06/15/16 16:56
(http://www.klassa.bg/)

Нов Културен табиет ни връща във времето на Алеко

 Бутикова изба Карабунар представя новите брандове на най-културната напитка – Културна Отлежала, Културна Люта, Културна Оригинална ракия и гордостта  на майсторите, отлежала минимум 6 години в дъбови бъчви - Резерва. Продуктът на Карабунар се отличава с име и марка, които целят да достигнат до потребители, имащи силна връзка с културата, историята и качественото питие. Хора, които изпитват носталгия към “доброто старо време”, но същевременно винаги са наясно с най-модерните тенденции, пътуват много и са граждани на света. Това е ракия, която би пил Алеко, а не Бай Ганьо.
 
Културна се произвежда в лимитирани количества от собствени лозя червен мискет - старият местен български винен сорт със сладки и сочни зърна, зреещи по слънчевите склонове на местността Шаровица, получила името си заради голямото разнообразие на почвите. Освен, че изба Карабунар е в плодороден район със силни лозаро-винарски традиции, гаранция за доброто качество и чистотата на Културна ракия е и старата класическа технология на производство, запазена и до днес от майсторите на Карабунар. Гроздето от собствени лозя се бере в най-подходящия момент с идеален баланс на киселини и захари, винифицира се, така както се е правело едно време и както сега се правят набиращите популярност по света „натурални“ вина. 
 
Със старта на кампанията, Карабунар стартира инициативата „Клуб на културните дейци“. В него ще членуват най-уважаваните артисти, академици и общественици, които са част от съвременното Културно движение в България. През следващите няколко месеца Културна ракия ще покани всички тях на тайни сбирки, където освен ракията, ще бъдат презентирани Отлежалите традиции в храненето, Оригиналните начини за поднасяне на питието и Лютите форми на изкуство. В компанията на трите типа ракия, нашите съвременни културни дейци ще си спомнят за собствените истории, ще ни разкажат за своите табиети и ще вдигнат тост за културата. 
 
Културна ще представя членовете на Клуба и техните културни табиети в секцията „Клуб на културните дейци“ на новия сайт www.kulturna.bg.  В клуба може да се включи и всеки, който отговори на въпросите в теста „Провери що за Културен деец си“ на официалната Facebook страница и сподели грамотата, с която се е сдобил хаштаг #културна #ракия #oтлежала #културнодвижение #културендеец.
 
Традиционната технология на производство, запазена и до днес от майсторите на Карабунар и плодородния район със силни винаро-лозарски традиции са гаранция за доброто качество и чистотата на златната напитка. На минимум 3 годишното отлежаване в дъбови бъчви, Културна дължи уникалния си вкус и кехлибарен цвят. 
 
 
 
КУЛТУРНА РАКИЯ НЕ Е ЗА СПЕЦИАЛНИ
СЛУЧАИ, НО Е ЗА СПЕЦИАЛНИ ХОРА.
 

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване