08/17/16 06:31
(http://www.klassa.bg/)

Нов стартъп се насочва към собствениците на имоти, отдавани чрез Airbnb

 Нов стартъп се насочва към собствениците на имоти, отдавани под наем краткосрочно чрез платформата Airbnb.

Guestready.com предлага на собствениците и инвеститорите в имоти помощ в управлението на жилищата, като предлага услуги по почистване, пране, регистрация и дерегистрация на посетителите, управление на обявите в порталите за краткосрочно отдаване на имоти под наем и оптимизиране на генерираната доходност, пише онлайн изданието globalpropertyguide.com.

Новата платформа засега е налична в шест града по света – едни от най-популярните дестинации за наемане на жилища през Airbnb: Лондон, Париж, Амстердам, Сингапур, Куала Лумпур и Хонконг. В близко бъдеще компанията планира експанзия и в други градове по света.

Александър Лаймпърт, основателят на стартиращата компания, коментира, че все повече пътуващи по света с цел бизнес се обръщат към платформите за споделяне на жилища, вместо към хотели. Обикновено те наемат частно жилище при по-дългосрочен престой – няколко месеца или например година, като търсят апартаменти с хотелско обслужване.

Според него индустрията вече навлиза във фаза на зрялост и изпитва нужда от повече професионализъм и ефективност, особено що се отнася до пътуващите с цел бизнес и работа.

Компанията е подкрепена от Swiss Founders Fund, Romano Brandenberg и Venture Partner, които виждат огромен потенциал за развитието ѝ заради възможностите, които платформите за споделяне на жилища предлагат на пътешествениците, които не искат да сключват неизгодни договори за наем на имот.

По статията работиха: Миглена Иванова, редактор Десислава Попова

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване