09/08/16 19:14
(http://www.klassa.bg/)

Историческото сливане на Dell и EMC приключи, създава се най-голямата в света частно управлявана технологична компания

 ·         Dell Technologies става най-голямата в света частно управлявана технологична компания

·         Уникалната корпоративна структура осигурява на компанията гъвкавостта да бъде иновативна като стартъп и да инвестира в научни изследвания и разработки в дългосрочен план, като същевременно предлага доверието, обслужването и глобалния мащаб на големите дружества

·         Компанията обхваща уникална група бизнеси, включително Dell, Dell EMC, Pivotal, RSA, SecureWorks, Virtustream и VMware

·         Технологичен лидер в 20 класации на Gartner Magic Quadrants

·         Съчетава силата на Dell за излизане на пазара при малкия бизнес и средно-големите клиенти и силата на EMC при големите дружества

·         Новите брандове Dell Technologies и Dell EMC се лансират днес

 

 

ОСТИН, Тексас – 7 септември 2016 г. Dell Technologies обяви приключването на придобиването на EMC Corporation, създавайки по този начин уникална група бизнеси, която предоставя основната инфраструктура на организациите, за да изградят своето дигитално бъдеще, да трансформират ИТ сектора и да защитят своя най-важен актив – информацията. Тази комбинация създава лидер на пазара, оценен на 74 милиарда[i] щатски долара, с разширяващо се технологично портфолио, което разрешава сложни проблеми за клиентите в най-бързо развиващите се сфери на индустрията – хибриден облак, софтуерно-дефиниран център за данни, конвергирана инфраструктура, платформа като услуга (PaaS), анализ на данните, мобилност и киберсигурност.

                                                                                                                    

Dell Technologies обслужва 98% от компаниите в списъка Fortune 500 и включва няколко водещи на пазара бизнеса. Двата най-големи и известни са бизнесът за клиентски решения на Dell и бизнесът за инфраструктурни решения на Dell EMC, като и двата се поддържат от Dell EMC Services. В допълнение към това, Dell Technologies включва Boomi, Pivotal, RSA, SecureWorks, Virtustream и VMware. Тази уникална структура комбинира фокуса и иновацията на стартъпа с глобалния мащаб и обслужване на голямото дружество. Мащабът на Dell Technologies ще ѝ даде възможност да предоставя повече иновации и инвестиции в научни изследвания и разработки, продажби и маркетинг, обслужване и поддръжка, както и да предоставя по-ефективни и рентабилни решения на клиентите. Освен това, компанията ще оповестява публично своите финансови резултати, като същевременно е частно управлявана, което ще й даде възможност да фокусира по-успешно инвестициите върху екосистемите на своите клиенти и партньори в дългосрочен план.

 

Майкъл Дел, председател и главен изпълнителен директор на Dell Technologies, каза: „Ние сме в зората на следващата индустриална революция. Нашият свят става по-интелигентен и по-свързан всяка минута и в крайна сметка ще стане изключително обвързан с необятния Internet of Things, проправяйки път за нашите клиенти да правят забележителни неща. Затова създадохме Dell Technologies. Ние имаме продуктите, услугите, таланта и глобалния мащаб, за да бъдем катализатор за промяна и да насочваме клиентите, големи и малки, по техния дигитален път.

 

Dell Technologies съчетава силата на Dell за излизане на пазара при малкия бизнес и средноголемите клиенти и силата на EMC при големите дружества, като представлява лидер на пазара в много от най-важните сфери с висок растеж на пазара на информационни технологии, оценяван на 2 трилиона щатски долара, включително позиции на „Лидер“ в 20 класации на Gartner Magic Quadrants и портфолио с повече от 20,000 патента и приложения.

 

Джейми Даймън, председател и главен изпълнителен директор на JPMorgan Chase, коментира: „Финансовите услуги са един от първите двигатели за възприемане на технологиите, за да обслужваме по-добре нашите клиенти и следващата вълна на дигитализация продължава тенденция, която се появява през целия ми живот. Като едни от най-големите потребители на Dell и EMC, ние отделяме приблизително 9 милиарда долара годишно за технологии, включително инфраструктура и изчисления в облак, анализ на големи данни и киберсигурност. Искаме да бъдем сигурни, че харчим разумно и избираме нашите партньори много внимателно. Познавам Майкъл Дел от 30 години. Той е на топ ниво, етичен и истински се вълнува от всеки с когото работи, както вътре в своята компания, така и в цялата индустрията. Много се вълнувам за Майкъл и новата компания и нямаме търпение да видим всичко, което те ще създадат в бъдеще.

 

Марк Бениоф, председател и главен изпълнителен директор на Salesforce, добави: „Партньорството на Salesforce с Dell и EMC е средство за развитието на иновациите в сектора. Майкъл е невероятен визионер и един от най-важните лидери в нашата индустрия. Той е удивителен партньор, допринасящ за нашия успех. Сега, с Dell Technologies той още веднъж променя технологичната индустрия.

 

Тим Макграт, президент и главен изпълнителен директор на PC Connection, Inc., коментира: „Нашите взаимоотношения с Dell се развиха неимоверно през последните шест и повече години. Заедно с признанието за „Партньор на годината на Dell за 2014 г. и 2015 г., бизнесът се разрасна значително. В качеството си на партньори на Dell, EMC, VMware и RSA, ние можем да предоставим на клиентите иновативни, стойностни и сигурни end-to-end ИТ решения. С комбинацията от бизнеси на Dell Technologies, PC Connection, Inc. разширява своите възможности, предлагайки постоянно развиващо се обширно портфолио на нашите клиенти. Очакваме с нетърпение да засилим партньорството си с Dell Technologies, за да гарантираме, че нашите клиенти имат техническата поддръжка, насоките и избора от продукти, които са им необходими за разрешаването на техните бизнес предизвикателства в ИТ сектора.

 

Като част от днешното изявление, компанията разкри новите си търговски марки. Видео, заедно с допълнителна информация за новата марка, можете да намерите тук.

 

Финансови условия

 

Когато сделката приключи на 7 септември 2016 г., акционерите на EMC получиха 24.05 долара за акция в брой в допълнение към целеви акции свързани с част от дяловото участие на EMC във VMware. Въз основа на изчисления брой акции на EMC, акционерите на EMC са получили 0.11146 акции от новите целеви акции (NYSE: DVMT) за всяка акция на EMC. Стойността на целевите акции може да се различава от пазарната цена на VMware, предвид различните характеристики и права на двете акции.

 



 

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване