08/23/16 05:52
(http://www.klassa.bg/)

50 семейства си наеха къщи за по 2 лева

 

Не сме инициатива за подпомагане и не приемаме авантаджии, твърдят организаторите

50 семейства се преселили в изоставени къщи срещу символичен наем от два лева. Евтините жилища са част от Фейсбук инициативата „Имот под наем без наем“, в която собственици на необитаеми имоти ги предоставят на напълно непознати. Според автора на инициативата Ирена Ненчева броят на намерилите ново жилище или нов обитател на обезлюдения си имот за 2-те години, през които съществува група, са повече. „Не всички се сещат да благодарят в групата“, обяснява Ирена. Имотите, които се отдават под наем за жълти стотинки, са предимно селски къщи, изоставени преди години от собствениците си, решили да търсят късмета си в големия град. Общото между хазяиите в групата „Имот под наем без наем“ е, че всички търсят хора, които които да поддържат някогашният им дом.

Мъчно ми е, че къщата се руши,

а аз не мога да я оправя“, обясни Евелина Христова, която предлага имот в софийското село Петково. Само 3 дни след публикуването на обявата с нея се свързват двамата кандидат-наематели. Младо семейство с малко дете и три поколения жени искат да свият гнездо в пустеещия от 14 г. имот на Евелина. Тя има горчив опит с наематели и затова настоява да подпише договор с наемателите. „Искам да бъде договор за една-две години с възможност да удължаване“, заяви още младата жена. Създателката на инициативата Ирена препоръчва на всички новодомци да подписват договор за наем. „Това е стандартен договор, в който фигурира символична цена – един или два лева“, обясни Ирена.

Друга идея, която обмисля авторката, е да има.............

 

Цялата статия от Тук

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване