08/25/16 06:36
(http://www.klassa.bg/)

Парите за борба с пристрастеността към хазарта – само срещу банкова гаранция

 Парично обезщетение или безусловна и неотменяема банкова гаранция ще трябва да представят фирмите, които кандидатстват по проекти за борба с хазарта. Това предвиждат промени в наредбата, която урежда отпускането на средства на юридически лица с нестопанска цел, които трябва да ни разясняват опасността, които крие хазарта.
Ако кандидатът избере да предостави банкова гаранция, то тя трябва да е със срок на действие не по-малък от 12 месеца и в размер 30 на сто от одобрените средства за финансиране по договора, предвиждат още промените. Целта на промяната е да се гарантира, че публичните средства ще бъдат изразходвани по предназначение за борба с хазарта.
С измененията се предвижда още срокът за подаване на проектите да се увеличи от 14 на 30 дни. В мотивите се посочва, че така се създадат по-благоприятни условия на кандидатите за изготвяне и представяне на предложения.
Освен това се въвежда и критерий, според които фирми няма да бъдат допускани до проекти за борба с хазарта. Лица свързани с организатор на хазартни игри или дейности също няма да бъдат допускани до финансиране.
С измененията се променя и състава на седемчленната комисия, която оценява предложенията за борба с хазартната пристрастеност. Увеличава се и броят на представителите на министерството на финансите в комисията от един на двама за сметка на намаляване на броя на представителите на Държавната комисия по хазарта – от трима на двама представители.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване