Дончева: В ДАНС работят "колежанчета"

https://www.actualno.com/politics/doncheva-v-dans-rabotjat-kolejancheta-news_547221.html

На Румяна Бъчварова и сто пъти да й поискат оставката, ще й е малко. Това заяви пред БНТ лидерът на Движение 21 Татяна Дончева. В типичния си стил Дончева посочи, че Цветан Цветанов е изразявал недоволство дълго време и "от време на време удряше през ръцете министър Бъчварова, за да й покаже кой е по-по-най". Според нея обаче Бъчварова не е сложена, за да разбира от сектора, а и тя не може изобщо да напредне, тъй като няма началната експертиза. Лидерът на Движение 21 изтъкна още, че се е запоз

Три титли за България от първия ден на Балканиадата0

https://www.actualno.com/goodnews/tri-titli-za-bylgarija-ot-pyrvija-den-na-balkaniadata0-news_547226.html

Българският отбор спечели три титли от първия ден (25 юни) на балканския шампионат по лека атлетика за мъже и жени в Питещи (Рум). Спринтьорката Ивет Лалова-Колио откри златната сметка за България с победа на 100 м и постижение 11.57 при насрещен вятър от 1.4 м/с. Лалова-Колио бе убедителна, като повтори триумфа си от Сливен 2011 и Стара Загора 2013. Втората Дина Вайсман (Израел) завърши далеч зад българката с 11.88 в борба за среброто с Лучия Покос (Хърватия) 11.89. Митко Ценов се бори само

Кристалина Георгиева: Великобритания плаща на ЕС по 77 евро на човек, Норвегия - по 107 евро

https://www.24chasa.bg/novini/article/5604917

Кристалина Георгиева: Великобритания плаща на ЕС по 77 евро на човек, Норвегия - по 107 евроШок - това отговори Кристалина Георгиева, заместник председател на ЕК, в отговор на въпрос за първата й реакция, когато е разбрала че Брекзит е факт. Два са вариантите на излизането на Великобритания от ЕС, обясни Георгиева по Би Ти Ви - или избира да се ползва от предимствата на вътрешния пазар и при тези условия тя ще има и финансови

Кръгла маса на тема „Доброволчество и зелено включване"

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1586691

Националната асоциация на ресурсните учители /НАРУ/ организира кръгла маса на тема „Доброволчество и зелено включване" в понеделник от 14.00 часа в Ресурсен център Стара Загора. Четиримата доброволци Рута Вилчане от Латвия, Тагухи Харутиуниан от Армения, Лаура Херцог от Германия и Виктория Адрада от Испания ще представят страните си, техния опит и впечатления по проекта "Go green, grow inclusion!", в рамките на който прекараха една учебна година в Стара Загора. Доброволците ще обобщят резултатите от участието си в проекта, ще представят доброво...

Финландци събират подписка за референдум за излизане от ЕС

http://www.cross.bg/finlandiya-stranata-partiya-1512526.html

/КРОСС/Във Финландия започна събирането на подписи под петиция за излизането на страната от ЕС. Под документа подписите си са поставили около 10 000 души, предаде Yle. Петицията е изготвена от Себастян Тюнкюнен, лидер на младежката организация на партия „Истински финландци", която е част от управляващата коалиция и е смятана за партия на евроскептиците. Само в петък, когато бяха оповестени резултатите от референдума във Великобритания, под петицията са се подписали 3500 души. Тюнкюнен смята, че аналогичен на британския референдум е нужен на Финландия, за да може страната да „стане свободна". Според него „ЕС само предизвика хаос в Европа". Той предлага референдумът във Финландия да се проведе през декември 2017 г.  

Дешан не иска дузпи, ирландска авиокомпания се заяде с “петлите”

https://www.24chasa.bg/sport/article/5604647

Дешан не иска дузпи, ирландска авиокомпания се заяде с “петлите”Предстои ни елиминационен мач. След него или продължаваш напред, или си стягаш багажа. Трябва да проведем двубоя много добре в защита, но и да не забряваме за атаката, тъй като не ми се иска да стигаме до изпълнение на дузпи. В трите мача от груповата фаза допуснахме само едно попадение и трябва да продължим в този дух.

Меркел не вижда нужда за притискане на Великобритания за напускане на ЕС

https://www.24chasa.bg/novini/article/5604882

Меркел не вижда нужда за притискане на Великобритания за напускане на ЕСГерманският канцлер Ангела Меркел се опита в събота да успокои натиска на Париж, Брюксел и собственото й правителство за бърз „развод“ между Великобритания и ЕС, предава Reuters, цитира "Фокус". След като британският премиер Дейвид Камерън подаде оставката си, заради резултатите от четвъртъчния референдум,

Събор за Колективен трудов договор

http://econ.bg/Новини/Събор-за-Колективен-трудов-договор_l.a_i.724919_at.1.html

Националният учителски събор предизвика множество коментари, но малко внимание се отдели на единствения реален политически и фискален резултат от...

Омагьосаният кръг на киноата

http://www.investor.bg/idei/347/a/omagiosaniiat-kryg-na-kinoata-218203/

Високото търсене доведе до високи цени и повече желаещи да произвеждат културата, което отново понижи цената

Фернандо Сантош: Не може винаги да печелиш красиво

http://www.dnevnik.bg/sport/euro2016/2016/06/26/2784173_fernando_santosh_ne_moje_vinagi_da_pechelish_krasivo/?ref=rss


Селекционерът на Португалия Фернандо Сантош заяви, че е доволен от класирането на своя тим за четвъртфиналите, въпреки че играта му не беше особена красива.

Португалците победиха с 1:0 Хърватия с гол в продълженията в мач, който може да се счита за един от най-скучните в историята на европейските първенства, тъй като в редовното време двата отбора не отправиха нето един удар в очертанията на вратата.

"Не им позволихме да ни контраатакуват опасно, но пък имаме върху какво...

Алпинист е в болница след падане от стената на Мальовица

http://offnews.bg/news/n_1/n_631683.html

Алпинист е приет в болница след падане от стената на вр. Мальовица. Това съобщават от Планинската спасителна служба при БЧК, цитирани от "Фокус". В събота следобед е подаден сигнал за паднал алпинист стената на Мальовица. Организирана е акция по транспортирането му, която е продължила до 03.00 часа снощи. Пострадалият алпинист е приет е в болница със счупена ръка и ребра.

Алпинист е приет болница след падане от стената на Мальовица

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=5604905

Алпинист е приет в болница след падане от стената на вр. Мальовица, съобщиха от Планинската спасителна служба за "Фокус".
В събота следобед е подаден сигнал за паднал алпинист стената на Мальовица. Акцията по транспортирането му е приключила в 03.00 часа. Пострадалият е приет е в болница със счупена ръка и ребра.
Алпинист е приет в болница след падане от стената на вр. Мальовица, съобщиха от Планинската спасителна служба за "Фокус". В събота следобед е подаден сигнал за паднал алпинист стената на Мальовица. Акцията по транспортирането му е приключила в 03.00 часа. Пострадалият е приет е в болница със счупена ръка и ребра.

Над 2 млн. британски подписа под петиция за нов референдум

http://www.moreto.net/novini.php?n=324526

Британските привърженици на евроинтеграцията събраха над 2 млн. подписа под онлайн петиция, призоваваща депутатите да разгледат възможността за нов референдум за членството на Обединеното кралство в ЕС, предаде Франс прес. Уебсайтът на Камарата на общините, където е поместена петицията, блокира снощи поради активното участие.

Отбелязваме Международния ден срещу употребата на наркотици

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1586960

26 юни е Международен ден за борба със злоупотребата и нелегалния трафик на наркотици. На този ден всички хора по света могат да изразят своята съпричастност и активна позиция в битката с разпространението на наркоманията. Датата е приета на Общото събрание на ООН през 1987 г. и изразява решителността на всички страни-членки да засилят действията и сътрудничеството си за постигане на свят без наркотици. Най-масово употребяваното наркотично вещество в България е канабисът и по-ко...

Сорос: Разпадането на ЕС, след брекзит, е практически необратимо

http://www.cross.bg/neobratimo-velikobritaniya-prakticheski-1512525.html

/КРОСС/Разпадането на Европейския съюз е практически необратимо, след излизането на Великобритания от него. Така смята известният американски финансист, инвеститор и милиардер Джордж Сорос, предаде РИА Новости. „Сега катастрофалният сценарий, от който се страхуват мнозина, се материализира, правейки разпадането на ЕС практически необратимо", написа Сорос в свой коментар, публикуван на сайта на Project Syndicate. Финансистът коментира и възможните последствия от отделянето на Великобритания от ЕС. „Напускайки ЕС, Великобритания в крайна сметка може да стане по-процъфтяваща, отколкото други държави, а може и да не стане, но нейната икономика и жители ще претърпят загуби в средна или краткосрочна перспектива", допълва той.  

Жертвите на урагана в Китай станаха 99 души

https://www.24chasa.bg/novini/article/5604873

Жертвите на урагана в Китай станаха 99 душиБроят на загиналите при най-силният за половин век ураган, който на 23 юни връхлетя град Янчън и други части на източната китайска провинция Дзянсу, нарасна до 99 души, предаде Нова телевизия. Както съобщават ТАСС и агенция Синхуа, други 846 жители са пострадали, а около 1500 са били принудени да напуснат домовете си.

Ламбо: Не съм очаквал такива крайности от Георги и от Сергей

https://www.24chasa.bg/novini/article/5604902

Ламбо: Не съм очаквал такива крайности от Георги и от Сергей"Не съм очаквал такива крайности от Георги (Първанов) и от Сергей (Станишев), макар че със Сергей продължаваме да се чуваме." Това казва Стефан Данаилов в интервю за предаването "Комбина" по Нова тв, малка част от която бе излъчено в "Събуди се". "Какъв политик съм аз? Не съм политик, макар че съм в политиката от 2001 г.

Красимир Янков: За да си върне 1 лев, държавата харчи 29 лева

http://www.cross.bg/yankov-slyzhbite-bryag-1512524.html

/КРОСС/„Искаме оставката на Бъчварова и на цялото професионално и политическо ръководство на МВР заради несправяне с битовата и организирана престъпност, както и опазване на държавната граница". Това заяви народният представител от БСП Красимир Янков в студиото на Канал 3. Той посочи и какво се случва с ефективността на МВР в числа в сравнение с миналите години на база официални данни от МВР. „През 2010 г. разкриването на едно престъпление е струвало на бюджета 2300 лв, а 2015 година е 4200 лв. Разкриването на икономическите престъпления е още по-фрапантно, като се има предвид управляващите колко силно пропагандират борбата с контрабандата. Ако през 2010 година са похарчени 3 лв за разкриване на 1 лв икономическо престъпление, сега са 29 лв. Ефективно ли е МВР?", попита той. Янков припомни изявление на Бъчварова по отношение на битовата престъпност, че тя не може да осигури полицаи във всяко населено място. „Тогава защо има над 6000 незаети щатни бройки в МВР?", продължи с въпросите народният представител. Той изрази учудване, че Бойко Борисов, който е бил главен секретар и дълго време е ръководил МВР, има такова отношение към сектора. „Министърът на вътрешните работи обяви, че приема само един авторитет и най-голям специалист за работата на службите и това е Борисов", припомни Янков

Красимир Янков: За да си върне 1 лев, държавата харчи 29 лева

http://www.cross.bg/yankov-leva-informatziya-1512524.html

/КРОСС/Има достатъчно основания да се искат оставки в МВР. Има примери, които подкрепят несправянето на ведомството, има и статистики. Това каза в предаването "Офанзива" Красимир Янков, член на ИБ на БСП. По думите му, в момента разходите на едно битово престъпление са нараснали двойно в сравнение с 2010, а ефективността не е нараснала. По отношение на икономическите престъпления, в момента държавата, ако иска да си върне един лев, дава 29 лева. През 2010 година за това са давани три лева. МВР трябва да бъде информирано какво се случва в криминалния свят и да действа превантивно, но то не успява, стана ясно от думите на Янков. Това, според него, означава, че ведомството трябва да разполага със свои секретни сътрудници сред ъндърграунда. В това отношение, то е трябвало да има изпреварваща информация за онова, което се подготвя в началото на юни в Слънчев бряг и да го спре, а това не се е случило. Събитията в Слънчев бряг не са битова свада за паркомясто, а война за територии за разпространение на наркотици, коментира Янков. Случилото се в началото на юни, според него, има връзка с онова, което е станало през 2002 година, когато са разпределяни наркотериториите по морето. Службите би трябвало да имат информация и да я анализират, за да пресекат процеса, коментира Янков.  

Джереми Корбин освободи Хилари Бин от поста му в правителството в сянка

https://www.24chasa.bg/novini/article/5604760

Джереми Корбин освободи Хилари Бин от поста му в правителството в сянкаВъншният министър в правителството в сянка на лейбъристите Хилари Бин беше освободен от поста, на фона на информация, че насърчава министри от кабинета в сянка да подадат оставки, ако Джереми Корбин игнорира предстоящия вот на недоверие, предаде BBC. Лидерът на Лейбъристката партия ще бъде подложен на вот на недоверие, заради твърденията,

Пращат малкия Мохамед на психолог, след като оцеля 5 дни сам в гората

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=5604888

3-годишното дете се възстановява физически, но е в стрес
3-годишният Мохамед, който оцеля 5 дни сам в гората край Русе, се възстановява физически, но е в стрес от преживяното. След като лекарите са сигурни, че детето е добре, с него ще работи и психолог, който ще му помогне да преодолее травмата.
Момченцето, на което родителите казват Димо,
3-годишното дете се възстановява физически, но е в стрес 3-годишният Мохамед, който оцеля 5 дни сам в гората край Русе, се възстановява физически, но е в стрес от преживяното. След като лекарите са сигурни, че детето е добре, с него ще работи и психолог, който ще му помогне да преодолее травмата. Момченцето, на което родителите казват Димо,

26 юни - Международен ден за борба с дрогата

http://www.cross.bg/bulgariya-narkomanii-tzentur-1512523.html

/КРОСС/26 юни е Международен ден за борба със злоупотребата и с нелегалния трафик на наркотици. На този ден всички хора по света могат да изразят своята съпричастност и активна позиция в битката с разпространението на наркоманията. Датата е приета на Общото събрание на ООН през 1987 г. и изразява решителността на всички страни-членки да засилят действията си и сътрудничеството си за постигане на свят без наркотици. Между 20 000 и 30 000 са употребяващите хероин в България - цифрата е от статистиката на Националния фокусен център по наркомании. Повече от една трета от наркозависимите в България никога не са опитвали да се излекуват. 33 процента от младежите до 18 години в България са употребявали поне веднъж през живота си наркотик. По данни на Националния център по наркомании у нас броят на използващите системно хероин, амфетамини и кокаин, е около 20-30 хиляди. България е на пето място сред страните от ЕС с 42 на сто смъртност на наркозависими до 25 години. Хората, зависими от наркотиците, имат трудности в осъществяването на нормално общуване, поведението им е насочено преди всичко към набавяне на веществото, те нараняват близките си, губят приятелите и работата си. Наркотиците намаляват способността за правилна преценка. Това означава, че наркоманите често поемат повече рискове, например като това да правят секс без да вземат предпазни мерки. Това може да доведе до инфектиране с хепатит, ХИВ и други болести предавани по полов път

Сантра: Не съм против попфолка, а против чалга културата

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=5602824

Хип-хоп и арендби дивата Сантра започва своята певческа кариера едва на шестнайсет години, когато подписва договор с музикална компания и променя името си от Сандра на Сантра. Плътният, почти негърски глас, както и атрактивното й сценично поведение и визия бързо й печелят много верни фенове. Успява да пробие още с първите си песни,
Хип-хоп и арендби дивата Сантра започва своята певческа кариера едва на шестнайсет години, когато подписва договор с музикална компания и променя името си от Сандра на Сантра. Плътният, почти негърски глас, както и атрактивното й сценично поведение и визия бързо й печелят много верни фенове. Успява да пробие още с първите си песни,

Как един скандал, свързан с данъка върху дивидентите, промени Германия

http://www.investor.bg/evropa/334/a/kak-edin-skandal-svyrzan-s-danyka-vyrhu-dividentite-promeni-germaniia-219385/

В продължение на десетилетия банките са се възползвали от вратичка в законодателството, която е позволила данъчни облекчения

Чорлука след отпадането на Хърватия: Поколението ни изпусна страхотен шанс

http://www.dnevnik.bg/sport/euro2016/2016/06/26/2784169_chorluka_sled_otpadaneto_na_hurvatiia_pokolenieto_ni/?ref=rss


Хърватският национал Ведран Чорлука призна, че е съкрушен след загубата от Португалия на осминафиналите на Евро 2016.

Хърватите се надяваха най-сетне "златното" им поколение да постигне нещо значимо, но вместо това отпаднаха още след първия елиминационен кръг.

"Бяхме много по-добри, но португалците извадиха късмет. Не очаквахме, че ще играят толкова дефанзивно. Мислехме, че и те ще атакуват. не реализирахме положенията си, а съперникът изчака своя шанс и го използва. Това...

26 юни - Международен ден за борба с дрогата

http://www.moreto.net/novini.php?n=324527

България е на пето място сред страните от Европейския съюз с 42 на сто смъртност на наркозависими до 25 годишна възраст. По данни на Националния фокусен център за наркотици и наркомании у нас, между 20 000 и 30 000 са употребяващите хероин в България.

Алпинист е приет в болница след падане от стената на вр. Мальовица

https://www.24chasa.bg/novini/article/5604879

Алпинист е приет в болница след падане от стената на вр. МальовицаАлпинист е приет в болница след падане от стената на вр. Мальовица, съобщи „Фокус”.  В събота следобед е подаден сигнал за паднал алпинист стената на Мальовица. Акцията по транспортирането му е приключила в 03.00 часа. Пострадалият е приет е в болница със счупена ръка и

Любовта е явление...

http://www.cross.bg/lyubovta-e-yavlenie-1512507.html

/КРОСС/Любовта е явление, което съкращава живота на човека, но удължава живота на човечеството.

Фандъкова призна, че билетите са скъпи

http://www.cross.bg/fandukova-stolitzata-hilyadi-1512522.html

/КРОСС/"От есента пускаме нови трамваи, които ще пътуват по линия 1. Очаквам до 30 юни дапристигнат и първите 10 от реновираните трамваи от Прага. 110 нови автобуса също започват да се движат от есента". Това каза в предаването "Събуди се" по Нова телевизия кметът на София Йорданка Фандъкова, като в същото време призна, че все още има 30-годишни автобуси, които се движат по улиците на столицата. "Цената на билета за градския транспорт е доста висока, но всеки може да има алтернатива и да не го ползва", коментира тя по повод поскъпването на билетите в столицата. Кметът уточни, че след поскъпването гражданите са се възползвали максимално от картите за пътуване, които останаха с непроменена цена, и допълни, че от 30 май до момента са продадени над 23 хиляди нови карти. Относно разминаването между изказванията на премиера Бойко Борисов и на министъра на образованието Меглена Кунева, за това дали ще има увеличение на възнагражденията на учителите, Фандъкова заяви: "Послания от рода на това, че от догодина ще се увеличат заплатите, са ненавременни". "Комуникационната грешка е в Министерството на образованието. Според мен, това е липса на добра подготовка. Когато събираш 12 хиляди учители в една зала, трябва да си подготвил посланията си много добре", коментира Фандъкова.

Сорос: След Брекзит разпадането на ЕС е практически необратимо

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1586958

Инвеститорът милиардер Джордж Сорос призова в своя статия да бъде направена цялостна реконструкция на Европейския съюз с цел спасяването му, макар същевременно да предупреждава, че референдумът във Великобритания прави "разпадането на ЕС практически необратимо". Той посочи също, че последиците от решението за Брекзит вероятно ще навредят на самата Великобритания, предаде Ройтерс. Шотландия започва незабавни преговори за оставане в ЕС "Великобритания в крайна сметка м...

Супербогатите в света обедняха заради Брекзит

http://www.vesti.bg/temi-v-razvitie/tema-brekzit/superbogatite-v-sveta-obedniaha-zaradi-brekzit-6055499

Сред тях е и най-заможният човек на Острова, както и Бил Гейтс. Според анализатори последиците от този референдум ще стана ясни след 5 до 10 години. Очаква се самата Великобритания да загуби над 300 милиарда евро - 334 милиарда долара, до 2030 година

Абе, евробюрократи, вие ГЛУХИ ли сте?

http://offnews.bg/news/n_1/n_631682.html

Гласуването 52%-48% в полза на Brexit според мен беше повече емоционално, отколкото рационално. Великобритания беше затънала в безброй дразнещи проблеми - и в икономиката, и в имиграционната политика, и в социалната сфера. Поради което с малко мнозинство, хората там решиха, че е най-лесно да хвърлят вината за всичко върху Брюксел. И това не са празни приказки. До утре мога да ви изреждам как местните английски политики са забъркали далеч по-големи каши, отколкото кривите краставици на Брюксел. Например, балонът в недвижимите имоти през 2002-2008 бе надут целенасочено от Централната банка на Англия и централната и местна власт, а не от ЕЦБ. Пакистанките с 11 деца, получаващи по 30 000 паунда помощи и живеещи в безплатни общински жилища, идват във Великобритания, защото местното правителство е създало тези „благини“, а не Брюксел. И така нататък, и така нататък - нито един от наистина големите проблеми на Великобритания няма да се разреши с излизането от ЕС. Но това не означава, че ЕС е цъфнал и вързал. През последните десетилетия значима част от политиците в Брюксел взеха, та си повярваха, че наистина са някакви богоподобни същества, които знаят повече и могат повече от всички нас, че даже сме им и длъжни. Оттам се определят колко да са криви бананите и краставиците, дали децата под осем години могат да пукат балони без родителско наблюдение, дали на бутилките вода да пише, че хидратират хората, колко разголени могат да са сервитьорките, за да не изгорят прекалено от слънцето, как най-коректно да се обозначава ряпата в различните държави, дали диабетиците да могат или да не могат да карат кола, дали яйцата да се продават на бройка или на дузина, дали олиото и оцета в ресторантите да бъде наливно или бутилирано, дали можеш да изядеш коня, който притежаваш, макар да можеш да изядеш коня, който не притежаваш, какво да вкарваме в автомобилите си през капачката, какво да изкарват автомобилите ни през ауспуха, колко глухарчета можем да оберем на година от близкия баир, как и къде да хвърчат птиците, че да не се разстроят, колко да са щастливи кокошките и още хиляди глупости. За цялото това бълване на закони и регулации има три основни причини. Първата е корупция, втората е недостатъчна компетентност, третата е глупост. Корумпирани еврочиновници и евробюрократи приемаха регулации, които са в полза на техните приятели и спонсори от частния сектор. Глупави или недостатъчно компетентни еврочиновници и евробюрократи приемаха регулации, които им звучат добре, но имат силно негативен ефект върху бизнеса и/или гражданите. Във втората група са и доста евродепутати, които са попаднали в Европейския Парламент по чиста случайност или поради партийната си лоялност. Доста такива хора почват да коват глупави европейски регулации за да осмислят собственото си пребиваване в Брюксел. Разбира се, не по-малко дразнещо е и високомерието на някои еврочиновници, че те знаят по-добре от европейските граждани за какво да си изхарчим парите. Например, научни открития, според Брюксел, се правят по проект – брюкселският чиновник решава кой проект е научно откритие и го финансира. Да се чуди човек, какъв е смисълът да се финансира изобщо научното откритие, след като чиновникът вече го е открил? Или пък, ако не го е открил, как тогава ще знае, че то ще бъде открито? Или я си представете, че чиновникът е открил кой учен ще направи научно откритие, без да знае какво е самото научно откритие? За казуса, в който чиновникът открива откритието, без да открие учена, който ще открие същото откритие, дори не ми се мисли. Трябва да споменем и отровната комбинация между доста щедри политики за приемане на дори, меко казано, съмнителни имигранти и обсесия с политическа коректност. По улиците на Швеция арабин без документи може да се държи неприлично с шведка и хората ще ги е страх да му забият един тупаник, да не би да бъдат обвинени, че са расисти. Даже и полицията ще се чуди дали да го арестува – сакън някой полицай после бъде обвинен в дискриминация. И макар Германия да знае как се приемат и интегрират имигранти (второто поколение мъже имигранти в Германия са с по-ниска безработица, отколкото самите немци), то това не означава, че останалите народи също знаят, могат и желаят да направят същото. А веднъж влязъл в някоя европейска държава, имигрантът, дори и без документи, може да митарства навсякъде. Е, не всеки е ОК с това – каква изненада? И така стигаме до момента, в който на бая народ му е дошло до гуша от евробюрократи с тяхното надменно отношение и куха самоувереност, подплатена с доволно количество глупост. Стигаме и до момента, в който на британците им преля чашата и с малко мнозинство гласуваха да се изнесат от Европейския съюз, биейки шута (или поне мислейки си, че са го направили*) на евро-бюрократите и прекомерната регулация. И какво се случи? Евробюрократи и министри от страни носещи основната вина за растящата бумащина в ЕС (Франция, Италия, Испания) започват да се изказват за Brexit-а и какво щели да направят, за да не допуснат друга държава също да излезе. Та какво щели да направят? Още от същото. Трябвало повече интеграция. Тоест Брюксел да налага още повече глупави правила върху европейския гражданин. Трябвало по-голям европейски бюджет. Тоест Брюксел да излапва още повече от парите на същия европейски гражданин. Трябвало повече общи институции. Тоест контролът върху взимащите решения хора да се измести още по-далече от този европейски гражданин. Тоест европейските бюрократи щели да правят още повече от същите глупости, които вбесиха поне 1/3 от гражданите на ЕС и над 50% от британците. Абе, евробюрократи, вие ГЛУХИ ли сте? * От икономическа гледна точка, ЕС е много по-важен за Великобритания, отколкото Великобритания е важна за ЕС. Затова и обединеното кралство ще трябва да се съобразява с много от правилата на ЕС, за да получи достъп до неговия огромен пазар. Но като външна държава, вече няма да има никакво влияние върху изготвянето на тези правила.

Колумбия спечели бронзовите медали на Копа Америка

http://www.dnevnik.bg/sport/2016/06/26/2784165_kolumbiia_specheli_bronzovite_medali_na_kopa_amerika/?ref=rss


Колумбия спечели бронзовите медали от юбилейното издание на Копа Америка, след като в малкия финал се наложи с 1:0 над домакините от САЩ.

По този начин отборът записа най-доброто си представяне на континенталния турнир от 2001 година насам, когато спечели надпреварата.

Единствения гол в 31-ата минута отбеляза Карлос Бака след красива комбинация. Съставите завършиха с по 10 човека, след като в добавеното време червени картони получиха Майкъл Ороско и Сантяго Ариас....

Дунавско винарско изложение тръгва за трети път в Русе

https://www.24chasa.bg/region/article/5604804

Дунавско винарско изложение тръгва за трети път в РусеЗа трета поредна година Русе е домакин на специализирано Дунавско винарско изложение „BLUE & WINE EXPO“. То бе вчера открито във фоайето на знаковото за града Доходно здание. През 2014 и 2015 г. събитието беше реализирано в рамките на международен проект „Пътят на римските императори и Дунавският път на виното – RER–DWR II”,

Теми и гости в ефира

http://www.cross.bg/tema-gosti-nedelya-1512506.html

/КРОСС/„Събуди се", Нова ТВ Тема: Предаването „Събуди се" в неделя по Нова задава въпроса в какво се превръща здравеопазването - след схемите с болни, търговията с пациенти и източване на пътеки. И още от темите в сутрешния блок с водещи Мирослава Иванова и Деян Веселинов: Тема: Софийско лято: билети и глоби, ремонти и трафик. Говори кметът Йорданка Фандъкова. Тема: Българите в Лондон - има ли път назад? Тема: По-добре ли живеем в Европейския съюз? В „Челюсти спорят" Георги Кадиев и Боян Расате. Тема: Теодора Духовникова пред Мон Дьо - това не е интервю. Това е много повече... Тема: Като във „Време разделно". Очаквайте на живо - 1 500 гости на сватба в Балкана. Тема: Не пропускайте предаването „Събуди се" в неделя от 8.00 до 11.00 ч. по Нова.  

Кандидат-студентски изпит по френски език в Софийския университет

http://offnews.bg/news/n_1/n_631685.html

Днес в 9.00 часа започна изпитът по френски език в Софийския университет „Св. Климент Охридски“. В аудитория 255 на Ректората Александра Еленкова от София изтегли вариант № 3. Кандидат-студентите, които се явяват на изпит днес, са 54. Заместник-ректорът на Софийския университет проф. Ренета Божанкова приветства кандидатите, изрази надежда скоро да ги срещне като студенти в Алма матер и им пожела им да се справят отлично. Председател на изпитната комисия е доц. Ирена Кръстева. Специалностите, за които кандидат-студентите могат да кандидатстват след успешно положен изпит, са: Философия; Психология; Социология; Културология; Политология; Публична администрация; Библиотечно-информационни науки; Педагогика; Социални дейности; Неформално образование; Славянска филология; Балканистика; Френска филология; Португалска филология; Класическа филология; Унгарска филология; Новогръцка филология; Румънска филология; Тюркология; Арабистика; Иранистика; Китаистика; Японистика; Кореистика; Арменистика и кавказология; Предучилищна и начална училищна педагогика; Предучилищна педагогика и чужд език; Начална училищна педагогика и чужд език; Социална педагогика; Специална педагогика; Логопедия; Педагогика на масовата и художествената комуникация.

Делтапланеристи помагали на изчезналите деца в Русенско и Пазарджишко

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=5604869

Двама делтапланеристи – Депсин Матеев и Венелин Стайков, доброволно участваха в издирването на 3-годишния Димо и 9-годишния Богдан, изгубили се миналата седмица, празказва БТВ.
Деспин е човекът, който излезе с делтапланера си да търси изчезналия 9-годишен Богдан в Пазарджишко. Венелин пък тръгна през нощта с парапланера си и с термокамери да търси
Двама делтапланеристи – Депсин Матеев и Венелин Стайков, доброволно участваха в издирването на 3-годишния Димо и 9-годишния Богдан, изгубили се миналата седмица, празказва БТВ. Деспин е човекът, който излезе с делтапланера си да търси изчезналия 9-годишен Богдан в Пазарджишко. Венелин пък тръгна през нощта с парапланера си и с термокамери да търси

Учени установиха връзка между климата и нивото на престъпност

https://www.24chasa.bg/novini/article/5604759

Учени установиха връзка между климата и нивото на престъпностИзследователи са намерили пряка връзка между температурата на въздуха и нивото на престъпност, съобщава списание Behavior and Brain Sciences. Нивото на престъпността по целия свят се различава, но съществува общо правило. Според него насилието и агресията се увеличават с приближаването към екватора.

НАСА тества нов тип интернет връзка на Международната космическа станция

http://www.dnevnik.bg/tehnologii/2016/06/26/2782577_nasa_testva_nov_tip_internet_vruzka_na_mejdunarodnata/?ref=rss


НАСА е започнала тестове на нов тип интернет връзка на Международната космическа станция (МКС). Технологията DTN позволява по-бърз трансфер на данни от Космоса с по-малка загуба на пакети чрез семпъл, но иновативен подход.

DTN (Delay/Disruption Tolerant Networking) може да използва други космически апарати като временни хранилища или алтернативни маршути за преноса на данни. В стандарния си вид комуникацията между МКС и наземните центрове на НАСА зависи от директната връзка между...

Над 2 млн. са вече подписите за нов референдум във Великобритания

http://offnews.bg/news/n_1/n_631681.html

Над 2 млн. са вече подписите в онлайн петиция, която настоява за провеждане на нов референдум за излизане от Европейския съюз.  Уебсайтът на Камарата на общините, където е поместена петицията, снощи блокира заради активното участие.  Петицията настоява и за въвеждането на ново правило - ако гласувалите за или против Брекзит са по-малко от 60 процента, а избирателната активност - под 75 процента, трябва да има нов референдум. По закон за разглеждане на петиция в парламента са необходими 100 000 подписа, така че депутатите може да разгледат искането следващата седмица. На референдума в четвъртък привържениците на напускането на ЕС спечелиха с 52 процента при 72 процента участие на гласоподавателите. Малко след това лидерите на Ирландия и британската провинция Северна Ирландия отхвърлиха призива на партията Шин Фейн да се организира референдум за обединяване на острова след решението на британците за излизане от ЕС. Ирландският парламент, който е вече във ваканция, ще бъде свикан на спешна сесия в понеделник заради британското решение.  След паниката на световните пазари след новината за Брекзит, днес стана ясно, че Агенция Moody's е понижила перспективата за кредитния рейтинг на Великобритания от стабилна на негативна, като има възможност в бъдеще да бъде още понижен.  Според агенцията започва продължителен период на несигурност, който може да има отрицателни последици за средносрочните перспективи за растеж.

Чиста ли е водата по Черноморието?

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1586957

Две институции се грижат за чистотата на морските води. Едната е Регионалната инспекция по околна среда и води, която изследва химичния анализ на водата около местата за заустване на отпадни води от пречиствателните станции, а другата е Регионалната здравна инспекция. Точно тя определя дали на плажовете за къпане има от опасните бактерии ешерихия коли и ентерококи. В Регионалната здравна инспекция в Бургас правят ултравиолетово изследване за ешерихия коли, допълва бТВ. Методът е по-скъп, но по-обективен.

Рождениците днес

http://www.cross.bg/rozhdenitzite-dnes-1512505.html

/КРОСС/Днес да почерпят: Вяра Стоилова - гл. секретар на Сметната палата Димитър Желев - директор на "Алианц България" Емил Стойчев - художник инж. Иван Пехливанов - експредседател на БСК Йордан Иванчев - писател Пламен Казаков - футболист Преслава - поп-фолк певица  

Китай и Русия подписаха споразумения на стойност 50 милиарда долара

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=5604864

Споразумения на стойност 50 млрд. долара са сключили Русия и Китай по време на посещението на руския президент Владимир Путин в Китай, съобщава RT, цитиран от "Фокус".
„Бяха избрани петдесет и осем бизнес инициативи на обща стойност 50 млрд. долара“, заяви Путин пред журналисти в китайската столица.
Споразумения на стойност 50 млрд. долара са сключили Русия и Китай по време на посещението на руския президент Владимир Путин в Китай, съобщава RT, цитиран от "Фокус". „Бяха избрани петдесет и осем бизнес инициативи на обща стойност 50 млрд. долара“, заяви Путин пред журналисти в китайската столица.

Китайска делегация се запозна с проектите на Варна

http://www.moreto.net/novini.php?n=324524

Кметът на Варна Иван Портних се срещна с делегация от Китайската народна република, водена от зам.-секретаря на партийния комитет на провинция Анхуй, г-н Ли Гуоин, научи Moreto.net. По време на срещата в зала „Варна”, в която се включиха Пейчо Пейчев, зам.

Ердоган върна редица правомощия на военните

https://www.actualno.com/asia/erdogan-vyrna-redica-pravomoshtija-na-voennite-news_547218.html

Турската държава върна на военните отнетите им през 2014 г. от Реджеп Ердоган правомощия, заради които в затвора бяха вкарани десетки генерали, предаде БНР. Сега парламентът предостави имунитет срещу съдебно преследване на военните, които ще участват в антитерористичните операции на армията и на жандармерията в Югоизточен Анадол срещу кюрдите. Преди промените в закона да бъдат приети, депутатите от опозицията и управляващата партия се сбиха. Според опозиционните депутати, по време на антитеро

Майка на жертва на Хюриет Сюлейманов: Няма гаранция, че ще го екстрадират (Видео)

https://www.24chasa.bg/novini/article/5604856

Майка на жертва на Хюриет Сюлейманов: Няма гаранция, че ще го екстрадират (Видео)"Няма 100% гаранция, че германският съд ще екстрадира Хюриет Сюлейманов". Това заяви пред камерите на Нова телевизия Валя Таслакова, майка на една от жертвите на шофьора без книжка, който преди две години се вряза с автомобила си в кола с четирима студенти, убивайки трима от тях. Той бе обвинен, че е шофирал с превишена скорост без да има книжка и

Художници четат лекции за изкуството на XX век

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1586713

Предстои четвъртата локация на проекта "Изкуството на XX век" в кв. "Аспарухово". Днес и на 3 юли в читалище "Просвета" ще бъдат изнесени лекции от 10,00 до 16,30 ч. "Изкуството на XX век" е образователно - творчески модул, включващ цикъл от лекции по темата на художниците проф. Владимир Иванов и доц. Илия Янков и творчески работилници с модератор Анета Димитрова. Входът е свободен за всички събития. Проектът се реализира от ателие - галерия "Бяло плюс" с финансовото съдействие на фонд "Култура" към Община Варна....

26 юни в историята

http://www.cross.bg/angliya-svetovna-vtora-1512504.html

/КРОСС/ 363 г. - Римският император Юлиан Отстъпник е убит по време на отстъпването от Сасанидското царство; генерал Йовиан е провъзгласен за император.684 г. - Бенедикт II става папа.1483 г. - Ричард III става крал на Англия след като сваля чрез преврат непълнолетния законен монарх Едуард V.1819 г. - Британецът Денис Джонсън патентова в Лондон велосипеда.1843 г. - Хонконг става британска колония.1877 г. - Руската армия форсира р. Дунав при Свищов.1879 г. - Княз Александър I Батенберг полага клетва пред I Велико народно събрание в Търново и поема управлението на Княжество България.1906 г. - В Льо Ман (Франция) е провежда първото международно автомобилно състезание.1913 г. - Битката при Брегалница (през Междусъюзническата война) приключва с победа на сърбите и отстъпление на българската Четвърта армия.1917 г. - Приведени са в изпълнение присъдите на осъдените на смърт заговорници в Солунския процес.1919 г. - Проведен е първият полет с първия целометалически самолет за гражданско въздухоплаване Junkers F 13 на германската фирма Junkers & Co.1925 г. - В Холивуд се състои премиерата на филма на Чарли Чаплин Треска за злато.1940 г. - Втора световна война: Съгласно Пакта Рибентроп-Молотов Съветският съюз поставя ултиматум на Румъния за предаване на Бесарабия и северната част на Буковина.1941 г. - Втора световна война: Финландия влиза във войната срещу СССР на страната на Хитлеристка Германия.1941 г

Краката на тийнейджър се разлагат след като шест дни постоянно играл онлайн игри

https://www.24chasa.bg/novini/article/5604860

Краката на тийнейджър се разлагат след като шест дни постоянно играл онлайн игриКраката на тийнейджър започнаха да се разлагат, след като шест дни постоянно играл онлайн игри, без да се храни и къпе. 19-годишният младеж избягал от дома си, за да може играе в местното интернет кафене, пише metro.co.uk. След шест дни непрестанно седене зад монитора той припаднал близо до гарата в китайския град Ханджоу и бил открит от полицията.

Фандъкова за обещанието за учителските заплати: Не се обещава, без да е съгласувано

https://www.24chasa.bg/novini/article/5604773

Фандъкова за обещанието за учителските заплати: Не се обещава, без да е съгласувано"Не трябва да се обещава, а да се поемат ясни, конкретни ангажименти, след като си съгласувал с всички страни, от които зависи." Това каза столичният кмет Йорданка Фандъкова в предаването "Събуди се" на Нова тв, запитана за 10-те процента увеличение на заплати, обещани от вицепремиера и министър на образованието Меглена Кунева на учителския събор.

Преп. Давид Солунски. Преп. Давид Български.

http://www.cross.bg/visarion-tyrtzite-episkop-1512503.html

/КРОСС/Преподобни Давид, от младини прекарвал живота си във въздържание. Той напуснал отечеството си - Мала Азия и дошъл в Македония. Живял като отшелник близо до град Солун в една колиба под бадемово дърво. Идващите при него той наставлявал в пътя на спасението. Като угасил в себе си страстите, той оставал невредим и от естествения огън. Преподобни Давид умрял в 540 г. Мощите му почивали в Солун в църквата, наречена на неговото име. Висарион, епископ Смоленски При царуването на султан Мехмед IV през месец юли 1669 г., когато стана страшното и насилствено помохамеданчване на българите в областта около Смолен, турците направиха много пакости. От жителите едни помохамеданчиха, други избиха, а трети избягаха в горите. Турците изгориха църквата "Св. апостоли Петър и Павел", митрополията и богословското училище. Всички книги и помагала унищожиха, а скъпоценностите разграбиха. Турците поискаха да заловят Смоленския епископ Висарион, но той с голяма група българи през една нощ успя да избяга и се настани в Райково. Там бяха намерили прибежище и много българи от околните села. Народът, като виждаше, че при него се намира духовният му водач, се окуражи, съвзе се за нова борба с турците и упорито бранеше вярата си. Така той запази от помохамеданчване околните на Райково села и самото Райково. При помохамеданчването на Смолен и областта му турците избиха много мъже, жени и деца, които не склониха да приемат мохамеданската вяра

Студентските такси във Великобритания може да скочат двойно

https://www.24chasa.bg/novini/article/5604771

Студентските такси във Великобритания може да скочат двойноСега страната е предпочитана заради не толкова високи годишни такси и възможностите за лесно кредитиране, след брекзит е възможно таксите в университетите, които са между 6 до 9 хил. паунда, да се увеличат двойно, предаде БТВ. Това ще стане ясно до две години. Година по-рано Андрей вече се готви за кандидатстудентските изпити.

Заловиха Хуриет Сюлейманов, който уби в катастрофа трима студенти и избяга в чужбина

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=5604849

Задържаха Хуриет Сюлейманов! Чака се екстрадиция от Германия". Това съобщи в социалната мрежа Фейсбук майката на единия от загиналите при тежката катастрофа край Луковит Влади - Галя Горанова, предаде "Дарик".
На 5 май 2014 г. Сюлейманов погуби в катастрофа край Луковит живота на трима плевенски студенти.
Задържаха Хуриет Сюлейманов! Чака се екстрадиция от Германия". Това съобщи в социалната мрежа Фейсбук майката на единия от загиналите при тежката катастрофа край Луковит Влади - Галя Горанова, предаде "Дарик". На 5 май 2014 г. Сюлейманов погуби в катастрофа край Луковит живота на трима плевенски студенти.

Американка уби двете си дъщери, полицията я застреля

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1586956

Американка застреля двете си дъщери по време на семейна свада, след което беше убита от полицията в щата Тексас, пише New York Daily News. Според изданието 42-годишната Кристи Шиитс застреляла двете си дъщери - 22-годишната Тейлър и 17-годишната Медисън, по време на кавга, която започнала в дома им. Разправията продължила и на улицата. Полицай застреля по погрешка 12-годишно момиче в Пенсилвания Когато полицията пристигнала, след сигнал от съседи, намерили двете моми...

Млада енергия и нов образ

https://www.24chasa.bg/idealendom/article/5602551

Млада енергия и нов образИнтериорът е вторият победител в категория "Домът на читателя" в конкурса "Къща на годината 2015" на списание "Идеален дом" и е публикуван през месец декември 2015 г. текст Таня Червенкова снимки Асен Балабанов Апартамент в кооперация от 40-те години на миналия век в един от най-хубавите квартали на София.

Кунева: ЕС е в нещо като черна дупка

http://www.moreto.net/novini.php?n=324525

"ЕС е в нещо като черна дупка. Не може да изчезнем в нея, в очакване на това какво ще реши Великобритания", каза вицепремиерът и министър на образованието Меглена Кунева. "Ние искаме задействане на клаузата сега, не след 3 месеца, докато се състави ново правителство във Великобритания.

Финландци събират подписи за референдум за излизане от ЕС

http://offnews.bg/news/n_1/n_631680.html

Финландци започнаха подписка за референдум за излизане от Европейския съюз, съобщиха местни медии. До момента документът е подписан от около 10 хил. души. Инициатор на петицията е Себастиан Тюнкюнен, ръководител на младежката организация на партия „Финландците, която е част от управляващата коалиция в страната и се определя като евроскептична. Събирането на подписите започна веднага след като станаха ясни резултатите от референдума, с който Великобритания реши да излезе от ЕС.  В петък петицията във Финландия беше подписана от 3500 души. „Европейския съюз само предизвиква хаос в Европа”, смята Тюнкюнен. Той предлага референдумът да се проведе през декември следващата година.  Подобна инициатива имаше в страната и през 2013 г., но тогава подписката събра едва 30 хил. души при минимум от 50 хил., за да бъде разгледана подписката в парламента.

Ново искане набира скорост - за независимост на Лондон от Великобритания и членство в ЕС

https://www.actualno.com/europe/novo-iskane-nabira-skorost---za-nezavisimost-na-london-ot-velikobritanija-i-chlenstvo-v-es-news_547214.html

"Лондон независим! Садик Хан президент! Да живее Lexit (Лондон exit)!" започна като шега и остава химера. Въпреки това петиция с искане за независимост на британската столица, за да остане в ЕС, събра вчера повече от 130 000 подписа. "Тръгна като майтап, като вик на безсилие и отчаяние. Очаквах да събера най-много 100-200 подписа. Направо не ми го побира главата", обяснява инициаторът на петицията Джеймс О`Мали, 29-годишен автор и журналист на свободна практика. Подписката, стартирала след обя

Георгиева: До 2020 г. няма защо да се тревожим за бюджета на ЕС

https://www.actualno.com/politics/georgieva-do-2020-g-njama-zashto-da-se-trevojim-za-budjeta-na-es-news_547215.html

До 2020 г. не виждам причини да се тревожим за бюджета на ЕС. Това каза зам.-председателят на ЕК Кристалина Георгиева пред бТВ. „Докато Великобритания е член на ЕС, а това ще рече, докато не приключат преговорите по излизането на Великобритания тя се ползва от всички права и изпълнява всички ангажименти по бюджета”, посочи тя. По думите ѝ процесът ща продължи дълго – минимум две години. Георгиева заяви,че е била шокирана, когато е разбрала , че т. нар. Брекзит е факт. „

Учени откриха връзка между климата и престъпността

https://www.actualno.com/climate/ucheni-otkriha-vryzka-mejdu-klimata-i-prestypnostta-news_547216.html

Изследователи са намерили пряка връзка между температурата на въздуха и нивото на престъпност, съобщава списание Behavior and Brain Sciences. Нивото на престъпността по целия свят се различава, но съществува общо правило. Според него насилието и агресията се увеличават с приближаването към Екватора. Така, според учените, климатът влияе на поведението на хората, предаде Дарик. Горещината, смятат изследователите, води до това, че хората "живеят за деня" и отделят малко внимание на своето бъдеще.

Американка застреля двете си дъщери, полицай я уби

https://www.24chasa.bg/novini/article/5604753

Американка застреля двете си дъщери, полицай я убиАмериканка застреля двете си дъщери по време на семейна свада, след което беше убита от полицията в щата Тексас, съобщи БГНЕС, позовавайки се на в. New York Daily News. Според изданието, 42-годишната Кристи Шийтс застреляла двете си дъщери - 22-годишната Тейлър и 17-годишната Медисън, по време на кавга, която започнала в семейната къща,

Водата по Черноморието – по-чиста и по-качествена

https://www.24chasa.bg/novini/article/5604831

Водата по Черноморието – по-чиста и по-качественаДве институции се грижат за чистотата на морските води. Едната е Регионалната инспекция по околна среда и води, която изследва химичния анализ на водата около местата за заустване на отпадни води от пречиствателните станции, а другата е Регионалната здравна инспекция. Точно тя определя дали на плажовете за къпане има от опасните бактерии ешерихия

Тяло на удавник изплува на плажа в Обзор

https://www.24chasa.bg/novini/article/5604802

Тяло на удавник изплува на плажа в ОбзорТруп на удавник е изплувал на плажа в Обзор, съобщиха очевидци за varnautre.bg. На зловещата находка се натъкнало младо семейство, което си тръгвало привечер от централния плаж в градчето. В момента на мястото има полиция. По-късно стана ясно, че удавникът е мъж, който почивал в един от хотелите в района на някогашния къмпинг “Луна”.

Брекзит и отказан приз от фондацията на Бербатов - най-четеното в "Дневник"

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2016/06/26/2784074_brekzit_i_otkazan_priz_ot_fondaciiata_na_berbatov_-/?ref=rss


Как Съветът за електронни медии оцени поведението на двете най-големи частни телевизии при отразяването на трагедията с гимнастичката Цветелина Стоянова, как гласуваха британците на референдума за Брекзит, едно момче отказа приз на фондацията на Бербатов - това са най-четените теми през седмицата.

Ето и класацията по брой прочитания към 19 ч. на 9 април:

1. "Нова" и Би Ти Ви са нарушили закона при отразяването на случая с Цветелина Стоянова - 60 398 прочитания
...

Отново двете Порше-та в люта битка за победата в рали край Варна

http://www.moreto.net/novini.php?n=324523

Черното и бялото Порше на варненците Жоро Георгиев и Николай Ковачев, веднага след старта на 19-то класик рали „Нептун”, се захапаха в спор за първото място. На първата точна езда Аспарухово, най-добър резултат – една секунда разлика от идеалното време записаха Жоро и Светла Георгиеви с Порше 944 и Детелин Нанев с дъщеря си Габриела с Мерцедес 200D, следвани от Николай Ковачев и Росен Колев с бялото Порше 924 с резултат от 2 секунди разлика, научи Moreto.

В едната лента се извършва движението в участък от пътя между Велико Търново и Горна Оряховица, поради пропадане на пътното платно

https://www.24chasa.bg/region/article/5604799

В едната лента се извършва движението в участък от пътя между Велико Търново и Горна Оряховица, поради пропадане на пътното платноВ едната лента се извършва движението в участък от път III-514 Велико Търново – Горна Оряховица. Ограничението е наложено при км 47+520, а причината е пропадане на пътното платно в следствие на свлачище. От Агенция „Пътна инфраструктура“ съветват водачите на моторни превозни средства да спазват поставената сигнализация и указанията на контролните

Във Финландия събират подписи под петиция за излизането на страната от ЕС

https://www.24chasa.bg/novini/article/5604796

Във Финландия събират подписи под петиция за излизането на страната от ЕСВъв Финландия започна събирането на подписи под петиция за излизането на страната от ЕС. Под документа подписите си са поставили около 10 000 души, предаде Yle. Петицията е изготвена от Себастян Тюнкюнен, лидер на младежката организация на партия „Истински финландци“, която е част от управляващата коалиция и е смятана за партия на евроскептиците.

Сорос: Разпадането на ЕС, след брекзит, е практически необратимо

https://www.24chasa.bg/novini/article/5604793

Сорос: Разпадането на ЕС, след брекзит, е практически необратимоРазпадането на Европейския съюз е практически необратимо, след излизането на Великобритания от него. Така смята известният американски финансист, инвеститор и милиардер Джордж Сорос, предаде РИА Новости. „Сега катастрофалният сценарии, от който се страхуват мнозина, се материализира, правейки разпадането на ЕС практически необратимо“,

Борис Джонсън е наследник на турски мигрант

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=5604775

Потенциалният бъдещ премиер на Великобритания Борис Джонсън по документи е внук на известния в недалечното минало журналист в Турция Али Кемал, предаде кореспондентът на БГНЕС. Днес бе публикувано разследване за произхода на Джонсън, в което се подчертава, че именно той ръководеше яростната кампания срещу присъединяването на Турция към ЕС.
Потенциалният бъдещ премиер на Великобритания Борис Джонсън по документи е внук на известния в недалечното минало журналист в Турция Али Кемал, предаде кореспондентът на БГНЕС. Днес бе публикувано разследване за произхода на Джонсън, в което се подчертава, че именно той ръководеше яростната кампания срещу присъединяването на Турция към ЕС.

Психолог ще помага при възстановяването на 3-годишния Мохамед

https://www.24chasa.bg/novini/article/5604777

Психолог ще помага при възстановяването на 3-годишния МохамедПсихолог ще помага при възстановяването на 3-годишния Мохамед, съобщиха от Русенската болница. Детето чието българско име е Димо, открито след почти 5 дни издирване в нива между селата Смирненски и Тетово, вече е по-добре и бавно, но сигурно се възстановява, твърдят от УМБАЛ-Русе. „То е много уплашено от това, което се е случило с него.

Защо България проспа британския референдум

https://www.actualno.com/viewpoint/zashto-bylgarija-prospa-britanskija-referendum-news_547206.html

Само 11% от българите откриха връзка между живота си и референдума във Великобритания. Може и да е изненадващо, но не е необяснимо. Иван Бедров се спира на причините: Два дни преди провеждането на референдума във Великобритания, в България беше публикувано социологическо проучване за отношението на гражданите към това събитие. Оказа се, че две трети от българите не виждат абсолютно никаква връзка между британския референдум и тяхния живот, какъвто и да е резултатът. На фона на тези 67%, които с

Започна се - Германия и Финландия искат референдуми

http://www.vesti.bg/temi-v-razvitie/tema-brekzit/zapochna-se-germaniia-i-finlandiia-iskat-referendumi-6055498

Във Финландия вече започна подписка за напускане на ЕС, а проучване показа, че една трета от германците също искат допитване до народа да остане ли Берлин част от Общността

Най-богатите 400 души в света са изгубили 127,4 млрд долара от брекзит

https://www.24chasa.bg/novini/article/5604788

Най-богатите 400 души в света са изгубили 127,4 млрд долара от брекзитНай-богатите 400 души в света са изгубили 127,4 млрд долара в петък, след като световните капиталови пазари се олюляха от новината, че британските избиратели са гласували за излизане от Европейския съюз. Милиардерите са изгубили 3,2% от своето общо нетно богатство, което общо възлиза на 3,9 трилиона долара,

Aнглийската банка готова да инжектира 250 млрд. паунда

http://www.moreto.net/novini.php?n=324522

Националната банка на Великобритания е готова да инжектира 250 млрд. паунда, „за да свали температурата” на пазарите”. Това съобщиха тази сутрин от финансовата институция, която задейства извънреден план. Той има за цел да гарантира ликвидност на банките в краткосрочен план.

Финландци събират подписка за референдум за излизане от ЕС

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=5604776

Финландци започнаха да събират подписи за референдум за излизане от Европейския съюз. Според Финландска радио-телевизионна компания „Юлейсрадио” документът вече е подписан от около 10 хил. души.
Инициатор на петицията е Себастиан Тюнкюнен, ръководител на младежката организация на партия „Финландците",
Финландци започнаха да събират подписи за референдум за излизане от Европейския съюз. Според Финландска радио-телевизионна компания „Юлейсрадио” документът вече е подписан от около 10 хил. души. Инициатор на петицията е Себастиан Тюнкюнен, ръководител на младежката организация на партия „Финландците",

Лекари по погрешка ампутираха здрав крак на жена, лишавайки я и от двата

https://www.24chasa.bg/novini/article/5604750

Лекари по погрешка ампутираха здрав крак на жена, лишавайки я и от дватаЛекари в Азербайджан по грешка ампутираха на жена здравия ѝ, а не болния крак. Сега на жената ѝ предстои втора операция по ампутирането и на втория болен крак. Това съобщава РИА новости, позовавайки се на изявление на директора на Центъра за ангиология и микрохирургия към министерството на здравеопазването Азер Шемседдински.

Испанците гласуват предсрочно за парламент в опит за изход от политическа криза

http://www.dnevnik.bg/sviat/2016/06/26/2784115_ispancite_glasuvat_predsrochno_za_parlament_v_opit_za/?ref=rss


Испанците днес гласуват на предсрочни парламентарни избори в опит да се сложи край на политическата безизходица след редовния вот на 20 декември 2015 г.

След изборите в края на миналата година нито една от основните 4 политически сили не успя да спечели необходимите 176 места в 300-местния парламент, за да състави самостоятелно правителство. Последвалите месеци на политически разговори и консултации при краля не доведоха до съставяне на коалиция и крал Фелипе VI бе принуден да...

Джордж Сорос: След Брекзит разпадането на ЕС е необратимо

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=5604761

Разпадането на Европейския съюз е практически необратимо, след излизането на Великобритания от него, заяви известният американски финансист, инвеститор и милиардер Джордж Сорос, предаде РИА Новости, цитирана от "Фокус".
„Сега катастрофалният сценарии, от който се страхуват мнозина, се материализира,
Разпадането на Европейския съюз е практически необратимо, след излизането на Великобритания от него, заяви известният американски финансист, инвеститор и милиардер Джордж Сорос, предаде РИА Новости, цитирана от "Фокус". „Сега катастрофалният сценарии, от който се страхуват мнозина, се материализира,

Времето на 26 юни: Температурите леко се понижават

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1586959

Времето днес ще бъде слънчево, но около и след обяд ще се развие купеста облачност. На отделни места, главно в Централна България и Рило-Родопската област, ще превали краткотраен дъжд и ще прегърми. Ще духа слаб, в Източна България - умерен до силен вятър от изток-североизток. Максималните температури ще са между 31 и 36 градуса, малко по-ниски по морския бряг, в София - около 30-31, за района на Хасково- 20- 34 градуса. Атмосферното налягане ще бъде близко до средното за юни. През деня слабо ще се понижи. Над Черноморието ще бъде слънчево, но ...

26 юни - Международен ден за борба с дрогата

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1586955

26 юни е Международен ден за борба със злоупотребата и с нелегалния трафик на наркотици. На този ден всички хора по света могат да изразят своята съпричастност и активна позиция в битката с разпространението на наркоманията. Датата е приета на Общото събрание на ООН през 1987 г. и изразява решителността на всички страни-членки да засилят действията си и сътрудничеството си за постигане на свят без наркотици. Между 20 000 и 30 000 са употребяващите хероин в България - цифрата е от статистиката на Националния фокусен център по наркомании. Повече ...

Кмет в щата Флорида беше нападнат и обран пред дома му

https://www.24chasa.bg/novini/article/5604748

Кмет в щата Флорида беше нападнат и обран пред дома муПолицията съобщи, че кмет от Централна Флорида е бил нападнат и обран пред дома си. Кметът на Санфорд Джеф Триплет бил пред къщата си около 2:15 часа сутринта, когато към него се приближили трима мъже, насочили оръжие и му взели ключовете от колата, предаде АВС news. Полицията допълва, че нападателите отнели и портфейла на Триплет,

Предимно слънчево, с кратки летни дъждове на места

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=5604751

Днес ще е слънчево, но около и след обяд ще се развие купеста облачност. На отделни места, главно в Централна България и Рило-Родопската област ще превали краткотраен дъжд и ще прегърми. Ще духа слаб, в Източна България умерен вятър от изток-североизток. Максимални температури между 31° и 36°, в София 30-31°,
Днес ще е слънчево, но около и след обяд ще се развие купеста облачност. На отделни места, главно в Централна България и Рило-Родопската област ще превали краткотраен дъжд и ще прегърми. Ще духа слаб, в Източна България умерен вятър от изток-североизток. Максимални температури между 31° и 36°, в София 30-31°,

Финландци започнаха подписка за референдум за излизане от ЕС

http://www.moreto.net/novini.php?n=324521

Финландци започнаха да събират подписи за референдум за излизане от Европейския съюз. Според Финландска радио-телевизионна компания „Юлейсрадио” документът вече е подписан от около 10 хил. души. Инициатор на петицията е Себастиан Тюнкюнен, ръководител на младежката организация на партия „Финландците, която е част от управляващата коалиция в страната и се определя като евроскептична.

Пет велики изобретения, измислени от жени (видео)

http://www.vesti.bg/lyubopitno/lyubopitno/pet-veliki-izobreteniia-izmisleni-ot-zheni-video-6055365

Научете историите на изобретателките на чистачките, кошчето с педал и циркуляра, съдомиялните и сигналните ракети

Днес ще бъде слънчево, максималните ще са температури между 31° и 36°

https://www.24chasa.bg/spravochnik/article/5604737

Днес ще бъде слънчево, максималните ще са температури между 31° и 36°Днес ще е слънчево, но около и след обяд ще се развие купеста облачност. На отделни места, главно в Централна България и Рило-Родопската област ще превали краткотраен дъжд и ще прегърми. Ще духа слаб, в Източна България умерен вятър от изток-североизток. Максимални температури между 31° и 36°, в София 30-31°.

Слънце, облаци по обяд и до 36 градуса днес

http://offnews.bg/news/n_1/n_631679.html

Днес ще е слънчево, но около и след обяд ще се развие купеста облачност. На отделни места, главно в Централна България и Рило-Родопската област ще превали краткотраен дъжд и ще прегърми. Ще духа слаб, в Източна България умерен вятър от изток-североизток. Максимални температури между 31° и 36°, в София 30-31°, съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология към БАН, цитирани от "Фокус". Над Черноморието ще бъде слънчево, но ветровито. Ще духа умерен вятър от изток-североизток. Максималните температури ще са 27°-30°. Температурата на морската вода е 23°-26°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала. Над планините ще бъде слънчево. Около и след обяд ще се развие купеста облачност, но главно в Рило-Родопската област и Централна Стара планина ще превали и прегърми. Ще духа слаб до умерен югоизточен вятър. Максимална температура на височина 1200 метра около 25°, на 2000 метра около 16°.

Пригответе се за 150-то издание на Red Bull Flugtag

http://www.vesti.bg/lyubopitno/redbull/prigotvete-se-za-150-to-izdanie-na-red-bull-flugtag-6055476

Red Bull Flugtag е един от най-дивите начини да прекарате следобеда и този клип ще ви покаже защо

10 трика за лесно стягане на багаж

https://www.24chasa.bg/ojivlenie/article/5604451

10 трика за лесно стягане на багажНавийте на руло памучните дрехи, а колиетата пъхнете в сламки Oстават ви още няколко дни до излизане в отпуск и както обикновено сте оставили приготвянето на багажа за последния възможен момент. Ето някои трикове, които ще ви помогнат да не забравите най-важното, както и да не носите излишен товар. Първо си помислете добре от какви и колко дрехи

Жан-Люк Меланшон: Или да променим Евросъюза, или да го напуснем

http://svetoven.pogled.info/evropa/news/74820/ZHan-Lyuk-Melanshon-Ili-da-promenim-Evrosayuza-ili-da-go-napusnem

/Поглед.инфо/ Кандидатът за президент на Франция Жан-Люк Меланшон за изводите от британския референдум

Треньорът на „Левски“ Люпко Петрович: Още нови или сме мъртви

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=5604323

Треньорът на „Левски“ Люпко Петрович заяви след победата с 3:1 над „Септември“ (София), че има нужда от още нови играчи. „Сините“ подписаха с Димитър Пиргов, Хеан Деса, Иван Чворович и Антонио Аниете. Сръбският спец обаче се притеснява от честите контузии и от липсата на достатъчно играчи в защита. Именно заради това той поиска поне още две нови
Треньорът на „Левски“ Люпко Петрович заяви след победата с 3:1 над „Септември“ (София), че има нужда от още нови играчи. „Сините“ подписаха с Димитър Пиргов, Хеан Деса, Иван Чворович и Антонио Аниете. Сръбският спец обаче се притеснява от честите контузии и от липсата на достатъчно играчи в защита. Именно заради това той поиска поне още две нови

Ех, буркан ти роден, спасителю наш!

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=5604453


Икономиката на бурканите няма да фалира в България
Даже монополите окупатори като едни пораженци вече продават амбалаж за домашни консерви


Някъде по същото време, впрочем, проф. Огнян Минчев се изказа тъй презрително относно народопсихологията на бурканите, че оттогава и до ден днешен го подозираме като агентура на хипермаркетите,
Икономиката на бурканите няма да фалира в България Даже монополите окупатори като едни пораженци вече продават амбалаж за домашни консерви Някъде по същото време, впрочем, проф. Огнян Минчев се изказа тъй презрително относно народопсихологията на бурканите, че оттогава и до ден днешен го подозираме като агентура на хипермаркетите,

Знаехте ли тези факти за дълбините на океана

http://www.vesti.bg/tehnologii/nauka-i-tehnika/znaehte-li-tezi-fakti-za-dylbinite-na-okeana-6055316

В действителност 12 човека са стъпвали на Луната, но само трима са достигали до Марианската падина - най-дълбоката известна океанска падина, както и най-дълбокото място в земната кора

Дейвид Камерън плати цената на провала си

http://svetoven.pogled.info/evropa/news/74819/Deivid-Kameran-plati-tsenata-na-provala-si

/Поглед.инфо/ Днес Дейвид Камерън плати цената на провала си да подсигури бъдещето на Великобритания в Европейския съюз. Той обяви, че подава оставка и призна, че страната сега се нуждае от „свежо ръководство”. Добави също, че вярва, че Великобритания е по-силна в рамките на Европейския съюз.

Кулинарна надпревара „Череши в кухнята" с Милица Гладнишка в Кюстендил

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1586954

Третият ден на Празника на черешата в Кюстендил предлага Кулинарната надпревара „Череши в кухнята". Тя ще бъде водена от актрисата Милица Гладнишка, а началото е в 11 ч.Фолклорният празник „Черешчица род родила"продължава в 10 ч., на сцената в градинката пред Община Кюстендил.Програмата включва още:*Изложение на занаятчии и производители*Арт-работилници за деца - редене на вешала и пана.    ...

Преглед на печат - 26 юни

http://www.moreto.net/novini.php?n=324513

"Сега": Ненчев: Случилото се във Великобритания ще има оздравителен ефект Референдумът във Великобритания ще има оздравителен ефект върху целия Европейски съюз, заяви във Велико Търново министърът на отбраната Николай Ненчев, цитиран от БНР.

Десислава Танева: Санкциите срещу Русия ни костват 400 млн. лева

https://www.actualno.com/business/desislava-taneva-sankciite-sreshtu-rusija-ni-kostvat-400-mln-leva-news_547199.html

1/3 от износа за Великобритания е зърно - основно слънчоглед и царевица, след това пилешко месо и млечните продукти. Решението за Брекзит няма как да се харесва на когото и да е от нас. Ръководството на ЕС трябва да си даде сметка, че резултатът от референдума е оценка на това как се е управлявало досега. Призовавам да се намали бюрокрацията и да се определи стратегия за бъдещото развитие на общността, заяви министърът на земеделието Десислава Танева пред БНТ. По думите й Член 50 е твърде общ,

Сорос: След Brexit разпадането на ЕС е практически необратимо

https://www.actualno.com/europe/soros-sled-brexit-razpadaneto-na-es-e-prakticheski-neobratimo-news_547202.html

Инвеститорът милиардер Джордж Сорос призова в своя статия да бъде направена цялостна реконструкция на Европейския съюз с цел спасяването му, макар същевременно да предупреждава, че референдумът във Великобритания прави "разпадането на ЕС практически необратимо". Той посочи също, че последиците от решението за Брекзит вероятно ще навредят на самата Великобритания, предаде Ройтерс. "Великобритания в крайна сметка може, а може и да не е по-добре от другите страни, като напусне ЕС, но икономиката

Стефан Данаилов: Не съм очаквал такива крайности от Георги и от Сергей

https://www.actualno.com/politics/stefan-danailov-ne-sym-ochakval-takiva-krajnosti-ot-georgi-i-ot-sergej-news_547204.html

"Не съм очаквал такива крайности от Георги (Първанов) и от Сергей (Станишев), макар че със Сергей продължаваме да се чуваме." Това казва Стефан Данаилов пред Нова тв, пише 24 часа. "Какъв политик съм аз? Не съм политик, макар че съм в политиката от 2001 г. Аз съм артист, аз съм Ламбо. Не мога да разбера как някой седи 2 часа на банките в парламента и си мисли, че вече е политик", каза големият актьор, който е народен представител и в сегашния парламент.

Времето на 26 юни: Температурите леко се понижават

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1586953

  Времето днес ще бъде слънчево, но около и след обяд ще се развие купеста облачност. На отделни места, главно в Централна България и Рило-Родопската област, ще превали краткотраен дъжд и ще прегърми. Ще духа слаб, в Източна България - умерен до силен вятър от изток-североизток. Максималните температури ще са между 31 и 36 градуса, малко по-ниски по морския бряг, в София - около 30-31, за района на Хасково- 20- 34 градуса. Атмосферното налягане ще бъде близко до средното за юни. През деня слабо ще се понижи. Над Черноморието ще бъде слънчево, н...

Радарите за превишена скорост днес - 26 юни, във Варна и областта

http://www.moreto.net/novini.php?n=324510

Служители на КАТ-Варна ще следят днес - 26 юни, за превишена скорост в града и областта, научи Moreto.net. Ето и пълният списък с радарите: 08:10ч.-09:20ч. - южен пътен възел, вход 09:40ч.-10:45ч. - с. Приселци, до ОУ "Петър Берон" 10:30ч.

Предразсъдъци, лъжи и Борис Джонсън - британската преса за Брекзит

http://www.dnevnik.bg/analizi/2016/06/26/2783981_predrazsuduci_luji_i_boris_djonsun_-_britanskata_presa/?ref=rss


Предразсъдъци, заблуди и откровени лъжи – така британските вестници отразяват Брюксел от десетилетия. А човекът, на когото се дължи всичко това, е Борис Джонсън. Той зададе този тон още, докато бе журналист в Брюксел през 90-те, пише Мартин Флечър в New York Times.

"Знам това, защото станах кореспондент на The Times of London през 1999 г., няколко години, след като Джонсън работеше от там за друг лондонски вестник – The Telegraph. Трябваше да понеса последствията", пише Флечър....

Мачовете днес: Франция, Германия и Белгия започват атака на европейската титла

http://www.dnevnik.bg/sport/euro2016/2016/06/26/2784141_machovete_dnes_franciia_germaniia_i_belgiia_zapochvat/?ref=rss


Три от големите претенденти за титлата - домакините от Франция, световният шампион Германия и притежаващата най-актуалната футболна генерация в света Белгия - започват днес участието си в директните елиминации на Евро 2016.

Трите отбора влизат като абсолютни фаворити в своите осминафинални сблъсъци. В 16.00 часа Франция се изправи срещу Ирландия, три часа по-късно излизат Германия и Словакия, а в последния мач за деня Белгия ще играе с Унгария от 22.00 часа.

"Това е мач от...

Обикновените украинци са готови за помирение с Русия

http://svetoven.pogled.info/news/74817/Obiknovenite-ukraintsi-sa-gotovi-za-pomirenie-s-Rusiya

/Поглед.инфо/ Броят на гражданите в Украйна, които се отнасят положително към Русия се изравни с тези които я смятат за нещо лошо, като резултатите от социологическо проучване на Киевския международен институт по социология, са съответно 42% на 43%, съобщи „Рамблер“ в събота (25 юни).

Ангел Джонев търси подкрепа от ОС за новата си книга, за герои от Първата световна война

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1586726

Съветниците в Кюстендил ще гласуват докладна за отпускане на финансова помощ от 2 000 лв. за издаването на книгата на историка д- р Ангел Джонев- "Отиваха юнаците, отиваха. Петдесет и трети пехотен резервен полк през Първата световна война / 1915- 1918 г. /".Книгата включва текст с описание на бойния път, факсимилета на документи, множество снимки и списък на загиналите. Целта е да се популяризира участието на полка в освобождението на Вардарска Македония, Беломорието и Добруджа. Той е бил съставен предимно от военнослужещи, мобилизирани от Кюс...

Служба съвети в земеделието ще помага безплатно за „Стартова помощ за развитието на малки стопанства"

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1586704

Национална служба за съвети в земеделието /НССЗ/ ще изготвя безплатно заявление и бизнес план за кандидатстване по подмярка 6.3 „Стартова помощ за развитието на малки стопанства", от Програма за развитие на селските райони 2014-2020 г. НССЗ ще предоставя информация и съвети, които да подпомогнат земеделските стопани при развитието на техните стопанства и кандидатстването им Консултантските услуги ще се предоставят на всички земеделски стопани, които отговарят на изискванията за допустимост. Те следва да са регистрирани като земеделски стопани п...

Деца изнасят концерт в подкрепа на болния от левкемия Калоян

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1586671

Детска театрална школа "Слънчице" при село Тополи ще изнесе театралон концерт преди лятната си ваканция. Той ще бъде в подкрепа на 9-годишния Калоян Михайлов от Варна, който се бори с остра форма на левкемия. Концертът е тази вечер от 16:00 часа в читалището в селото. Входът е свободен. Сметката, по която се набират средства за лечението на детето, е: Райфайзенбанк: BG95RZBB91554030204317 BIC RZBBBGSF Титуляр: Антонина Костадинова Михайлова...

Баклава с локум

https://www.24chasa.bg/spravochnik/article/5604414

Баклава с локумВашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адрес mpopova@24chasa.bg. За въпроси - тел. 942 25 31.

Пето ОУ спечели европроект за интеграция на ромски деца

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1586731

ОУ "Христо Ботев"- Кюстендил спечели проект, в партньорство с община Кюстендил и Народно читалище "Васил Левски", по ОП "Наука и образование за интелигентен растеж". Той е на стойност 118 042, 06 лв. и не се нуждае от съфинансиране. Общинският съвет трябва да одобри споразумение за общинско сътрудничество на предстоящото си заседание. Проектът е по процедурата- Образователна интеграция на учениците от етническите малцинства и/ или търсещи или получили международна закрила". Той цели подпомагане на образованието на ромските деца, ученици в Пето ...

Най-важното от Варна във вчерашния - 25 юни

http://www.moreto.net/novini.php?n=324512

Обраха варненската катедрала Накити, оставени пред една от иконите в Катедралния храм "Свето Успение Богородично" се откраднати днес. Сигнал за кражбата е подаден тази сутрин, потвърдиха от МВР за Moreto.net. Митрополит Йоан: 2 милиона лева ще са нужни за завършването на храма "Свети Прокопий Варненски" 2 млн.

„Наръчник за женените мъже” - бестселърът на Османската империя

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1586938

Близнаците археолози и историци Румен и Росен Иванови от село Искра планират да издадат серия книги, обединени от под общото заглавие „Голямата Османска държава”, пише marica.bg. Малцина знаят, че това е официалното име на империята, в което тя фигурира във всичките си държавни документи до съз...

Всеки трети германец е за референдум за членството в ЕС

https://www.actualno.com/europe/vseki-treti-germanec-e-za-referendum-za-chlenstvoto-v-es-news_547195.html

Всеки трети германец се обявява за провеждането на референдум за членството на страната в ЕС. Според резултатите от проучване на изследователски институт Emnid, публикувано в „Билд ам Зонтаг“, 29% от анкетираните подкрепят тази идея, а 63% са против. По-голямата част от германците (63%) съжалява за резултата от референдума във Великобритания и само 11% оценяват положително резултата от гласуването. Безразлични към решението на британците да напуснат ЕС са 20% от германците, предаде

Най-богатите 400 души в света са изгубили 127,4 млрд. долара от Brexit

https://www.actualno.com/europe/naj-bogatite-400-dushi-v-sveta-sa-izgubili-1274-mlrd-dolara-ot-brexit-news_547196.html

Най-богатите 400 души в света са изгубили 127,4 млрд. долара в петък, след като световните капиталови пазари се олюляха от новината, че британските избиратели са гласували за излизане от Европейския съюз. Милиардерите са изгубили 3,2% от своето общо нетно богатство, което общо възлиза на 3,9 трилиона долара, според индекса на милиардерите на Bloomberg. Най-големи са загубите на най-богатия човек в Европа, Аманцио Ортега, който е изгубил над 6 млрд. долара, докато деветима други са изгубили над

Фандъкова: Настояхме за повече проверки по рисковите линии на градския транспорт

https://www.actualno.com/society/fandykova-nastojahme-za-poveche-proverki-po-riskovite-linii-na-gradskija-transport-news_547197.html

От 30 май до момента са продадени над 23 000 нови различни карти за пътуване. Това каза кметът на София Йорданка Фандъкова пред Нова телевизия. „Включително и над 4300, които са годишните карти, чиято цена беше намалена чувствително. С тях пътуването излиза лев на ден, независимо колко прекачвания имаш и колко пъти пътуваш”, уточни тя. „С картите гражданите могат да пътуват евтино и това беше моето настояване - увеличаването на цените да не бъде за сметка на картите, защото

Прекъсвания на електрозахранването за периода 27 юни - 03 юли 2016 г

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1586746

Прекъсвания на електрозахранването на територията на Западна България, обслужвана от ЧЕЗ, за периода 27 юни - 03 юли 2016 г. в област Кюстендил.Община Бобов дол На 27.06.2016 г. /10:30 - 10:45 ч./ Бобов Дол Васил Коларов 17, 32, 4, 6, 7, 8, 5 5; Георги Димитров Бутка, Еврофутбол, Кафе, Магазин, Павилион, Ресторант, Кафе; Двадесет И Седми Октомври 16, 23, 16, 22, 23, 24, 32, 16, 16 16, 2, 2 Юробанк, 22 22, 24 24, 27 27, 13, 14, 15, 16, 19, 23, 25, 33, 13, 13 13, 14 14, 15 15, 19 19, 2, 22 22, 24; Димитър Благоев 31еп, 18, 31, Еп-31, 12, 14, 15...

Има ли заплаха за Русия от Brexit, според анализатора Алексей Вязовский

http://svetoven.pogled.info/news/74816/Ima-li-zaplaha-za-Rusiya-ot-Brexit-spored-analizatora-Aleksei-Vyazovskii

/Поглед.инфо/ „Този „черен лебед“, за който говорят много икономисти се случи – британците гласуваха за напускане на ЕС, а „черният лебед“ връхлетя финансовите пазари и ги промени по целия свят“, написа във „Взгляд“ финансовият анализатор Алексей Вязовский в събота (25 юни).

Пътна обстановка в страната - 26 юни

http://www.moreto.net/novini.php?n=324511

Състояние на автомагистралите: АМ „Тракия“: област София: Поради ремонтно-възстановителни дейности на виадукт при км 20+840 движението в участъка от км 18+530 до км 23+330 се осъществява двупосочно в платното за София с една лента в посока Бургас и една лента за София до 06.

Украйна заяви несъгласие с ПАСЕ за възстановяване на отношенията с Русия

http://svetoven.pogled.info/news/74815/Ukraina-zayavi-nesaglasie-s-PASE-za-vazstanovyavane-na-otnosheniyata-s-Rusiya

/Поглед.инфо/ „Извънредно съм удивен и разочарован от декларацията на Бюрото на Парламентарната асамблея на Европа. Заявявайки привързаността си към демокрацията и диалога, днес този ръководен орган на Асамблеята със своето решение ги постави под съмнение“, заяви външният министър на Украйна Павел Климкин пред РИА „Новости“, цитиран от „Взгляд“ в събота 25 юни.

Сноудън се съмнява в ефективността на новия руски антитерористичен закон

http://svetoven.pogled.info/news/74814/Snoudan-se-samnyava-v-efektivnostta-na-noviya-ruski-antiteroristichen-zakon

/Поглед.инфо/ Бившият сътрудник на Агенцията за национална сигурност (АНС) на САЩ Едуард Сноудън изрази съмнение, че новият руски антитерористичен закон ще бъде ефективен. За това бившият сътрудник на АНС написа в своя профил в Туитър, съобщи в събота (25 юни) ТАСС.

Сорос: Разпадът на ЕС след "брекзит" неизбежен

http://svetoven.pogled.info/evropa/news/74813/Soros-Razpadat-na-ES-sled-brekzit-neizbezhen

/Поглед.инфо/ Излизането на Великобритания от ЕС в резултат на референдума прави разпаът на общността неизбежен, смята известният финансист и инвеститор Джордж Сорос в статия, публикувана в сайта Project Syndicate.

Черна борса с 10 пъти по-скъпи билети

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=5604295

Черноборсаджии предлагат билети за осминафиналния мач на Евро 2016 между Франция и Ирландия на цена, 10 пъти по-голяма от номиналната. Фен призна, че търсил два пропуска за мача, на който искал да заведе своя син. Когато му поискали 1000 евро за билет, който е бил купен за 105 евро, той се обадил на полицията.
Черноборсаджии предлагат билети за осминафиналния мач на Евро 2016 между Франция и Ирландия на цена, 10 пъти по-голяма от номиналната. Фен призна, че търсил два пропуска за мача, на който искал да заведе своя син. Когато му поискали 1000 евро за билет, който е бил купен за 105 евро, той се обадил на полицията.

Как зодиите понасят жегите

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=5603756

Овен
Избутват ви от климатика
За тях външните условия са нещо второстепенно, което принципно не ги занимава особено. Но когато температурите преминат границата на търпимото, Овните правят същото с околните. Стават непоносими. Все пак не е лесно да се изтърпи човек, който в рамките на две минути може да повтори, при това с театрален патос: “Ох,
Овен Избутват ви от климатика За тях външните условия са нещо второстепенно, което принципно не ги занимава особено. Но когато температурите преминат границата на търпимото, Овните правят същото с околните. Стават непоносими. Все пак не е лесно да се изтърпи човек, който в рамките на две минути може да повтори, при това с театрален патос: “Ох,

Пентагонът пуска и транссексуални в армията

https://www.actualno.com/africa/pentagonyt-puska-i-transseksualni-v-armijata-news_547193.html

Пентагонът планира от 1 юли да вдигне забраната за набиране на транссексуални във въоръжените сили на САЩ. Както съобщава в. "Ю Ес Тудей", позовавайки се на американски военни източници, окончателното решение на ръководството на американското министерство на отбраната по този въпрос се очаква в началото на следващата седмица. Предполага се, че след това с официално съобщение ще излезе военният министър Ащън Картър, предаде БГНЕС.

Летният фестивал "Еньовденски тайнства" в село Делчево продължава с богата и разнообразна програма

https://www.actualno.com/goodnews/letnijat-festival-eniovdenski-tajnstva-v-selo-delchevo-prodyljava-s-bogata-i-raznoobrazna-programa-news_547194.html

Летният фестивал „Еньовденски тайнства”, който се провежда в гоцеделчевското село Делчево продължава с богата и разнообразна програма. Това съобщи Даниела Крантева, експерт „Връзки с обществеността“ към Община Гоце Делчев, предаде Фокус. Тя посочи, че програмата днес е започнала в 05.00 часа с посрещане на слънцето в местността Вълчова тумба. „От 09.30 часа пък ще бъдат открита работилница за изработване на Еньовски венци, след което ще бъде избран най-красивия в

Събират подписи за излизане на Финландия от ЕС

http://svetoven.pogled.info/evropa/news/74812/Sabirat-podpisi-za-izlizane-na-Finlandiya-ot-ES

/Поглед.инфо/ Събирането на подписи под петиция за организиране на референдум за излизане от ЕС започна във Финландия.

26 юни в историята

http://www.moreto.net/novini.php?n=324509

Събития: 363 г. – Римският император Юлиан Отстъпник е убит по време на отстъпването от Сасанидското царство; генерал Йовиан е провъзгласен за император. 684 г. – Бенедикт II става папа. 1483 г. – Ричард III става крал на Англия след като сваля чрез преврат непълнолетния законен монарх Едуард V.

Протести в Лондон срещу "брекзит"

http://svetoven.pogled.info/evropa/news/74811/Protesti-v-London-sreshtu-brekzit

/Поглед.инфо/ Поддръжници на европейската интеграция излязоха по улиците на Лондон на протест срещу излизането на Великобритания от ЕС.

Обама обяви гей бар за национален паметник

http://svetoven.pogled.info/amerika/news/74810/Obama-obyavi-gei-bar-za-natsionalen-pametnik

/Поглед.инфо/ Президентът на САЩ Барак Обама обяви за национален паметник гей бара Stonewall Inn, който преди повече от 4 десетилетия стана символ на борбата за равноправие на секс малцинствата.

Ягодово АРТ Фест на стадиона

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1586947

Първият по рода си арт фестивал  - "Тайните на бабината ракла" стартира днес от 10ч. на стадиона в село Ягодово. Целта на Ягодово арт фест е да съхрани, развие и представи традиционните форми на вековното българско фолклорно наследство – музика, танци, песни, обичаи и ритуали. В основата на инициативата стои идеята за утвърждаване на приемствеността в наследяването на фолклорната култура между поколенията. В програмата на фестивала участие ще вземат танцови състави, ансамбли и клубове; певчески групи и хорове; занаятчийски ателиета; Ще бъдат пр...

Всеки трети германец е за референдум за членството на страната в ЕС

http://svetoven.pogled.info/evropa/news/74808/Vseki-treti-germanets-e-za-referendum-za-chlenstvoto-na-stranata-v-ES

/Поглед.инфо/ Всеки трети германец се обявява за провеждането на референдум за членството на страната в ЕС.

Вече събират подписи за референдум за излизането на Финландия от ЕС

https://www.actualno.com/europe/veche-sybirat-podpisi-za-referendum-za-izlizaneto-na-finlandija-ot-es-news_547190.html

Събирането на подписи под петиция за организиране на референдум за излизане от ЕС започна във Финландия. Както съобщи телевизия „Юле“, под петицията, изготвена от Себастян Тюнкюнен, лидер на младежката организация на партия „Истински финландци“, са сложили подписите си около 10 000 души. Само в петък, когато бяха обявени резултатите от референдума във Великобритания, под петицията са се подписали 3500 души. „Истински финландци“ е част от управляващата коалиц

Температурите днес леко ще се повишат

https://www.actualno.com/society/temperaturite-dnes-leko-shte-se-povishat-news_547191.html

Времето днес ще бъде слънчево, но около и след обяд ще се развие купеста облачност. На отделни места, главно в Централна България и Рило-Родопската област, ще превали краткотраен дъжд и ще прегърми. Ще духа слаб, в Източна България - умерен до силен вятър от изток-североизток. Максималните температури ще са между 31 и 36 градуса, малко по-ниски по морския бряг, в София - около 30-31 градуса. Атмосферното налягане ще бъде близко до средното за юни. През деня слабо ще се понижи. Над Черномориет

Протести в Лондон срещу Brexit

https://www.actualno.com/europe/protesti-v-london-sreshtu-brexit-news_547192.html

Поддръжници на европейската интеграция излязоха по улиците на Лондон на протест срещу излизането на Великобритания от ЕС. Хиляди протестиращи поискаха властите да преразгледат резултатите от референдума. Те преминаха през централните улици на британската столица със знамена на ЕС и лозунги в подкрепа на членството на Обединеното кралство в общността. Към протестиращите се присъединиха и участници в парада на сексуалните малцинства, предаде БГНЕС. Междувременно бе организирана онлайн петиция,

Прогноза за времето - 26 юни

http://www.moreto.net/novini.php?n=324508

Днес над страната ще бъде слънчево, но около и след обяд отново ще се развие купеста облачност. Над Черноморието ще бъде слънчево, но ветровито. Ще духа умерен до силен вятър от изток-североизток. Максималните температури ще са 27°-29°.

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване