07/16/16 10:02
(http://www.klassa.bg/)

Има българи, блокирани на летище "Ататюрк"

 Трябваше да излетим от 1,55 ч в събота, но изведнъж всички полети бяха отменени, заяви за Нова тв Любомир Кръстанов, блокиран на летище "Ататюрк".

Българските власти - консулството и външно министерство, се свързаха много скоро с нас. Интересуваха се в какво състояние сме, казаха ни да не се опитваме да излизаме, да стоим там.

Вече е 8 ч ние, не можем да напуснем летището, не знаем дали ще можем да излетим - пътуваме за Китай. Няма служители.

 

Тук видях поне с 10-ина българи в района на летището. Няма служители

Има много хора, много от тях са с малки деца.

Сред българите, блокирани на летище "Ататюрк" е Марияна, сестрата на журналиста Георги Тошев. По Би Ти Ви тя съобщи, че нощта е била безсънна. Имало е притеснение, когато са се появили танковете, както се е виждало отвътре от летището. В момента се нормализира обстановката поне за нас пътниците, но няма достатъчно информация на летището.

Успокоихме се, когато се свързахме на телефонния номер с консулството, дадохме си имената, телефоните и човекът обясни, че ще държим връзка, разказа Марияна Стоянова.

През нощта, когато е станало ясно, че хората на летището са блокирани, те са имали възможност да проведат по един телефонен разговор с близки.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване