08/10/16 06:07
(http://www.klassa.bg/)

Оцелелите: Никой не знае колко души отнесе потопа

 

Героят Даут, останал без сестра и племенница: Спасих само децата, вината ме смазва

Никой знае точно колко хора са издъхнали при потопа, който връхлетя Македония преди дни. Това разказаха пред „Монитор“ оцелелите във водния ад.

Проливен дъжд се излива внезапно над крайни квартали в македонската столица Скопие и селата наоколо. Официално броят на загиналите е 22-ма души. Шестима продължават да са безследно изчезнали. Местните обаче смятат официалните данни за броя на загиналите за смешни и нелепи.

„Поне 40-50 човека си отидоха, ако не и повече“, сигурни са местните. Младите сред загиналите от потопа в района на Скопие са основно албанци. Сред тях е 28-годишният Фуркан. 15-месечната му дъщеря до късно снощи продължаваше да е в неизвестност. В нощта срещу неделя детето с татко си и майка си пътува в лек автомобил, когато огромната вълна ги повлича.

 

Колата със семейството започва да се върти и преобръща

 

„След като дойде денят, откриха само трупа на сина ми. Снахата знаех, че и тя е труп. Но като призрак се появи на погребението му вчера (в понеделник – бел.авт.). Били я пуснали от болницата да се сбогува“, ридаейки разказва пред „Монитор“ бащата на Фуркан Фейзола Исуф. Жената не помни нищо от фаталната нощ срещу неделя. И не спира да пита за невръстната си дъщеричка. Никой обаче все още не успява да я открие. „Няма какво да я търсят, то е ясно...“, признава дядото на предполагаемата най-млада жертва на цунамито, както го наричат оцелелите от водната стихия.

 

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване