07/08/16 06:11
(http://www.klassa.bg/)

Путин неочаквано отложи пътуванията си

 
 
          Руският президент Владимир Путин неочаквано отложи всичките си пътувания за тази седмица, информира РБК, позовавайки се на три свои източника, близки до Кремъл. По данни на агенцията държавният глава е трябвало да посети Алтай, Якутия и Новгород, но по неясни причини е отменил визитите си.  

          Журналистите обърнаха внимание и на факта, че през последните дни не е имало мероприятия с президента в присъствието на пресата. Последното събитие с участието на журналисти беше на 1 юли, когато Путин посети Финландия. След това Кремъл само пуска отчети за срещи на президента с ръководители на региони. РБК съобщава, че на 5 юли държавният глава е трябвало да пътува до Алтай за участие в заседанието на президиума на Държавния съвет, посветено на туризма. По информация на altapress.ru заседанието е било пренесено в последния момент, като агенциите свързват този факт с рязката смяна на политическия курс по отношение на Турция. За 6 юли пък било планирано участие на Путин в конференцията на руския Народен фронт и в церемонията по откриване на VI Международни спортни игри „Децата на Азия“ в Яркутск. Вместо държавния глава за столицата на Якутия заминал премиерът Дмитрий Медведев, допълва РБК. На 7 юли очакваха президента в Новгородска област, където той трябваше да посети производствената площадка на компанията „Акрон".

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков заяви пред в. „Ведомости“, че никакви промени в графика на руския лидер не е имало. „Плановете бяха на работно ниво и не са били окончателно потвърждавани. Плюс това ние не сме ги анонсирали официално“, уточни прессекретарят. 

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване