06/28/16 07:30
(http://www.klassa.bg/)

Една пета от британските компании бягат в чужбина

 Една пета от ръководителите на британските компании обмислят да преместят дейността си в чужбина след решението на Великобритания да напусне ЕС, според проучване на водещия Институт на директорите (IoD), цитирано от АФП и БТА.

Организацията, която е анкетирала над 1000 от членовете си от петък до неделя, посочва, че всеки четвърти участник в проучването планира да замрази наемането след резултата от референдума. 64% от членовете на института са на мнение, че Brexit ще повлияе отрицателно на бизнеса им, а почти една четвърт мислят, че ще се отрази положително. За 9% от запитаните резултатът няма значение.

Компаниите ще са заети да обмислят как ще се адаптират и ще успеят след референдума, посочи Саймън Уокър, генерален директор на института. По думите му много от членовете на организацията са притеснени. Повечето бизнес лидери са на мнение, че Brexit е лош за тях и затова планират да замразят или намалят наемането и инвестициите, допълни Уокър.

Над една трета от членовете на Институт на директорите посочват, че резултатът от референдума ще ги принуди да намалят инвестициите спрямо всеки десети, който посочва, че ще ги увеличи.

 

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване