08/08/16 06:09
(http://www.klassa.bg/)

Окръжният прокурор на Русе благодари на митничар, отказал подкуп

 Окръжният прокурор на Русе Георги Георгиев изпрати благодарствено писмо до митнически служител, отказал подкуп на каналджия, превозващ 41 мигранти, съобщиха от Агенция „Митници”. „Работата на прокуратурата по случая бе подпомогната съществено от проявения изключителен професионализъм“, подчертава прокурор Георгиев.

Случаят е от април м.г. На Граничния контролно-пропускателен пункт „Дунав мост” пристигнал тежкотоварен камион, управляван от Кемал Туран. Дежурният старши специалист от отдел „Борба с наркотрафика“ към Митница Русе се усъмнил в поведението на шофьора и насочил камиона за сканиране. Когато спрял при рентгена, Туран слязъл и се доближил до митничаря. Измъкнал пачка пари и дискретно се опитал да я натика в джоба му, прошепвайки, че това са 2500 евро, за да си затвори очите. „Успях да изблъскам ръката му и веднага се обадих на дежурния колега от Гранична полиция, който да поеме камиона, за да не избяга водачът”, разказвал след случката митничарят.

Кемал Туран вече е осъден на две години затвор и глоба от 5000 лева по две обвинения - за трафик на хора и за предлагане на подкуп в размер на 2625 евро. Заради отказа на чужденеца да се признае за виновен и да съдейства на разследващите органи, делото е продължило повече от година на три инстанции, но в крайна сметка и двете обвинения са доказани по безспорен начин. Окончателната присъда, произнесена от ВКС, вече е влязла в сила и е приведена в изпълнение.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване