08/02/16 08:01
(http://www.klassa.bg/)

НПО е обхванало над 700 семейства в специална програма за жилищни подобрения

 Повече от 700 бедни и маргинализирани семейства с над 1 000 деца в тях са се възползвали от специалната програма на "Хабитат България" за отпускане на малки, безлихвени заеми за подобрения по жилищата през последните две години, през които се осъществява програмата, съобщи директорът на организацията Минчо Бенов.

Програмата се осъществява благодарение на фонд, осигурен с финансовата подкрепа на фондации "Велукс", и разпределен чрез партньори на организацията в 6 града от страната. За периода отпуснатите заеми са повече от 400. Разликата с броя на семействата се обяснява с това, че в едно жилище обичайно живее повече от едно семейство.

Програмата е предназначена да подпомага хора с ниски доходи, основно от малцинствени и маргинализирани групи, които не биха имали достъп до друго финансиране, обясни Бенов. "Хабитат България" ги подкрепя и с обучителни и образователни инициативи чрез организациите партньори – финансова грамотност и управление на личния бюджет, енергийна ефективност, подобрения на дома и т.н. През различни обучения са преминали над 200 души.

С парите хората правят различни подобрения по жилищата си, за да живеят в по-адекватни условия – например ремонт на покриви, смяна на дограми, топлоизолация, ремонт на бани и санитарни помещения, прокарване на течаща вода в жилището и т.н. 


Цялата статия от Тук

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване