Липса на цени в заведенията и хотелите е най-честото нарушение по морето

https://www.24chasa.bg/novini/article/5736528

Липса на цени в заведенията и хотелите е най-честото нарушение по моретоЛипса на информация за цените в заведения и хотели е сред най-честите нарушения по морето, обявиха от Комисията за защита на потребителите. "Повече от 13 хиляди са жалбите, постъпили в Комисията за защита на потребителите от началото на годината. В 70 процента от случаите те са решени в полза на хората",

Спас Русев е новият собственик на "Левски"

http://offnews.bg/news/n_1/n_635228.html

Бизнесменът Спас Русев е новият собственик на футболен клуб "Левски", съобщава "Сега". Той се появи на общото акционерно събрание, което се провежда в НДК и седна на първия ред до досегашните мажоритарни акционери Иво Тонев, адвокат Александър Ангелов и Николай Иванов. Малко по-късно Тонев излезе на трибуната и обяви, че именно Русев става собственик на клуба, след като тримата са прехвърлили акциите си на него. В речта си досегашният председател на УС подчерта, че Русев е достоен човек и знае как се управляват големи дружества. Тонев допълни, че от встъпването си на власт през 2015 г. тримата с Ангелов и Иванов са дали за "Левски" лични средства в размер общо на 1,4 млн. лв., а техни приятели и бизнес партньори са закръглили сумата на около 2 млн. лв. През изминалата година са погасени задължения в размер на 4,26 млн. лв., а само към НАП те са 1,4 млн. По-късно днес предстои избор на нов Надзорен и Управителни съвети на "Левски".

В Германия ще задължат в съда да се разкриват секспартньори

http://www.dnevnik.bg/sviat/2016/08/30/2819353_v_germaniia_shte_zaduljat_v_suda_da_se_razkrivat/?ref=rss


Правителството на Германия съобщи в понеделник, че иска жените да бъдат задължени по закон да разкривят сексуалните си партньори, за да се определи биологичното бащинство в съдебни дела за издръжка от родител.

Проектозаконът бе разпространен от министерството на правосъдието и в него се казва, че майката трябва да опише "с кого е спала по време на зачеването", ако това бъде поискано от мъжа, плащащ издръжка на детето.

Изключения ще се правят единствено, ако има "сериозни...

В Германия ще задължат в съда да се разкриват секс партньори

http://www.dnevnik.bg/sviat/2016/08/30/2819353_v_germaniia_shte_zaduljat_v_suda_da_se_razkrivat_seks/?ref=rss


Правителството на Германия съобщи в понеделник, че иска жените да бъдат задължени по закон да разкривят сексуалните си партньори, за да се определи биологичното бащинство в съдебни дела за издръжка от родител.

Проектозаконът бе разпространен от министерството на правосъдието и в него се казва, че майката трябва да опише "с кого е спала по време на зачеването", ако това бъде поискано от мъжа, плащащ издръжка на детето.

Изключения ще се правят единствено, ако има "сериозни...

Спас Русев е новият собственик на "Левски"

http://www.dnevnik.bg/sport/2016/08/30/2819351_spas_rusev_e_noviiat_sobstvenik_na_levski/?ref=rss


Спас Русев официално бе обявен за нов собственик на футболния "Левски".

Новината съобщи официално един от досегашните собственици на сините - Иво Тонев по време на Общото събрание на клуба в НДК.

62-годишният бизнесмен получава безвъзмездно акциите на тримата досегашни собственици в лицето на Тонев, Николай Иванов и Александър Ангелов.

Очаквайте подробности!

Проверяват безопасността и условията за сигурност в училищата във Велико Търново

https://www.24chasa.bg/region/article/5736488

Проверяват безопасността и условията за сигурност в училищата във Велико ТърновоОбщинска комисия под ръководството на зам.-кмета проф.Георги Камарашев проверява безопасността и условията за сигурност в училищата във Велико Търново и населените места от общината, съобщиха от местната администрация. ОУ „Димитър Благоев”, ОУ „П. Р. Славейков”, ОУ „Патриарх Евтимий” и СУ „Емилиян Станев” бяха първите учебни заведения,

Близо две трети от българите предпочитат да плащат с карта, а не в брой

http://econ.bg/Новини/Близо-две-трети-от-българите-предпочитат-да-плащат-с-карта-а-не-в-брой_l.a_i.728016_at.1.html

Броят на българите, които предпочитат да плащат с банкова карта вместо в брой, достига 64% през 2016 г., с 3 процентни пункта над миналогодишния...

Спипаха младеж с комплект дрога край Морска гара във Варна

http://www.moreto.net/novini.php?n=329872

21-годишен младеж прекара 24 часа в ареста, защото бе арестуван с разнообразна на вид дрога във Варна, съобщиха от МВР за Moreto.net. Рано сутринта на 27 август, полицаите решили да спрат за проверка младежът край Морска гара. Ченгетата намерили в момчето 1.

Коте помогна на турист да намери пътя в планината

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1602479

Запознайте се с котката, която помогна на един човек да не се изгуби! По време на туристическа разходка в Швейцария, човекът се озовал в безлюден град. „Видях на картата, че единственият начин да се върна към хостела, е път, който се оказа затворен", обяснява спасеният. В този момент, като по чудо, се появява едно котенце, което започва да навигира мъжа към долината. Писаната непрекъснато се обръщала и следяла дали туристът върви след нея. Невероятната история на котарака беглец, който се завър...

Лудогорец пуска пакетни билети за мачовете с ПСЖ, Арсенал и Базел

http://www.cross.bg/bazel-arsenal-tzena-1518669.html

/КРОСС/ Продажбата на билети за домакинските мачове на ПФК Лудогорец от историческото второ участие в Шампионската лига започва на 16 септември 2016 г. Пропуските ще бъдат пуснати в мрежата на Ивентим, като пунктове за продажба ще има в по-големите градове на страната. Входни талони могат да бъдат закупени и от касите на Националния стадион „Васил Левски". За трите двубоя от група „А" на най-силния клубен турнир - срещу топ отбора на Франция Пари Сен Жермен, английския колос Арсенал и швейцарския първенец Базел ще се продават пакетни билети на следните цени: Сектор „А", ложи 3-7, пакетна цена 750 лв. (ПСЖ - 250 лв., Арсенал - 250 лв., Базел - 250 лв.); Цена с отстъпка - 712,50 лв. Сектор „А", блокове 10-15, пакетна цена 270 лв. (ПСЖ - 100 лв., Арсенал - 100 лв., Базел - 70 лв.); Цена с отстъпка - 256,50 лв. Сектор „Б" - пакетна цена 125 лв. (ПСЖ - 50 лв., Арсенал - 50 лв., Базел - 25 лв.); Цена с отстъпка - 118,25 лв. Сектор „Лъвчета" - пакетна цена 155 лв. (ПСЖ - 60 лв., Арсенал 60 лв., Базел - 35 лв.); Цена с отстъпка - 147,25 лв. Сектор „В" - пакетна цена 205 лв. (ПСЖ - 75 лв., Арсенал - 75 лв., Базел - 55 лв.); Цена с отстъпка - 194,75 лв. Сектор „Г" - пакетна цена 125 лв. (ПСЖ - 50 лв., Арсенал - 50 лв., Базел - 25 лв.); Цена с отстъпка - 118,75 лв

Германец създаде велосипед, тежащ 940 кг (Видео)

https://www.24chasa.bg/ojivlenie/article/5736472

Германец създаде велосипед, тежащ 940 кг, който при това не е само „за украса”, а може да се движи. За направата на страховитото колело Франк Дозе е използвал стари гуми от трактор и доста стоманени профили, разказва bTV.  Творението му подобрява досегашния рекорд на „Гинес” за най-тежък велосипед. Досега първенецът беше „само” 860 кг.

Груповите билети на "Лудогорец" в Лигата: От 118,75 до 712,50 лева

https://www.24chasa.bg/sport/article/5736522

Груповите билети на "Лудогорец" в Лигата: От 118,75 до 712,50 леваЛудогорец пуска пакетни билети за мачовете с ПСЖ, Арсенал и Базел Продажбата на билети за домакинските мачове на ПФК Лудогорец от историческото второ участие в Шампионската лига започва на 16 септември 2016 г. Пропуските ще бъдат пуснати в мрежата на Ивентим, като пунктове за продажба ще има в по-големите градове на страната.

Атентатор самоубиец атакува посолството на Китай в Бишкек

http://www.dnevnik.bg/sviat/2016/08/30/2819342_atentator_samoubiec_atakuva_posolstvoto_na_kitai_v/?ref=rss


Терорист самоубиец е атакувал с автомобил портата на китайското посолство в Киргизстан и е загинал при взривяването на колата, съобщи вицепремиерът Жениш Разаков, цитиран от агенция "Интерфакс".

При атентата са пострадали трима сътрудници на посолството, които са граждани на Киргизстан. По данни на медицинските служби пострадалите са настанени в болница с многобройни наранявания от осколки.

Във вторник сутринта около 10 часа местно време в района на посолството стана...

ГЕРБ: На 2 октомври ще кажем кандидатите за президент и вицепрезидент

https://www.24chasa.bg/novini/article/5736498

ГЕРБ: На 2 октомври ще кажем кандидатите за президент и вицепрезидентГЕРБ да обяви кандидатите си за президент и вице на 2 октомври, реши току-що Изпълнителната комисия на партията. За този вариант съобщи зам.-председателят Цветан Цветанов първо във вчерашния брой на "24

Засилват мерките срещу нарушения по пътищата във Враца

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1602483

Община Враца кандидатства за средства за създаване на Общ устройствен план на общината, в който ще има и нова транспортна схема, стана ясно на днешното заседание на Общинския съвет във Враца. Информацията изнесе кметът Калин Каменов при отговор на питания на двама общински съветници за проблеми около пътната обстановка – Васко Василев и ген.В.Стаменов. „Последната седмица имахме две работни средства с представители на Областна дирекция, на РУ, на КАТ за предприемане на мерки за намаляване на нарушения на пътищата в нашата община, обясни К.Камен...

Следващата съперничка на Пиронкова на US Open е Джоана Конта

http://www.dnevnik.bg/sport/2016/08/30/2819338_sledvashtata_supernichka_na_pironkova_na_us_open_e/?ref=rss


Цветана Пиронкова ще се изправи срещу британката Джоана Конта във втория си мач на US Open.

Конта прескочи първия кръг, след като победи участващата с "уайлд кард" американка Бетани Матек-Сандс с 6:3, 6:3.
Преди това Пиронкова надви категорично французойката Виржини Разано с 6:1, 6:2.

В момента Конта е на 14-о място в световната ранглиста, а досега двете не са се изправяли една срещу друга.

Мачът на двете е насрочен за сряда, но все още не е ясно на кой...

Рибари уловиха 80-годишна есетра (снимки)

http://www.vesti.bg/lyubopitno/lyubopitno/ribari-uloviha-80-godishna-esetra-snimki-6058155

Въдичари говорят от години, че в района на река Фрейзър (Британска Колумбия) има риба с огромни размери и странна муцуна

Задържаха отново пияни на пътя

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1602482

Двама пияни водачи са задържани пред последното денонощие в Сливенско, информират от полицията. В Котел е образувано бързо производство срещу 27-годишен водач за управление на МПС с концентрация на алкохол 1,66 промила. Той е проверен от пътни полицаи в 22,30 часа на 29 август, управлявал е лек автомобил "Фиат Брава". Водач с алкохол 1,99 промила е установен от пътни полицаи в центъра на Твърдица. В 20,50 часа, на 29 август, на ул."Княз Борис І" е спрян за проверка лек автомобил "Опел Вектра", управляван от 21- годишен шофьор. При проверката з...

Слаб спад за продажбите на дребно в Япония през юли

http://econ.bg/Новини/Слаб-спад-за-продажбите-на-дребно-в-Япония-през-юли_l.a_i.728015_at.1.html

Продажбите на дребно в Япония през юли отбелязват най-слабия си спад от пет месеца насам, а това би могло да бъде сигнал, че потребителите стават...

Кучетата предпочитат любовта на стопаните си пред храната

https://www.24chasa.bg/ojivlenie/article/5736315

Кучетата предпочитат любовта на стопаните си пред хранатаКучетата са в състояние да се откажат от храна и да предпочетат обичта и вниманието на собственика. Това показва, че "най-добрият приятел на човека" е наистина свързан с него и не го вижда само като източник на безплатна храна. Това се казва в статия, публикувана в социалната списание Social, Cognitive and Affective Neuroscience.

Гръцки поклонници посетиха Несебър

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1602480

Група от 40 гръцки поклонници посетиха Стария Несебър. Те видяха средновековните храмове в града като част от обиколката си по Черноморското крайбрежие, включваща Несебър, Поморие, Созопол и Варна. Групата от Гърция беше водена от архимандрит, като в нея се включиха двама игумени и монахини на възраст от 12 до 85 години.    ...

Официално: Спас Русев е новият собственик на "Левски"

https://www.24chasa.bg/sport/article/5736496

Официално: Спас Русев е новият собственик на "Левски"Бизнесменът Спас Русев официално бе обявен за нов собственик на "Левски". Новината съобщи лично един от досегашните собственици на „синия“ клуб Иво Тонев по време на общото събрание в НДК. 62-годишният Русев получава безвъзмездно акциите на тримата досегашни собственици на "Левски" - Тонев, Иванов и Ангелов. ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ!

Откриха румънеца, изгубил се в района на Владая

http://offnews.bg/news/n_1/n_635227.html

Открит е 22-годишният румънски гражданин, който се изгуби в района на Владая, съобщават от Планинската спасителна служба, цитирани от "Фокус. В издирването се включиха трима души от ПСС. Акцията продължи около 7 часа, като е започнало от рано сутринта към 5.00 часа и е продължило до сега. Младежът е в добро състояние. От ПСС обясниха, че 22-годишният румънец се изгубил, докато се е разхождал. 22-годишният румънски гражданин се изгуби в района на Владая към 21.30 часа в понеделник, но от ПСС са получили сигнала в 00.45 часа. Акцията по издирването продължи съвместно с полиция, Столична община и трима спасители от Планинската спасителна служба, които имаха готовност да изпратят и още хора при необходимост. Младежът е в България по международна програма. Един от отговорниците на групата забелязал, че 22-годишният румънец не е в стаята си и подал сигнала.

Едва 1 на 1000 души успяват да открият смартфона на снимката

https://www.actualno.com/curious/edva-1-na-1000-dushi-uspjavat-da-otkrijat-smartfona-na-snimkata-news_559838.html

Задачата никак няма да е лесна, но пък е забавна за всички, които си падат по загадките и пъзелите. Едва 1 на 1000 души успяват да открият смартфона на килима без да използват помощ. Съвсем незабележим е, особено, когато цветовете му се сливат с шарката. Първо ще ви покажем снимката, а след това и една подсказка, с която търсенето може да се окаже по-лесно.   Не успяхте да го откриете, нали? Почти невъзможно е, за това има и подсказка, с която търсенето може да се окаже по-лесно. Ето ка

Куп журналисти арестувани в Турция, турски синдикат протестира

https://www.actualno.com/balkani/kup-jurnalisti-arestuvani-v-turcija-turski-sindikat-protestira-news_559917.html

Специализираната прокуратура за борба с тероризма и организираната престъпност в Истанбул поиска задържане под стража за 35 арестувани, сред които и журналисти, съдът уважи това искане, предаде БГНЕС. Заради подозрения за връзки с организацията ФЕТО – Паралелна държава на ислямския проповедник Фетхуллах Гюлен, зад решетките ще останат редакторът на електронното издание на „Хюриет“, бивш главен координатор на в. „Йени шафак“ и колумнист в закрития „Заман&ldquo

Новинарското студио на БНТ ще носи името на Димитър Цонев

https://www.actualno.com/society/novinarskoto-studio-na-bnt-shte-nosi-imeto-na-dimityr-conev-news_559919.html

Студио 6 на Българската национална телевизия, от което се излъчват емисиите „По света и у нас”, от днес ще носи името на журналиста Димитър Цонев, който почина на 23-ти август. Решението на Управителния съвет на БНТ беше взето в деня, в който водещият трябваше да навърши 57 години - 30 август. В „новинарското студио”, както всички го наричат, Димитър Цонев влиза през 1991 година, когато става водещ на „По света и у нас” и то остава негов втори дом в продълже

В Пловдив свалят жиците на тролеите, което затруднява движението

https://www.actualno.com/plovdiv/v-plovdiv-svaljat-jicite-na-troleite-koeto-zatrudnjava-dvijenieto-news_559922.html

Сложната пътна обстановка в Пловдив днес стигна до абсурдни нива, след като към ремонтите на булеварди и прокопаването на изкопи за прокарване на електрически кабели, се прибави и нова операция - сваляне на жиците от контактната тролейбусна мрежа, предаде БГНЕС. Началото бе в 12 часа на бул. „Христо Ботев” и задръстванията не закъсняха. За разнообразие на другото платно пък работници на „Градини и паркове” точно по същото време подрязваха храстите в средата на булеварда.

САЩ моментално възропта срещу рекордната европейска глоба на Apple

https://www.actualno.com/america/sasht-momentalno-vyzropta-sreshtu-rekordnata-evropejska-globa-na-apple-news_559925.html

Американското финансово министерство разкритикува решението на Европейския съюз (ЕС) американската компания Apple да възстанови неправомерни данъчни облекчения в размер на 13 млрд. евро и заяви, че решението заплашва двустранния „дух на икономическо партньорство“. Припомняме, че след почти тригодишно разследване Европейската комисия установи, че данъчното споразумение между технологичната компания Apple и Ирландия, позволяващо плащане на по-малък корпоративен данък за Европа, нару

Психиатри разговарят с учителката Веселина, обвинена за смъртта на мъжа си

https://www.24chasa.bg/novini/article/5736317

Психиатри разговарят с учителката Веселина, обвинена за смъртта на мъжа сиНазначена е съдебно-психиатрична експертиза на 59-годишната Веселина Гинева, която преди седмица бе обвинена в зловещо престъпление - че е умъртвила мъжа си, лишавайки го от храна и грижи, като след това е получавала пенсията му цели 2 години. Гинева е прекарала няколко часа в Центъра за психично здраве в Бургас, след което е била върната в ареста,

Боян Петров ще изкачва Еверест догодина

http://www.vesti.bg/bulgaria/boian-petrov-shte-izkachva-everest-dogodina-6058159

Според алпиниста целият трафик трябва да бъде изведен от Кресненското дефиле

Пускат ремонтирания бул. "Владимир Вазов" на 13 септември

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1602478

Движението по столичния булевард „Владимир Вазов" ще бъде пуснато на 13 септември, увери столичният кмет Йорданка Фандъкова. Отсечката, дълга над 6 километра, ще бъде готова преди крайния срок - 15 септември. Ремонтът на булевард "Владимир Вазов" е един от най-големите и тежки обекти - по думите на кмета на София Йорданка Фандъкова. Реконструкцията на бул. "Черни връх" се извършва в срок Срокът, който бе поставен за изпълнение на обекта, е 15 септември.<...

"Ислямска държава" е погребала хиляди в 72 масови гроба

http://www.moreto.net/novini.php?n=329877

След изтеглянето на екстремистите от "Ислямска държава" от завзетите от тях територии там са открити 72 масови гроба, съобщи Асошиейтед прес, като се позовава на направени от нея интервюта, сателитни снимки и статии. Това е най-подробното проучване до момента, но е възможно да бъдат намерени още много, докато джихадистката групировка отстъпва.

Цветните пирамиди на Плевен въхновиха агронома Цеко Петров

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1602481

Агрономът Цеко Петров от Плевен направи две цветни пирамиди, по образец на тези, които красят града през летните месеци. „Бях впечатлен от новата цветна визия на Плевен и най-вече ми харесаха пирамидите с цветя на центъра" - заявява г-н Петров и допълва, че за проекта на кострукцията му помага Ирина Йорданова, ландшафт-архитект в общинската фирма "Паркстрой". След като няколкократно измерва и чертае, той изработва сам дървените пирамиди, в които вече за засадени около 200 бегонии и петунии. Цветята са от оранжерията на "Паркстрой" и са закупени...

Фандъкова: Няма решение, обсъждат се всички варианти за кандидат за президент

http://www.investor.bg/ikonomika-i-politika/332/a/fandykova-niama-reshenie-obsyjdat-se-vsichki-varianti-za-kandidat-za-prezident-223660/

Кметът на София заяви, че нужда от спокойствие, за да контролира финала на строителните обекти за тази година и да си върши работата

Руската актриса Лариса Удовиченко се оплаква от жилището си в Равда

https://www.24chasa.bg/ojivlenie/article/5736293

Руската актриса Лариса Удовиченко се оплаква от жилището си в РавдаНа кинофестивал в Оренбург руската актриса Лариса Удовиченко се оплака от жилището, което е купила в комплекс на нашето Черноморие заедно с Филипп Киркоров, Лолита, Борис Моисеев, Надежда Бабкина и Евгений Фридлянд. Тя разказва как е прекарала последните два месеца в България във война с дружеството, построило комплекса.

Лудогорец пуска пакетни билети за мачовете от ШЛ

http://offnews.bg/news/n_1/n_635226.html

Ръководството на разградския тим Лудогорец ще предложи на своите фенове пакетни цени за домакинствата на отбора за мачовете от Шампионска лига. Пропуските ще бъдат пуснати в мрежата на Ивентим, като пунктове за продажба ще има в по-големите градове на страната. Входни талони могат да бъдат закупени и от касите на Националния стадион „Васил Левски“. За трите домакински мача на Лудогорец от "А" група на ШЛ срещу ПСЖ, Арсенал и Базел цените ще бъдат: Сектор „А“, ложи 3-7, пакетна цена 750 лв. (ПСЖ – 250 лв., Арсенал – 250 лв., Базел – 250 лв.); Цена с отстъпка – 712,50 лв. Сектор „А“, блокове 10-15, пакетна цена 270 лв. (ПСЖ – 100 лв., Арсенал – 100 лв., Базел – 70 лв.); Цена с отстъпка - 256,50 лв. Сектор „Б“ – пакетна цена 125 лв. (ПСЖ – 50 лв., Арсенал – 50 лв., Базел – 25 лв.); Цена с отстъпка – 118,25 лв. Сектор „Лъвчета“ – пакетна цена 155 лв. (ПСЖ – 60 лв., Арсенал 60 лв., Базел – 35 лв.); Цена с отстъпка – 147,25 лв. Сектор „В“ – пакетна цена 205 лв. (ПСЖ – 75 лв., Арсенал – 75 лв., Базел – 55 лв.); Цена с отстъпка - 194,75 лв. Сектор „Г“ – пакетна цена 125 лв. (ПСЖ – 50 лв., Арсенал – 50 лв., Базел – 25 лв.); Цена с отстъпка – 118,75 лв. Лудогорец ще спази обещанието си и на 16 и 17 септември ще продава пакетни билети с предимство за феновете, които пазят входния талон от първия плейоф на Шампионската лига срещу Виктория (Пилзен), както и на притежателите на абонаментни карти за сезон 2016/2017. Свободната продажба на пакетни билети за мачовете от група „А“ на Шампионската лига започва на 18 септември.

"Не остана почти нищо немско, всичко е вече арабско"

https://www.24chasa.bg/novini/article/5736314

"Не остана почти нищо немско, всичко е вече арабско"Бад Годесберг беше преди дипломатическият квартал на Бон. Днес по улиците се разхождат забулени жени, а арабските магазини са на всяка крачка. Много от местните хора вече не се чувстват уютно. Ето какво разказаха пред камерите на "Дойче Веле": Сабине Галушка познава всички в Бад Годесберг. 57-годишната германка държи малък цветарски магазин на

Цената на златото удари месечно дъно

http://econ.bg/Новини/Цената-на-златото-удари-месечно-дъно_l.a_i.728014_at.1.html

След като в края на миналата седмица благородният метал се търгуваше на ключовите нива 1320 и 1340 долара за тройунция, в понеделник търговската...

Инициативен комитет в Чирпан иска ген. Румен Радев за президент

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1602472

„Ген. Румен Радев ще направи авторитетна и силна президентската институция". В това са убедени 12-те изявени личности в различни области с принос за развитието на Чирпан, които подкрепят доскорошния командир на Военновъздушните сили като кандидат за президент на България, учредявайки Инициативен комитет. Това е третият граждански комитет, преди дни бяха сформирани в Стара Загора и Казанлък. Инициативните чирпанлии смятат, че на България е нужен „стожер на единението на нацията и гарант за политическите процеси вътре в страната. Ген. Радев...

Второкласничка от Ямбол със златен медал от Олимпиадата по математика в Сингапур

https://www.24chasa.bg/ojivlenie/article/5736305

Второкласничка от Ямбол със златен медал от Олимпиадата по математика в СингапурЗлатен медал от международната олимпиада по математика в Сингапур донесе в Ямбол второкласничката Божидара Амуджиева, съобщи БГНЕС. Възпитаничката на ОУ „Л. Каравелов" се срещна вчера със зам.-кмета Илиана Бицова и благодари за оказаната подкрепа, за да може да представи града и България на престижното състезание, съобщиха от община Ямбол.

Започна общото събрание на "Левски", Спас Русев е в залата

https://www.24chasa.bg/sport/article/5736367

Започна общото събрание на "Левски", Спас Русев е в залатаЗапочна общото събрание на футболен клуб "Левски", след което се чакат сериозни новини за бъдещето на "синию" клуб. На форума, който започва от 11 часа в НДК, се очаква смяна на собствеността. Спряганият за нов собственик Спас Русев е в залата и присъства на събранието (В СРЕДАТА НА СНИМКАТА) Редом до него са триматанястоящи собственици Ангелов,

Второкласничка от Ямбол със златен медал от Олимпиадата по математика в Сингапур

https://www.24chasa.bg/novini/article/5736305

Второкласничка от Ямбол със златен медал от Олимпиадата по математика в СингапурЗлатен медал от международната олимпиада по математика в Сингапур донесе в Ямбол второкласничката Божидара Амуджиева, съобщи БГНЕС. Възпитаничката на ОУ „Л. Каравелов" се срещна вчера със зам.-кмета Илиана Бицова и благодари за оказаната подкрепа, за да може да представи града и България на престижното състезание, съобщиха от община Ямбол.

Генералният директор на ЮНЕСКО Ирина Бокова участва в шестата Токийска международна конференция за африканско развитие

http://www.cross.bg/bokova-yunesko-irina-1518668.html

/КРОСС/ Генералният директор на ЮНЕСКО Ирина Бокова взе участие в шестата Токийска международна конференция за африканско развитие, форум който събира над 10 000 участника, 23 президенти, девет премиери, пет вице-премиери и множество представители на правителства, ООН, международни организации от цял свят, бизнеса и гражданското общество.Ирина Бокова заяви, че на младите хора трябва да бъде дадена възможност да се възползват максимално от невероятното богатство на континента. Това послание беше потвърдено и от председателя на Комисията на Африканския съюз, г-жа Нкосазана Дламини-Зумa, която подчерта, че най-ценният ресурс на Африка е неговите хора и че континентът трябва да превърне този ресурс в богатство и просперитет.По време на конференцията генералният директор на ЮНЕСКО Ирина Бокова призова също за изпълнението на Програмата 2063 на Африканския съюз и Програмата 2030 за устойчиво развитие, като отправна точка за насърчаване на човешките права и достойнство на всяка африканска жена и мъж. Тя също така подчерта, че образованието не е само за преподаване на умения за работа, но и за учене на ценности като гражданство, стабилност и сигурност.Преди и по време на конференцията г-жа Бокова се срещна с редица лидери на африкански държави, включително с президента на Джибути, Исмаил Омар Геле, с когото обсъдиха важната роля на образованието за решаването на въпроса с екстремизма

Читателка: Отпадъците и смрадта от центъра на Варна така и не си отиват

http://www.moreto.net/novini.php?n=329861

Изпочупените и препълнени с отпадъци контейнери все още са честа гледка в центъра на Варна. Това написа на редакционната поща на Moreto.net нашата читателка Ани Иванова. Възмутената варненка пита кога най-накрая сагата с отпадъците във Варна ще приключи.

Фейсбук-група превръща разговорите от виртуалното пространство в реални срещи

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1602473

За пета поредна група една фейсбук-група успява да преобрази разговорите във виртуалното пространство в реална среща. Повече от 130 души, които имат корени в поповското село Садина, се събраха ден преди събора на селото, за да се видят, да общуват, да опитат традиционните за региона гозби - гозлеми, плакета, катми и други. Срещата е била съпроводена и с народни песни и танци, които продължили до първи петли.Повече за срещата ни разказа създателят на фейсбук-групата и организатор на срещата Анатоли Анков. Фейсбук-групата за Садина е създадена пр...

Частни охранители хванаха невръстни апаши скрити под кола във Велико Търново

https://www.24chasa.bg/novini/article/5736207

Частни охранители хванаха невръстни 
апаши скрити под кола във Велико ТърновоДиректорът на ОДМВР Велико Търново старши комисар Димитър Машов връчи благодарствен адрес на частна охранителна фирма, участвала в залавянето на малолетни престъпници. Повод за събитието е залавянето на три непълнолетни момчета на 24 август т.г., съобщиха от пресцентъра на дирекцията. Непосредствено след получаване на сигнал на телефон 112 за

Григор Димитров започва с победа на откритото първенство на САЩ според "Еврофутбол"

http://www.cross.bg/leva-h-rezyltat-1518667.html

/КРОСС/ Григор Димитров ще победи с 3-0 сета първият си съперник от тазгодишното издание на Откритото първенство по тенис на САЩ - това сочат коефициентите на „Еврофутбол" за Точен резултат от двубоя на българина с испанеца Иниго Сервантес-Уегун. Ставката за това е 1.31. Григор е абсолютен фаворит в сблъсъка, който е днес от 18.00 часа на корт №11 в Ню Йорк - 1.02 за негов успех срещу 4.00 за съперника му. Ето всички 14 възможности за залог, който българския букмейкър пусна. След победата на Цветана Пиронкова в първата й среща в САЩ, тя ще се изправи във втория кръг срещу 14-та в света Йоанна Конта. Британката е с коефициент от 1.18 за краен успех, докато българката има 2.60. Ето футболните акценти в предстоящите дни:Шамрок Роувърс - Дери Сити Сингъл, Live „1"-2.16 „Х"-3.05 „2"-3.36Турция - Русия Сингъл, Live, ТОП „1"-2.53 „Х"-2.80 „2"-2.25Холандия - Гърция Сингъл, Live, ТОП „1"-1.45 „Х"-3.15 „2"-5.15Белгия - Испания Сингъл, Live, ТОП „1"-2.64 „Х"-2.80 „2"-2.15Италия - Франция Сингъл, Live, ТОП „1"-2.30 „Х"-2.80 „2"-2.43Боливия - Перу Сингъл, ТОП „1"-2.18 „Х"-2.80 „2"-2.60Колумбия - Венецуела Сингъл, ТОП „1"-1.34 „Х"-3

Производствените цени намаляват през юли

http://www.dnevnik.bg/biznes/companii/2016/08/30/2819306_proizvodstvenite_ceni_namaliavat_prez_juli/?ref=rss


Общият индекс на цените на производител през юли 2016 г. намалява с 0.2% спрямо предходния месец и с 4.3% спрямо година по-рано, съобщи Националният статистически институт.

За месец цените в добивната промишленост намаляват с 1.2%, в преработващата промишленост - с 0.2%, а в енергетиката - с 0.3%.

Спадът в цените на въглищата е с 1.4%, на метални руди - с 1.4%, на електрическите съоръжения - с 0.1%. Спрямо юни най-голям ръст отчитат заводските цени на основните метали - с...

Куп награди за разградски певци и от Поп-рок феста в Несебър

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1602471

Отново с куп награди от музикален конкурс се завърнаха млади разградски таланти. Четири от пеещите момичета в Разград спечелиха отличия от 19-тото издание на Поп-рок феста в Несебър през уикенда. Участниците са били над 100, като е имало два раздела – за индивидуални изпълнители и за вокално-инструментални групи. Първи с наградите се похвалиха от Центъра за работа с деца. Две от възпитаничките на Свилена Дечева са сред призьорите в конкурса, който се организира от община Несебър и читалище „Яна Лъскова...

Националният иновационен фонд започва разяснителна кампания

https://www.24chasa.bg/novini/article/5736298

Националният иновационен фонд започва разяснителна кампанияИменно стартиращите компании утре ще бъдат големите компании, които ще бъдат носители на новото и на прогреса в българската икономика. Това каза пред БНР изпълнителният директор на Българската агенция за инвестиции Стамен Янев по повод започващата разяснителна кампания за финансиране на научни проекти от Националния иновационен фонд към

Инициативен комитет в Чирпан иска ген. Румен Радев за президент

http://www.cross.bg/radev-komitet-bulgariya-1518666.html

„Ген. Румен Радев ще направи  авторитетна и силна президентската институция”. В това са убедени 12-те изявени личности в различни области с  принос за развитието на Чирпан, които  подкрепят доскорошния командир на Военновъздушните сили  като кандидат за президент на България, учредявайки Инициативен комитет. Това е третият граждански комитет, преди дни бяха сформирани в Стара Загора и Казанлък. Инициативните чирпанлии  смятат, че  на България е нужен „стожер на единението на нацията и гарант за политическите процеси вътре в страната. Ген. Радев ще бъде държавникът, който ще гради мостове в обществото, ще е активен и видим участник във формирането на международната политика, от позицията на българския  интерес". Хората вярват, че той ще работи в подкрепа на българската наука, култура и за образована нация.  Подписи за подкрепа на ген. Радев от Чирпан положиха: Проф. Максим Божинов, член на БАН Доц

Дамянка Владимирова е номинацията на Спартански за нов шеф на "Паркстрой"

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1602474

На седмичното оперативно заседание в понеделник кметът на Плевен Георг Спартански съобщи, че досегашният управител на „Паркстрой" ЕООД Красимир Петров е подал молба да бъде освободен от длъжността. Повод за това стана поведението на управителя на общинското дружество при скандал, възникнал между него и трима общински съветници при инспекция на фирмата миналия петък. „Това, на което станах свидетел ме мотивира да взема бързо решение в рамките на моите правомощия", каза Георг Спартански. За случая, той бил известен от общински съветник, че заедно...

Българка, живяла в Германия, гледа 13 кучета и 7 котки в Габровския Балкан

https://www.24chasa.bg/novini/article/5736296

Българка, живяла в Германия, гледа 13 кучета и 7 котки в Габровския БалканОбщо 13 кучета и 7 котки отглежда в Габровския Балкан Невена . Всички животни са кръстени с много любов и нежност, а сред котките личат имената на Точколина, Хулиген и съпругата му Плюша и трите им деца, съобщи БНР. Невена, която е живяла в Германия в продължение на 37 години, осиновила първото коте от голямото си семейство преди 11 години.

Първият неофициален Учебник по история смути просветата

http://offnews.bg/news/n_1/n_635224.html

Директорът на историческия музей в Добрич Костадин Костадинов издаде първия Учебник по Родинознание, написан лично от него и отразяващ истинската българска история. Това е първият по рода си учебник, който не е одобрен от Министерството на образованието и е написан от българин-родолюбец, а не от просветни светила, но вече се разпространява сред учениците и училищата. Новият учебник излезе днес в 5000 отпечатани бройки, а интересът към него е огромен. Помагалото е предназначено за ученици от 1-4 клас, безплатен е, а авторът му обещава да бъде пуснат и за теглене в интернет. Това, което е предизвикало Костадин Костадинов да напише Учебник по история, е съдържанието на сегашните учебници по история, което според него е изопачено. Критици и историци коментират, че в неговия Учебник по Родинознание няма да се срещнат преиначените памфлети за Левски, нито идеите за турското съжителство, а реалната история такава, каквато е. Българският учебник по Родинознание спря да излиза през 1989 година и в момента е с името „Човек и общество“. Преди 9 септември 1944 година той се е казвал Учебник по Отечествознание, след 9 септември Учебник по Родинознание, след 10 ноември 1989 година се нарича "Човек и общество". Костадинов завършва магистратура балканистика през 2002 г. и право през 2011 г. във Великотърновския университет „Св. Св. Кирил и Методий”. Автор е на няколко книги и документални филми.

14-годишна роди сиамски близнаци от свой роднина в Сливен

https://www.24chasa.bg/novini/article/5736256

14-годишна роди сиамски близнаци от свой роднина в СливенПловдивски лекари се борят за живота на сиамски близнаци. Малчуганите са родени в Сливен, но веднага след проплакването си са преместени в Детската хирургия на УМБАЛ „Свети Георги”. Случаят е много тежък от медицинска гледна точка. Новородените имат самостоятелни вътрешни органи, но са с общ таз. Едното от бебчетата обаче е без мозъчна дейност,

Шофьор блъсна дете на пешеходна пътека и избяга

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1602468

Неизвестен до момента шофьор е блъснал дете на пешеходна пътека, съобщават от полицията. Инцидентът е станал вчера около 16:00 часа на кръстовището на ул. «Струга» и бул. «Ян Палах». Момиченцето е получило контузия на корема и е било настанено за наблюдение в МБАЛ «Св. Анна». Няма опасност за живота му....

The Telegraph: Присъединяването на Донбас към Русия е единствен изход от украинската безизходица

http://www.cross.bg/ykraiina-rysiya-tazi-1518665.html

/КРОСС/ Британското издание The Telegraph нарича ситуацията в Украйна огромен провал за Запада, обусловен от немарливостта на Европа. В публикацията на тази тема се казва, че Русия отива към победа в тази партия, а Европа и САЩ неминуемо губят.Авторът счита, че трагедията от разкъсването на Украйна на части е следствие от „високомерния" стремеж на ЕС да получи тази територия в своята „империя" и този стремеж е подкрепян от САЩ. „За това Западът се радваше да наблюдава как проруският украински президент беше свален по време на държавния преврат в името на все още неизвестна марионетка, удобна на ЕС" - пише Кристофър Букър. Той също така отбелязва, че желанието на жителите на Крим да отидат под управлението на Москва е напълно очаквано, тъй като алтернативата била „ някаква причудлива форма на правителство в разположения далеч Брюксел, която те така и не се научиха да разбират". Букър счита, че след няколко години гражданска война Западът се „оказа толкова унизително безпомощен, както винаги", че сега няма понятие какво да прави с хаоса, за чието образуване сам помагаше. Авторът на публикацията обобщава, че сега единственият изход от безизходицата е присъединяването на Източна Украйна към Русия. Превод и редакция: БЛИЦ

Седем района в Пловдив остават без вода

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1602467

На седем места в Пловдив екипи на ВиК извършват ремонтни дейности. Причините са аварирали водопроводи, изграждане на канализация и планирани ремонти. Без вода или с нарушено водоподаване са следните райони: ул. "Цветарска", ул. "Мих. Георгиев", ул. "Г. Кирков", бул. "Н. Вапцаров" № 115 и № 131, бул. "Ст. Стамболов" № 52, 54, 56, ул. "Хан Аспарух", ул. "Жан Жорес" № 31, кв. Прослав – ул. "Елин Пелин" № 48, ул. "Елба" № 15, ул. "Сокол" и ЖР "Тракия", бл. № 196. Аварии и ремонти има и в общините Асеновград, Хисар, Първомай, Съединение, „Родопи“ и ...

Поредно гласуване на вестник на КДК завърши със скандал

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1602469

И повторното гласуване на пари за юбилеен вестник на КДК Враца не успя да събере достатъчно гласове на днешното заседание на Общинския съвет заради недоразумение дали да се представи проекта в зала или не. Предложението за отпускане на средства веднъж не бе прието на предишно заседание и остана за преразглеждане. То бе внесено от Красимир  Ангелов от Постоянната комисия по култура към ОбС Враца, който обясни, че за издаването на юбилейното издание са необходими 744 лв. След като съветникът Георги Генов предложи намаление на средствата на 500 лв...

Вижте предстоящите събития в НДК

https://www.24chasa.bg/novini/article/5736268

Вижте предстоящите събития в НДКПредставления за деца и възрастни, улични музиканти и артисти ще се помещават около и в различни пространства на Националния дворец на културата. Поводът е тазгодишното издание на Международния фестивал за уличен и куклен театър „Панаир на куклите” 2016. От 16 до 22 септември НДК ще е домакин на сериозна част от програмата на фестивала,

Месечен хороскоп за септември 2016 г.

https://www.actualno.com/curious/mesechen-horoskop-za-septemvri-2016-g-news_559909.html

Овен Септември започва по един интересен начин за представителите на знака Овен. Тотално потопени във вашите си представи ще ви е трудно да се преборите за постигането на личните ви цели. Въпросите, свързани със семейството и дома ще ви създават главоболия и ще имате чувството, че препятствията изникват всяка минута. На другия край на това тревожно положение ще бъде едно изключително красиво лице, което напълно ще отговаря на емоционалните ви потребности. С напредването на дните ще се чувствате

МБАЛ-Асеновград с проблемен достъп за трудноподвижни хора

https://www.actualno.com/asenovgrad/mbal-asenovgrad-s-problemen-dostyp-za-trudnopodvijni-hora-news_559908.html

Редица планирани и извънпланови проверки бяха извършени през последните четири години в МБАЛ-Асеновград от инспектори на Здравноосигурителната каса и на Изпълнителна агенция „Медицински одит“. Резултатите от инспекциите се обобщават в доклада на контрольора Антонина Славова. Проверени бяха документацията и състоянието на сградата на болничното заведение. Сред установените грешки през годините по административната част са пропуски във въвеждане на данни в документи – липсваща

4-те зодии, на които ще им върви в любовта през септември

https://www.actualno.com/curious/4-te-zodii-na-koito-shte-im-vyrvi-v-lubovta-prez-septemvri--news_559816.html

Любовните проблеми за тези 4 зодии приключват с началото на месец септември. Време им е за малко спокойствие и разбирателство. В любовта проблемите са неизбежни, но този месец щастието им ще бъде безоблачно. Овен Не прибързвайте да се разделяте с човека, с когото сте, само защото сте имали тежък период. Има защо да сте заедно и септември е месецът, в който ще разберете това. Човек никога не знае дали е срещнал своята половинка, но трябва да направи всичко възможно, за да не я изпусне, ако това

Легендата Джуджаро ще помага на китайци

https://www.actualno.com/cars/legendata-djudjaro-shte-pomaga-na-kitajci-news_559830.html

Китайската компания TechRules предизвика сензация на автосалона в Женева през пролетта, като показа електрическа суперкола. Тя е изцяло собствена разработка, като е оборудван с 6 електромотора. Прототипът е все по-близо до серийно производство, като за излизането му на пазара ще помогне легандарният италиански дизайнер Джорджето Джударо, съобщава Autonews.Ръководителите на проекта TechRules са привлекли на само знаменития италианец, но и сина му Фабрицио. Подробности около сътрудничеството им за

Дилма Русеф отрече обвиненията срещу нея за нарушение на бюджетните правила

http://www.moreto.net/novini.php?n=329863

Сенатът в Бразилия трябва да вземе окончателното решение за съдбата на Дилма Русеф. Според процедурата, преди да започне гласуването в 81-местния сенат, ще има дебати, в които могат да вземат участие всички сенатори, желаещи да се изкажат.

Второкласничка от Ямбол със златен медал от Олимпиадата по математика в Сингапур

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1602465

Златен медал от международната олимпиада по математика в Сингапур донесе в Ямбол второкласничката Божидара Амуджиева. Възпитаничката на ОУ „Л. Каравелов" се срещна вчера със зам.-кмета Илиана Бицова и благодари за оказаната подкрепа, за да може да представи града и България на престижното състезание, съобщиха от община Ямбол. Българските ученици отвяха конкуренция от 80 държави на Олимпиадата по химия От всички участници в олимпиадата Божидара е извоювала златния си медала с най-висок резултат в своята...

Посланик Ема Хопкинс посети "Свят без граници"

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1602470

Първата жена посланик на Обединеното Кралство в България Ема Кейт Хопкинс посети сдружение „Свят без граници" в Здравно-социалният център в квартал „Лозенец. На срещата бяха представени добрите практики и предизвикателствата пред ежедневната и трудна работа на терен, успехите в образователната интеграция в ранното детско развитие на Междупоколенческата къща в града, проектите „Готови за училище", лидери и доброволци от общността, които са ролеви модел за подрастващите от ромски произход и останалите инициативи на „Свят без граници". На срещата ...

Бокова е трета при поредното тайно гласуване за шеф на ООН

http://www.dnevnik.bg/sviat/2016/08/30/2819312_bokova_e_treta_pri_porednoto_taino_glasuvane_za_shef/?ref=rss


В Съвета за сигурност на ООН късно снощи завърши третият кръг от гласуването за нов генерален секретар на световната организация и според неофициални информации кандидатите на България и Сърбия Ирина Бокова и Вук Йеремич са се класирали на трето място, предаде БТА, като цитира световните агенции.

Бившият премиер на Португалия и върховен комисар на ООН за бежанците Антониу Гутериш продължава да води в надпреварата, както бе и при предните два кръга, съобщават дипломатически източници,...

Властите на Венецуела обвиниха опозицията и САЩ, че готвят преврат

http://www.mediapool.bg/vlastite-na-venetsuela-obviniha-opozitsiyata-i-sasht-che-gotvyat-prevrat-news253528.html

Властите на Венецуела обвиниха САЩ и своята опозиция, че планират преврат за четвъртък. Тогава опонентите на управляващите смятат да организират в Каракас протестно шествие с искане за референдум, на който да се гласува свалянето на президента Николас Мадуро, съобщи Асошиейтед прес.   Отделът за Северна Америка на венецуелското външно министерство излезе с декларация, в която протестира срещу призива на държавния секретар на САЩ Джон Кери да бъде освободен от затвора бившият кмет на Сан Кристобал Даниел Себальос. В събота той бе отведен от дома си от агенти на държавната служба за сигурност и върнат в затвора в централния щат Гуарико. Дотогава той бе под домашен арест.   Социалистическото правителство заяви, че Себальос планирал да избяга преди протеста на 1 септември и да предприеме насилствени действия за дестабилизиране на страната.    Решението разтревожи опозицията, САЩ и правозащитни организации, които смятат 32-годишния Себальос за политически затворник. Той бе водач на антиправителствените протести в Сан Кристобал, които разтърсиха Венецуела в началото на 2014 г. и завършиха с над 40 убити.   Венецуелските власти наредиха днес да бъде експулсиран от страната екип на "Ал Джазира", пристигнал в Каракас да отрази готвения за четвъртък опозиционен протест, предаде Франс прес. Журналистката Тереса Бо, продуцентката Лагми Чавес и операторът на телевизията са били задържани снощи на международното летище на Каракас, съобщи националният синдикат на медийните работници.   Името на оператора не се съобщава от синдиката. Според медиите той се казва Мариано Росенди.

Какво откриха археолозите в Стария Пловдив

http://www.vesti.bg/bulgaria/kakvo-otkriha-arheolozite-v-stariia-plovdiv-6058150

При проучванията, продължили около месец, изследователите направиха редица значими открития и достигнаха до Римската епоха

Некропол и скъп мрамор откриха на Небет тепе

http://www.vesti.bg/bulgaria/nekropol-i-skyp-mramor-otkriha-na-nebet-tepe-6058150

При проучванията, продължили около месец, изследователите направиха редица значими открития и достигнаха до Римската епоха

Дете с церебрална парализа проходи след рехабилитация в Центъра във „Виница“

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1602463

3-годишният Матеас, който е с диагноза детска церебрална парализа, вече е готов да тича и върви абсолютно самостоятелно. След 3 рехабилитационни курса в Центъра за ранна интервенция и рехабилитация в Дома за медико-социални грижи за деца във Варна, той постигна изключителен напредък, разказа майка му Анета Димитрова. Животът на Матеас  започва по-рано от предвиденото. Той се ражда в 7-я месец от бременността с тегло 1,480 кг. и прекарва 2 месеца в кувьоз. От АГ болницата в Русе е преместен в Дома за медико-социални грижи за деца в Русе, от къде...

Откриха румънеца, който беше изгубен край Владая

https://www.24chasa.bg/novini/article/5736251

Откриха румънеца, който беше изгубен край ВладаяОткрит е 22-годишният румънски гражданин, който се изгуби в района на Владая. Това съобщиха за Фокус от Планинската спасителна служба (ПСС) при БЧК. В момента се намира на хижа „Боерица”. В издирването се включиха трима души от ПСС. То продължи около 7 часа, като е започнало от рано сутринта към 5.00 часа и е продължило до сега.

Само за седмица са хванати 685 шофьори без книжка

http://www.cross.bg/godina-sushtiya-period-1518664.html

/КРОСС/ Само за седмица са хванати 685 шофьори без книжка, съобщиха от МВР. Пак за същия период са установени и близо 14 хил. нарушения на правилата за движение по пътищата. За периода от 22 до 28 август са станали и 178 катастрофи. При тях са загинали 19 души, а ранените са 246. Според отчета на МВР за първите 6 месеца на годината броят на жертвите при катастрофи намалява в сравнение със същия период за миналата година. Броят им за шестте месеца на 2016 г. е 304. В същото време обаче се увеличава броят на ранените. До края на юни тази година те са 4195, което с 160 повече в сравнение със същия период на миналата година.

Специални табели като в Швейцария до "зебрите" в Бургас

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1602466

С 40 гласа „За", 3-ма въздържали се и 0 против местният парламент прие предложението на общинския съветник от Реформаторския блок Живко Табаков на пешеходни пътеки в Бургас де се поставят надписи „погледни наляво" и „погледни надясно". По този начин ще се гарантира по-голяма безопасност и съхраняване на живота и здравето на пешеходците.Евгений Мосинов от БСП подкрепи идеята на Табаков, макар че според него това може да се осъществи и без тя да влиза за гласуване в Общинския съвет: „Не се съмнявам в добрите намерения на Табаков за тази докладна....

Арестуваха мъж, планирал да убие Барак Обама

https://www.24chasa.bg/novini/article/5736252

Арестуваха мъж, планирал да убие Барак ОбамаФБР арестува мъж от американския щат Масачузетс, тъй като беше заподозрян, че е възнамерявал да убие президента на САЩ Барак Обама, съобщават ТАСС и Нова телевизия. Според правоохранителната агенция Джоузеф Гаргюло е планирал да убие Обама по време на негова минала почивка на остров Мартас Винярд. Мъжът бил арестуван на 27 август,

Мъж се бори за живота си след побой

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1602462

В РУ - Чирпан е получено съобщение, че в село Черна гора е възникнал скандал. Той прераснал в побой, при който 19-годишен нанесъл удар с нож в лицевата част на главата на 20-годишен мъж от с. Черна Гора. В следствие на удара потърпевшият е получил фрактура на черепа и е приет за лечение в УМБАЛ "Проф. д-р Ст. Киркович" - Стара Загора, с опасност за живота. В РУ - Чирпан е образувано досъдебно производство. Нападателят е задържан за срок до 24 часа в РУ- Чирпан.  ...

Как се ходи на ръце, ако си стъпил на главата си? (видео)

https://www.24chasa.bg/ojivlenie/article/5736254

Как се ходи на ръце, ако си стъпил на главата си? (видео)В интернет се появи клип, показващ изключителните умения на млад мъж. Той не само може да ходи на ръце, стъпил върху собствената си глава, но и да ходи и подскача, съобщава Нова телевизия. Той прави всичко това огънал тялото си в невероятни пози. Вижте любопитното

14 000 нарушения и 19 души загинали на пътя за седмица

http://www.cross.bg/avtomobil-posoka-chernata-1518663.html

/КРОСС/ За последните 6 дни са установили близо 14 хиляди нарушения в цялата страната.Регистрираните пътно-транспортни произшествия са 178. При тях са загинали 19 души, а 246 са пострадали. За периода от 22 до 28 август броят на установените неправоспособни водачи е 685. Според отчета на МВР за първите 6 месеца на годината броят на жертвите при катастрофи намалява в сравнение със същия период за миналата година. Броят им за шестте месеца на 2016 г. е 304. В същото време обаче се увеличава броят на ранените. До края на юни тази година те са 4195, което с 160 повече в сравнение със същия период на миналата година. МВР продълважа проверките по пътя с цел намаляване на черната статистика. Докато те текат обаче черната статистика става все по-страшна. Мъж и жена загинаха при катастрофа край мездренското село Ребърково на главен път Е-79, след като са се ударили лек автомобил и камион.По първоначална информация шофьорът на колата не спрял на знак „Стоп" и връхлетял върху камиона, който го изхвърлил в канавката. Шофьорът и пътуващата на предната седалка жена са починали на място.Шофьорът на камиона не е употребил алкохол. В понеделник по обед 31-годишен неправоспособен водач на мотоциклет „Балкан 50" е загинал на път ІІІ - 5007, от с .Шаново за с. Зимница, в посока изток-запад. Мъжът от с .Енина, общ

Един от най-жестоките диктатори в света умира

http://www.vesti.bg/sviat/edin-ot-naj-zhestokite-diktatori-v-sveta-umira-6058154

Държавата на Каримов е изградена по съветски модел, като нейната стабилност се поддържа от контрола, който лидерът упражнява

Знаете ли какво може да не хареса на гостите, когато идват при вас?

https://www.24chasa.bg/idealendom/article/5736253

Знаете ли какво може да не хареса на гостите, когато идват при вас?Каним приятни хора на гости и се стараем всичко да е перфектно – от чистотата до красиво подредена маса. Но психолозите посочват, че има дребни неща, които без да подозирате, могат да развалят доброто впечатление. Въпреки многото усилия. Ето някои от тях: * Звънецът не работи. Доста хора се поколебават дали да почукат,

Алърдайс е готов да повика натурализирани играчи в националния отбор на Англия

http://www.dnevnik.bg/sport/2016/08/30/2819309_alurdais_e_gotov_da_povika_naturalizirani_igrachi_v/?ref=rss


Новият селекционер на английския национален отбор по футбол Сам Алърдайс заяви, че не изключва възможността да повика натурализирани играчи в състава си.

Специалистът каза, че се е надявал, че ще може да разчита на Стивън Н'Зонзи, който има право на гражданство, тъй като е живял на Острова шест години, но от ФИФА не са позволили, тъй като има официални мачове за младежкия национален отбор на Франция до 21 години.

Футболната асоциация на Англия също е разглеждала въпроса за...

Открит гей и противник на бурките можел да смени Меркел

http://svetoven.pogled.info/evropa/news/76665/Otkrit-gei-i-protivnik-na-burkite-mozhel-da-smeni-Merkel

/Поглед.инфо/ Вестник „Гардиън” (The Guardian) посочи члена на партията Християндемократически съюз (ХДС) Йенс Шпан като човек, който може да замени Ангела Меркел на поста федерален канцлер на Германия.

Кучетата също почиват на адриатическия бряг

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1602454

Много хора не искат да се разделят с четириногите си любимци, дори когато отиват на почивка. За други обаче кучетата не са добре дошли на плажа. Решение на проблема са намерили край хърватското градче Църквеница. Кучетата подмладяват собствениците си с 10 години Там има специален кучешкият плаж, който предлага всички удобства за четириногите и техните стопани. На брега е издигнат дори специализиран бар за кучета.

Арестуваха сестрата на Марая Кери за проституция

https://www.24chasa.bg/ojivlenie/article/5736235

Арестуваха сестрата на Марая Кери за проституцияПо-голямата сестра на Марая Кери е била арестувана, след като е предлагала сексуални услуги в замяна на пари. Според местни медии в град Согертис, щата Ню Йорк, Алисън Кери, на 55 години, е задържана след операция на полицай под прикритие. Акцията е била организирана, след като реклама на сексуалните услуги на Алисън е била засечена онлайн.

Кметът предлага Елица Янкова за почетен гражданин на Варна

http://www.moreto.net/novini.php?n=329866

Бронзовата олимпийска медалистка Елица Янкова получи почетен нагръден знак от кмета на Варна Иван Портних на специална церемония, предаде репортер на Moreto.net. Спортистката сподели, че изпитва гордост, че е варненка. Янкова започва да се занимава с борба именно в морската столица, откъдето е родом.

Бронзовата медалистка Елица Янкова с почетен знак от кмета на Варна

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1602460

Нагръден почетен знак получи днес бронзовата ни медалистка от Олимпиадата в Рио Елица Янкова от кмета на Варна Иван Портних. Това стана на кратка церемония в Община Варна. Елица получи и букет цветя от председателя на Общинския съвет Тодор Балабанов. Иван Портних поздрави състезателката ни борба за сериозния й успех и заяви, че ще внесе предложение тя да бъде удостоена със званието почетен гражданин на Варна. На церемонията присъства и нейният първи треньор Наско Сичанов, докато тя бе състезателка на „Черноморски сокол” Варна. Той й пожела да с...

Музеи в Италия осигуриха 610 000 евро за пострадалите от земетресението райони

https://www.24chasa.bg/novini/article/5736240

Музеи в Италия осигуриха 610 000 евро за пострадалите от земетресението райониДържавните музеи в Италия осигуриха 610 хиляди евро за районите, засегнати от голямото земетресение в централната част на страната, съобщи ТАСС, цитирани от БНР. Сумата е събрана с приходите от всички посещения в неделя и ще бъде използвана за възстановяване на стотиците паметници на културата, които са напълно или частично разрушени.

„Студененска традиция“ обра наградите от Световен шампионат по фолклор

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1602455

Танцьорите на „Студененска традиция“ от село Долна Студена, община Ценово, се завърнаха с поредни отличия от участието си в Шестия световен шампионат по фолклор 2016. Те заслужено завоюваха златен медал и диплом за приемственост между поколенията. Танцовият състав успя да спечели и Специалната награда на публиката, която бе връчена на официалното закриване на фестивала в Свети Влас. Танцьорите са участвали и в гала концерта на шампионите. Съставът е бил единственият представител от Русенска област в престижната проява. Световният фолклорен шамп...

Дори и селският кмет скочи срещу държавата (видео)

http://www.cross.bg/pari-deto-zemedelie-1518662.html

/КРОСС/ Вече представителите на държавата започнаха да недоволстват от самата държава. Това се разбра от материал на колегите от AGROTV, озаглавен "Бунтът на един селски кмет", където кметът на село Цар Асен Георги Спасов се изказа доста остро срещу условията, в които е принуден да изкарва прехраната си чрез земеделие. Вижте цялото интервю + видеоматериал по-долу: Г-н Спасов, вие сте кмет, защо се занимавате и със земеделие? - Избран съм за кмет на село Цар Асен като независим. Заплатата ми е 380 лева. Ако не работя нещо допълнително, до къде ще изкарам с тези пари, как ще си прехранвам семейството? На господа управляващите 380 лева няма да им стигнат само да лакират ноктите на любовниците си. Колко земя обработвате? - Близо 150 дка чужда земя - засадил съм картофи, домати и дини. От 5 години не взимам субсидии, ползвам чужда земя, друг взима субсидии за нея, но няма проблем - каквото си изкарам - все е добре дошло. Големите аредатори владеят 90% от земята, това е истината. Съгласен ли сте с еднодневните трудови договори? - Как го измислиха това сега с тези еднодневни договори - каква надница трябва да плащам аз, че да внасям и по 4.80 на ден осигуровки? Ами като се сложи в сметката и горивото, дето всеки ден пътувам два пъти - да возя работничките - къде излиза сметката? Тя, надницата като разход на производителя, скача на 40 лева. Че то в Гърция няма такава надница

Защо американските предградия обедняват?

http://econ.bg/Новини/Защо-американските-предградия-обедняват-_l.a_i.728010_at.1.html

Много жители на предградията на американските градове са хванати в капан на бедността. Основни причини за това са ниските трудови възнаграждения,...

Агенцията за безопасност на храните затвори обекти за плодове и зеленчуци

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1602457

Българската агенция по безопасност на храните затвори 4 обекта за продажба на пресни плодове и зеленчуци и състави 26 акта за нарушения, съобщиха от контролния орган. Проверките са обхванали пазари, борси, тържища, складове за търговия на едро, търговски вериги и нерегламентирани места за продажба на пресни плодове и зеленчуци на територията на цялата страна. Наказаха с актове нередовни търговци на плодове и зеленчуци Затворените 4 обекта са на територията на Областн...

Защо САЩ и Европа не могат да се договорят за TTIP?

http://svetoven.pogled.info/news/76664/Zashto-SASHT-i-Evropa-ne-mogat-da-se-dogovoryat-za-TTIP

/Поглед.инфо/ След като през октомври 2015 г. беше подписано споразумение за Транстихоокеанско партньорство (TTP) изглеждаше, че аналогичното споразумение между САЩ и ЕС не е в паралелна вселена. Заедно с TPP споразумението Трансатлантическо търговско и инвестиционно партньорство (TTIP)трябваше да стане едно от основните външнополитически постижения на Барак Обама, докато е на президентския пост.

Пощенските станции няма да работят в празничните дни през септември

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1602456

„Български пощи" ЕАД уведомява своите клиенти, че на 5, 6, 22 и 23 септември 2016 г., пощенските станции няма да работят. На 3 и 24 септември 2016 г. пощенските станции ще обслужват клиенти с работно време за съботен ден. На 4 и 25 септември 2016 г. - с работното време за неделен ден. На 10 и 17 септември 2016 г. пощенските станции ще работят с работно време за делничен ден, уточниха от "Български пощи"....

Манолова: Не искам да съм част от раздорите в лявото

http://www.vesti.bg/bulgaria/politika/manolova-ne-iskam-da-sym-chast-ot-razdorite-v-liavoto-6058153

„Не може държавата да спре само защото ще има избори и всички да се занимават само с това“, категорична е омбудсманът

Чешки самолет с извънредно произшествие на борда, каца във Франкфурт

https://www.24chasa.bg/novini/article/5736210

Чешки самолет с извънредно произшествие на борда, каца във ФранкфуртЧешки самолет, летящ по маршрут Москва - Прага съобщи, че на борда му има извънредно произшествие. Поискал е и коридор за кацане към летището във Франкфурт. Информацията се появи в туитър, на страницата на сайт за споделяне на авиационни новини от ентусиасти -Airlive. Новината не е съобщена от други сайтове.

БНТ представя „Мост към Кристо“ на Аполония

http://www.cross.bg/kristo-keiiove-bulgariya-1518647.html

/КРОСС/ Премиерата на документалния филм „Мост към Кристо" на журналистката Евгения Атанасова-Тенева ще се състои на 5-ти септември по време на фестивала „Празници на изкуствата „Аполония" в Созопол. С него БНТ официално ще закрие юбилейния пети сезон на инициативата „Пътуващо лятно кино с БНТ1". Събитието е с начало от 20:30 часа в Яхт клуб „Созопол", като входът за всички желаещи е свободен. Прожекцията ще бъде уникално изживянане за зрителите, тъй като екранът ще бъде разположен върху понтон, точно над морските вълни. Филмът „Мост към Кристо" разказва за проекта „Плаващите кейове" на Кристо и Жан-Клод при италианското езеро Изео, чрез който зрителите ще се приближат до личността на твореца, роден в България като Христо Явашев, и неговите мисли за изкуството. Документалната лента разкрива подробностите от европейското културно събитие на Лято'2016 - кой е измислил конструкцията; кои са главните действащи лица в това огромното начинание; как физически беше построен проекът; каква беше извънредната логистика и какво спечели региона и неговите жители; какво преживяха хората на кейовете. Разказът на Евгения Атанасова-Тенева е от първо лице, тъй като журналистката беше един от стотиците международни работници на „Плаващите кейове"

ЕНЕРГО-ПРО влага 155 000 лева в реконструкция на електроразпределителната мрежа в Суворово

http://www.cross.bg/mrezha-syvorovo-ysloviya-1518661.html

/КРОСС/ ЕНЕРГО-ПРО Мрежи реализира проект за реконструкция на въздушната мрежа ниско напрежение в град Суворово, област Варна. Техническите екипи подмениха 64 стоманобетонни стълба и монтираха 5000 метра усукани изолирани проводници, който са много по-устойчиви на неблагоприятни атмосферни условия. Едновременно с рехабилитацията на съоръженията се изнасят и електромерните табла на границата на имотите, което дава възможност за регулярен отчет на консумираната електроенергия, без да е необходимо клиентите да осигуряват достъп. До момента електроразпределителната компания е инвестирала в проекта над 120 000 лева. До края на годината ще бъдат вложени още 35 000 лв. Проектът за обновяване на електрическата мрежа ще осигури качествено и стабилно електрозахранване на жителите на град Суворово. Реконструкцията ще доведе до минимизиране на възможността от възникване на аварии по съоръженията при влошаване на метеорологичните условия през зимата и ще създаде условия за присъединяване на нови клиенти към електроразпределителната мрежа. ЕНЕРГО-ПРО Мрежи поддържа и обслужва 42 492 км електроразпределителна мрежа високо, средно и ниско напрежение. Лицензионната територия на компанията е близо 30 000 кв. км и обхваща 9 административни области - Варна, Велико Търново, Габрово, Добрич, Разград, Русе, Силистра, Търговище и Шумен.

Защо американските предградия обедняват?

http://www.investor.bg/po-sveta/453/a/zashto-amerikanskite-predgradiia-obedniavat-223653/

Ниските заплати, скъпите наеми и високите разходи за транспорт вкарват цели семейства в дългова спирала

Стартира ежемесечно публикуване на справка с дежурните специалисти във всички бургаски болници

http://www.cross.bg/byrgas-obshtina-izgotvyat-1518660.html

/КРОСС/ Община Бургас и Регионална здравна инспекция - Бургас изискаха от болничните заведения в града да изготвят ежемесечна справка с информация за дежурствата на лекарите в най-търсените специалности. Целта е пациентите и техните семейства да знаят къде да търсят необходимата им специфична помощ и да не губят ценно време в придвижване от едно до друго място. Не всяка болница разполага с еднакъв потенциал в най-търсените специалности - ортопедия, травматология, педиатрия, хирургия. Много от тях са профилирани. Затова Община Бургас съветва своите жители и гости да следят справката. Графиците за дежурства се изготвят така, че да няма необгрижени пациенти, включително нощем и през почивните дни.

Франция ще поиска от ЕК прекратяване на търговските преговори САЩ-ЕС

http://svetoven.pogled.info/news/76663/Frantsiya-shte-poiska-ot-EK-prekratyavane-na-targovskite-pregovori-SASHT-ES

/Поглед.инфо/ Франция ще поиска следващия месец Европейската комисия да прекрати търговските преговори между ЕС и САЩ, съобщи френският държавен секретар по търговията Матияс Фекл.

„Маркет линкс“: Борисов с равно одобрение и неодобрение

http://www.moreto.net/novini.php?n=329854

Премиерът Бойко Борисов очаквано е с най-високия рейтинг сред политиците у нас. Той е одобряван от 46,7%, докато 45,8 на сто имат отрицателно отношение. Това сочат данните от проучване на „Маркет линкс” от средата на август. Предстоящите избори може да доведе до някакви размествания, прогнозира социологът Добромир Живков в предаването „Тази сутрин” по bTV.

Масов бой със стрелба в ромски квартал в Кюстендил вдигна на крак полицията

https://www.24chasa.bg/novini/article/5736220

Масов бой със стрелба в ромски квартал в Кюстендил вдигна на крак полициятаМъж е пострадал при масов бой, след изстрел с незаконна ловна пушка в ромския квартал на Кюстендил. Снощи около 19.30 часа е възникнал скандал в кв. „Изток", който прераснал в масов бой. Счупена е витрина на магазин на ул. „Мездра" в квартала. 28-годишен мъж / Н.В. / е възпроизвел изстрел с незаконно притежавана ловна пушка „Байкал".

Верстапен: Райконен и Фетел трябва да се срамуват от себе си

http://www.dnevnik.bg/sport/2016/08/30/2819304_verstapen_raikonen_i_fetel_triabva_da_se_sramuvat_ot/?ref=rss


Пилотът на "Ред бул" Макс Верстапен отговори на нападките на колегите си от "Ферари" Кими Райконен и Себастиан Фетел, дошли след инцидента на старта в състезанието за Гран при на Белгия в неделя.

След края на надпреварата двамата разкритикуваха остро 19-годишния холандец за рисковото му поведение на пистата.

"Смятам, че Райконен и Фетел трябва да се засрамят, че предизвикаха катастрофа, а след това се оплакаха от мен. Трябва да разберат, че прецакаха цялото ми състезание",...

Ким Чен Ун екзекутирал със зенитна картечница двама високопоставени севернокорейци

http://svetoven.pogled.info/news/76662/Kim-CHen-Un-ekzekutiral-sas-zenitna-kartechnitsa-dvama-visokopostaveni-severnokoreitsi

/Поглед.инфо/ Двама високопоставени севернокорейци са били екзекутирани със зенитна картечница по заповед на Ким Чен Ун, съобщи южнокорейският в. „Йонганг Илбо“. Изданието се позовава на пожелали анонимност източници.

Иван Бозев: 13 поредни тримесечия сме глобален лидер в PC бизнеса

https://www.24chasa.bg/novini/article/5736213

Иван Бозев: 13 поредни тримесечия сме глобален лидер в PC бизнесаЗа 5 години работа в България постигнахме 30% пазарен дял, казва изпълнителният директор на компанията за Югоизточна Европа  Иван Бозев отговаря за бизнеса на Lenovo не само в България – той е изпълнителен директор за Югоизточна Европа и ръководи бизнеса на компанията в 14 страни. Има 13-годишен опит в IT сектора,

Близо две трети от българите предпочитат да плащат с карта, а не в брой

http://www.dnevnik.bg/biznes/lichni_finansi/2016/08/30/2819274_blizo_dve_treti_ot_bulgarite_predpochitat_da_plashtat/?ref=rss


Броят на българите, които предпочитат да плащат с банкова карта вместо в брой, достига 64% през 2016 г., с 3 процентни пункта над миналогодишния резултат и с 23 пункта повече, отколкото през 2014 г. Данните са от проучване по поръчка на Visa в България.

Същия процент - 64%, биха платили държавните и местните си данъци с карта, ако имат достъп до POS терминал. За последните 4 години делът на хората, които плащат своите данъци и такси в брой, е намалял от 88% през 2013 г. до 69% през...

Мотоциклетист без книжка загина на място

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1602450

Пътен инцидент, при който неправоспособен мотоциклетист загина на място, е станал близо до село Зимница. Починалият е на 31 години от село Енина. Мъжът управлявал мотоциклет „Балкан" и на завой предприел изпреварване на няколко автомобила. Возилото навлязло в насрещното движение и се ударило челно в товарен автомобил. В резултат на удара на място е загинал мотоциклетистът, а водачът на камиона е тестван за употреба на алкохол с техническо средство, което е отчело 0.00 промила. Образувано е досъдебно производство.  ...

Азиатските акции поскъпват неуверено

http://econ.bg/Новини/Азиатските-акции-поскъпват-неуверено_l.a_i.728007_at.1.html

Акциите на азиатските пазари поскъпнаха във вторник, макар и на фона на сравнително слаба реакция на по-добрите от очакваното данни. Преди...

Концертът на Pasión de Buena Vista се отлага

https://www.actualno.com/music/koncertyt-na-pasin-de-buena-vista-se-otlaga--news_559895.html

Участието на Pasión de Buena Vista, които щяха да гостуват в София на 13.10.2016 г. в Зала 1 на НДК, се отменя поради отпадането на участията им в Сараево и Белград, които бяха част от балканското турне на състава. От мениджмънта на шоуто New Star Management споделят, че предвид отменените събитията в другите две балкански държави, е невъзможно да се покрият финансовите параметри за единично гостуване на Pasión de Buena Vista в София. Организаторът на събитието за България, Coco Ag

Незабравими бисери с клиенти в българските банки

https://www.actualno.com/curious/nezabravimi-biseri-s-klienti-v-bylgarskite-banki-news_559828.html

Не е лесно да се работи с клиенти и всеки, който има такава работа ще потвърди. Понякога човек става свидетел на такива разговори, че трудно може да сдържи смеха си. Но всеки професионалист знае, че трябва да остане сериозен във всяка една ситуация. Това са няколко бисера от гишета в банки. – Госпожо, сметката ви не е в нашата банка, няма как да изтеглите. – Няма значение, бе, на мене тука ми е удобно да идвам! – На вратата пише, че работите само понеделник и петък (по

ЦИК забрани да се ползват знамето и герба за предизборна агитация

https://www.actualno.com/politics/cik-zabrani-da-se-polzvat-znameto-i-gerba-za-predizborna-agitacija-news_559900.html

Централната избирателна комисия (ЦИК) официално реши, че българското знаме или герба на България не могат да бъдат използвани в агитационни материали. Същото нещо се отнася и за знамето и герба на чужда държава. Решението е окончателно, тъй като срокът за обжалване изтече. Със същото решение ЦИК въвежда и нови правила за медийно отразяване на предстоящите президентски избори. Вече ще е наказуемо за медиите да не обявяват на интернет страницата си договорите за безвъзмездно т.е. неплатено отраз

КЗП: Потребители най-често се оплакват от проблеми с телекомите

https://www.actualno.com/business/kzp-potrebiteli-naj-chesto-se-oplakvat-ot-problemi-s-telekomite-news_559899.html

Комисията за защита на потребителите (КЗП) отчита тенденция към намаляване на спекулациите с правата на потребителите от страна на търговците. Това каза председателят на КЗП Димитър Маргаритов, базирайки се на резултатите от проверки на институцията от началото на май до края на август. 40% от всички постъпили жалби за злоупотреба касаят сферата на телекомуникациите. По-голямата част от тях са свързани с дългосрочните договори на мобилните оператори и предсрочното им прекратяване. Един от

14-годишна роди сиамски близнаци в Сливен

https://www.actualno.com/sliven/14-godishna-rodi-siamski-bliznaci-v-sliven-news_559902.html

14-годишно момиче роди сиамски близнаци в Сливен. По случая е свикан спешен медицински консилиум в УМБАЛ „Св. Георги", който ще прецени как да бъде спасен животът на бебетата. Новородените имат отделни вътрешни органи, но са с общ таз. Случаят е много сложен от медицинска гледна точка и най-добрите специалисти се опитват да го разрешат. При едно от бебетата обаче липсва мозъчна дейност. Най-вероятно лекарите ще се опитат да спасят живота на другото чрез уникална операция по разделянето

Цачева отрече да е кандидат-президентът на ГЕРБ

https://www.actualno.com/politics/cacheva-otreche-da-e-kandidat-prezidentyt-na-gerb-news_559904.html

Председателят на парламента Цецка Цачева заяви, че тя не е кандидатът на ГЕРБ за президентския пост. "Имам амбиции, имам намерения и цели, които гоня като председател на Народното събрание. Не се притеснявайте, ще продължа да ги спазвам. Няма опасност да бъда кандидат за друг пост", категорична беше тя. По думите ѝ ГЕРБ имат достатъчно силни кандидатури. Тя припомни, че кандидат-президентската двойка на ГЕРБ ще бъде оповестена в края на септември началото на октомври. "Движим се в сроковете,

Втори опит за продажба на бившия „Детмаг“ в Асеновград

https://www.actualno.com/asenovgrad/vtori-opit-za-prodajba-na-bivshija-detmag-v-asenovgrad-news_559906.html

Втори опит за продажба на бившия „Детмаг“ в Асеновград ще направи общинското ръководство. По предложение на заместник-кмета Димчо Темелков апетитният имот в центъра на града ще бъде обявен на публичен търг с явно наддаване, чрез който собствеността от над 97% на Общината да бъде продадена. Обектът е с предназначение търговска дейност. Представлява сграда с монолитна конструкция на две нива с обща площ близо 1 400 квадратни метра. Строена е през 1985 г. На пръво ниво са разположени т

Къде отиват животните, докато планетата ни се затопля?

https://www.24chasa.bg/novini/article/5736209

Къде отиват животните, докато планетата ни се затопля?Докато планетата продължава да се затопля и регионалните климатични условия да се изменят, животните ще търсят по-благоприятна за живота им среда. Нова интерактивна карта, изготвена от американски специалисти, прогнозира какви ще бъдат миграционните пътища на видовете, като се имат предвид промените в климата, разказа бТВ.

ФК „ИЗГРЕВ 93“ грабна купа Несебър

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1602445

ФК „ИЗГРЕВ 93“ завоюва първото място от тазгодишния турнир по футбол за купа Несебър, който се проведе от 24 до 29 август. Възпитаниците на треньора Ангел Ангелов стигнаха до финал и грабнаха купата на турнира оставяйки след себе си отбори като ОФК Миньор Перник и ФК Черноморец Бургас, които заеха съответно второ и трето място в групата. „Юношите 17-18 годишна възраст показаха завидна игра и бяха изненадата на турнира. Под вещото ръководство на своя треньор футболистите на ФК ИЗГРЕВ 93 се доказаха като професионалисти, които с добра игра и сп...

Севлиевски села вече 5 дни са без вода

https://www.24chasa.bg/region/article/5736185

Севлиевски села вече 5 дни са без водаСела в община Севлиево вече 5-ти ден са без вода, сигнализираха в "24 часа" жители на Идилево. От години общината е на воден режим през летните месеци заради липсата на язовир и намаляване на дебита на повърхностните водоизточници. "Преди пускаха водата през ден, но сега няма нито през деня, нито през нощта.

Bugatti отново се насочи към луксозен седан

http://www.cross.bg/bugatti-versiya-sedan-1518659.html

/КРОСС/ Ръководството на компанията Bugatti отново се е върнало към идеята за разработка на серийна версия на луксозния си седан Galibier. Това съобщава изданието Autocar, като цитира президента на френската марка Волганг Дюрхаймер.„Никога не съм бил равнодушен към този автомобил, най-малкото защото той предлага редица революционни решения, които никой до момента не е използвал за серийни модели", коментира Дюрхаймер. Очаква се серийната версия на Galibier да бъде изградена на модернизирана версия на модулното шаси на Volkswagen - MSB, което е в основата на новото поколение на Porsche Panamera. Същата платформа ще бъде използвана и за бъдещите модели на Bentley. Идеята е седанът на Bugatti да може да се пребори за клиенти с приемника на Rolls-Royce Phantom, който трябва да се появи през 2018 г. По думите на Дюрхаймер бъдещият седан е един от четирите основни продукта, които ще предложи компанията му. Той не разкри какви ще бъдат останалите, но се твърди, че Bugatti ще предложи голям електрически всъдеход. Моделът ще се превърне в идеологически приемник на класическия Type 41 Royale, като ще трябва да се конкурира с първия кросовър на Rolls-Royce, който вероятно ще се казва Cullinan. Освен това в Bugatti смятат да пуснат и още един спортен модел, който да се разположи под Chiron в моделната гама на марката. Най-вероятно на клиентите ще бъде предложена и хибридна суперкола, пише automedia.investor.bg.  

Сорос зове за контрол върху информацията в интернет

http://svetoven.pogled.info/news/76661/Soros-zove-za-kontrol-varhu-informatsiyata-v-internet

/Поглед.инфо/ Стратегия на организацията „Отворено общество“ призовава за създаването на международни регулации за това „каква информация се премахва от интернет пространството и защо може да остане“ публикувана там. Според документи, съдържащи предложената регулация, тя ще е в подкрепа на „тези, които най-много подкрепят отворено общество“, посочва сайтът „The Daily Caller”.

5 144 души в Добричко ще получат през септември хранителни помощи от БЧК

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1602448

Българският червен кръст започва предоставяне на индивидуални пакети хранителни продукти от фонда за европейско подпомагане на най-нуждаещите се лица. Това е вторият транш за тази година. Във всички общини на областта раздаването на помощите ще стартира на 1 септември, с изключение на Добричка и Генерал Тошево, където началото е на 12 септември. В Добрич храни ще се раздават до 30 септември в Клуб на пенсионера "Хр. Ботев" (между блокове № 6 и 7 в квартала), Клуб на пенсионера „Дунав" и в ДКЦ - 2; в Балчик - до 27 септември в Клуб на пенсионера...

Още един загинал на пътя

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1602447

Водач е починал след като се е забил с лекия си автомобил „Фолксваген Пасат“ директно в товарен автомобил, съобщиха от ОД на МВР Видин. Инцидентът е станал в късния следобед вчера, по пътя Видин-Монтана.   Загиналият В.Д./38г./ от гр.Монтана навлязъл в насрещното платно и се удрил в насрещно движещия се в посока Видин товарен автомобил „Ивеко” със софийска регистрация, шофиран от М.Т./48г./ от гр.Монтана. Трупът е транспортиран за аутопсия във видинската болница. Дежурна оперативна група извършила оглед на местопроизшествието. Работата по случа...

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване