06/23/16 05:24
(http://www.klassa.bg/)

Марин Льо Пен: да питаме всички европейци!

 Водачката на френския крайнодесен Национален фронт Марин льо Пен нарече Европейския съюз "тоталитарен" и поиска референдум за членството във всяка страна като британския. Евродепутатката се определи като "защитник на свободата на народите да разполагат със своята съдба и да избират законите си. Това, което искам, е референдум във Франция. Всяка страна трябва да може да се произнесе с референдум", каза Льо Пен по телевизия Те Еф 1.
"Французите не са питани от 11 години, а последния път тяхната дума бе потъпкана" от традиционните леви и десни партии", продължи водачката на Националния фронт, имайки предвид референдума през 2005 г. за Договора за европейска конституция.
"Какъвто и да е резултатът в четвъртък, Европейският съюз се разпада, той се пропуква навсякъде. Или чакаме потопа, експлозията, или сядаме около масата и започваме да градим Европа на нациите, която ще замени тоталитарния Европейски съюз, който познаваме днес", каза Марин льо Пен.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване