08/09/16 06:43
(http://www.klassa.bg/)

Алтернативните активи привличат все повече вниманието на инвеститорите в имоти

 Инвестициите в алтернативни имотни активи в Европа са се удвоили за период от 7 години заради атрактивната доходност, която те носят, показват данни на консултантската компания CBRE.

Активността на инвеститорите е насочена най-вече към студентските жилища, имотите в сектора на здравеопазването, хотелите, жилищата, както и земята за строителство и на жилищни, и на бизнес имоти, допълват от компанията в нов доклад.

През 2008 г. обемът на инвестициите в алтернативни активи (имоти, различни от офиси, търговски площи и индустриални площи) е достигал 7 на сто от общия обем на вложенията в сектора. През миналата година той се удвоява до 14%, сочат данните.

Не само доходността привлича инвеститорите. В традиционните за институционалните инвеститори сегменти от пазара на имоти предлагането на качествени активи се свива с все по-бързи темпове. Същевременно под половината от алтернативните активи са преминали в ръцете на инвеститори, т.е. възможностите за избор са много по-големи.

 

 

Цялата статия от Тук

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване