08/02/16 07:24
(http://www.klassa.bg/)

Булевард „Витоша” готов до средата на месеца

 Ремонтът на столичния булевард "Витоша" ще приключи в средата на месеца, съобщи кметът Йорданка Фандъкова. В момента майсторите полагат асфалт от бул. "България" до Южния парк. Това ще струва 2,9 млн. лв. от бюджета на общината, като с парите се подменя асфалтовата настилка, трамвайните релси, поставено е ново осветление, тротоарите се обновяват, ще бъде обособена и велоалея. Кметът Фандъкова припомни на строителната фирма, че ако обектът не бъде готов в срок, неустойките ще бъдат сериозни. Санкцията за всеки ден забавяне е 30 000 лв. Безкомпромисни сме към изпълнителите по отношение на сроковете и качеството на работа, подчерта кметът.

Фандъкова каза още, че навсякъде се работи усилено, обектите се проверяват ежедневно. На първия участък на ул. "Богатица" вече е поставен асфалт, но кметът има забележки по опазването на чистотата. Там се работи се с удължено работно време и след след като фирмата приключи през ноември ще трябва да излъска всичко, включително и околните улици

Ремонтите продължават и по бул. "Владимир Вазов", където се търси начин да бъде направена велоалея, която да се свързва с тази на бул. "Ботевградско шосе" и да бъде част от цялостната велоалейна мрежа на София, каза Фандъкова.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване