07/24/16 08:22
(http://www.klassa.bg/)

ВЕЖДИ РАШИДОВ: ЩЕ ПОМОГНЕМ НА ТОНИСЛАВ ТРОЕВ ДА УЧАСТВА В КОНКУРСА „АНДРЕЙ СТОЯНОВ” В СОФИЯ ПРЕЗ НОЕМВРИ

 Вежди Рашидов бе силно впечатлен от упоритостта и отдадеността на класическата музика на един 14-годишен пианист. Тонислав Троев от Шумен свири всяка вечер класическа музика в Морската градина във Варна, тъй като са му необходими средства, за да може да участва в конкурса „Андрей Стоянов” в София през м. ноември т. г., за който е получил покана.

„Ще помогнем на Тонислав да отиде на конкурса”, заяви тази вечер Вежди Рашидов, впечатлен от информациите в медиите, които разказват за любовта на младия пианист към класическата музика. Тонислав сам казва, че „възрастта не се определя от физическия изглед, а от психическата насока“.

„Този млад човек явно живее с музиката, поставил си е конкретна цел и я следва. Не се оплаква пред трудностите, а репетира часове наред. Това е истинска отдаденост и посвещение на изкуството. Той е един прекрасен пример за всички млади хора, за това как трябва упорито да следват мечтите си и ми се иска да бъде доказателство за това, че когато си талантлив и работиш неуморно, това се възнаграждава”, посочи Вежди Рашидов.

Тонислав Троев вече е носител на няколко награди, сред които приз от националния конкурс „Децата на българия пеят, танцуват, рисуват”.

Вежди Рашидов вече получи съгласието на Директорката на Националното музикално училище „Л. Пипков” Милка Митева, която в момента е във Варна, да се предостави възможност на младия пианист и семейството му да използват общежитието на училището, когато дойдат за участие в конкурса „Андрей Стоянов” в София през ноември. 
 

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване