08/16/16 05:49
(http://www.klassa.bg/)

Излязоха изравнителните сметки за парното в София

 95% от изравнителните сметки за парно и топла вода на столичани за периода от 1-ви май 2015 г. – 30 април 2016 г. вече са готови. От утре, 16 август, те ще бъдат достъпни на интернет страницата на дружеството, в касите и в информационните системи за безкасово разплащане, съобщиха от „Топлофикация – София“.

Клиентите на компанията, които имат суми за получаване, могат да изберат дали да ги получат по банков път или на каса. Третият вариант е да ги оставят за покриване на следващи сметки. Сумите за връщане от изравнение могат да се получават в брой във всички каси на компанията.

От „Топлофикация – София“ напомниха, че възстановяват суми само на онези клиенти, които нямат просрочени неплатени сметки.

Клиентите, които по някаква причина все още не са осигурили достъп на топлинните счетоводители до имотите си, следва да се свържат с тях и да си резервират допълнителна дата за отчет и проверка на уредите не по-късно от 1 октомври. След тази дата те няма да имат повече възможност да поискат преизчисление на сметките си. Дори в имота да не се ползва топлинна енергия или да е имало занулена консумация на отопление или топла вода за изминалия сезон, той трябва да бъде посетен за проверка от представител на фирмата за дялово разпределение.

В случай на неосигурен достъп се начисляват сметки на максимална мощност на отоплителните тела. При неотчетен или неизправен водомер за топла вода се начислява количество от 280 литра вода на човек на ден.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване