09/12/16 06:02
(http://www.klassa.bg/)

Двойно декларираните ниви вече в Интернет

 Земеделските стопани вече могат да направят справка през Интернет дали в декларираните от тях ниви за подпомагане за „Кампания 2016” има застъпвания, къде са те и какъв е размерът на двойно декларираните площи, съобщиха от ДФ „Земеделие”. Информацията е публикувана на сайта на фонда, в секция „Система за индивидуална справка по директни плащания". Стопаните могат да получат в областната дирекция на ДФЗ карта за всяко застъпване.

Започна и процедурата по изпращане на уведомителни писма за установените застъпвания. До 20 работни дни от получаването на писмо, но не по-късно от 1 декември 2016 г., фермерите трябва да представят документи, доказващи правото за ползване на нивите, за да получат директни субсидии за обработваните земи.

Кандидатите, установили през мрежата застъпвания, могат да подготвят документите и да ги представят в областните дирекции на ДФЗ и преди връчването на писмо.

За Кампания 2016 броят на двойно заявените площи значително е намалял. Чрез кръстосани проверки са установени застъпвания в заявленията на 10 390 кандидати. За сравнение - за 2015-та застъпванията са били 23 349, а за 2014-та - 54 733.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване