07/07/16 05:57
(http://www.klassa.bg/)

Тереза Мей води на първи тур от вота за лидер на торите

 Министърът на вътрешните работи на Великобритания Тереза Мей се представи изключително добре на първия тур от гласуването за следващ лидер на Консервативната партия, който ще стане премиер, предаде АП.

Тя получи 165 гласа от съпартийците си, членове на Парламента, много повече от държавната министърка на енергетиката Андреа Лийдсъм, която събра 66 гласа. За бившия министър на отбраната Лиам Фокс гласуваха само 16 депутати и той отпадна от надпреварата за лидерския пост.

Британският министър на труда Стивън Краб се оттегли от надпреварата и подкрепи фаворитката Тереза Мей, с което броят на кандидатите намаля до три.

Краб взе това решение, след като се нареди на четвърто, предпоследно място, на първия тур от гласуването, събирайки подкрепата на едва 34-ма от 330-те депутати от Консервативната партия.

"С цялото си сърце подкрепям Тереза Мей", заяви Краб, който я окачестви като единствения кандидат, способен да обедини партията и да оглави силно и сплотено правителство.

Гласуването ще продължи в четвъртък, когато депутатите от партията ще избират от тримата оставащи кандидати. Гласуването на депутатите ще продължи, докато останат двама кандидати, след което изборът ще бъде оставен на цялата членска маса. Името на новия лидер ще бъде обявено на 9 септември.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване