07/28/16 06:13
(http://www.klassa.bg/)

Отпускат 115 млн. лв. за довършването на Западната дъга

 115 ммлн. лв. ще бъдат отпуснати за довършване на втората част от Западната дъга на столичното околовръстно шосе. Това става възможно след като на заседанието си в сряда правителството даде съгласие Управляващият орган на ОП „Транспорт и транспортна инфраструктура" 2014 - 2020 г. (ОПТТИ) да подпише административен договор с Агенция „Пътна инфраструктура“ за предоставяне на безвъзмездната финансова помощ.

Отпуснатата сума ще позволи навременното изграждане на отсечката, което ще позволи изпълнение на проекта, преди одобрението от Европейската комисия. Проектът отговаря на изискванията за кандидатстване за финансиране по ОПТТИ и строителството е от важен национален и обществен интерес. Той включва ново строителство на 5,53 км път, включващ три пътни възела, 2 надлеза на жп линии и на пътя за с. Волуяк, както и подлез на бул. „Стефансон“, свързващи първия участък от същия проект с със Северна скоростна тангента и бъдещата автомагистрала между Калотина и София.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване