06/24/16 05:31
(http://www.klassa.bg/)

Трети сме в Източна Европа по стокообмен c Германия

 България е трета от страните от Източна Европа /без държавите от Вишеградската четворка/ по обем на стокообмена си с Германия. Това съобщи за „Монитор“ д-р Митко Василев, гл. управител на Германо-българската индустриално-търговска камара, като се позова на данни на Източната комисия на германската икономика.

„С нашите 6,3 млрд. евро сме трети, а пред нас са само Русия и Румъния“, поясни той. „Зад нас са страни като Украйна и Хърватия“, добави Василев и прогнозира, че тази година стокооборотът ни с Германия ще се увеличи още повече. Шефът на камарата припомни, че за 2015 г. инвестициите от Федералната република в България са се увеличили с 20% и са достигнали 176 млн. евро.

Василев каза още, че много германски фирми в момента проучват възможностите да отворят свои производства у нас. Интересуват се дори и от най-бедния район на ЕС – Северозападна България. По думите му един от големите проблеми е недостигът на необходимата квалифицирана работна ръка.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване