06/16/16 18:31
(http://www.klassa.bg/)

Борисов: Всички отхвърлихме флотилия срещу Русия

 И президентът, и военният министър, и аз отхвърлихме флотилия срещу Русия. Никой няма съмнение в нашите проевропейски позиции. Това каза премиерът Бойко Борисов на извънреден брифинг на "Дондуков" 2 с президента Росен Плевнелиев и министъра на отбраната Николай Ненчев. 

Флотилия в този вид, който бе предложен на срещата и с румънския премиер, и с румънския президент - е отхвърлена. И президентът, и военният министър и аз отхвърлихме флотилия в този вид, подчерта Борисов. Той натърти и, че никой не бива да се съмнява в нашата натовска позиция.

Винаги съм казвал, че ние сме миролюбива страна. Не искам Черно море да се превръща в място за военни действия. 

 

Тема за кораби на НАТО на нашата граница може да възникне само ако има мощна бежанска вълна. 

По 5000 американски войници минават годишно базата Ново село, модернизирахме военното летище, правим всичко необходимо, напомни премиерът.

Повече пронатовци не можем да бъдем и никой няма съмнение в нас, помагаме на Гърция, увери премиерът. Но в същото време настойчиво формулира: "Ние сме миролюбива страна."

"Риск от бежанска вълна има само при масирано влизане откъм Егейско море", добави Борисов.

И премиерът, и президентът, и военният министър увериха, че българската външна политика не е била "против" когото и да било.

 

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване