08/02/16 06:55
(http://www.klassa.bg/)

Без такса сградна инсталация за бедните

 Хората, чиито доход е под минималната работна заплата или живеят под прага на бедност, да бъдат освободени от такса сградна инсталация. Това предлагат омбудсманът Мая Манолова и Федерацията на потребителите в България.

Ще бъдат разписани и предложения в закона за енергетиката, който ще бъде разглеждан през следващия сезон в парламента. Мая Манолова ще настоява и за възможността за привилегированото решаване на спорове от „Топлофикация“ срещу нейните клиенти по бърза процедура да отпадне.

Омбудсманът съобщи, че ще инициира среща със Столичния общински съвет, където да се обсъдят проблемите на столичани с монопола.

Манолова съобщи още, че за 29 септември е насрочено заседание на Върховния касационен съд по жалбата на омбудсмана за отпадането на таксата сградна инсталация, за клиентите, които са си свалили радиаторите.

Манолова ще поиска от министъра на енергетиката Теменужка Петкова да бъде извършена финансова ревизия на "Топлофикация София", защото според нея няма логика сметката от лошото управление на топлофикацията да се плащат от гражданите.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване