07/06/16 07:05
(http://www.klassa.bg/)

Тръмп говори като седмокласник, а Хилари като десетокласник

 Кандидатът за президент на републиканците Доналд Тръмп ползва лексиката на седмокласник. Това сочат резултатите от последно проучване на американски професори. Хилари Клинтън пък използва речевия запас на десетокласник. В първата реч, в която Тръмп обявява, че ще се кандидатира за президент, той използва думи, които са в речниковия запас на дете от 4 клас, съобщава АП.

Междувременно „Уикилийкс" сподели в Туитър линк с над 1000 имейла от сървъра на Хилъри Кинтън, свързани с войната в Ирак.

Сайтът публикува общо 1258 имейла, които Клинтън е изпратила по времето, когато заемаше поста на държавен секретар. Информацията е получена от Държавния департамент след запитване по силата на Закона за свобода на информацията още през февруари.

Създателят на скандалната страница Джуалиан Асандж преди е казвал, че сайтът разполага с достатъчно доказателства, за да може ФБР да подведе Клинтън под отговорност.

Асандж твърди, че има основания, но това няма да се случи докато Лорета Линч е главен прокурор на САЩ.

Информацията най-вероятно ще бъде използвана от републиканския претендент за президентския пост Доналд Тръмп. През почивните дни бившата първа дама бе разпитана от ФБР и според източници на Си Ен Ен в близките седмици ще бъде обявено, че срещу нея няма повдигнати обвинения.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване