06/14/16 07:03
(http://www.klassa.bg/)

Костов зам.-министър с 2600 лв. „бонус“ над заплатата

 Зам.-министърът на външните работи Христо Ангеличин си докарва по 2600 лв. на месец извън заплатата от ведомството. Той прибирал парите като шеф на Регионалния център за нематериално културно наследство, въпреки изричната забрана лицата от политическите кабинети на министрите да получават допълнителни възнаграждения от бордове и ръководства на други структури, съобщи Блиц.

Центърът е създаден от Министерството на културата, под чиято егида заедно с МВнР и БАН функционира и структурата под шапката на ЮНЕСКО. В него членуват всички държави от Югоизточна Европа, като структурата се управлява от изпълнителен съвет и изпълнителен директор. Именно като изпълнителен директор Ангеличин прибира крупната сума от няколко месеца. Според Блиц обаче той се намира в остър конфликт на интереси, откакто през миналата година е заел поста.

Преди да стане зам.-външен министър той бе съветник на Даниел Митов, с когото пък преди години бяха съпартийци във формацията на Иван Костов - ДСБ. Впоследствие самият Ангеличин, който години наред се радваше на личните протекции на Командира напусна тъмносините.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване