07/12/16 06:28
(http://www.klassa.bg/)

Борисов: Черно море да е за туризъм и транспорт, за да няма война

 Ако народът не харесва това, което предлагам, да си избере някой като Мони Паси, който с крилати ракети да пребива руснаци и американци, обяви премиерът от Техеран

Можем да се сбием с всеки и сме показвали, че можем да обявим на половин свят война. И сме го правили, но половината от териториите ни ги няма

 

Черно море да не е изцяло освободено от военно присъствие, но поне да спрат трупането на напрежение и надпреварата във въоръжението. Така премиерът Бойко Борисов си представял морето като демилитаризирана зона. Министър-председателят обясни вижданията си от Техеран пред придружаващите го български журналисти.
“И сега има военно присъствие и на турския, украинския, румънския, руския - на всички флоти. Вместо да се надпреварваме и да се въоръжаваме, да се опитаме да падне напрежението в Черно море.

Нямам илюзии, че Русия
ще си извади флота,

но ако може да не го увеличават, за да може и ние да не го увеличаваме. Това са милиарди разходи, които трябват за хората - да се вдигат пенсии и заплати, а ако продължи напрежението, трябва да ги извадим да купуваме кораби, торпеда и какво ли не”, заяви Борисов.

“Нека Черно море да стане зона на туризъм и транспорт. Искам Черно море да е зона, където да пътуват търговски кораби. Портовете да са пълни с търговски и туристически кораби и това да носи добавена стойност и да се вдигат пенсии и заплати, народът да живее по-добре”, заяви още премиерът.

Борисов атакува и бившия външен министър Соломон Паси, който критикува позицията му за Черно море с израза, че яхти не могат да преборят подводниците.

“Народът избира какво и кой да го управлява. Ако това, което предлагам, не им харесва, да си изберат някого като Мони Паси - голям боец, който да налита с крилати ракети и да пребива руснаци, американци и който и да е. В кръчмите има много такива юнаци”, заяви ядосано Борисов.

“Можем да се сбием с всеки и сме показвали, че можем да обявим на половин свят война. И сме го правили, но половината от териториите ни ги няма. Мога да го направя и сега и да кажа, че искам с флотилии да нападам всеки”, каза още Борисов.

Според него
България трябва да се опитва
като Швейцария да поддържа
неутралитет

“Като е мирно и спокойно, генерираме приходи”, каза премиерът.

Борисов отново обясни, че няма да се кандидатира за президент, защото не било редно да остави започнатата от правителството работа.

“Какво ще си кажат хората, ако се кандидатирам, защото там ще ми е по-лесно”, запита премиерът.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване