08/09/16 06:24
(http://www.klassa.bg/)

Да платим ли на брокер, с когото не работим

 Дори да сте от хората, които при имотна сделка не искат да работят с брокери и агенции и са решени да се справят сами, пак може да ви се наложи да си имате вземане-даване с брокер. Независимо дали купувате или продавате, ако имате достатъчно време и информация, можете да „прескочите“ брокера и сами да намерите това, което търсите.

 

 

Проблемът идва, когато другата страна има брокер, който може да поиска комисионна и от вас. Редно ли е да платите? Според някои специалисти този чест въпрос има съвсем прост отговор – след като нямате договорни или устни обвързаности и отношения, не дължите плащания.

Нормалното е този, който има нужда от дадена услуга и я потърси, да си я плати, смята адвокат Милена Миткова. Тоест, ако даден продавач е преценил, че ще ползва посредник за продажбата си, това си е лично негово решение и същият е приел да плати на посредника си.

По същия начин, ако вие като купувач решите да ползвате брокер, със сигурност няма да плащате и на брокера на продавача, нито пък той на вашия. Тоест, всеки ще плати на този, с когото се е уговорил за такава услуга. Всичко останало са интерпретации на тема „ако мине“. Факт е обаче, че някои брокери често си опитват късмета.

Има и агенции, които предлагат имоти за продажба, но само на частни лица-купувачи, защото уговорката им с продавача е такава – да му намерят клиент, но да си търсят комисионната от купувача.

 Източник: pariteni.bg



Цялата статия от Тук

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване