07/24/16 08:38
(http://www.klassa.bg/)

Да не се дават под наем жилища на имигранти

 Властите в село Рекинген, разположено в швейцарския кантон Ааргау, се опасяват, че имигрантите, които разполагат с право за живеене в страната могат за постоянно да се преселят в селото и да се възползват от социалните привилегии. „Молим собствениците на имоти да се въздържат от сключването на сделки с бежанци, които имат документ за пребиваване категория „В”, пише в официално обръщение на властите на Рекинген. Там също така пише, че „хуманитарната идея, която се отнася до отдаване под наем на бежанци, молещи за убежище, е достойна за похвала”.

Обръщението е публикувано, след като властите са разбрали за 7 бежанци, разполагащи с документ за жителство категория „В”, решили да се заселят в селото.

По швейцарските закони, социалните придобивки се дават от кантона, в който бежанците са решили да се установят. След като статута им на бежанци е признат, те получават документ за право на пребиваване категория „В” за срок от една година. От този момент всички социални плащания се извършват не от кантона, а от конкретната комуна.

Обръщението на местните власти предизвика недоволството на местни активисти в защита на бежанците. Според тях, местните власти трябва да помагат на бежанците в тяхната интеграция, вместо да се страхуват от по-лошото.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване