67 % в Унгария. При това болшинството от шведите (71 %) се обявяват против строгите отношения на ЕС с Русия. Усреднените данни сочат, че по-голямата част от европейците подкрепят сътрудничеството с РФ (48 % – за и 43 % – против). Освен това, социолозите изясниха, че европейците най-много се тревожат за сигурността си

Част от "Аспарухово" без вода

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1583122

Част от квартал "Аспарухово" ще е без вода във вторник. На сухо от 9,00 до 15,00 часа ще е районът около бул."Народни будители" и улиците "Розова долина","Перекоп" и "Горна Студена", предупреждават от ВиК-Варна....

Шофьор с 3.12 промила удари български автобус в Македония

http://offnews.bg/news/n_1/n_631016.html

Пиян шофьор удари с пикапа си български автобус в Македония, съобщи агенция "Фокус", като цитира "Куманово нюз". 47-годишният шофьор от Кратово - с 3.12 промила алкохол в кръвта - е тежко ранен. Няма пострадали от автобуса, в който са пътували 49 пътници. Той се е движил по маршрута Куманово - Крива паланка. Катастрофата е станала близо до село Страцин, когато пикапът е навлязъл в насрещното движение и е ударил автобуса. Българските туристи са от Дупница. Връщали са се от еднодневна екскурзия в Скопие. Шофьорът е в болницата в Куманово. След катастрофата българските туристи са чакали няколко час друг автобус да пристигне от България и да ги върне по домовете им.

Елена Поптодорова на въпрос дали ще е кандидат за президент: Това не е мой сюжет

https://www.24chasa.bg/novini/article/5577184

Елена Поптодорова на въпрос дали ще е кандидат за президент: Това не е мой сюжет
Това не е мой сюжет, не е в моите теми. С тези думи посланикът ни в САЩ Елена Поптодорова коментира дали би се включила в кандидат-президентската битка пред Нова телевизия. Това е ялова дискусия. Очевидно е, че ще има упражнения върху имената на обичайни заподозрени поне още 2 месеца, коментира тя. В разговора обаче стана ясно,

Елена Поптодорова и Кристалина Георгиева няма да се борят за президент

http://offnews.bg/news/n_1/n_631015.html

Това не е моят сюжет. Така посланикът ни в САЩ Елена Поптодорова коментира хипотезите, че ще е кандидат за президент на ГЕРБ за вота наесен по Нова тв.  Поптодорова обясни, че не знае защо партиите се бавят да обявят номинациите си. Очевидно спекулирането с имена ще продължи още два месеца, коментира още посланикът.  ГЕРБ има няколко варианта за президентска двойка, но сред тях не е еврокомисарят Кристалина Георгиева . Тя си има своите отговорности в Европа, които не може да изостави, заяви пък председателят на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов по бТВ.

Медицинска марихуана вече се продава в Македония

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1583116

Марихуана за медицински цели се продава в Македония от вчера, предаде Франс прес, като се позова на здравните власти. Разрешените медикаменти, които са със слабо съдържание на тетрахидроканабинол, основното психоактивно вещество в канабиса, задължително трябва да бъдат предписани от лекар, за да може да бъдат купени от аптеките, обясни Мария Дарковска-Серафимовска, изпълнителен директор на Агенцията за лекарствените продукти и медицинските изделия. "Това ще помогне на голям брой македонски граждани, които се борят с тежки заболявания и имат нуж...

Предстоящи събития в страната

http://www.cross.bg/sofiya-provede-zala-1511260.html

/КРОСС/ ***София. От 11.30 часа, в залата на 5-ти етаж в МОН, министърът на образованието и науката ще даде брифинг, във връзка с Оперативна програма „Наука и образование за интелигентен растеж". ***София. От 09.00 часа в зала „Средец" на хотел „Балкан" ще се проведе Третия международен финансов форум Иновации. ***София. От 09.30 часа в сградата на ВСС ще се проведе заседание на Съдийската колегия на Висшия съдебен съвет. ***София. От 09.30 часа в СГС, 6 състав на съда ще гледа делото срещу Димитър Аврамов и Методи Петков (чл. 304 б, ал. 1 от НК). ***София. От 10.00 часа в сградата на КЕВР ще се проведе открито заседание за обсъждане на доклад относно подадено заявление с вх. № Е-ЗЛР-И-23 ОТ 21.04.2016 г. от „Топлофикация София" ЕАД за изменение на лицензия за "производство на електрическа и топлинна енергия". ***София. От 10.00 часа в зала „Славейков" на Френски институт в България ще се проведе конференция и практическа работилница на тема „Журналистика на ръба. Как да отразяваме историите на хора, пострадали при инциденти?". ***София. От 10.00 часа в Специализирания наказателен съд ще се гледа делото срещу Даниел Бояджиев, Христо Петров и др. за организиране и ръководене на организирана престъпна група. ***София. От 10

Възпитаници на "Шурикен" сред най- добрите на турнира за спортните училища

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1583115

Първи Национален турнир по карате за ученици в спортни училища се проведе в град Плевен. В него участваха 9 деца от Карате Клуб "Шурикен", които учат в Спортно училище "Васил Левски"- Кюстендил взеха участие и спечелиха 2- ро място в крайното комплексно класиране. Индивидуално класиране по възрастови групи ката и кумите опън категория:Билян Борисов -1м ката 1м кумите 2004гНикола Боянов -2м ката 3м кумите 2004гНиколай Герчев - 3м кумите 2004гВалентин Крумов- 1куми...

Лавров и Кери обсъдиха възможността да сътрудничество между Русия и САЩ в Сирия

http://www.cross.bg/lavrov-keri-siriya-1511246.html

/КРОСС/ Руският външен министър Сергей Лавров и държавният секретар на САЩ Джон Кери обсъдиха в телефонен разговор възможностите за сътрудничество между двете страни в борбата с действащите в Сирия терористични групировки, съобщиха от МВнР на РФ, предаде ТАСС. „Обсъдена бе ситуацията в Сирия, включително и възможностите за сътрудничество в борбата с действащите там терористични организации“, отбелязаха от ведомството. „Лавров отново акцентира върху необходимостта от незабавно разграничаване на ориентираните към САЩ сирийски антиправителствени сили от групировката „Джебхат ан-Нусра“, свързана с „Ал Кайда“ и водеща настъпателни действия под прикритието на отрядите на „умерената“ опозиция. Посочена бе също недопустимостта на снабдяването на терористите през откритата граница с Турция“. Лавров и Кери са обсъдили също така и конфликта в Украйна. „Разгледани бяха и други международни проблеми, сред които темата за конфликта в Украйна и някои въпроси от двустранните отношения“, отбелязаха от министерството. Руският външен министър е изразил съболезнования на държавния секретар на САЩ във връзка с трагичния инцидент в Орландо.

Хитреци продават продупчено билетче за левче в София

http://www.cross.bg/leva-levche-stotinki-1511259.html

/КРОСС/ Хитри софиянци пласират на слизане старите си билети за автобус на половин цена. Тарикатите причакват хората на врата и веднага щом видят пътник със стотинки, му предлагат промоцията от "левче за продупчено билетче". Така реално документът им излиза по 80 стотинки. "Тъкмо се качих в автобус 404 и веднага един любезен мъж при предложи билет за левче. Веднага се съгласих, защото спестих 60 стотинки", разказва жена, която се е възползвала вече два пъти от промоцията, цитирана от Bulgaria ON AIR. Подобна търговия върви и по други линии. Така в тролей № 11 млад мъж продаде билетчето си за 80 стотинки и дори върна ресто. "Аз взимам продупчен билет само от ръка. Веднъж изгорях с 20 лева, защото ползвах едно намерено на седалката", разказа той. От началото на месеца софиянци масово са се юрнали да си купуват карти заради скъпото билетче. До 11 юни са издадени 17 479 нови карти, съобщиха от Центъра за градска мобилност. Продължава да расте броят на софиянци, които се снабдяват с годишна карта. До този момент над 3134 човека са броили накуп 365 лева за картата. Така постъпленията само от нея са 1 143 910 лева. С нея пътуването ще им излиза по левче на ден, независимо колко превозни средства и колко прекачвания ще направят. Точно 794 човека са си купили карти "Метро плюс" за 43 лева. 860 човека пък са предпочели да пътуват с тридневен документ за 10 лева

Димитър Рачков нарочно се снима с “майка си и баба си” в Бургас

https://www.24chasa.bg/ojivlenie/article/5576368

Димитър Рачков нарочно се снима с “майка си и баба си” в БургасТалантливият актьор се запозна с майката на министърь на околната среда Ивелина Василева, която трябва да му се пада баба по думите на Волен Сидеров. След интервю преди време в “24 часа” с Рачков и Василева политикът коментира в тв ефира, че тя всъщност му била майка. Затова сега актьорът позира специално с министърката и майка ѝ Христина,

Телевизионно утро

http://www.cross.bg/zhivo-tema-progovarya-1511258.html

/КРОСС/ БНТ, „Денят започва" Тема: Има ли цена доброволното и безвъзмездно кръводаряване? Какви са мерките срещу търговците на кръв? Д-р Николай Андреев - гост в предаването.Тема: Как масовото убийство в Орландо ще промени хода на кампанията за президент? Ще продължат ли „престрелките" между кандидатите Хилъри Клинтън и Доналд Тръмп? Анализ на журналистите Иво Христов и Константин Вълков.Тема: Как нуждата от справедливост по места ще пренапише съдебната карта на България? Защо ВСС отказа да съгласува промените в Закона за съдебната власт? Полемика с участието на магистратите Незабравка Стоева и Калин Калпакчиев.Тема: Колко ще издържи новият асфалт върху старата канализация на ул. „Атанас Узунов" в столичния квартал "Редута"? Гледайте на живо в предаването. BTV, „Тази сутрин" Тема: Десетки ромски семейства без дом след наводнението в Стара Загора. На живо: Как общината ще се справи с незаконните постройки в махалатаТема: Ексклузивно - един от издирваните след стрелбата по Митьо Очите проговаря пред bTV

Бумеранг

http://www.cross.bg/oruzhie-okaza-islyamska-1511251.html

/КРОСС/ Не ще и дума, че разстрелът на невинни хора в гей бар в Орландо е огромна човешка трагедия. Но какво всъщност се случи, а и продължава да се случва в прословутата с “безупречната си демокрация” най-велика световна сила. Като начало – мотивите за подобна свирепа жестокост, колкото и да се мъчим да си ги обясним, остават съмнително мъгливи. Каза се, при това от най-високо ниво, че предполагаемият организатор на подобно “шоу” е вездесъщата (все още) “Ислямска даржава”, прокламираща смъртен край за западната цивилизация. И същата мракобесна сила побърза да си припише съответните заслуги. Часове по-късно щатската полиция залови друг превъртял тип, тръгнал да трепе гейове в Калифорния. Вчера пък имало и нови обстреляни, пак там – в САЩ, и пак при неясни обстоятелства. Сигурно и те заради симпатии към гей обществата. Президентът Обама веднага се сети за забрана на оръжията, но сам си знае, че това са празни приказки към американските граждани, ослепени и приглушени от дезинформационната мъгла, зад която освен пищовите се крият и истините за мащабната деморализираща роля на измислените общности на обратните в усещанията си хора. Ако се върнем назад в годините, неизбежно ще стигнем до извода, че всичко в тази страна е логичен продукт на цивилизационното наследство от времето на “Дивия запад”

Кола се блъсна в спирка на градския транспорт в Пловдив

https://www.actualno.com/plovdiv/kola-se-blysna-v-spirka-na-gradskija-transport-v-plovdiv-news_544976.html

Няма сериозно пострадали след като лек автомобил “БМВ” се блъсна в спирка на градския транспорт в Пловдив, съобщиха от ОД на МВР - Пловдив. Сигналът за произшествието на бул. “Цариградско шосе” е подаден вчера, 13 юни, в 17.00 часа, чрез телефон 112. На място служители на сектор “Пътна полиция” установили, че колата, управлявана от пловдивчанина Т.Л. /33 г./, се движила с несъобразена скорост и поради загуба на контрол преминала през бордюр и се ударила в съ

Големият финал на междуучилищните футболни турнири "Купата на Coca-Cola: Движи се!" ще се проведе на 17-19 юни

https://www.actualno.com/moresport/golemijat-final-na-mejduuchilishtnite-futbolni-turniri-kupata-na-coca-cola-dviji-se-shte-se-provede-na-17-19-uni--news_544973.html

Вече са определени финалистите в турнира, който за по-малко от 4 месеца раздвижи над 15 000 ученици в 7 български области в надпревара за посещение на четвъртфинал на UEFA EURO 2016. Дългоочакваният голям финал на „Купата на Coca-Cola: Движи се!“ ще се проведе в дните между 17-19 юни 2016 г. в комплекс „Спортна София 2000“, Зона Б-5 в столицата. В новия парк „Възраждане“ ученическите отбори, които спечелиха зоналните турнири в 7 области от цяла България

С голям концерт ще бъде открит Празникът на черешата в Кюстендил

https://www.actualno.com/kustendil/s-goljam-koncert-shte-byde-otkrit-praznikyt-na-chereshata-v-kustendil-news_544974.html

С голям концерт ще бъде открито тазгодишното издание на Празника на черешата, който ще се състои в рамките на три дни, съобщиха от пресцентъра на Община Кюстендил. Събитието ще стартира на 24 юни (петък) от 19.00 часа на площад „Велбъжд” със специален гост-изпълнител поп звездата Alexandra Stan. Румънката печели музикална награда на MTV за най-добро европейско изпълнение и получава международна известност с хитове като “Mr. Saxobeat” и “Get Back (ASAP)” и е а

Renault направи Clio по-луксозно

https://www.actualno.com/cars/renault-napravi-clio-po-luksozno-news_544853.html

Последното поколение на Renault Clio се появи още преди 4 години и представляваше първият модел, демонстриращ наложения от главния дизайнер на марката Лорънс ван дер Акер нов стил. Хечбекът се представя отлично на световните пазари и затова досега не се налагаше неговото обновяване. Все пак то вече е факт, като освен леки промени във външния вид, предлага по-скъпи материали и допълнителни опции.Обновеното Clio е получило преработена решетка на радиатора, както и броня с различни от досегашните ф

Немците разработили оръдие за борба с “Армата”

http://www.cross.bg/orudie-armata-orudieto-1511250.html

/КРОСС/ Немският концерн Reinmetall Defence обяви, че е разработил оръжие, което е способно да се бори със съвременните танкове, към които се отнасят последните модификации на руските Т-90 и Т-14 на платформата „Армата“, предаде телевизия “Звезда”. Представител на компанията направи въпросното изказване на международната изложба на оръжия Eurosatory-2016, предава ТАСС. „Разработката на опитния образец на новото оръдие приключи през май 2016 г.“, уточниха от ReinmetallDefence. От концерна допълниха, че огневите изпитания на оръдието ще започнат в най-скоро време. Не бяха уточнени конкретни срокове, но бе представена определена информация за самото оръдие. Пълната му маса е около три тона. Може да бъде използвано както от разработваните в момента танкове, така и от тези, които вече са на въоръжение. Също стана ясно, че се разработват два типа снаряди за оръдието – бронебоен подкалибрен и осколъчно-фугасен. Очаква се танкът „Армата“  да стане новия основен боен танк на сухопътните войски на Русия. Машината е снабдена с 125-милиметрово оръдие, разположено на дистанционно управляема кула, в която няма екипаж

И Варна с квартал на занаятите и изкуствата като пловдивския „Капан“

http://www.moreto.net/novini.php?n=323430

Районът между централния площад и жп гарата във Варна да бъде възроден в място за развитие на изкуства и занаяти, планират от градската управа. Идеята е мястото да се превърне в нещо като пловдивския квартал „Капана“ или пък да напомня за емблематичната от миналото уличка в морската ни столица „Направи си сам“, съобщи кметът Иван Портних, предаде репортер на Moreto.

Почина Алф

http://www.vesti.bg/sviat/pochina-alf-6054987

76-годишният актьор, изпълнил ролята на прочутото извънземно, си отиде след инсулт

Жълт код за интензивни валежи и гръмотевици в Хасковско, Бургаско и Ямболско

http://www.cross.bg/valezhi-grumotevitzi-znachitelna-1511257.html

/КРОСС/ Националният институт по метеорология и хидрология обяви предупредителен жълт код за интензивни валежи и гръмотевици в Хасковско, Бургаско и Ямболско. Няма опасност от нови порои за Русенско, Свищовско, Троян и Карловско, които бяха засегнати от вчерашните дъждове. Днес облачността ще е разкъсана, често значителна и на много места отново ще има валежи с гръмотевици. Атмосферното налягане е значително по-ниско от средното за месеца и през деня ще се задържи без промяна. Максималните температури ще са предимно между 20° и 25°, в София 21°.Над Черноморието ще има значителна облачност. На много места ще има превалявания и гръмотевици. По южното крайбрежие има условия за значителни валежи и градушки. Максималните температури ще са между 21° и 26°. Вълнението на морето ще е 2 - 3 бала. Температурата на морската вода е 20 - 22°.Над планините облачността също ще е значителна. Ще има валежи и гръмотевични бури. Ще духа умерен, по високите и открити части - до силен вятър от запад. Максималната температура на 1200 метра ще е около 16°, на 2000 метра - около 10°.  

Уругвай се сбогува с Копа Америка с убедителна победа

http://www.dnevnik.bg/sport/2016/06/14/2776978_urugvai_se_sboguva_s_kopa_amerika_s_ubeditelna_pobeda/?ref=rss




Рекордьорът по титли Уругвай приключи участието си в юбилейната Копа Америка, след като разгроми аутсайдера Ямайка с 3:0.

Двубоят беше без значение за двата отбора, които загубиха шансове за място в следващата фаза още след предишния кръг.

14-кратният шампион все пак се утеши с първа победа в турнира, а ямайските футболисти напускат надпреварата с три загуби от три мача и голова разлика 0:6.

Абел Ернандес изведе Уругвай напред в 21-ата минута....

Откриха жътвата в община „Тунджа"

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1583113

С традиционен ритуал беше откриха жътвата в община Тунджа. За поредна година това стана в землището на с. Търнава. Гости на празника бяха народният представител Кирчо Карагьозов, областният управител Димитър Иванов, заместник-кметовете на община „Тунджа" Станчо Ставрев и Георги Чалъков, кметът на с. Търнава Андон Матев, кметове и кметски наместници от община „Тунджа" и земеделски производители от региона. Благодарствен молебен за спорна работа и добра реколта отслужи Архиерейският наместник на Ямболска духовна епархия - архимандрит Димитрий.В...

Цветан Цветанов: Кристалина Георгиева не е вариант за президент

https://www.24chasa.bg/novini/article/5577168

Цветан Цветанов:  Кристалина Георгиева не е вариант за президентКристалина Георгиева не е вариант за президент. Това каза шефът на групата на ГЕРБ в парламента Цветан Цветанов в предаването „Тази сутрин” по bTV.  Септември ще бъде интересен заради началото на президентската кампания, допълни Цветанов. Той не уточни дали ГЕРБ ще издигне жена за

Болница в Дупница иска да съди Здравната каса

https://www.24chasa.bg/novini/article/5577177

Болница в Дупница иска да съди Здравната касаРъководството на общинската болница в Дупница е готово да съди Здравната каса заради намаляване на леглата в отделенията на лечебното заведение, съобщи БНТ. Директорът на болницата каза, че ако е необходимо, ще сезира и конституционния съд за проблема. Според новата здравната карта леглата в болницата ще бъдат намалени със 60 броя,

Ислямист уби полицай и съпругата му в Париж, спецчасти спасиха момченцето им

http://www.cross.bg/parizh-ybietzut-suprygata-1511256.html

/КРОСС/ Мъж уби полицай и съпругата му в предградие в Париж. Убиецът е ликвидиран от спецчастите, атакували къщата на семейството, в което нападателят държеше за заложник и тригодишно дете. Убиецът е заявявал принадлежност към Ислямска държава. Полицаят, прибирал се от работа, е намушкан 9 пъти с нож на улицата в Манянвил. Нападателят се скрил в дома на униформения служител, където задържал за заложници съпругата и детето му, съобщи АФП, цитирана от France 24. След неуспешни преговори с мъжа, спецчастите са го застреляли, като на място е открито тялото на майката. Тя също е работела за полицията, според информации във френски медии. Тригодишното момченце е спасено невредимо, но е в шок. Убиецът е бил съсед на полицая. Според публикациите той е бивш легионер с проблемно поведение. Свързаната с Ислямска държава Amaq News Agency съобщи, че неин борец е убил заместник-началник на полицейско управление и неговата съпруга близо до Париж. Президентът Франсоа Оланд свиква съвещание в Елисейския дворец, за да се обсъдят всички обстоятелства около трагедията, разиграла се късно снощи в преддградието в северозападната част на Париж.  

Заседава УС на асоциация „Общински гори"

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1583112

Редовно заседание на Управителния съвет на асоциация „Общински гори"/АОГ/ ще се състои днес в Сливен. За участие в заседанието е поканена Десислава Танева, министър на земеделието и храните. Ще бъде обсъдена програма за провеждане на семинари на АОГ на тема: "Ролята и мястото на общините в процеса на изработване на Областните планове за развитие на горските територии". Ще бъде предоставена информация за хода на подготовката на заседание в България на президентския съвет на федерацията на европейските горски общини, както и актуални проблеми на ...

СЕМ гледа уволнението на Лили Маринкова

http://offnews.bg/news/n_1/n_631014.html

Съветът за електронни медии ще гледа днес освобождаването на журналиста Лили Маринкова от БНР.  Медийните регулатори ще се срещнат с представители на инициативен комитет в подкрепа на Маринкова, става ясно от дневния ред на предстоящото заседание, публикуван на страната на СЕМ.  Журналисти, общественици и университетски преподаватели излязоха с протестна декларация срещу решението на новия шеф на радиото да уволни Лили Маринкова и настояха за връщането й в медията. 

Юбилеен спектакъл „Танцова магия"

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1582987

На 18 юни 2016 г., от 19:00 ч. в залата на Общински драматичен театър - Кюстендил ще се състои Юбилеен спектакъл „Танцова магия", с режисьор Евгений Вучков. Събитието се организира от читалище „Братство 1869" и Сдружение „Вдъхновени" по повод 60- тия рожден ден на известния кюстендилски хореограф Евгений Вучков, който е и ръководител на Танцова формация „Вдъхновени" и Детски танцов ансамбъл „Нова генерация". Евгений Вучков е син на покойния Никола Вучков, създател на Ансамбъл „Струма". Завършил е Академията по музикално и танцово изкуство в г...

Без вода днес

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1583114

Поради извършване на аварийни ремонти без вода от 9:00 до 17:00 ч. ще останат ул."Черни връх", ул."Черни Лом", ул."Найден Геров", с.Лесичарка и с.Здравковец....

Н. Василев: България влиза в дългова спирала, ще има утрояване на дълга

http://www.cross.bg/vasilev-nikolaii-protiv-1511255.html

/КРОСС/ България влиза в дългова спирала. Смениха се много правителства и нямаше бюджетни дефицити. Всички правителства в последните 8 години обаче, управляват икономиката така, че има бюджетни дефицити. Скоро ще има утрояване на дълга, само за 8 години, което е много неприятно. Това заяви в понеделник в ефира на Bulgaria ON AIR бившият вицепремиер и министър на транспорта Николай Василев. Той предупреди, че някои от най-големите държавни катастрофи са след дългови кризи. "В добрите години трябва да има излишъци, за да може всяка година държавата да е по-малко задлъжняла от предходната", обясни икономистът. Николай Василев коментира и ползите от предстоящата концесия на Летище София. Според него синдикатите не са прави да са против концесията на летището, а единственото важно нещо в случая е, че са се събудили. "Ако промените цифрите, те пак ще са против", отсече експертът. "Важният въпрос е правилно ли е да се концесионират летища и пристанища, а отговорът е категорично да. Ползите са много. Знам как трябва да изглежда модерно летище през 21 век. За мен новият терминал не попада в категорията на атрактивните летища по света. Летището е празно и скучно", коментира Николай Василев. Той изрази мнение, че "на държавата не й е работа да управлява такива обекти и е най-добре да предостави управлението на световен и модерен оператор". Според Николай Василев не може да се говори за евентуално оскъпяване на летищните такси и билетите

Световен ден на безвъзмездния кръводарител

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1583111

На 14 юни е роден Карл Ландщайнер - носител на Нобелова награда за откриване на системата ABO кръвни групи през 1900 г., спасила милиони човешки животи. Интересен факт е, че в световен мащаб най-разпространена е 0+ кръвна група /38%/, а най-рядка е АB- /1%/. В България най-разпространена е група А /44%/, следвана от 0 /32%/, B /15%/ и AB /8%/. Над 190 страни по света са съпричастни към идеята на Международната федерация на Червения кръст и Червения полумесец, Международната федерация на организациите на доброволните кръводарители, Международнат...

Отбелязваме Световния ден на безвъзмездния кръводарител

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1583109

На 14 юни е роден Карл Ландщайнер - носител на Нобелова награда за откриване на системата ABO кръвни групи през 1900 г., спасила милиони човешки животи. Интересен факт е, че в световен мащаб най-разпространена е 0+ кръвна група /38%/, а най-рядка е АB- /1%/. В България най-разпространена е група А /44%/, следвана от 0 /32%/, B /15%/ и AB /8%/. Над 190 страни по света са съпричастни към идеята на Международната федерация на Червения кръст и Червения полумесец, Международната федерация на организациите на доброволните кръводарители, Междунаро...

Немски политик поиска отмяна на визите и за Русия

http://www.cross.bg/programi-grazhdanite-ishinger-1511248.html

/КРОСС/ Визовата либерализация трябва да се извърши не само спрямо Турция, но и спрямо Русия, заяви ръководителят на Мюнхенската конференция за сигурност Волфганг Ишингер, предаде РИА Новости. По думите му така руските граждани ще могат безпрепятствено да пътуват в страните от ЕС, да участват в научния обмен и образователните програми. „Трябва да утроим образователните програми за гражданите на Русия… Трябва да махнем визовите ограничения не само за турците, но и за гражданите на Русия”, заяви Ишингер на медиафорум, организиран от „Дойче веле“. По думите на политика в ЕС има много образователни програми, но те няма да бъдат реализирани изцяло, докато „няма единно европейско медийно пространство. “Това ще позволи да привлечем повече хора към обмяната на информация и знания“, заяви Ишингер.

Втори американски самолетоносач навлезе в Средиземно море

http://www.cross.bg/sredizemno-more-truman-1511253.html

/КРОСС/ Самолетоносачът на ВМС на САЩ Dwight D. Eisenhower влезе във водите на Средиземно море в понеделник вечерта, предаде агенция Ройтерс, цитирана от РИА Новости. Американският самолетоносач Harry Truman вече е в Средиземно море и нанася удари по позициите на ИД в Сирия и Ирак, припомня агенцията. Новопристигналият авионосец трябва да замени ударната група, намираща се в Средиземно море, като операцията ще продължи осем месеца, отбелязва Ройтерс. Harry Truman ще отплава към военноморската база на САЩ в края на този месец. Според информация на агенцията, в състава на ударната група на самолетоносача Dwight D. Eisenhower се намират два крайцера и четири ескадрени миноносеца, въоръжени с управляеми ракети, както и девет авиационни ескадрили.

Почина актьорът Мичу Месарос, който изигра Алф

http://www.moreto.net/novini.php?n=323440

Актьорът Мичу Месарош, който озвучаваше извънземното Алф от едноименния ситком, почина на 76 години, съобщи „Индипендънт“. Унгарският цирков изпълнител, чиято най-известна роля е тази на косматия приятел на семейство Танер, е починал вчера в болница в Лос Анджелис.

Отбелязваме Световния ден на безвъзмездния кръводарител

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1583101

На 14 юни е роден Карл Ландщайнер - носител на Нобелова награда за откриване на системата ABO кръвни групи през 1900 г., спасила милиони човешки животи. Интересен факт е, че в световен мащаб най-разпространена е 0+ кръвна група /38%/, а най-рядка е АB- /1%/. В България най-разпространена е група А /44%/, следвана от 0 /32%/, B /15%/ и AB /8%/. Над 190 страни по света са съпричастни към идеята на Международната федерация на Червения кръст и Червения полумесец, Международната федерация на организациите на доброволните кръводарители, Международнат...

ЕНЕРГО-ПРО организира изнесени офиси в Севлиево и Трявна

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1583110

ЕНЕРГО-ПРО организира изнесени офиси в населени места в Североизточна България, където компанията няма клиентски центрове. През юни възможност да се възползват от услугата ще имат жителите на Севлиево и Трявна. Изнесените офиси на ЕНЕРГО-ПРО ще предоставят възможност на клиентите да подават документи и заявяват всички безплатни услуги, предлагани в клиентските центрове, да актуализират данните си за кореспонденция и да получат консултация от специалист по всички въпроси, свързани с дейността на компанията. В изнесените офиси няма да бъде възмож...

Актьорът, изиграл Алф, почина

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1583108

Актьорът Михали „Мичу" Мезарос, който озвучаваше извънземното Алф от едноименния ситком, почина на 76 години, съобщи „Индипендънт". Унгарският цирков изпълнител, чиято най-известна роля е тази на косматия приятел на семейство Танер, е починал вчера в болница в Лос Анджелис. 76-годишният актьор получи инсулт миналата седмица, напомня CNN. В четвъртък неговият мениджър Денис Варта го откри в банята му в безпомощно състояние и веднага се обади на телефона за спешни случаи 911. Мезарос беше откаран в болница в Лос Анжелис, но лекарите не даваха гол...

Д. Бобева: Не е коректно да се твърди, че не изпълняваме критериите за еврото

http://www.investor.bg/imenata-na-biznesa/107/a/d-bobeva-ne-e-korektno-da-se-tvyrdi-che-ne-izpylniavame-kriteriite-za-evroto-218743/

Най-трудно постижим е фискалният критерий, коментира пред Investor.bg преподавателят по финанси и вицепремиерът по икономическото развитие през 2013-2014 г.

Времето на 14 юни: Облачно с валежи

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1583051

Облачността ще е значителна и на много места отново ще превали и прегърми. Условия за по-значителни валежи, гръмотевични бури и градушка ще има в югоизточните райони от страната. Максималните температури ще са предимно между 20 и 25 градуса. По Черноморието ще бъде предимно облачно, на много места ще има превалявания и гръмотевици. По южното крайбрежие валежите ще са значителни, ще има условия и за градушка. Максималните температури ще са между 21 и 26. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала. Температурата на морската вода ще е 20 - 22 градуса. ...

Алф почина

http://www.cross.bg/semeiistvo-semeiistvoto-taner-1511254.html

/КРОСС/ Актьорът Мичу Месарош, който се превъплати в телевизионното извънземно Алф, почина на 76-годишна възраст. Унгарският цирков изпълнител, чиято най-известна роля е тази на косматия приятел на семейство Танер, е починал вчера в болница в Лос Анджелис. 76-годишният Мичу Месарош бе открит в безсъзнание в банята на своя дом миналата седмица от неговия мениджър Денис Варга. Той веднага е бил откаран в болница, където 84-сантиметровият актьор лежа в кома до смъртта си в понеделник. Варга заяви пред американския сайт TMZ, че Месарош е имал много здравословни проблеми, след като през 2008 г. получи удар. С Алф израснаха няколко поколения. Американската ситуационна комедия, продуцирана от NBC между 1986 и 1990 г., бе на екран дълги години. Алф се разбива със своя космически кораб в гаража на семейство Танер - олицетворение на обикновеното американско четиричленно семейство от средната класа. Глава на семейството е чиновникът Уили, съпругата му Кейт е домакиня, а децата им - по-голямата Лин и по-малкият Брайън. Домашен любимец на семейството е котаракът Лъки.Чудейки се какво да направят, семейство Танер допускат Алф в своя дом и го крият от НАСА, военните и своите любопитни съседи (особено семейство Ачмонек), докато той не поправи своя космически кораб. Става ясно, че Мелмак е избухнал и Алф е останал без дом. Той става постоянен член на семейството, въпреки че понякога създава главоболия със своите детински и лекомислени постъпки.

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване