08/06/16 09:41
(http://www.klassa.bg/)

Търговският дефицит на САЩ на 10-месечен връх

 Търговският дефицит на САЩ се е увеличил с 8,7% до 44,5 млрд. долара, което е 10-месечен максимум през юни, след като засиленото вътрешно търсене и по-високите цени на петрола са увеличили вноса, докато спъващият ефект от силния долар е продължил да пречи на растежа на износа, предаде Reuters. Юни е третият пореден месец с увеличение на дефицита.
В доклад за БВП през второто тримесечие миналата седмица правителството посочи, че търговията е допринесла за две десети процентен пункт до 1,2 процента от растежа с годишно натрупване за посочения период.
Износът на стоки и услуги през юни отчита покачване от 0,3 на сто. Износът за ЕС е скочил със 7,8 на сто, а за Великобритания - с 18,2 на сто. Китай е внесъл с 3,6 процента повече американски стоки през юни.
Вносът на стоки и услуги се е увеличил с 1,9 на сто до 227,7 млрд. долара. Импортът от Китай е нараснал с 2,8% и щатите отчитат дефицит в търговията с най-голямата комунистическа държава от 29,8 млрд. долара, което най-високата стойност на показателя от ноември.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване