09/04/16 07:48
(http://www.klassa.bg/)

Ще успее ли Forest City – еко проект за милиарди долари

 Искате ли да притежавате част от изкуствен остров само на час от Сингапур? Е, малайзийският проект Forest City предлага точно това. Той ще бъде реализиран едва през 2035 г. и представлява четири изкуствени острова от страната на протока Джохор. Желаещите да имат имот тук трябва да платят около 200 000 долара за жилище с две спални и 1.6 млн. долара за вила.

1

Forest City е джойнт венчър между листнатата в Хонконг компания Country Garden и фирма, част от която е собственост на султана на Джохор. Според Чуа Янаг Лианг, ръководител проучвания за Югоизточна Азия в инвестиционната компания Jones Lang Lasalle, това е един от най-интересните проекти в тази част на света. Той ще бъде разположен на площ 3 425 акра и ще включва много луксозни екстри. Проектът се оценява на 42 милиарда долара и предизвиква дебати не само заради мащаба си, но и заради вредното въздействие, което може да окаже върху морския живот.

Цялата статия и снимки от Тук

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване