09/01/16 07:51
(http://www.klassa.bg/)

Фирмите в несъстоятелност намаляват

 Намалява броят на компаниите, обявени в несъстоятелност за периода януари – юни 2016 г., става ясно от проучване на Асоциацията на колекторските агенции. За първите 6 месеца от годината те са 245 спрямо 346 за същия период на 2015 г., което е спад от 29%.

По думите на зам.-председателя на асоциацията Милена Виденова един от най-активните пазарни сектори е търговията, като фирмите в него са и сред най-засегнатите – те са 25 на сто от всички случаи на несъстоятелност. Строителството и операциите с недвижими имоти заемат 15% от общия дял.

На пазара на междуфирмени вземания от асоциацията отчитат ръст от 20%. При обем от близо 74 млн. лева в първото полугодие на 2015 г. за същия период на тази година стойността доближава 89 млн. лева.

„Наблюдаваме спад на несъстоятелностите в страната с приблизително 8%, но задлъжнялостта на фирмите остава висока в размер на 210%”, казва още Виденова.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване